14 weken oude pup, wil niet doorslapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

tis vaak ook je instelling, honden lezen alles af, dus jouw uitstraling, intentie, doelgerichtheid is vaak al 75% van het effect wat het zal hebben.

dat klinkt misschien raar, maar ik geloof daar in, zeker bij een blanco pup die nog geen conditionering heeft op ongewenst gedrag wat je eruit moet trainen.

een flatcoat, joh, das zo'n geweldig ras, onderenemnd, werklustig, maar ook will to please en een heerlijke gezinshond !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "14 weken oude pup, wil niet doorslapen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

gelukkig is ze lekker stil!
Tuurlijk gaat het goed komen! soms merk je het nauwelijks, maar dan versoepel je toch onbewust je eigen regels.
misschien kun je de bench ook wat meer haar plekje maken! zoda ze er zelf ook makkelijker ingaat!

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Dat klopt helmaal Gorby.

Mijn uitstraling is niet meer zo happy en mijn geduld raakt op. Ook met onze andere hond (ook een Flat coted)hebben we in het begin moeten bikkelen.
Dat vergeet je dan weer snel en dat is nu een geweldige, lieve hond.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zou het inderdaad ook eerst zonder doen (heb ik ook gedaan ;-) Joy van mij kon niet alleen zijn blafte de hele buurt bij elkaar echter nu na 2 weken trainen kan ze 6 uur alleen zijn :-D )

Sávonds of jij beneden of de hond boven.
Niet meer op de bank, of alleen op uitnodiging, alleen spelen wanneer jij dat wil dus niet als de hond naar jou toekomt etc.

Kijk lukt het niet op de "dominantere manier" kan je altijd nog kijken hoe dan.

En echt als je volhoud heb je een super lief geweldig hondje !

honden page profiel liesbethliesbeth 3 doggies

honden foto van liesbeth

Hier een Engelse bull Joep van 24 weken.
De 1ste paar weken waren uitputtend.
Elk uur naar buiten ,s avonds om 00.00 uur ,s nachts om 3.00 uur en s ochtend s om 6.00 uur weer.
Die tijden er tussen zijn we steeds meer gaan vergroten.
Dus 00.00 uur ,3.30 uur en, 6.30 uur
Als dat een tijdje goed ging...00.00 ,4.00 uur en 7.00 uur.
S nachts Joep uit de bench gehaald,buiten neer gezet op elke keer hetzelfde plekje...belonen als een debiel en dan weer zwijgend naar binnen en hem terug zetten.
De bench heeft tot 4.5 maand naast me bed gestaan...ben hem elke nachts een klein stukje verder naar de gang gaan zetten.


Nu is Joep 24 weken ,volledig zindelijk,slaapt netjes in zijn bench in de gang en hoef er in de nacht niet meer uit voor hem.
Volhouden en vaste tijden en regels aanhouden dan komt alles goed.
Succes!!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ho ho, ga je nu al een GT inschakelen?

Ik ben er van overtuigd dat je dit prima zelf aan kan, je moet alleen ff de juiste tactiek vinden om met de pup om te gaan zodat het steeds beter gaat.

Ik heb weken niet geslapen door Bijou, dus ik ken dat gevoel dat je helemaal kapot bent en je afvraagt waarom je in godsnaam een puppy wilde..

Ik zal je vertellen hoe ik het heb aangepakt, misschien heb je daar wat aan.

Bijou heeft de eerste weken op mijn slaapkamer gestaan, in de bench.
Een puppy slaapt soms wel door, dus het is aan jou om de wekker te zetten en de pup iedere 3 uur wakker te maken, naar buiten te doen, belonen en dan gelijk weer in de bench zonder wat te zeggen.
De pup zal even piepen, compleet negeren en gaan slapen, ook niet gaan mopperen of zuchten of in de richting van de bench kijken.

