Bink raar gedrag,hersenvliesontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik moet even van me afschrijven,ik ben zo moe,en ik weet het even niet meer. Bink loopt met een hersenvliesontsteking,al 7 weken,nu bijna 3 weken prednison,hij is een stuk beter,weer vrolijk,en actief,maar het lijkt ook of er een paar schakeltjes niet helemaal normaal funcioneren,om het zo maar even te zeggen.Al 3 weken,begint hij om 5.00-5.30 heel hard te blaffen en te huilen als een wolf,ik ga er dan uit,geef hem eten,probeer hem dan uit te laten,ik weet dat hij smorgens nodig moet plassen,maar niks doen he,eenmaal in de bench,plast hij alles eronder.
Dit gaat nu al 3 weken,ben druk met werk en kids,het breekt me een beetje op geloof ik,ik zie het vanmiddag vast weer wat rooskleuriger hoor,maar het huilen staat me nu nader dan het lachen.Misschien heeft iemand een idee hoe ik dat vroege geblaf kan doorbreken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bink raar gedrag,hersenvliesontsteking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sabien & Joey Sabien & Joey 3 doggies

honden foto van Sabien & Joey

:9 dat klinkt erg vervelend !! Hoop dat Bink snel weer helemaal opgeknapt is !
Dat hij in de Bench plast is inderdaad vreemd, aangezien ze van nature hun nest niet zouden moeten bevuilen...
dat vroege geblaf is inderdaad ook iets waar je niet vrolijk van word, maar ik zou toch oppassen met hem eten te geven als hij zo aan het blaffen/janken is... voor hem betekend dit dat je hem beloond voor zijn gedrag... dus als het enigzins vol te houden is met veel geduld, zou ik pas naar hem toe gaan als hij weer stil is, zodat je dat gedrag beloond... mits je natuurlijk zeker weet dat er niks anders aan de hand is...
en misschien toch nog een keer naar de dierenarts om al deze dingen te bespreken...? ik heb niet veel verstand van een hersenvliesontsteking, dus ik weet niet precies wat voor gevolgen/effecten dit kan hebben in het gedrag van de hond...

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik persoonlijk zou het niet storend vinden. Hij krijgt prednison en daardoor gaat hij meer drinken en dus meer plassen.

Zelf zou ik eerst de wekker zetten voor dat hij gaat blaffen. Dus voor 5.00 uur en daarna steeds 5 min. later zodat hij het meer en meer gaat ophouden.

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Hoi Janine,

Goed dat je het even van je afgeschreven hebt. Kan me voorstellen dat je doodmoe bent van alle spanningen rondom Bink. (had ik ook toen Sandy zo ziek is geweest na haar enting vorig jaar)
Het plassen kan inderdaad door de prednison komen, ze hebben dan minder controle over hun blaas, Sandy liet het soms ook lopen. Toch vind ik het wel raar dat hij in zijn bench plast, een hond is van nature schoon.
Hoe lang moet Bink die prednison nog gebruiken? Ik zou ter geruststelling gewoon de DA nog eens even bellen. Sterkte met alles en ik leef met je mee!

honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Ocharme. Een zieke hond verzorgen kruipt veel tijd en vooral veel emotie in, dat slorpt energie.
Wat men hier zegt over die medicatie kan kloppen, ik ken het niet. Maar ik vind het wel raar dan dat hij met uitlaten niets doet en wacht tot hij terug thuis is. Dat is inderdaad precies een mentaal labiel teken. Geen lichamelijke oorzaak door de medicatie.
Wat zegt de DA hierover?

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Jeetje heftig hoor , je moet er toch niet aandenken :'(

Ben idd wel benieud wat de DA ervan zegt ,
gaat dit gedrag over ,of is dit door hersenbeschadiging ???

Sterkte en Beterschap voor Bink

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Vraag eens aan je buren of ze een nieuwe wekker hebben,wie weet is dat zo en reageerd hij op de nieuwe toon die hij hoort?

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Hij zit voorlopig nog wel aan de prednison,wel zijn we aan het afbouwen,hij krijgt nu nog een halve tablet om de dag,dus dat gaat erg goed!Hij kan er ook niks aan doen,ik vind het voor hem ook heel zielig,we gaan de 3e week in nu,ik word er nu een beetje moe van.Ik heb idd 7 weken me heel erg machteloos gevoeld,en me veel zorgen gemaakt,nu gaat het weer de goed kant op,(we hebben weer een boxer in huis!)misschien dat het me juist nu op gaat breken hoor,dat we weer in wat rustiger vaarwater zitten. Ik hoop ook maar niet dat er hersenschade is opgetreden,laten we het maar op de prednison houden ;-) .

