Nog eens vraag om advies over pup in bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Sinds zaterdag hebben wij onze pup. Vanaf het begin af aan geleerd in de bench te slapen zowel overdag als in de nacht. Overdag zoekt ze ook echt de bench zelf op om te gaan slapen. Ze vindt het een prima plek en ligt er ook graag.

's Avonds en 's nachts is alleen nog erg wennen. 's Avonds na het laatste rondje loopt ze zelf de bench al in om te gaan slapen. We doen het deurtje dicht en gaan zelf slapen. De eerste drie avonden werd ze wakker, ging ze piepen, lieten we haar naar buiten en moest ze plassen/poepen. Daarna was het wel moeilijk om haar weer in slaap te krijgen in de bench. Ze begint wild te worden, wil spelen, loopt te happen men hand en wil dolgraag eruit. Sommige avonden heb ik wel tot een uur bij de bench gezeten om haar rustig te krijgen en ze slaapt. Daarna kan ik zelf pas mijn bed weer in. Als ik dat niet doe, blaft en piept ze de hele boel bij elkaar.

Overdag oefenen we wel eens met de bench dicht doen en dan mag ze van mij te keer gaan wat ze wilt, vaak is het met 5 min / kwartier over en gaat ze slapen, maar ik kan het niet maken om 's nachts de hond om 1 uur, 3 uur, 5 uur en 6 uur een kwartier te laten blaffen tegenover men buren.

Gisteravond ging het heel goed, heeft ze doorgeslapen van half 12 tot half 6. Maar vannacht was het weer hopeloos. En nu heeft ze het ook voor elkaar dat ze 's nachts niet meer hoeft te plassen/poepen, maar gewoon de bench uit wil en dit duidelijk maakt door de piepen, blaffe en janken. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet. Overdag kan ik rustig een half uur weg gaan en blijft ze gewoon stil. Ook wanneer ik ga douchen, in de keuken ben enzovoorts, blijft ze gewoon rustig slapen. Maar 's nachts lijkt het wel gewoon te lang. Wat kan ik hier mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog eens vraag om advies over pup in bench. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara 2 doggies

honden foto van Bianca & Tara

maak van de bench een leuke plaats, leg er een doek over dan heeft ze een eigen huisje, zet haar eten en drinken in de bench, leg er haar speeltjes in
leg op onverwachte ogenblikken een snoepje in de bench dan gaat ze spontaan kijken, je weet maar nooit :-) een t-shirt die je hebt gedragen zou ik er 's nachts ook inleggen, dat ruikt vertrouwd
als ze 's nachts blaft of jankt probeer er niet op te reageren (verwittig de buren misschien)anders gaat ze dit linken als ik blaf = komt mijn baasje
en last but not least wees geduldig bij ons was het na drie nachten blaffen (voor 10 minuutjes) voorbij :-)

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur*** 2 doggies

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Even doorzetten!
Is heel moeilijk, maar geloof me als je het twee, drie nachten vol houdt heb je het gewonnen.
Het kan ook zijn dat ze bang is in het donker en daarom piept.
Toen wij Luca kregen wilde hij ook niet alleen zijn 's nachts, dus hebben we de bennch bij ons op de slaapkamer gezet en heeft hij de eerste week bij ons geslapen.
Geen centje pijn.
Na die week gaf hij zelf aan dat hij niet meer mee wilde naar boven, door eigenwijs in de bench beneden te blijven liggen als we 's avonds de lampen uit deden.
En Fleur is een herplaatser en heeft dus eerst bij een ander gezin gewoont.
Die hadden haar gewend dat ze 's nachts bij die mensen in bed mocht slapen.
Nu ben ik daar geen voorstander van dus ook zij moest in de bench 's nachts.
Je kunt wel nagaan dat ze piepte en jankte...maar we hebben vol gehouden en na 2 nachten was ze stil.
Nu weet ze niet anders!

