American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PhilippPhilipp

Hallow allemaal,

Ik ben een 22 jaar oud, en wil graag een hond aanschaffen, ik heb nooit een eigen hond gehad, maar merk als ik honden tegen kom dat ik er wel een handje voor heb.
Verder woon ik nog bij mijn ouders, welke 2 katers hebben. Hier moet de hond natuurlijk ook een beetje zijn weg mee kunnen vinden terwijl ik denk dat dit geen probleem zal zijn.

Wat wel een probleem kan worden is het feit dat wij op de eerste verdieping wonen, en dat de hond een trap zou moeten lopen. De eerste paar maanden tot hij een jaar oud is, wil ik hem nog best naar boven tillen, maar daarna wordt hij natuurlijk een beetje te groot O-).

Mijn voorkeur gaat uit naar een americaanse bulldog of een boerboel. Heb allebei de rassen bij vrienden en kennisen een beetje leren kennen en ze waren allebei op hun eigen manier leuke honden.

Ik was nog vergeten te zeggen, dat ik nog studeer dus ook niet de hele dag aanwezig zal zijn, maar over het algemeen is bij ons wel altijd iemand thuis.

Wat advieren jullie ???? Zeg je mening ik zou het zeer op prijs stellen.

alvast bedankt
gr
Philipp

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Geen van beide, ondanks je "feeling".

Je kiest twee rassen uit waar menig ervaren hondenliefhebber niet aan zal beginnen en jij doet het wel even als eerste hond.

Bij iemand anders is altijd leuk maar wanneer het je eigen honden zijn wordt het iets heel anders.

Dappere keuze maar ik denk dat je het beter kunt laten.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Ik zou zelf persoonlijk die 2 rassen niet al 'eerste' hond doen, ik zou dan beginnen met een wat makkelijkere rassoort. Natuurlijk is er geen één hond makkelijk maar iets makkelijker dan een Americaanse Bulldog of een Boerboel

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Verder zijn het honden voor één baas. Ze accepteren ieder gezinslid en zijn daar erg lief voor.

En nu komt het, hoe vaak ben jij weg? En nog beter, hoe lang? Jij bent niet automatisch de baas van de hond, die zoekt hij of zij zelf uit.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Het zijn wel 2 hele sterke rassen hoor om mee te beginnen.
Ik wou een Rottweiler als eerste hond en dat is me afgeraden.
Ik ben daarom begonnen met een andere grote liefde van me, de franse bulldog.
Zijn lekker eigenwijs maar niet zo sterk als een boerboel of amerikaanse bull.
En nu ik hem naar mijn gevoel prima heb opgevoed, heb ik eindelijk mijn rottweiler pup erbij sinds vorige week!

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Wat leuk Tamara! :-D

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik sluit me aan bij Sammy&Flex. Vooral de Boerboel is echt geen gemakkelijke hond. Zelfs mensen met ervaring op gebied van honden hebben aan deze hond nog een behoorlijke klus, laat staan als je een beginner bent met geen ervaring met opvoeding en dergelijke... Ik zou zeggen; een iets makkelijker ras is misschien niet een verkeerd idee ;-)

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

Hoe lullig het missschien ook klinkt: Ben het met de rest eens; niet aan beginnen.

Een hond heeft een stabiele thuisbasis nodig, geen baas die er nooit is. Dit zijn honden die hun energie kwijt moeten kunnen en wanneer dit niet gaat, worden ze vervelend. (heeft elke hond trouwens)
Daarnaast lees ik dat je de hond wel naar boven wilt tillen, maar wanneer de hond 30 kilo of zwaarder is, laat je dit echt wel hoor!

Het is goed dat je hier eerst even advies inwint. Er zijn genoeg mensen die zo'n hond willen en er één aanschaffen, totdat ze er later achterkomen dat de hond eigenlijk helemaal niet zo goed in het plaatje past. Ik zou zeggen ga eens naar shows en kijk eens goed rond wat er nog meer voor honden zijn. Er is vast wel een ras dat goed bij jou (jullie familie) past. Laat je goed informeren door erkende fokkers en ga bij jezelf na of alles haalbaar is qua verzorging, uitlaten, spelen, cursussen enz.

