Jack russel pup bijt (agressief)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Hallo,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Michèle en mijn vriend en ik hebben sinds 2 weken een jack russel pup en ze is nu bijna 10 weken. Haar naam is Zoë.
Vandaag was ik met haar aan het wandelen en pakte zoals heel vaak wat van de grond wat niet mocht. Ik haalde het uit haar bekkie en geen probleem. Daarna gebeurde het nog een keer ik wou in haar bekkie kijken en begon ze te grommen, lipje optrekken en echt agressief te bijten. Ik was samen met een vriendin en beide schrokken we ervan. Ik pakte haar in haar nekvel en dat was meer de reactie omdat ik even niet wist wat me overkwam. Ik wou nog een keer kijken aangezien ze het nog in haar bekkie had en het gebeurde weer. Ze bleef echt vasthouden! Thuis tijdens het spelen bijt ze ook erg veel in me handen, pantoffels en kleding. Ook bij mijn vriend en visite. We zeggen altijd nee en bieden haar wat anders aan. Ook belonen we haar als ze met haar eigen speeltjes speelt. Ik weet dat dit 'normaal' gedrag is voor een pup en helemaal voor een jackrussel pup. Maar wat kunnen we hier nou eigenlijk het beste aan doen? En zoals vanmiddag dat ze me zo greep hoe kan dat en hoe kan ik reageren? Ik lees veel over jack russels, op internet en heb een boek gekocht ook ga ik naar puppycursus maar in de praktijk is het een stuk moeilijker dan de theorie. En er zijn heel veel verschillende manieren, dus vind het heel moeilijk om daar een keus is te maken.

Alvast heel eg bedankt voor de reacties!

Groetjes Michèle


P.s. Ik zal zo even een foto van haar erop zetten. Kunnen jullie haar mooie koppie zien :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack russel pup bijt (agressief)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Oei..

Ten eerste is een pup nooit agressief, ten tweede heb je het niet goed aangepakt, niet als commentaar bedoelt, ik weet niet of het je eerste hond/pup is, maar die fouten heb ik ook gemaakt.

Nooit iets afpakken! ALtijd ruilen, neem altijd snoepjes mee, en je ruilt het voorwerp af wat ze in haar bekkie heeft..

Daarnaast mag je nooit maar dan ook nooit in de nekvel grijpen, dit is een doodsbedreiging voor een hond, en zal jullie band niet veel goeds doen, daarnaast kan je haar angstig maken.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Als eerste...pups zijn nooit agressief O-)
ze bijten niet omdat ze agressief zijn maar door oververmoeidheid...
als ze teveel prikkels binnen krijgen en te weinig tijd om deze te verwerken dan worden ze vervelend en gaan ze happen en bijten...

Bij hondne is het zo...
wat ik heb mag ik houden ;-)
Dus pakken ze iets wat niet mag...ruil het dan voor iets wat ze wle mogen hebben ;-)
nooit zomaar iets afpakken..

Door je pup in het nekvel te pakken zorg je er alleen maar voor datze angstig wordt.....

Zorg dus dat je pup voldoende slaapt....minimaal 18 uur per dag!!
neemt ze zlef dr rust niet...
leg dr dan in de bench...

en neem altijd wat lekkers mee om te kunnen ruilen

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Allereest gefeliciteerd met jullie pupiie.
Ja een Jack-russell. Er staat terriër achter. Ik denk dat je beter even het bevel los kan aanleren. Je zit goedzo :-D :-D op puppycursus... Maak je maar niet te druk hoor je hondje probeert het gewoon eventjes. Vertel het even op de hondenschool en zij kunnen terpleke zien hoe erg het is en daar een oplossing voor vinden

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

ruilen.......als ze wat in haar bekkie heeft ruil je met iets bv speeltje of iets lekkers.

krijgt je pup voldoende rust?
Jij begint het spel en eindigt het spel hangt ze in je kleding etc stoppen met spelen en negeren.......