Succes :-D

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 2 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Inderdaad doorzetten. Maar het is en blijft moeilijk omdat je pup nog zindelijk moet worden.
Mijn tip is om het geluid/gedrag van je pup wanneer zij haar behoefte moet doen te leren onderscheiden van het geluid/gedrag om aandacht of om uit haar bench te kunnen komen. Als je hierop gaat letten merk je dat er verschil tussen zit (tenminste dat had ik bij mijn honden)

marije (Gast)

toch even doorzetten denk ik.... Lynn heeft de eerste paar nachten ook wel herrie gemaakt, we hebben haar toen compleet genegeerd en na twee nachten was het helemaal klaar. ze jankte helemaal niet meer. ik heb haar er 's nachts ook niet uitgedaan. wel 's avonds laat en 's ochtends heel vroeg. als het goed is, doet ze niks in de bench. dit is haar nestje en honden houden er niet van om hun nest te bevuilen.
verder heb ik de eerste dag (gewoon overdag) bij haar gezeten met snoepjes om haar in de bench te krijgen en net zo lang bij haar gezeten tot ze rustig ging slapen in de bench. wat ook wel wil helpen is een kleed over de bench, zodat het lijkt op een holletje. Lynn is nu ook overdag een paar uur in de bench, omdat wij weer moeten werken. tussendoor word ze uitgelaten en het gaat allemaal prima! Je moet nog even doorzetten, maar komt goed! Ook ik vond het zielig om haar te horen janken, maar jij en je pup hebben er meer aan als je het nu even negeerd! succes ermee!!

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Bianca: Ik denk dat we dat inderdaad maar moeten proberen. De bench is wel echt haar plekje. Ze heeft een knuffel, denkentje erin die ze meekreeg bij de fokker, kruik en een kluifje waar ze alleen op kauwt in de bench. Ik zal de buren misschien maar even moeten waarschuwen om te zeggen dat ze te keer kan gaan 's avonds. Helaas woon ik zo dat ik links, rechts en boven buren heb. Niet echt ideaal met een nachtdraakje ;-)

Ik bedenk me net dat het misschien makkelijker is om gewoon een wekker te zetten, kijken of ze dan stil is, en haar dan even buiten te zetten, indien ze toch nog een plas moet doen 's avonds. Ben bang dat ze misschien toch nog wat moet doen 's nachts en dat we daar dan geen gehoor aan geven.

Jolanda: Er staat al vanaf zaterdag een lichtje aan. Dus dat hebben we expres al gedaan ;-)

Monique: Ik vind het erg moeilijk om te horen wanneer ze piept om aandacht en wanneer ze piept omdat ze naar buiten wil. Probleem is gewoon dat wanneer we haar buiten hebben gezet, ze en plas heeft gedaan ze ontzettend enthousiast is en graag wil spelen.

Is het wel goed, dat wanneer ze in de bench zit na een plas, we er even bij blijven zitten tot ze slaapt? Want ze is dan zo blij dat wij er zijn dat ze echt gaat gillen wanneer we binnen 2 minuten weer willen slapen.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

je kunt inderdaad ook een wekker zetten. Ik denk als je goed luisterd je het verschil wel hoort en leert kennen. Bij Ronja zijn de blafjes scheller en harder als ze eruit of aandacht wilde, ook het piepen was indringerder dan wanneer ze haar behoefte moest doen. Bij Jaro was dat eigenlijk ook zo. Maar misschien heb ik wel hele goede oren :-D :-D
Je moet natuurlijk zelf een weg zien te vinden wat jou pup het fijnste vind maar zelf zou ik niet wachten tot ze zou slapen. Volgens mij zouden ze toen dan helemaal niet meer willen gaan slapen. Als ze enthousiast is en graag wil spelen dan zou ik dat zeker negeren. Gewoon niets zeggen, je hond naar buiten laten zonder veel ophef en weer rustig naar binnen zonder wat te zeggen. Hiermee voorkom je dat ze weer opgewonden haar bench in gaat.