honden page profiel Louna * Coco * SarahLouna * Coco * Sarah

honden foto van Louna * Coco * Sarah

Ik heb zelf als eerste hond een bulldog en dat gaat supergoed het karakter is echt heel super en kan goed met andere honden overweg. Ik zou je wel aanraden om voor de bulldog te gaan aangezien ik al eens opgevangen heb dat je een boerboel niet mag onderschatten.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Ik ben ook 22 mijn 2e hond was/is een kruising van dit soort rassen (am.bulldog x boxer x bordeaux dog x mechelse herder)
Het was dan wel mijn 2e hond maar mijn 1e was/is een dwergpinscher en van huis uit ben ik opgegroeid met kleine hondjes.
Dat was ik gewend, en ik ben er dus bij het opvoeden van Sheila achter gekomen dat het heel wat anders is dan een schoothondje.
Nou had ik gelukkig al wel heel wat ervaring opgedaan in de trimsalon maar dat is toch anders dan zo'n hond in huis te hebben.
Maar je moet zo consequent blijven bij dit soort rassen, sterk in je schoenen staan en doorzetten, anders lopen ze zo over je heen en nemen zij het heft in hand.
Het zijn rassen met een hele sterke eigen wil en daar gaan ze ook voor.
Het zijn echt geen makkelijke honden om op te voeden.

Ik heb absoluut geen spijt, maar het was ook niet altijd makkelijk ik zou het niet aanraden als eerste hond als je verder geen ervaring hebt met honden...

honden page profiel PhilippPhilipp

Heel erg bedankt alvast voor de reacties en de eerlijkheid waarmee hier gereageerd wordt.

Wat de tijd betrefd, ben ik elke dag 4 tot 8 uur op school de rest van de tijd ben ik thuis en zou ik dus tijd kunnen doorbrengen met mijn hond (cursusen, wandelen opvoeding).
Verder zou ik de gene zijn die de hond uitlaat, opvoed, voert mee naar de doktor gaat en alle andere dingen die erbij komen kijken doet. Daarom denk ik dat deze mij ook als baas zal accepteren.

Wat de boerboel betrefd was ik ook erg aan het twijfelen. Omdat deze volgens boeken en internet apart zijn kwa karakter en ook niet de makkelijkste keus zijn.

Verder is mijn probleem dat ik niet van kleine honden honden hou. En ook niet van labrador of herdershonden.

Om even uit te leggen waarom deze rassen. Ik moet in elk aspect van mijn leven een uitdaging zien. En daarom ging mijn keuze naar deze rassen.

Is een boxer misschien een optie naast de american Bulldog? Deze vindt ik namelijk beetje op de AB lijken, maar hij is iets kleiner en misschien iets beter te handhaven ???? (om eerlijk te zijn heb ik over de boxer nog helemaal niets opgezocht dit was alleen een redenatie na wat ik net gelezen heb).

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

neem gewoon een staffy O-)
das een grote hond in kleine uitvoering

nou weetje, als je iets echt wilt en je gaat ervoor is een hoop mogelijk. ik neem ook heel eigenwijs MAAR weloverwogen een staffy als 1e hond. waarvan men ook zegt: niet doen!

maar deze rassen die jij noemt zijn nog een schepje lastiger op te voeden en "strak te houden" en iets een-kenniger wat ook nit altijd ideaal is..
bovendien weet ik niet hoeveel ruimte je thuis hebt, maar ze worden groot!! denk heel goed na voor je hier aan begint, gelukkig doe je dat al!

vergeet ook niet dat als je zo'n ras aanschaft dat jij "die gast met die bulldog of boerboel" wordt..is ook belangrijk om aan te denken want lang niet alle mensen waarderen deze honden en zijn als de dood ervoor.

ik vind beide rassen heeeel mooi, maar wel voor iemand anders en niet voor mij

goed dat je advies vraagt! succes met je keuze

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

PS ik weet ook niet of je de rest van de familie wel op kunt zadelen met jouw hond als jij op school zit.

t lijkt me niet niks om dan bv je moeder, zusje of broertje of whatever met een boerboel op te zadelen O-)
dat moeten ze ook maar willen...

honden page profiel PhilippPhilipp

Stafford erg leuk, maar paste kwa karakter niet helemaal vondt ik.... Voor de rest geweldige honden lief en actief.