Bedankt voor de lieve berichtjes ;-)

honden page profiel SandySandy 3 doggies

honden foto van Sandy

Hoi Janine,

Goed om te horen dat jullie aan het afbouwen zijn met de prednison. Nog even volhouden, er komt ook weer een andere tijd! :-D

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Ik kan me erg goed voorstellen hoe je je voelt. Weken van spanning en zorgen eisen inderdaad zijn tol.
Ik heb nu al vanaf november spanning en zorgen om mijn hond en het sloopt je.
Dat vreemde blaffen heb ik ook meegemaakt. Als honden zo'n traumatische ervaring meemaken als 'bijna doodgaan', want ik begrijp uit jouw verhaal dat dat het geval is geweest, dan krijgen ze mentaal een behoorlijke tik. Mijn dierenarts heeft mij daarvoor gewaarschuwd. Mijn Bink heeft 4 weken op sterven na dood gelegen en maanden geknokt voor zijn leven en herstel en daar heeft hij geestelijk echt een klap van gekregen. Hij ging ook huilen 's ochtends en jammeren als het licht werd. En nog steeds zijn we héél vroeg wakker en heeft hij onrustige ochtenden alsof hij dan even de weg kwijt is.
Ze moeten na zo'n heftige ervaring echt weer vertrouwen opbouwen. Mijn hond schrikt bijvoorbeeld nog steeds heel erg van bepaalde 'normale' geluidjes. Terwijl hij voorheen overal doorheen sliep. Vertroetel hem maar lekker en zorg voor veel rust en veiligheid om hem heen.
En wat dat plassen betreft. Prednison werkt inderdaad op de blaas en ze gaan er heel veel van drinken en plassen.

Heel veel sterkte voor jou en beterschap voor Bink!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Even een upje, want de situatie is nog niet veranderd bij Bink, dus misschien heeft iemand nog tips voor het baasje van Bink?

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Hoi Janine, is het misschien een optie om Bink meer in de buurt van jullie te laten zijn met zijn bench.
Dat hij s'morgens veel moet plassen is inderdaad mogelijk met prednison.
Ik zou hem in ieder geval nog niet voeren zo vroeg, dit heb je hem zo aangeleerd, en gaat er dan niet zo snel weer af.

maar misschien stelt het hem gerust als hij dichter bij jullie is, een dier wat ziek is zoekt altijd naar contact.

Heel veel beterschap met je manneke.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Dankje Kitty ;-) Lief van je!

Janet,vanmorgen was het 5.00 toen ik hem hoorde,hij piept dan niet,ik hoor hem,ik snel mijn bed uit,ben ik net te laat,snel uit de bench,en heeft ie verder buiten geplast.Hij heeft zon honger van de predni,ik kan hem de bench niet uitlaten,vorige week stond hij op de eettafel,de fruitschaal leeg te eten,hij zoekt steeds naar eten,hij gaat nu weer slapen om 5.00 maar doet hij dat dan ook nog met zijn honger buikje?
Gisteren liet ik hem uit,ik hem los gedaan,ineens was hij weg,nergens meer te zien,ik roepen,niks,nergens geen Bink,ik denk ik moet maar in het bos blijven,en roepen,maar niks te zien.Uiteindelijk,ben ik ergens anders langs gegaan,en zag ik hem,ik roepen,hij hoort me gewoon niet,dat idee heb ik al een paar keer gehad,maar dacht dat het misschien oostindisch doof was ;-) .Hij weer weg,ik rennen,zag ik hem weer,maar hij zag en hoorde me niet,en ineens,zag ik dat hij het zag,gelukkig kwam hij toen terug.Of zijn gehoor nu aangetast is??


Ik doe het allemaal met heel veel liefde hoor,maar soms breekt het me wel eens op.Ik hoop dat als hij straks klaar is met de prednison,het allemaal weer wat beter zal gaan!

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Plucheke007

Wij hebben met Yaco ook zo'n kuur van 3 weken moeten doen. Ik weet wat voor hel het even kan zijn. Bij Yaco was het zelfs geen kwestie van het tot 5 uur op te houden, om het uur moest die eruit, deed ik het niet, dan plaste hij in huis. En drinken ontkennen kan je ook niet doen, want hoe moeten ze zich dan niet voelen! Dat is echt volledig door die pillen hoor! Ik ben toen 3 weken in de zetel blijven slapen en zette mijn wekker eerst om het uur, dan om de 2 uur en tegen de laatste week was het nog om de 3 a 4 uur. Dus als ik om 22 uur ging slapen, liet ik hem nog 2 x uit ' snachts. Ik moest ook gaan werken 's morgens, had wel geen kinderen, ... ;
Succes

honden page profiel RietRiet

honden foto van Riet

Hoi janine,
Zoals je weet had Doortje ook pretnison gehad met haar allergie. Nou ze moest echt super veel plassen en dan kunnen ze het volgens mij ook niet meer ophouden. nu was dat maar 1 injectie, maar Bink krijgt elke dag nog, vandaar dat hij zo vaak moet.Als je het gehoor wilt testen dan moet je eens met zijn bak rammelen als hij het niet ziet.

groetjes van Riet en een knuffel voor Bink.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max had dit ook na de operatie aan zijn poot. Maar hij was toen nog hel jong. Wij hebben hem toen boven op de slaapkamer gezet en sliep toen gewoon door.

Misschien eens proberen?

En veel sterkte toegewenst

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bink raar gedrag,hersenvliesontsteking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Specifieke vragen verzekeringen.
^