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Monique: Ik moet zeggen dat wat ze ook wil duidelijk maken, het allemaal zeer doet aan men oren :-D :-D

Maar nu je het zo zegt denk ik dat het ook wel van toepassing is op Naira. Ze blaft inderdaad hoger/scheller wanneer ze uit de bench wil en begint dan ook wild te doen met de knuffel, dekentjes enzovoorts.

Wanneer ze moet plassen begint ze meer te piepen (had liever voor mijzelf en de buren gehad dat het andersom was geweest ;-))

Nou we gaan het vanavond gewoon proberen. Negeren en even de buren inlichten dat het wat herrie kan worden vannacht! Hopen dat het dan snel over is.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Waarom niet (overdags) wachten tot ze de bench in gaat en gaat slapen en dan pas het deurtje dicht /op een kiertje?
Je bent nu de boel aan het forceren.

quote:
"Overdag zoekt ze ook echt de bench zelf op om te gaan slapen. Ze vindt het een prima plek en ligt er ook graag."

Het is handiger om van de situatie zoals je in bovenstaande quote beschrijft gebruik te maken dan op een ander moment (onderstaande quote)de strijd aan te gaan.

quote:
"Overdag oefenen we wel eens met de bench dicht doen en dan mag ze van mij te keer gaan wat ze wilt, vaak is het met 5 min / kwartier over

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

RVS: Ja maar er komt ook overdag een moment dat ze eruit wil en dan gaat ze te keer, net zoals 's avonds. Wat moet ik dan doen?

Als ik haar er dan uit laat, zal ze er vanuit gaan dat het 's avonds ook gebeurt, en dan stopt ze, naar mijn idee, logischerwijs nooit met janken/piepen/blaffen 's avonds.

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

leg er wat speeltjes in enzo.
maar ga pas naar haar toe als ze stil is en niet meer piep of blaft.

Anders leert ze dat als ze piept of blaft er gelijk iemand aan komt.

Stel iig je buren op de hoogte. Zodat ze het weten mochten ze 's nachts wakker worden.

Ik snap dat het erg lastig is.
Mijn hond heeft laatst 5 uur lang lopen piepen en blaffen. Gelukkig horen mn buren niks.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Zorgen dat je het deurje al op een kier hebt voordat ze wakker wordt. Je begint zo met haar er aan te laten wennen dat het deurtje enigzins dicht zit maar dat ze er nog wel uit kan.
Ze leert zo het deurtje open duwen.
De volgende stap is het deurje helemaal dicht maar zo dat jij er op het moment dat ze wakker wordt al voor zit om het open te doen. Je gaat daar steeds iets meer mee treuzelen. Dus je zit voor de bench, ze weet dat je het deurje open zal doen. Je voert haar iets lekkers door de tralies en mormelt aan het deurje. Wacht totdat ze haar stukkies worst op heeft en zet het deurtje op een kier zodat ze eruit kan.
De volgende stap is dat ze zit te wachten, je geeft haar iets lekkers. laat haar dat op eten terwijl je bijvoorbeeld naar de keueken loopt en terug, en je doet het deurtje open.


honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Nou we zijn erachter gekomen dat Naira liever en beter in de kattenreismand (wel extra grote voor twee katten hoor ;-)) slaapt. Ik had die vanaf het begin nog naast het bed staan, want ik heb haar eens alleen moeten vervoeren en toen heb ik haar daar in gestopt. Nu heeft ze gister de hele dag die reismand weer opgezocht om er lekker in te gaan slapen, ook nadat ik deze naast de bench had gezet.

Gisteravond ging ze daar zelf weer in liggen en uiteindelijk werd ze om half 3 wakker, plas laten doen en toen weer erin gestopt en ze ging even piepen maar viel snel in slaap. Heerlijk! Om half 6 piepte ze weer, heb ik haar weer naar buiten gelaten en moest ze poepen. Toen ging ze wel 10 minuten te keer en dat vond ik te gek worden voor de buren. Dus toen is mijn vriend eruit gegaan, even in de woonkamer gaan staan en toen ze hem zag was ze binnen 2 minuten stil en ging ze slapen. Nog wel een beetje knorren maar dat was het.

