Pup/hond aanschaffen (Beagle??)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ashley (Gast)

Hallo,

Het is een lange tijd geleden dat we een huisdier hadden, een kat. Lange tijd geleden overleden (ouderdom). Ik ben dit keer helemaal verzot op honden en wil daarom een puppie/hond aanschaffen. Daarvoor heb ik informatie nodig.

Wat ik graag wil is een kleine/middelmatige grootte hond. Ik zat te denken aan het ras: Beagle of een kruising daarvan. Mijn vader is lichtelijk allergisch dus goed en vaak kammen/borstelen komt zeker van te pas, als het een kruising is het liefst dan kortharig, Beagle zelf is al kortharig.
Bij voorkeur neem ik een vrouwtje, dan heb je ook te maken met "loops" (veel weet ik daar niet over, dus ook daarvoor is informatie over welkom).

Wat ik ook graag wil weten is wat de (onderhouds)kosten van zo'n hond zijn. Ik moet het allemaal zelf financieren (ik ben een scholier, 4de klas), mijn ouders helpen eventueel mee als nodig, maar ik ga ervan uit dat dat niet nodig is.

Heb je voor mij tips, informatie of heb je dit zelf ook gehad? Laat een bericht achter!! Ook wil ik graag verdere informatie over de algemene verzorging van een pup/hond en ook meer informatie over de Beagle (het liefst van mensen die thuis ook zo'n hond hebben (gehad)).

Alvast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup/hond aanschaffen (Beagle??)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

waarom per se een beagle?
er zijn toch ook andere kortharige rassen?


En een beagle is nogal een moeilijke hond hoor, ze zien der heeel lief uit, maar als het op opvoeding aankomt ga je het echt MOELIJK hebben hoor, ook al ga je "hulp" vragen bij je ouders,...

hier zelfs: beagels op de hondenschool en zitten al 5 JAAR IN DE 1-KLAS....
de fout van de baas ja das waar, maar de hond is ook niet al te snel he :P


en als het jouw 1ste hond is zou ik, als ik jou was, zeker geen beagle (JACHTHOND) nemen, die lopen namelijk achter hun neus aan, en niet achter zijn/haar baas (9/10 keer)

ik zou der toch over nadenken hoor, en je der meer in verdiepen,
een pup kopen duurt 10 minuutjes...
maar daarna 10-15 jaar opvoeding enal...

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Als je vader allergisch is zou ik zeker niet voor een beagle gaan..die verliezen haar en kan de allergie alleen maar verergeren..
Dan kun je beter voor een hondenras gaat dat weinig tot niet verhaard b.v. de malthezer, poedel en dat soort honden maar hondenhaar als beagle en jack russel haart enorm..en daar helpt kammen misschien een beetje tegen maar je kunt beter voorkomen dan genezen en een hond pakken die goed is voor allergie..

Anoniem (Gast)

Dankje voor je informatie. Ik weet dat ze moeilijk zijn. Ik dacht dat ik erbij had geschreven eventueel een beagle zegt niet dat ik die per se wil. Beagles vind in stoer, leuk en grappig. Iedereen heeft wel een voorkeur voor een ras die hij of zij leuk vind. Maar om het af te kraken vind ik een ander verhaal. Ik zat ook aan een West Highland terrier pup te denken, die vind ik ook erg leuk. Maar heeft ook lang haar ik weet niet of dat ook erg geschrikt is. Het stof en verharen kan je niet helemaal voorkomen dat weet ik, maar je kan het wel proberen zo min mogelijk er last van te hebben.

Ashley (Gast)

Dat vorige Anoniem was van mij.

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

Ik wil toch even reageren op het veel gehoorde verhaal dat Beagle's honden zijn waar geen land mee te bezeilen valt. Wij hebben een Beagle, inmiddels 4 maand en ik moet zeggen dat dat uitstekend gaat. Op de puppycursus is hij een van de betere honden in de groep. Hoe goed je hond luistert ligt meer aan de baas dan aan de hond.

Ook voordat wij onze Sjef kregen zei iedereen doe het niet, die honden zijn niet te houden.. Het valt allemaal reuze mee. Het enige dat ik merk is dat als hij een spoor ruikt dat hij niet meteen op je commando 'hier' reageert. Maar als je gewoon met je Beagle over straat loopt luistert hij perfect. Als hij speelt met een andere hond en je roept 'Hier' komt ie na nog even een paar seconden dollen naar je toe. Je moet er dus rekening mee houden dat hij je even zal negeren als hij met een spoor bezig is, maar behalve dat zijn Beagle's prima op te voeden honden. Onze Beagle loopt overigens ook altijd los, iets waarvan ook iedereen zegt dat het onmogelijk is.