Wat betrefd mijn familie, heb een broertje van 21 jaar, die kan wel tegen een stootje, en ze zullen alleen overdag een klein beetje mee kijken de rest doe ik zelf. Mijn moeder is op een boerderij opgegroeid waar ze meestal 3 honden hadden rondrennen van het formaat van een duitse herder, dus daar maak ik me ook geen zorgen over.

een vraagje aan jou, heeft jou stafford veel gebeten toen die nog jong was??? want bij een vriend van mij heeft hij de eerste paar maanden de halve tent afgebroken :-). Terwijl er dagelijks met hem gespeeld en gewandelt werd en terwijl hij genoeg speeltjes had om zich mee te vermaken.

Anoniem (Gast)

Pfff, als je echt één van deze twee honden wil raad ik je aan om eerst heel veel info te verzamelen over deze rassen. Probeer met verschillende fokkers te praten en zowel alle voor en nadelen heel erg goed tegen elkaar op te wegen.
Succes met je keuze!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 2 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

@ Philipp

mijn 1e staffy moet nog komen, in juni :-)
dus of ie bij mij de tent afbreekt weet ik nog niet O-)

ik hoor hier verschillende verhalen over, hoe druk en sloperig. tja, het kan alle kanten op en je kunt van alles treffen. zal echt van het karaktertje van je pup afhangen, en hoe jij hem/haar begeleidt..

het klinkt alsof het toch 1 van de 2 rassen gaat worden die je voor ogen had..als je hier echt zooo zeker van bent zou ik wat mensen bezoeken met een boerboel of AB..luister naar hun, bekijk de honden. zo kun je dat ook met fokkers doen, mensen met liefde voor deze rassen raken hier toch nog over uitgepraat en zullen je graag willen helpen en informatie geven...

en ook hier op hp zitten er ook meerdere, die zou je ook nog om info kunnen vragen

honden page profiel PhilippPhilipp

@Jeroen

Ik ben er inderdaad nog niet helemaal van afgestapt, maar heb wat de BB betrefd wel beetje mijn twijfels gekregen. Maar de American BD lijkt me inderdaad nog steeds geweldig. Bedankt voor het advies, ik ga inderdaad nog eens goed informeren bij bekenden die 3 Americans hebben en ook eens bij fokkers langs.

Succes met je Stafford :-).
Ook een geweldige hond, ga je veel plezier aan hebben.

Gr Philipp

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik denk ook dat als je toch graag 1 van deze 2 rassen wilt de AB wellicht de iets verstandigere keuze is. ik ben niet heel bekend met dit ras maar in mijn beleving zijn deze wat meer allemansvriend en wat beter te houden dan bv de boerboel...

jep dank je! ik denk dat mn staffy en ik het heel gezellig gaan hebben O-)

succes met je keus!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

of nog beter...als laatste tip, heb ik ook gedaan namelijk en daar leer je nog meer van;

vraag of je 1 of 2 weken op mag passen!

dan weet je of
-sowieso het hebben en opvoeden van een hond in je leven past
-of je het leuk vind of toch ineens tegen blijkt te vallen.
- als je toevallig het ras kunt "lenen" als wat je wilt dan weet je of dit samen gaat in je huishouden.


honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Ja idd Jeroen, je idee lijkt mij wel handig, gewoon vragen of je er eeen weekje op mag passen..!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Je mag wel een weekje op die van mij passen O-)

Nee ik meen het heel serieus. Je bent niet zomaar een Bulldog of Boerboel persoon. Ik wist heel veel van het ras voordat ik er aan begon en eerlijk is eerlijk, zelfs wij hebben vaak gedacht, waar zijn we aan begonnen??!

Ik heb nu een vrij rustige, gemoedelijke AB. Helemaal voor zijn leeftijd, hij is net 2 jaar.

Maar weinig mensen weten dit soort honden tot stabiele, kalme, zekere honden te krijgen. Niet om nu te sugerreren dat ik een perfecte baas ben maar het zijn gewoon de feiten.

Ik snap waar je voor valt, echt waar. Maar nogmaals, ik raad het je af.

Een Boxer is inderdaad wel een leuk alternatief. Hetzelfde vrolijke, lompe gedrag van de AB maar het karakter is toch wat milder..