Als dit na een aantal weken goed gaat, je hebt het ritme gevonden qua uitlaten 's nachts, de pup piept niet meer of veel minder, dan ga je de bench verplaatsen.
Eerst op de gang bijvoorbeeld, dan naar beneden (als je 2 verdiepingen hebt), en zo word de bench verplaatst naar waar jij hem wilt hebben.

Let wel op dat je bij iedere keer dat je de bench verplaatst dit weer een aantal dagen gaat oefenen totdat de pup niet meer piept.

Want zodra je de bench in 1x weer weg zet kan je opnieuw beginnen wat betreft het piepen.

Maak desnoods een rooster met elkaar, wie gaat er hoe laat uit 's nachts, en op die manier maak je een goed ritme voor jullie zelf en voor de pup.

Succes ermee!!!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Simone, het klinkt als een dooddoener maar echt, jullie pup test jullie uit. Ze weet als ze hard genoeg roept dat jullie komen. Wij hebben ook een pup van 14 weken die dat zo deed. Ze sliep in haar bench in bij mijn zus op haar kamer. Dan halverwege de nacht piepte ze even, mocht ze buiten plassen en daarna op bed slapen.

Dat ging goed en mijn zus hield dat aan. Op een gegeven moment heeft ze een paar nachten doorgeslapen maar toen merkte ze natuurlijk dat ze niet uit haar bench gehaald werd en dus niet bij mijn zus op bed kon liggen. Dus het gevolg was dat ze weer iedere nacht ging piepen. Mijn zus liet haar even piepen en probeerde haar stil te krijgen maar als dat niet lukte ... weer uit de bench en plassen en weer op bed slapen.

Dat ging iedere keer door terwijl ze al bewezen had 's nachts te kunnen doorslapen. Ze begon ook steeds vroeger met piepen. Toen zijn we gaan nadenken en kwamen we er achter dat ze het niet zo zeer om het plassen deed. Tuurlijk een pup die wakker wordt moet plassen ... maar het ging haar om het op bed slapen! Dus toen een twee nachten als ze was wezen plassen terug in haar bench gedaan en nu horen we haar 's nachts niet meer. En kan mijn zus weer bepalen waar ze slaapt. Ze mag ook wel de hele nacht op bed liggen nu ... en ze gaat nu ook uit zichzelf in bench liggen om te slapen. Maar ze komt 's nachts niet meer dat ze moet plassen.

Het is even goed nadenken want zo klein als ze zijn weten ze al prima hun hondse instinct te gebruiken. Ik doe veel voor jou, maar wel als Ik daar beter van wordt. Zo denkt een hond en daar zal jij vanaf dag 1 mee moeten omgaan en dat ook begrijpen.

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Ik zal weer de bench of een grote doos naast ons bed zetten en dan de wekker weer gaan gebruiken.
Zodat wij meer gaan bepalen en het voor zijn.

Nee, een GT gaan we ook niet doen. We willen eerst zelf de afspraken weer helder hebben en ik zal mijn man dit forum laten lezen. Staan zoveel bruikbare tips.

Ik voel me al wel beter door de reacties, al sta ik te tollen op mijn benen van vermoeidheid. Venmorgen had ik er zo de balen van..het moet goed komen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Het komt echt goed, nu kan je je dat nog niet voorstellen.

Een schrale troost; Over een aantal maanden kijk je er heel anders op terug en geniet je van een goed opgevoede hond ;-)

Anoniem (Gast)

Ga op de koffie bij je buren neem een flesje wijn, chocolade of bloemen en een dikke sorry mee.
Praat met ze en leg ze het verhaal uit.
Misschien kan je iets meer begrip van ze krijgen en
als je pupsel dan in de nacht piept, blaft hoef je niet over de buren in te zitten.

Hou vol, ik denk ook dat het een machtspel is van je pup. ook al kan mag en wil ik niet oordelen want ik heb de pup niet in het echt gezien dus is het makkelijk oordelen van af een beeldscherm.
Niet iedere pup is 1 2 3 zindelijk maar van een pup op 14 weken mag je wel wat verwachten.

