Eigenaars buitenlandse hond: chip in Nl/België geregistreerd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hello,
N.a.v. de toestand die ik gisteren heb meegemaakt ( Zie topic hond gevonden Ledigh erf, utrecht en topic wat te doen met dit gedrag) even aandacht voor het volgende:

Heb je net als ik een hond uit het buitenland? Let er dan op dat je de chip die in het buitenland is aangebracht (verplicht vóór de hond naar hier komt) nog bij een databank registreert in je eigen land. Zo heb ik mijn hond laten registreren bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Hiermee voorkom je een hoop zorgen als je je hond kwijtraakt.

De eigenaars van de hond die ik gisteren vond dachten dat hun hond automatisch geregistreerd was doordat hij gechipt was in het buitenland. Dit is dus niet zo. Bij de dierenarts werd de chip wel afgelezen, maar het nummer was nergens gekoppeld aan een eigenaar. Je moet dat chipnr. zélf nog registreren. Sommige stichtingen die honden uit het buitenland halen (bijv. ALAS) sturen zo'n registratieformulier mee met de adoptieovereenkomst. Maar dan moet je dus nog zelf deze invullen en opsturen. Heb je dit voor jouw buitenlandse hond nooit gedaan? Kijk dan op http://www.databankgezelschapsdieren.nl/. en voorkom een hoop ellende!

Overigens zijn er meerdere stichtingen die je hond&chipnr registreren, bovenstaande is de enige die ik ken. Weet je niet zeker of je hond geregistreerd is? Vraag dat dan na bij je DA of vul het nummer in op bovenstaande website.

Grtz, Mischa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eigenaars buitenlandse hond: chip in Nl/België geregistreerd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

hoi mischa
goed dat je dat nog even neer zet taat is daar ook geregistreert
groetjes joke

m@rijke (Gast)

dit geldt niet alleen voor buitenlandse honden maar ook voor honden die uit NL bij fokkers vandaan komen, van de week was bij mij buren de bouvier uit de tuin weggelopen zij wist ook niet beter dat hij geregistreerd was bij NDG omdat hij bij de fokker gechipt was ;-) je kan het zelf controleren of je hond geregistreert staat je gaat naar de site van Nederlandse databank voor gezelschapsdieren en je vult de chipnummer in (staat in de paspoort van je hond) en als je de naam van hond ziet staat en het ardres dan staat die geregistreerd ;-)

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

Ja mijn hond is ook in Belgie gechipt moet dat ook nog doorgeven...
Vind het wel een beetje jammer dat het niet europees is...vooral bij grensstreken erg belangrijk denk ik...
Toen ik laatst eens met Lucky was gaan wandelen was het ook ene kant NL ene kant Belgie...Ja loopt hij richting Belgie geluk...loopt hij richting NL pech gehad..btje jammer dat wel

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

@ Niki:
Kun je hem niet in beide landen laten registreren? In België gewoon geregistreerd blijven en alleen nog aanmelden bij een Nl databank....

Grtz, Mischa

honden page profiel flootjeflootje 3 doggies

toch even voor de goede orde, het is niet verplicht de hond te laten chippen voor hij naar hier komt van uit een EU land. vrij verkeer van mens en goederen. een hond is een ding voor de wet,net als een kast of een stofzuiger.
voor rashonden zijn er alleen afspraken met de fci organisaties onderling over het overnemen van elkaars registratie.
voorbeeld: in belgie wordt de hond gechipt of getatoeerd en krijgt een export verklaring mee. in nederland stuur je dan die stamboom op naar de RvBh die komt,na betaling, thuis de hond identificeren,dan wordt de hond ingeschreven in het ned,stamboek en krijgt de hond een zgn NHSB nr. dus geen extra chip of wat dan ook.
deze menier geld voor alle EU honden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed dat je dit nog even neerzet Micha, ik dacht nl ook dat als je hond gechipt is hij dan automatisch geregistreerd zou staan.
Ga nu gelijk even navragen of de stichting dat gedaan heeft. Ik dacht dat ze zoiets zeiden, maar het is een duitse stichting, dus ga het nog even checken.

Moet er niet aan denken, dat net zoals bij die mensen je denkt dat alles ok is en hij gechipt is, dus makkelijk terug te vinden, en het is helemaal niet zo.

Eigenlijk zou dat toch internationaal moeten zijn? Wel een per land verschillend nummer, maar ook een centrale registratie, dat had ik eigenlijk verwacht, maarja dat is dus niet zo...

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Bedankt voor deze tip, zal het voor Arwen gelijk in orde maken. Van de andere twee (die uit nederland komen) moest ik een kaart op sturen die ik mee kreeg van de fokker.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Zit nu ook te denken, als je dus met je hond op vakantie bent in het buitenland, en stel op de een of andere manier is de hond weggelopen en iemand vindt hem, laat het chipnummer controleren en ziet dat het een vreemd nummer is, zoals de dierenarts bij jouw gevonden hond en dus de eigenaar niet te achterhalen is. Best een eng idee eigenlijk.

honden page profiel NikiNiki 3 doggies

honden foto van Niki

Jawel ik kan hem wel gewoon hier aanmelden, maar ik wist dus niet dat dit moest.
Is mij in het asiel niets over verteld dus ik ging er eigenlijk vanuit (hoe dom..) dat het hier automatisch zo zijn zijn..

honden page profiel jeannettejeannette 3 doggies

honden foto van jeannette

Hoi,

Jaimy is ook in Belgie gechipt. Als ik nu naar europet.net zijn chip nummer invul dan staat hij wel op mijn adres. Is het dan nog nodig om hem bij de NDG
in te schrijven?

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

@ Jeanette,
Ik weet niet precies hoe dit zit. Als je in nl woont, zou ik hem zeker hier aanmelden.

@ Dobry: de stichting/asiel/fokker kán dit (volgens mij) niet voor jou doen, alleen jij kan je hond aan jou naam koppelen bij een centrale databank...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

je meld je gewoon aan bij dng bank kosten rond de 5 euro heb ik ook gedaan met fanny uit spanje je krijgt een kaart thuis en mw is reregristreert in nederland ;-) dit is alles wat je moet doen en klaar is kees ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik heb Lola aangemeld bij TASSO op aanraden van de stichting waar ik haar heb.
Deze staat in verbinding met Pettmax een internationale huisdierenzoekmachine, waar ook de NVB en Petbase en VBK uit Nederland aangesloten zijn.
Dit was trouwens gratis.

Wel een gerust idee, mocht ze op vakantie wegraken dat ze dan teruggevonden kan worden.

Heel erg bedankt nog Micha!!!

ttttttt (Gast)

:'( zielig

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eigenaars buitenlandse hond: chip in Nl/België geregistreerd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^