Een Beagle is een hond die zich vermaakt als hij buiten is. Dat heeft als gevolg dat hij niet altijd direct naar je zal luisteren. Dat vindt ik echter leuker dan een hond die altijd maar als een mak schaap achter je aan loopt. Je moet er dus gewoon van houden denk ik.

Maar zaken als zit, af, en ook blijf zijn prima te leren. Nogmaals, onze Beagle is 1 van de betere leerlingen op de cursus. Hoe goed je hond luistert ligt niet aan de hond, maar aan hoe jij je hond opvoed.

Waar ik wel over zou nadenken is hoeveel tijd een hond kost. Hij moet toch wel 3x per dag uitgelaten worden. 'Even' een weekendje weg is ineens niet zo makkelijk. Een dagje 5mei vieren gaat niet de hele dag zonder oppas voor de hond. Als jij tot 5 uur in de kroeg hangt zal je hond toch ook om 9 uur weer z'n plasje moeten doen.. Dit heb ik erg onderschat, maar je krijgt er ook wel heel veel plezier voor terug!

Wat betreft de kosten. Als ik naar mijzelf kijk denk ik dat ik het 1e jaar zo'n EUR 1500,- kwijt ben. De jaren daarop zal dit iets minder zijn, omdat je minder tripjes naar de DA hoeft te maken en je spullen zoals een bench, mand, bakjes en dergelijke natuurlijk niet elk jaar opnieuw koopt. En je pup zelf koop je natuurlijk maar 1x (hier EUR 500,- voor betaald).

Denk er in ider geval goed over na. Nogmaals, ik heb de tijd die zo'n beestje kost onderschat. Een Beagle is een hond die veel beweging nodig heeft. Geef je hem dat niet dan wordt hij in huis een lokale tornado en moet alles er aan geloven.

Wij zijn per dag zo'n 2 tot 3 uur per dag kwijt aan de hond. Dus ook op de dagen dat het eigenlijk niet uit komt. 's ochtends 30 tot 45 minuten lopen. 's middags een wat lagere wandeling (vaak even met de auto naar het bos in de buurt) en 's avonds nog een wandeling. Dan vlak voordat wij zelf naar bed gaan nog een kort rondje om nog even te plassen.

Onze Beagle haart inderdaad wel uit, zeker nu het wat warmer wordt veeg je met 1 aai een aardige verzameling haren uit z'n vacht. Dus wat allergie betreft weet ik niet of het inderdaad een goede keuze is. Wij kammen zelden omdat hij er een hekel aan heeft.

Ashley (Gast)

Bedankt voor je reactie, je hebt goede informatie gegeven waar ik wat aan heb. Ik zal er zeker over nadenken.

Bedankt!

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Het wil niet zeggen dat kortharige honden weiniger verharen..ik heb JUIST last van honden als beagles etc..ja kzou of eerst testen hoe je vader erop reageert..maar dan ook echt bij jullie thuis want het gaat ook in stof zitten etc..en anders toch echt eens verdiepen in anti allergische hondenrassen en niet zomaar een ras uitkiezen omdat hij leuk is als je allergisch bent..daar moet je echt goed overna denken en je goed orienteren.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

ik was jou niet aan het afkraken , ik zei alleen mijn mening.
+ wat feiten.


En, ja jouw vader is allergisch. dan kan je ofwel een maltezer ,zoals hierboven vermeld was, nemen ofwel een poedel...



Maar ik vind dat je niet aan een "moeilijke" of meer dominante of ongehoorzame hond moet beginnen als het jouw 1ste hond is,
Je kunt beter dan een hond nemen die al van nature zachtaardiger en gehoorzamer is.
Daarbij kan ik mij geen beter ras als de Border Collie inbeelden.



@Sjef.
Ja het kan zijn dat UW pup wat beter luistert, maar u bent ook ouder, en heeft veel meer tijd voor de pup dan zij, en zij heeft ook geen ervaring.
Geen tijd en geen ervaring gaat niet samen met een pup, en zeker geen jachthondje of Terrier!!!


sptijgigenoeg, voor iemand die een "hondje wilt" wordt de waarheid "afkraken" genoemd.
Luister Ashley, is zeg dat allemaal niet omdat ik niet wil dat jij een hond hebt...
Waarrom niet? Jij mag van mij zelfs 10 honden hebben, maar je moet 1st denken aan het welzijn van de hond, en niet aan wat JIJ op dit moment wilt.


honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Ook even reageren.