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Herken het probleem wel. Wij hebben een irish soft coated wheaten TERRIER. Dus dat bijten is ook bij ons zeer aanwezig O-) .

Wij kregen het advies dat we heel hard auw moesten roepen maar als hij erg wild is dat wordt hij er alleen nog maar drukker van. Nu waarschuwen we 1x daarna zetten we hem zonder iets te zeggen in zijn bench. Pas als hij helemaal rustig is gaat het deurtje weer open dit ook zonder iets te zeggen. Soms is hij het er duidelijk niet mee eens en jankt eerst even. We negeren hem dan als we langs de bench lopen kijken we zelfs niet naar hem.
Ook geven we hem veel kauw materiaal. Als hij rustig is geworden in de bench en hij komt er uit dan bieden we vaak iets aan zodat zijn aandacht van vooral de kinderen afgeleid is. Nooit iets geven als hij aan het bijten is dan beloon je het bijt gedrag.
Hoop dat je er iets aan hebt. Het is hier ook zeker nog niet over. Merk ook dat als hij overprikkeld raakt het bijten extreem meer is dus misschien ook een punt van aandacht. Ook zeggen we als hij een snoepje krijgt zachtjes zodat hij dan ook leert niet hard te bijten.

Heel verhaal geworden. Ondertussen de kinderen een paar keer moeten redden van een bijten monstertje O-) .

Suc6

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Ten eerste, bedankt voor jullie snelle reacties! het is inderdaad ons eerste hondje. Bij mijn ouders thuis hebben we wel altijd honden gehad, maar hoe gek ook als je er zelf 1 aanschaft lijkt het ineens zo anders..

Okee, misschien is de uitspraak agressief niet goed om te gebruiken en snap ook dat pups niet agressief kunnen zijn. Maar dit zei ik meer om duidelijk te maken hoe ze reageerde. Ruilen doe ik huis inderdaad wel, heel stom dat ik me daar op straat even niet bewust van was. Slaap geven we haar voldoende. die neemt ze zelf niet dus leg ik haar in haar bench met een kouw botje, eerst een beetje piepen en dan word het steeds minder en gaat ze vanzelf liggen. Maar vanaf het moment dat ze wakker is begint ze te bijten en spelen. Dus aan het slapen zal het niet liggen lijkt me.

Negeren is behoorlijk moeilijk. Probeer dit er vaak, maar als ze in me handen of voeten hangt en dit dus pijn doet is negeren behoorlijk lastig! Ruilen voor haar eigen speeltje lukt meestal wel maar de handen blijven interessanter.

Ook zijn we bezig het bevel los aan te leren. Dit duurt uiteraard even. Maar we doen ons best!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Altijd snoepjes bij je in je jaszak bijvoorbeeld, ik heb ook nog altijd wat bij me en Bijou is al 2 jaar ;-)

Heel goed de verplichte rust die je haar geeft in de bench, dat is erg belangrijk voor een pupje.

Dat bijten is inderdaad heel erg vervelend, en op ten duur ook vermoeiend..Bijou was ook erg fanatiek, hing continu in mijn armen en handen, tot wondjes aan toe, met die scherpe melktandjes.

Toch is negeren het best, of zonder iets te zeggen of aan te kijken gewoon weg te lopen of haar af te leiden met een botje of een speelgoedje wat ze helemaal super vind.

Zo leert ze dat ze in haar speelgoed moet bijten, in plaats van in jouw armen.

Waar komt je pup vandaan, als ik vragen mag?

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Snoepjes heb ik wel altijd bij me! Daar is ze namelijk helemaal dol op! zal inderdaad de volgende keer ruilen i.p.v afpakken.

Negeren werkt wel als ik op de bank met me rug naar haar toe ga liggen. Ook probeer ik het met weg lopen naar een andere ruimte, maar dat maakt haar niet uit dan vind ze opeens het kleed zo enorm interessant of de tafel, ze vind wel weer wat anders zeg maar.

Mijn handen en benen zitten zitten helemaal onder de wondjes en krassen! Opzich vind ik dat nog niet zo erg maar het moet niet. ook niet bij andere mensen.