Terug naar de basis ( ik persoonlijk neem nooit een pup naast bed, proberen het een nachtje en als het niet gaat dan stuur ik mijn partner naar beneden ;-)voor een nachtje op de bank te slapen).Des noods gaan jullie in tourbeurten slapen. Ieder een nachtje op de bank zodat elk om de nacht een nachtje bij kan tanken
Ga boven je pup staan, en laat hij niet de teugels in de poten nemen.Probeer op 1 lijn met je man te komen.
Niets is zo belangrijk als de zelfde opvoeding te geven.
Pup raakt alleen maar in verwarring door verschillende dingen en zal
daarom ook lekker zijn kontje in de krib gooien.

Heel veel succes...

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Vandaag ook meteen weer de regels strak gehouden, ik zag nu al weerstand.
Zo liep ik naar boven en Bo ging mij achterna en wilde de trap op.
Ik zei NEE en deed het hekje dicht. Zoooo wat ging ze te keer en blaffen!!! Ik zei niets en bleef alleen maar staan, uiteindelijk droop ze af. Zo heb ik nog wat dingen gezien waarvan ik dacht...oja, dat gaan we anders doen.

Meteen na een wandeling in de bench, weer weerstand en keffen. Ik heb er geen aandacht aan gegeven. Uiteindelijk gaat ze slapen. Ik haal haar ook uit de bench, ook als ze nog rustig ligt. Maar ik weet de tijden qua eten en wil voorkomen dat ze dan gaat piepen. Dus haal ik haar er eerder uit.
Dit ging opzich goed. Ze is ook rustiger in het spel naar onze andere hond.

Als ik de reacties ook lees, dan valt het kwartje echt. Waarom is het dan toch zo lastig om te staan voor je regels. We betalen uiteindelijk zelf de prijs...

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi 3 doggies

honden foto van Evy & Romi

We laten de regels nogal snel verslappen omdat ze toch zo schattig kunnen zijn ;-)

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Inderdaad Steve, dat is het. We kunnen die schattige blik af en toe niet weerstaan. :-D

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Misschien kan je regelen met je partner (of iemand anders) dat je een dagje weg kan. Even een dag helemaal geen hond(en. Zo'n dag zorgt ervoor dat je alles weer kan relativeren en met frisse zin met de opvoeding verder gaat.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

he gelukkig der zit dus weer wat lucht in bij je:-) ja die wanhoop, afschuwelijk. Zoals ik al eerder zei het zit hem vaak in dát breekpunt met jezelf. Natuurlijk sta je onvoorwaardelijk voor je diertje klaar. Je gaat hem helemaal het gevoel geven dat hij er mag zijn. Dat je er bent dat ie veilig is. Maar laten we wel zijn er is een tijd van slapen en een tijd van spelen. Punt:-) je zult zien zodra jij daar luchtig je permanente besef in laat doordringen past die malle pup zich aan. Want dat is hun overleving. Je moet de alfa te vriend houden:-) Ik heb een klein beetje gedacht altijd dat toen pip baby was ze meer bescherming nodig had...nam haar in bed. En later ging ze weer in de bench s nachts. Zij raakte daar helemaal niet van van slag. Ze was eraan toe om zelfstandig te slapen. Ze groeien over die afhankelijkheid heen. Natuurlijkk heb ik het uit gemakszucht gedaan destijds:pup in bed nemen maar ik had mijn slaap nodig:-) nu pip groot is kan ze prima alleen slapen. Zoek een weg die jou in elk geval je slaap geeft:-) o en je buren en trouwens ook je pup zelf. Want voor je pup is het ook vermoeiend zoekende te zijn. Die wil ook niemand teleurstellen...Ik werk met autisten. Dus in mijn werk ben ik uber concequent. Ik zal dat ook altijd aanraadden pedagogisch maar je moet ook vanuit je gevoel werken. Ik kon pas strenger worden na pippa toen ik wist...jaeh right...jij hoeft niet te plassen hou maar op :-)toen ze zo klein en afhankelijk was mocht ze dat zijn.