Mijn Beagle was ook mijn eerste hond. Ik had geen ervaring met honden.

Je kiest je hond/ras nog altijd zelf. Ik zou persoonlijk geen ander ras willen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind een bordercollie ook niet echt een beginnershond hoor. Die kan je als beginner ook behoorlijk verpesten. Een bordercollie is zo gevoelig van aard, dat als jij alleen al een beetje onzeker bent over of je het wel goed doet, een border dat gelijk overneemt en ook onzeker wordt. Zeker als je een border treft met werkbloed...
Een bordercollie luistert inderdaad uitstekend, mits hij de juiste opvoeding krijgt en anders kan het op een drama uitlopen.

Ik denk juist dat een West Highland White Terriër heel geschikt zal zijn. Of zijn neefje, de Caïrn terriër. Mijn broer heeft 14 jaar een Caïrn gehad, had geen enkele ervaring met honden en is altijd prima gegaan, een heel lief, goed luisterend hondje. (Hij heeft hem helaas net gisteren in laten slapen.)
De Westie en de Caïrn verschillen weinig van karakter en het zijn beide hondjes die geplukt moeten worden bij de trimmer, die dus zelf niet zo uitharen.


Maar ik zie ook niet zo heel veel problemen met een beagle. Ik zie hier ook beagles die hartstikke goed luisteren. Heb er ook twee gekend die niet luisterden, maar het zal ook aan de baas en opvoeding liggen.

honden page profiel thaly in t hofthaly in t hof

honden foto van thaly in t hof

hoi,
ik lees net de negatieve reactie op de beagle.
wij hebben ook een beagle en ook wij hebben voor dat we hem kochten allerlei waarschuwingen gehad over t ras.
eigenwijs is hij zeker maar hij luistert prima.
hij heeft al 2x een beker hehad omdat hij de beste van de groep was bij de pup en de a-cursus.
je moet wel consequent zijn maar het is zeker niet zo'n draak als men denkt.
men zegt ook dat de beagle niet alleen thuis kan zijn;
no problem!

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Klopt Thaly, Beagles zijn eigenlijk veel minder erg dan men denkt. Wat trouwens ook geldt voor de Border collie, Toller.. zijn echt slimme en leuke honden. Gehoorzaam? Waah niet altijd. Maar als het erop aankomt kunnen ze echt hun best doen..!

groetjes

honden page profiel PepperPepper

honden foto van Pepper

Hoi Ashley!

Ik weet niet welke hond geschikt is als "beginnershond", maar wilde even kwijt dat ik het heel knap vind hoe je het aanpakt. De informatie die je vraagt en hoe je ermee bezig bent, laten zien dat je een groot gevoel voor verantwoordelijkheid hebt.

Als je vragen over verzorging en loopsheid e.d. hebt, kun je ook eens hier op de site de encyclopedie raadplegen. Heb ik veel aan gehad.

Ook bij een fokker gaan kijken, let wel op dat er geen puppies zijn als je gaat, dan ben je vaak verkocht ;-) om te zien hoe het ras dat je interesse heeft is. Zij kunnen je veel vertellen over de eigenschappen en kosten van de hond.
Toen wij voor onze eerste hond gingen, hebben we een een dierenarts gevraagd welk ras het best bij onze situatie past, eventueel ook nog een idee.

Ik wens je veel succes bij het zoeken van je nieuwe maatje!

Groetjes,
Jacqueline

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

weet je ik vind het onzin om het te hebben over beginnershonden...
als iemand helemaal weg is van een bepaald ras moet hij / zij daarvoor gaan.
je kan gewoon heel veel geluk / ongeluk hebben met een hond en dat heeft niet altijd te maken met het ras ook met het karakter..
En er zijn zeker dingen die meespelen met het ras, maar ik heb 2 labradors en het zijn totale evenbeelden van elkaar dus het heeft niet ALLEEN te maken met het ras..
ik ken heel veel mensen met beagles als eerste hond en dat is altijd prima gegaan..