Onze pup komt bij mensen vandaan die op een boerderij wonen hier in de buurt. Het is het eerste nestje van een black en tan jack russel teefje. Ben er meerdere malen heen geweest om ook een band op te bouwen met Zoë. Vanaf 4 weken zocht ik haar al regelmatig op.

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Ohjah en als ze zo bijterig is wil ik haar het liefste niet in de bench doen, als ze dan net wakker is en het dus geen oververmoeidheid is, want de bench is geen straf.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

'Van ruilen komt huilen' zei mijn moeder vroeger.

Pittig pupje, ik zou een goede honden school zoeken. Ook omdat het jullie eerste hond is, een JR is een grote hond in een klein lichaam (met de meeste kleine honden zo trouwens) ze hebben dezelfde opvoeding en regels nodig als elke andere hond.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik heb op puppy cursus gevraagd wat ik op zo'n moment moest doen en zij raden dus aan in de bench doen. Maar dan dus niks zeggen ook niet boos worden. Door dit te doen laat je weten dat je dit gedrag niet accepteerd in de roedel. Je straft haar niet maar plaatst haar aan de rand van de roedel.

Moet wel zeggen dat ik het fijn vind dat ik mij kan herkenen in het bijten van jullie terrier. Onze Binck lag op schoot bij mijn man toen hij ineens uithaalde naar zijn gezicht. Dan schrik je toch even flink van en ga je toch twijfelen of je het allemaal goed doet. Heb toen ook hier even gevraagd wat te doen. Heb toen ook allemaal fijne antwoorden gehad. Maar volgens mij is een terrier net iets bijteriger als een ander ras. Onze fokker had ons ook al wel gewaarschuwt maar in de praktijk met 3 kids is het toch even anders.

Blijf nog even volgen kan van de antwoorden ook weer leren.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

duidelijk maken dat je er niet van gediend ben.

als ie bijt hard au roepen en stoppen met spelen( of net wat je aan het doen ben) en weglopen bij je pup. doet hij het dan weer hoppa in de bench

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Elke hond heeft duidelijkheid nodig, een hond snapt niets van onze mensen taal, dus als je boos wordt of je geeft de hond straf, vaak snappen ze dit niet, en krijg je van je hond vaak andere reacties. Als een hond zijn lip optrekt in combinatie met grommen zijn ze het vaak niet eens met wat de ander doet, en zegt in feite 'blijf daar' of 'ga niet verder' of dit nu een mens of een andere hond is dat maakt even niet uit, dus eigenlijk is dit een waarschuwing dat je niet verder moet gaan, als je wel verder gaat bestaat de kans dat de hond bijt, bijten is dus in feite een correctie op jou gedrag......... Nu kan je dit natuurlijk gewoon accepteren en zeggen 'ach het was mijn eigen schuld'. Nu pakte de hond van TS iets in zijn bek en TS wilde dit afpakken, nu was dit misschien iets wat niet gevaarlijk voor de hond was maar wat als deze hond straks iets in de bek heeft wat wel gevaarlijk kan zijn voor zijn gezondheid.

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Het probleem was dat het een stuk kauwgom was.. Dus ruilen zat er op dat moment niet in. En niet aangedacht omdat ik inpulsief handelde.

Ook onze Zoë grijpt naar het gezicht als ze op schoot zit. Ik zet haar dan direct op de grond en word ze genegeerd. Dan bijt ze naar onze schoenen of voeten en zetten we die op de bank en kan ze er niet meer bij en dan is het ook goed en zoekt ze iets anders, tafel, bank, kleed noem maar op. dan moeten we haar dus wel aandacht geven door te zeggen dat het niet mag en een speeltje van haarzelf aan te bieden.