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

vannacht hebben we de wekker gezet om 3 uur en haar laten plassen, ze sliep meteen weer in. Vanmorgen om 6 uur hoorde we haar en toen moest ze ook even naar buiten voor een grote boodschap. Ik heb Bo direct in de bench gelegd. Ze ging me te keer, want ze was gewend om te spelen. Maar daar beginnen we niet meer aan.

Ze was behoorlijk aan het blaffen en piepen, We hebben niets gedaan en of haar eruit gehaald. Ze viel naderhand in slaap.

Maar je moet flink de tanden op elkaar zetten.

Gister sprong ze op de bank bij mijn man, dit wilde mijn man niet hebben en haalde haar er af. Wij bepalen de aandacht. Ze ging me te keer en hard blaffen. Dat was zijn breekpunt....het oja gevoel. Dus we gaan flink aan de gang hier met regels.

Ook nu springt ze op me, omdat het etenstijd is. Ik reageer niet en dat is voor haar wel vreemd.

Het zit hem in de kleine dingentjes.

honden page profiel Rivka met pup Josefientje TakkenbosRivka met pup Josefientje Takkenbos 3 doggies

honden foto van Rivka met pup Josefientje Takkenbos

Meid ik vind het heel vervelend voor je! Ik vind het wel knap dat jullie het zo lang blijven proberen, goed hoor! Velen hadden het al opgegeven met de bench. Ze zeggen de aanhouder wint, maar zo voelt het niet als je er 's nachts niet van slaapt. Ik heb geen oplossing, ik hoop gewoon dat je op een ochtend wakker wordt en je de hele nacht heeeeeeeeeeerlijk geslapen hebt.
Ik ken het gevoel van wanhoop, ik ben een alleenstaande moeder en mijn dochter van bijna 3 slaapt sinds 2 weken 's nachts door.
Ik heb dus jaren achter de rug van halfjankend naar boven lopen met slokjes drinken, zalfjes, doekjes enz. Moe zijn heeft een hele andere betekenis als je nachten achter elkaar niet slaapt. Dat breekt je echt op.
Helaas geen tips van mijn kant, maar wel een dikke knuffel.
Ik brand een kaarsje voor die malle hond van je en stuur wat zen signalen naar de bench vanavond hihihi!
Baat het niet, dan schaadt het niet!
O-)

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

super zeg, hoe jullie het nu oppakken, tis soms ff net zelf durven inzien dat je iets niet goed hebt aangepakt, niet alle mensen zijn of willen dat doen.
(en das helemaal nog niet zo makkelijk, daar weet ik ook alles van, soms heb je effe een "duwtje" nodig O-) )

een fijne met zo'n jonge hond is, dat alles nog mogelijk is en relatief makkelijk om te buigen, omdat er nog geen slechte gewoontes zijn die diep ingeslepen zijn.

en wat een heerlijke profielfoto :-D

Anoniem (Gast)

Diep respect voor jullie.
Geweldig dat er doorzet wordt.

Zet hem op.... hou vol, hou vol
Jullie zijn heel goed bezig.. TOP!!!

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Onze Bo is ook ineens 2 dagen volledig zindelijk.
Nu we de regels weer meer handhaven en consequent in zijn, is de zindelijkheid heel goed gegaan. :-) :-)

Nogmaals dank aan alle tips... :-D

Nu komt ze nog steeds in de nacht om 3 uur en om 6 uur. Vannacht gaan we er niet meer uit om 3 uur.
Ze slaapt naast ons en we vinden dat we de tijd nu wel kunnen verlengen. We willen haar klokje doorbreken. Zo anderhalve week geleden kwam ze ook een paar dagen achter elkaar om 6 uur, dus we weten dat ze dit kan.