wel weet ik dat een labradoodle (kruising labrador en poodle) ook goed is voor mensen met een allergie en ze zien er ook nog best schattig uit..
maar als jij graag een beagle wilt moet je daarvoor gaan en dan moet je gewoon elke dag kijken wat het gaat geven, het zal hard werken zijn en er zullen wel tegenslagen zijn, maar er zullen ook goeie momenten zijn waar je heel blij en trots bent op je hond, en dat heeft niets te maken met het ras.
dus je moet doen wat je zelf wilt

honden page profiel JokeJoke

honden foto van Joke

je vroeg voor de onderhoudskosten voor een middelgrote hond: 18 kg

Om een idee te krijgen...
Per jaar
Dierenarts: entingen, ontwormen en anti-vlooien: € 200,- als de hond niet ziek word.
Voer: brokken: €250,-
Kauwmateriaal: 2 botten per week : €208,-
2 gehoorzaamheidscursusen hondenschool: €130,-
En dan nog de hondenbelasting € 100,-
Poepzakjes 10 rollen : € 10,-
Dan kom je ongeveer uit op: € 898,-

Deze kosten zijn wel versprijd over het hele jaar.
En ik zal vast nog wel iets vergeten zijn.

Ik denk dat je normaal met een €1000 euro rekening moet houden.
Speeltjes een nieuwe deken of mand, hij wordt ziek etc. Beloningssnoepjes ;-) niet te vergeten

Gr. Joke

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ Joke,


nou je hebt gelijk.. maar wat voer betreft is €250 euro niet veel denk ik.
Want een middelgrote hond weegt rond de 20 kg..dus dan kom je eigenlijk rond 45-50 euro PER MAAND.
Tenminste ,als je kwaliteitsvoer geeft,

ik persoonlijk zou mijn hond geen aldi-voer geven of zoiets, dat is rotzooi

Anoniem (Gast)

Ik kwam dit topic tegen en moest ook gewoon even reageren :-)
Ik zal zelf ook nog een topic maken hoor ;-)

Mijn ouders hebben 2 beagles, mijn broer heeft een beagle, dus ik denk dat ik gerust kan zeggen dat ik wel wat ervaring heb met beagles :
Een beagle vormt zich naar zijn baasje, de honden van mijn ouders zijn de rust himself, luisteren over het algemeen prima en doen geen rare dingen.
Mijn broer daarintegen heeft het omgekeerde, luistert slecht, eet alles van tafel, etc etc.
MAAR dit komt helemaal door de opvoeding! Een beagle is zoals elke andere hond, alleen een beetje slimmer!
Een beagle heeft een stikte hand nodig in de opvoeding, dan word het een super tof beestje!

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Wat vreemd...kheb net een bericht geplaats en die staat er nu niet mer...:S

anoniem (Gast)

Ik denk dat de Beagle een prima hond is ; )

honden page profiel RammetjeRammetje

honden foto van Rammetje

Beagle,s hoeven absoluut niet moeilijk te zijn, wij hebben zelf ook een beagle is nu 10 maanden oud en luisterd prima nog nooit meer naar cursussen geweest, kan los lopen enz enz...

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

Bij mij in de omgeving lopen meerdere baasjes met een beagle.
Ik kijg nu niet direct de indruk dat deze slecht luiseren en lastig in omgang zijn.

GR Rita

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hallo,

Allereerst even een beagle... Dit is over het algemeen niet het makkelijkste ras. Met de juiste opvoeding en training is hier wel een hele hoop aan te doen, maar doe gewoon veel research naar het ras voor je er een aanschaft ;-) Bij een rasvereniging weten ze veel te vertellen, ook waar je goede fokkers of eventuele herplaters kunt vinden. Ook in het asiel zitten zat leuke hondjes, alleen weet je hier niet altijd de geschiedenis van.

verder kwa kosten, 1 keer per jaar vaccineren en gezondheids check kost mij ongeveer 50 tot 80 euro. 4 keer per jaar ontwormen rond de 20 euro per keer. antivlooien druppels, ook a 15-40 euro afhankelijk van welke je koopt.

Kwa voer is voor mijn australian shepherd (golden retriever maat ongeveer) 79 euro per zak (eukaneuba medium en large breed), hij doet hier 1 1/2 tot 2 maand mee.

verder moet je er met een teef rekening mee houden dat het gezonder is om haar te laten steriliseren. Dit kost afhankelijk van de dierenarts rond de 250 euro.

De aanschaf van de hond zelf, met stamboom, en controle op erfelijke afwijkingen van de ouder dieren en de pups, ook tussen de 600 en 800 euro.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt ;-)

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

Hallo,

Mijn eerste hond is een beagle en ik heb er geen spijt van. Concequent zijn is iets wat echt heel belangrijk is met dit ras. Ben je dit niet zal je hond niet luisteren en het eigenwijze zal naar boven komen.