Maar ik merk nu dat het 'probleem' verder gaat. Ik mag helemaal niet meer aan haar bekkie komen. Als ik me hand er naar toe doe gromt ze en bijt nu ook flink! En dan heeft ze niets vast. Hoe kan ik dit dan oplossen?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

hele normale reactie en ik had het er ook uitgehaald en het gaat er niet om wat ie in zijn bek heeft vaak weet je dat ook niet eens, hier hebben de honden ook wel eens iets in de bek en dat haal ik er ook uit, er zal hier niet één wezen die zal grommen of wat dan ook.
naar het gezicht springen is volgens mij een trekje van een JR want dat doen veel jack russels wat ze met ons gezicht willen weet ik niet(als ik weer een jack russel zie zal ik het eens proberen hahaha).
Maar je moet je aan een paar dingen houden: ga niet in op de dingen die de hond van jou wil, dus als jij op de bank zit en hij springt bij je op om bij je op schoot te komen, pak hem niet op ga hier niet op in(negeren) als jij vind dat hij bij je op schoot moet zitten roep jij haar, alles moet jullie initiatief worden en niet het initiatief van de hond uit.

honden page profiel Michèle & ZoëMichèle & Zoë

honden foto van Michèle & Zoë

Fijn dat je het gewoon uit de bek kan halen zonder problemen. Ik kon dat voorheen ook, maar sinds vandaag niet meer.. Wat kan ik eraan doen dan?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Het gaat erom dat de hond moet leren respect voor jullie te krijgen dit moet je opbouwen.
Als je alleen dit probleem wil oplossen moet je het gewoon uit zijn bekkie halen. Ik zou een pup van 10 weken mij niet laten vertellen wat ik wel of niet mag doen. Zoek een goede hondenschool daar worden puppen ook vaak betast (tenminste bij ons) en daar moet de pup ook toelaten dat er in zijn bekkie gekeken wordt(goede oefening voor dat ze naar de DA moeten) en op zo'n hondenschool wordt je ook vaak goed begeleid in dit soort dingen.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

ik heb ook 2 jack russells en geen van twee heeft ooit naar mijn gezicht gesprongen.dus dat een jr tik is ben ik niet mee eens.ik heb ze vanaf pup geleerd als ze wat in hun bekkie hadden om los te laten.het kost gedult en tijd maar het werpt dan wel zijn vruchten af.poppy is een volle jack en ze is nu 14 maanden maar ze luisterd perfect en laat zelfs de bal los zonder dat ik iets hoef te zeggen.jou zoe is pas 10 weekjes oud.gedult gedult.en gewoon haar overal blijven aaien rond haar bekje vanzelf went ze er wel aan.tuurlijk hebben ze als pup ook in mijn handen gebeten en voeten maar met veel gedult was dat er snel uit.au roepen en negeren en afleiden met lekkers.en dat steeds blijven herhalen.het komt wel goed hoor met zoe :-D

grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Jackie oJackie o 3 doggies

honden foto van Jackie o

Onze jack is nu 4 maand, heerlijk hondje, zoveel pit maar ze kan ook lekker rustig zijn...Maar dat bijten en grommen is wel herkenbaar hoor, correct zijn met je jack,veel geduld en heel veel aandacht en laten rennen... ik zeg heel luid neen, als iets niet mag..en ze snapt het heel snel. Onze vorige jack was echt wel een ander paar mouwen. Nu hebben wij echt gezocht naar een nest met stabiele ouders met stamboom...best wat geld gekost maar heb geen greintje spijt. Het is echt een toppertje.
Succes!