Anoniem (Gast)

Anoniem (Gast)

Ga eens kijken op het boerboelplein.
Daar staan veel verhalen over de BB.
Over de honden die het prima doen en over de honden die daadwerkelijk compleet van de buitenwereld gehouden moeten worden.
Het is met de BB een soort van russisch roulette

Ik heb er zelf twee gehad en de één was stuk milder dan de andere. Die was te beschermend. En wilde alleen maar huis, haard en de rest van zijn roedel beschermen.
Met andere woorden je hele leven staat in het teken van de BB.
Je moet een tweede natuur ontwikkelen dat je verder kan kijken dan je hond.
Je hond zo goed kunnen lezen.Eén blik moet je kunnen vertellen hoe de hond zich op dat moment voelt en van plan is.
Daar zal je dan gelijk moeten ingrijpen.
Begrijp me niet verkeerd, er zitten ontzettende lieve goede BB's tussen.

De BB is geen hond voor mensen die geen natuurlijk overwicht hebben op een hond.
Een zogenaamde beginner kan er best mee aan de slag als die gene maar de goede roedel leider kan zijn.


Succes met je keuze.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik zou er ook niet aan beginnen, zowieso omdat het écht niet de gemakkelijkste honden zijn ( heb zelf een amerikaanse bulldog ) maar ook, die trap is ook na het eerste jaar FUNEST voor de achterpoten.. .voor beide rassen...

Ik zou of voor een kleiner hondje wat je zelf tot zeker de eerste 3 jaar de trap op kan tillen, en af kan dragen,
en anders wachten tot je op jezelf woont, en dan eens gaan kijken of je werkelijk die rassen wilt..

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik denk dat de boxer idd een 'makkelijker' ras is zeker aangezien je familie ook een deel van de opvoeding op zich moet nemen. Boxer hebben ook dat lompe en die mooie uitstraling, maar missen de wat moeilijkere karakter eigenschappen.

honden page profiel paulapaula

honden foto van paula

ik denk dat een boxer idd een betere keuze zal zijn voor je aangezien je aangeeft dat het je 1e hond word en de ab en de bb niet echt beginners honden zijn en dan zit je ook nog is m et het probleem de trap ik zie je echt niet een jaar lang een bb de trap optillen

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Je bent 22 en je studeert. Dat doe je waarschijnlijk zodat je straks een leuke baan krijgt en op jezelf kunt gaan wonen. Hou je daar ook rekening mee? De honden waar je je oog op hebt laten vallen gaan een jaar of 10 mee. Ik ga er vanuit dat je niet tot je 32e thuis blijft wonen, dus hoe ga je dat straks doen?

honden page profiel PhilippPhilipp

Bedankt voor al die eerlijkheid, ga denken over de boxer, die kan ik namelijk wel tot 2 jaar de trap op tillen :-D

@sanne

Keuze om nu een hond te pakken, vondt ik goed omdat mijn ouders een klein beetje mee kunnen kijken, ook omdat zij vroeger altijd meerdere honden hebben gehad.
Dus met advies geven, een oogje op hem houden als ik niet thuis ben etc. Tien jaar vindt ik eigenlijk nog een goed overzienbare periode. Ik moet nameljik nog 6 jaar van de 10 studeren. Als ik alles wil halen wat nog op de planning staat. En dan kan ik verder kijken of ik me er nog een, over nog eens eentje aanschaf.

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Heb zelf een mix van een Boxer-x-American Bulldog.
Gewicht is 49 kilo en hij wordt over 4 dagen pas 2 jaar. Geloof me dat til je niet telkens de trap op. Af en toe til ik hem de kofferbak in als hij erg moe is.

Boxer als eerste hond kan, maar bedenk wel dat boxers niet de meeste gemakkelijke honden zijn met cursussen. Ze behouden hun pup houding langer dan meeste honden, wat voor en nadelen heeft.
Boxer zijn wel tophonden verder en men zegt ook vaak.. eens een boxer altijd een boxer. Als de mijne geen kruising was, dan was het mijn 3e boxer. O-)

honden page profiel PhilippPhilipp

@Kevin,

Klopt als het op een gegeven moment 50 kilo worden, is dat natuurlijk wel een aardig gewicht. Ik moet kijken hoe ik dat met de trap ga regelen. Ik had ook op dit forum gelezen dat iemand een soort van plank met Platen op de trap had gelegd en de hond daar naar boven liet lopen. misschien ook een optie.
iig bedankt voor advies.

Gr Philipp

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: rollen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^