Hoe duur een beagle is, is wat je er zelf mee doet.
Bailey krijgt nu brokken waar je ongeveer een kleine maand mee kan doen. € 26,50 voor 15 kilo. Daarnaast krijgt ze mineralen mais/rijst erbij waarvan ik de prijs niet weet.
Daarnaast heb je ook de inentingen endergelijke. Tanden, ontwormen, ontvlooien, tekenkuur, nagels knippen wassen en fohnen kost bij mij € 60,00 bij de hondenkennel hier in de buurt.

Gemiddeld als je alles opteld en deelt door 12 ben je gemiddeld 60 euro per maand wel kwijt!

En dan moet ze niet ziek worden!!


Tijd kost het ook veel een hond maar je zult er geen spijt van hebben. Een beagle is ook een zeer betrouwbare en lieve hond. En niet baasje gericht maar gezins gericht!!!!

Laat maar weten wat je doen!

Succes

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey

honden foto van Corrina  & Bailey

Nog even een reactie op Sjef.

Ik denk niet dat hij er veel naast zit met eerste mand 1500 euro! Aanschaf van alles kost gewoon veel.

En denk echt heel goed na over de tijd. Je zit op school, gaat waarschijnlijk ook geregeld uit, dagje winkelen end.
Ik zie mijn hond net als een kind. Heeft ook veel aandacht nodig alleen kun je de hond niet mee nemen met winkelen end!

Ik ben ook gemiddeld 3u per dag kwijt en in het weekend meer!

Maar......



Je krijgt van de hond enorm veel plezier en liefde terug

honden page profiel Marijke WoltersMarijke Wolters

Jeetje meid, een hond is veel werk.
Een hond kost veel tijd en geld. Ook ben je een stuk van je vrijheid kwijt. Je school zal op dit moment van je leven veel tijd kosten. Voor het onderhoud van je hond zal je moeten gaan werken, waardoor je minder tijd hebt voor je hond.

Bedenk wel dat ze 10-15 jaar meegaan!

Mijn tip van de dag zou zijn om eens op een hond van iemand anders te passen. Zo krijg je een goed idee van hoeveel tijd het echt kost.

De allergie van je vader kun je proberen te controleren, maar wat als je vader echt allergisch is voor je hond?

Ik ben het met iedereen hierboven eens dat Beagles goed op te voeden zijn. Met het nodige engelengeduld en veel tijd, heb je er een ster aan.
Daar heb je gelukkig de "beaglemensen" voor, die dat nou juist weer heel goed kunnen.

Anoniem (Gast)

Ik heb ook een beagle en ze zijn heel lied

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Wij hebben een kruising beagle en het is een schat van een beeste en luisterd prima over het algemeen. Hij is 4 maanden dus heeft ook zo z'n streken, maar welke hond niet.
Ik ben het wel met meerdere hier eens dat je goed moet nadenken voordat je uberhaupt een hondje neemt. Een beagle of welk ras dan ook. Het kost ontzettend veel tijd en je kunt idd niet zomaar even een middag gaan shoppen. Je bent een stukje van je vrijheid kwijt. Wij zijn al stukken ouder en hebben het goed overwogen en toen een keuze gemaakt. Maar jij bent nog zo jong.

Denk er goed overna...

Liefs Simone

fleur (Gast)

hallo alle beagle fans!
nu we het toch over een beagle hebben.. kunnen ze alleen zijn? ivm werkdagen.. en kunnen ze snachts buiten in een hondenhok of zijn ze daar te klein voor?
dan heb ik het wel over een hondenhok met issolatie en afgeschermd voor de kou en de wind..

groetjes fleur

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Beagles kunnen moeilijk alleen zijn. Je kunt dit alleen zijn wel opbouwen, maar het liefst hebben ze toch mensen om zich heen (of honden). Het zijn echte groepsdieren. Ik zou ze zelf niet buiten in een hok doen, want ze zijn graag bij de roedel.
Verder hebben ze een groot jachtinstinct, is zeer eigenzinnig (heeft een consequente opvoeding nodig) en echt een allemansvriendje (ze houden van alles en iedereen).
Hier meer info bij de rasvereniging:

http://www.beagleclub.nl/beagleinformatie/beaglealgemeen/beaglealgemeen.html

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup/hond aanschaffen (Beagle??)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kosten MRI scan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^