honden page profiel claudia en najibclaudia en najib 3 doggies

honden foto van claudia en najib

Najib is een kruising jack russel mechelse herder.Ook een heftige pup uit een heftige kruising...Ik herken je onzekerheid zo erg...Dacht in het begin ook dat ik alles verkeerd deed. Oh wat is het allemaal moeilijk. Dat grommen en bijten daar schrik je gewoon van en je denkt o jee ik heb een agressieve hond, hij is niet goed gesocialiseerd, ik doe het verkeerd. Najib hinh ook constant in handen, in benen, in broeken en iets afstaan als hij iets lekkers had was een probleem. Ruilen helpt echt en soms ging ik de strijd ook gewoon maar even uit de weg..(als hij iets te pakken had wat niet zo erg was) Het in handen, broeken en benen hangen is vreselijk en je word er soms gek van. Ook het drukke , ongecontroleerde van jack is soms heel rot. Maar geloof me...het gaat over!!! Als je maar duidelijk bent en wat helpt is hem het woordje nee leren. Dat doe je als volgt: Neem een heleboel hele kleine stukjes kaas of worst..leg er een op je vlakke hand en laat het hem op eten, herhaal dit een paar keer. Dan leg je weer een kaasje op je hand en op het moment dat hij het wil opeten zeg je NEE en je sluit je hand. Je haalt het kaasje eruit en laat hem je lege hand zien. Dit spelletje harhaal je een paar keer per dag. Op een gegeven moment zal hij al bij het woordje nee niet meer proberen het kaasje te pakken en weet hij dus wat nee betekent.
Verder is rust echt heel belangrijk. Ik had voor Najib echt een strak schema en hij ging regelmatig gewoon twee of drie uur zijn bench in. verder niet vertroetelen en rustig blijven...
Najib is nu zes maanden en ik kan niet anders zeggen dan dat hij een evenwichtig hondje begint te worden, wat binnen heel rustig is en weet wat hij wel en niet mag. Succes. Het komt goed!

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Hier een heftige pup, met enorme bezitsdrang (wordt nog fijn apporteren met die...) en makkelijk in agressie te zetten (niet erg, lok het vaak ook zelf uit).
Echter is bijten in mijn absoluut not done ! de eerste 2 weken, ok... dan leer ik pas de hond kennen, leert de hond mij kennen... maar daarna is het gedaan. kort en duidelijk maak ik daar korte metten mee, snappen ze erg gauw.

Hij is nu 4 maanden, in mijn broek hangen, in mijn armen bijten... gebeurt nooit meer. Doet hij aanstalten, is een 'ELA ! ' genoeg om hem op andere gedachten te brengen.

Dat is wel enkel maar in de gewone omgang. Met een balletje in zijn bek is het nog wat moeilijker om het af te pakken (wat ook niet erg is, gaat het over in trekken, laat ik hem toch winnen ;-) ) en als ik er 5 minuten per dag mee speel, is dat al meer dan genoeg.

honden page profiel JoellaJoella 3 doggies

honden foto van Joella

Hoi

Wij hebben ook een jack russel , nu ondertussen al 1 jaar.
Maar deed dit als pup ook.
JE moet er voor zorgen dat je dat wel MAG af pakken van haar.
En je moet niet met je handen spelen.
WIj zaten ook altijd onder krassen en wondjes, totdat we op een gegeven moment op een ontmoeting bij de dierenarts waren en wij nog een eens aan zijn tanden mochten zitten.

Iemand van de martin gaus school heeft toen iets voorgedaan.
Je moet zorgen dat JIJ de baas bent en niet de hond.
Dat was onze fout met ons inderdaad 1e hondje,
maar ondertussen is het helemaal goed gekomen hoor!! :-)

Succes O-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

heel herkenbaar, tank was ook zo als pup. mijn armen waren ook altijd de klos in het begin.wij riepen hard au en negeren en wisselen van speeltjes deden wij ook. het is een fase waar je doorheen moet en geloof me je wenst echt van die momenten van de ducktape om hem/haar achter het behang te plakken. maar geduld houden en doorgaan met het geen wat je doet. het kwartje gaat echt wel vallen. vergeet niet dat bij een pup alles leuk en spannend is en zij geen idee heeft van wat wel en niet mag, aan jou de kunst om dat haar te leren en niet opgeven hoor, komt vanzelf in rustiger vaarwater.ook ik heb puppycurcus gedaan en er veel van geleerd, zoals dat je zelf altijd rustig moet blijven en corrigeren op de momenten dat het moet en belonen voor alles wat ze goed doen.

ps zoë is een leuk meisje hoor,schatig koppie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack russel pup bijt (agressief)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: shih tzu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^