Ik ga zo nog een ronde doen en dan zal het vannacht nog even bikkelen zijn. Daar hebben we het er wel voor over.

honden page profiel ScottScott 3 doggies

honden foto van Scott

Mss nog een kleine tip:gooi een dekentje over de bench bij het slapen gaan.Hier weet de hond dat hij 's morgens niet eerder uit de bench mag dan dat het dekentje weggenomen wordt.
Zo kan ik 's morgens gerust eerst op mijn gemak de koffie zetten en de tafel dekken alvorens de hond uit te laten.Hij blijft gewoon rustig wachten tot zijn deken weggenomen wordt.

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Dat was ik inderdaad vergeten om te doen.
Bij de andere bench hebben we dit wel.
Ik zal meteen een kleedje pakken...dank je wel.

honden page profiel Simone, Quint en BoSimone, Quint en Bo

honden foto van Simone, Quint en Bo

Wat zijn we blij. :-D

We hebben met z'n alle doorgeslapen tot 7:15.
Dit is de eerste keer na 7,5 week.
Ik weet niet wat ons overkomt.

We hebben namelijk niet gereageerd op het piepen en ze is daarna meteen gaan slapen. Om 5 uur kwam ze even en mijn man had zoiets van: "moet ik er nu uit".
NEE...6 uur kan het, want zolang kan ze het ophouden.

Ze is vanaf 5 uur weer gaan slapen en ze werd wakker, omdat wij wakker werden. We zijn zo opgelucht en happy. We zijn ook heel trots op haar.

Mijn man werd 's nachts even wakker door Bo´s gesneurk. Dat is wel komisch. ;-)

We gaan zo naar de puppytraining, kunnen we het succes verhaal delen.

Anoniem (Gast)

Geweldig goed bericht.

Goed gedaan hoor. ;-)

honden page profiel Rivka met pup Josefientje TakkenbosRivka met pup Josefientje Takkenbos 3 doggies

honden foto van Rivka met pup Josefientje Takkenbos

Goed joh :-D.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

goed joh, echt fijn voor jullie alle 3 :-D

honden page profiel ScottScott 3 doggies

honden foto van Scott

Jullie komen er wel... :-D

Hannah (Gast)

Hallo,
Ik heb bovenstaande berichten allemaal doorgelezen omdat ik met hetzelfde probleem zit.
Alleen heb ik niet zo veel aan de adviezen.
Ik zal mijn verhaal vertellen.
Ik heb een pup van 13 weken die nu 3 weken bij ons is.
Ze slaapt vanaf dag 1 in de bench in de kamer en de eerste nachten heb ik op de bank naast haar geslapen.
Natuurlijk moesten we er uit en nog steeds.
Maar ze wil nu niet meer slapen. Ze blaft als een gek.
Ik vind dit heel vervelend voor de buren. Ze daagt me uit want plassen hoeft ze niet.
Maar ik kan haar niet laten blaffen(buren).
De bench boven gaat niet, te groot.
Mijn pup is 13 weken en weegt 22 kg, hoe til ik dat in godsnaam naar boven en beneden?De bench is de grootste,XXL, die kan niet naar boven.
Ik ben nu naar 3 weken ook kapot van de gebroken nachten, afgelopen nacht maar 3 uur geslapen op de bank.

VeOplossingen hiervoor?
Hannah.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

De tips die hier boven staan zijn toch echt het beste.
Doordat jij iedere keer reageeert houd je pup niet op met blaffen en piepen.

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

@hannah: ik zou zeggen: waarschuw je buren, ga lekker in je bed slapen, hondje lekker beneden en NEGEREN!
Ik snap best wel dat er mensen zijn die de eerste paar nachten bij hun hondje slapen. wij hebben dat vanaf het begin niet gedaan! de eerste 2 nachten was ze wat onrustig, maar daarna heeft ze heerlijk elke nacht door geslapen!
Jou hondje heeft nu ook door dat ze aandacht krijgt als ze gaat blaffen! Probeer de bench misschien ook wat meer haar eigen plek te maken, dan voelt ze zich daar wat meer thuis! Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "14 weken oude pup, wil niet doorslapen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^