Nu weet ik niet in hoeverre het slim is om haar hier in te laten slapen, maar ik heb zoiets van, ze past vanzelf niet meer en we kunnen altijd de reismand in de bench zetten of desnoods alleen het onderste deel.

Met weg gaan vind ik het ook nog beetje moeilijk. Dan doen we haar in de bench (gister weer even geoefend, webcam aangezet om te kijken wat ze doet) maar ze is stil zodra wij weg gaan, begin te piepen/janken als ze ziet dat we er niet zien, maar is weer stil op het moment dat we binnen komen. Hoe lang we ook weg zijn. Dat vind ik wel erg lastig.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je moet het zien te vermijden dat ze wakker wordt en dan ziet dat jullie er niet zijn. Eerst haar aan het verblijven in de bench wennen en dan haar leren alleen te zijn.

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

RVS: Door haar slaappillen te geven? :-D

Als ze blijft slapen gaat het ook wel goed, maar dat kan ik van te voren niet inschatten natuurlijk.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Nou... daar zou ik toch even mee wachten tot de leeftijd dat ze normaliter ook met roken en drinken beginnen:-)

Na enkele dagen kan je een beetje inschatten hoe haar schema is. Om hoe laat ze er 's nachts uit moet. Door op tijd naar haar toe te gaan zal ze dan wakker worden.

Die reismand in de bench zetten is een goed plan.

slaapgebrek (Gast)

wij hebben onze pup ook sinds zaterdag en slaapt ook niet zonder blaffen en piepen in de bench.
Afgelopen nacht heb ik bij hem geslapen maar ook dit baatte niet.
Op een gegeven moment heb ik om half 5 de bench in de garage gezet en ben naar boven gegaan.
Bij wie duurt dit ook zo lang?

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

wij hebben chayra ook sinds zaterdag, en ze piept alles ook aan elkaar vast, maar geef je niet gewonnen ;-). en moet zeggen, nu piept ze niet meer als ze gaat slapen, ze stapt zelf al in de bench;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Mensen dat piepen is echt normaal hoor ;-)
De pup is net uit zn vertrouwde omgeving en is in een vreemd huis bij vreemde mensen, ik denk dat ik ook zou gaan piepen :-D
Geef het de tijd een hond went meestal niet in 1 week.
Snachts piepen proberen te negeren (aandachtspiep) en genoeg uitlaten zonder te praten tegen de pup.
Gewoon behoefte doen en weer de bench in, wachten tot de pup slaapt en dan pas zelf naar boven. (als de bench niet op de slaapkamer staat)

honden page profiel Petra & NairaPetra & Naira

honden foto van Petra & Naira

Ik kan me voorstellen dat het normaal is, maar onze pup van nu bijna een half jaar, vind het om half 5 altijd weer genoeg geweest. Ze heeft er 2 maanden over gedaan om 's nachts door te slapen. Dit is één maand goed gegaan en vanaf twee weken geleden is half 5 haar tijd om eruit te gaan. En waarom? Geen idee, ze zal inmiddels wel aan het puberen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat je er moedeloos van wordt, ik ken het gevoel! Maar uiteindelijk gaat het stapje voor stapje beter...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hoe laat gaat je pup erin dan petra?
Misschien geestelijk meer moe maken zodat ze meer slaap nodig heeft?

Hier hebben we tot 7 maanden lopen hannesen maar dat kwam omdat Joy niet zindelijk wou worden.
Snachts was ze dit wel maar moest je smorgens om 7 uur ook echt naar beneden en meteen de straat op anders was het een probleem.
Nu een paar maanden later geen enkel probleem meer, al laten we haar pas om 10 uur uit ze houd het vol en blijft rustig liggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog eens vraag om advies over pup in bench. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: nootjes!!
^