mijn hond is voor het eerst loops en nu??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

als mijn teefje loops is is ze ook best stil maar gromt ze op ons reutje omdat die te veel snuffeld.

ik doe pop up broekje aan met gaatje voor staart.
ze drupt niet maar dat is omdat ze zichzelf schoon houd.

ik doe dit pampertje aan omdat ik met een reutje zit :-)alleen als ze samen buiten speelen ofzo.
of savonds als we ze niet zo in de gaten hebben en we rustig willen tv kijken zonder constante foei te zeggen tegen het reutje haha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is voor het eerst loops en nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Judith (Gast)

Hoi,
Ik heb een kruizing,, (moeder is ook een kruizing tussen een golden retreiver en een bennersenner en haar vader is een cane corso) en ze is nu 14 maand en een paar dagen, ik zit eigenlijk ook op haar loopsheid te wachten. Vanmorgen keek ik en haar vulva is idd gezwollerder dus ik denk dat het er aan zit te komen,, ze slaapt volgens mij neit meer dan anders,, en gister was ze ook ziek,, 8x gespuugd :S en pas tegen de avond ging ze eten..

Kan ik hier wel zo goed als van uit gaan dat ze loops gaat worden??

Groeten Judith, Emmeloord O-)

Robin (Gast)

Mijn vriend zn hond is nu al ongeveer een week aan het vloeien en t lijkt erop alsof t steeds heviger word. Ze laat hele sporen bloed achter. Hoe lang kan het duren voordat ze stopt met vloeien? Het is een grote hond, een kruising tussen een amerikaanse bulldog en een argenijnse dog.

Jolanda (Gast)

Volgende week zou mijn Hond een laprascopie krijgen.
Kom ik terug van de wintersport is ze loops geworden
Daar was ik niet op bedacht,
De doctor vertelden dat het onmogelijk loops kon worden 6 MNd
Maarten goed wel heel verve lend voor ons hondje Maar het hoort erbij
Waneer kan ik haar weer loslaten ze is 1 jan loops geworden

Pip (Gast)

Pip (Gast)

" Ik geloof dat ik iets te vroeg op eter drukte.
"

Hallo,
Onze hond Luna,een Heidewachtel, is nu 9 maanden en als enige teef uit het nest nog niet loops. Ik kijk het eerst aan, de natuur moet toch zijn weg vinden maar mocht Luna zich niet goed schoonhouden dat krijgt ze een broekje aan. Tevens is door de dierenarts No love Spray aangeraden om te voorkomen dat je op straat door reuen wordt achtervolgd. Deze spray neutraliseerd voor reutjes de lucht. Voor Luna zelf, chlorophyll tabletjes, de vacht blijft mooier, de hond is minder moe/suf en aan het bloed zit geen naar luchtje meer. Twee tabletjes per dag fijn wrijven en door haar eten doen. We wachten gewoon af wanneer het zover is.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Pilletjes voor de vacht en spray 's gaat me wel een beetje ver vooral die pilletjes mijn hond is 8 en halve maand en nu deze week loops geworden.
Haar vacht glimt als altijd heb geen pilletjes nodig! broekjes werken niet ze had binnen 1 dag het inlegkruisje opgevreten O-) Laat ze maar lekker de boel zelf schoonhouden vind af en toe een druppeltje lekker boeiend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

loops is geen ziekte, misschien wat hangerig, maar ga geen pilletjes geven als nog niets aan de hand is, is je hond echt doodziek, iets anders. okee, maar wat is doodziek,?

en een broekje ? je hond leert om zichzelf schoon te houden, het kriebelt dat ze bloed, dus gaat ze vanzelf poetsen. de eerste keer is even vreemd en raar, maar de natuur, juist , de natuur gaat zijn eigen weg.

en als je een broekje aandoet, heb je kans dat je hond zich nimmer meer schoonhoud, ook als er geen loopsheid is dan houd de hond zich ook daar schoon hoor.

de eerste dagen is het nog niet ze erg, dan opeens komt er vele druppels , soms plasjes, daarna mindert het weer, en dat kan soms na een paar dagen weer hevig opleven, bij iedere hond is het een beetje anders, eigenlijk net als mensen.

niet tutten, als je hond gaat lopen slepen met knuffels , zachte dekens ,weghalen, dat kan een schijndracht veroorzaken, gewoon behandelen zoals altijd, de grote wandelingen kan je wat inkorten als je hond wat hangerig is, maar nodig is dat niet.

Aivy (Gast)

ik ben nu ook voor de eerste keer loops en ik verlies naturlijk ook bloed.....een briard is en grote hond! Toch zijn er weinig druppels te vinden in huis, want ik hou mezelf heel goed schoon. Mijn baasjes hebben ook zo'n broekje gekocht en als we ergens op bezoek gaan moet het broekje aan...helemaal geen probleem hoor! Volgende week moet ik naar een show in Frankrijk en daar zijn allemaal (dek)reuen aanwezig....dat wordt lachen....allemaal van die kwijlende mannen achter me aan, maar mijn baas houd me goed aan de riem!

maaike (Gast)

maaike (Gast)

hoe lang duurt zon loopsheid eigelijk ;-)

francien (Gast)

Is er hier iemand met ervaring hoe te handelen met broer en zus uit het zelfde nest... wij hebben 2 labradors nu van 6 maanden, hoe kunnen wij op een veilige manier voorkomen dat broer zus dekt als ze loops wordt?

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Dat moet je als baasje voorkomen
ik heb ook een reu en een teef maar echt niet dat hij der op gaat hoor
gewoon goed in de gaten houden en ze niet alleen met elkaar laten ;-)

Amanda & doggie Sarina (Gast)

Nou sorry maar ik heb een kleine hond en ik weet precies wanneer ze loops moet worden..
Ik mag het niet zeggen maar ik word GILLEND GEK.. Ze vraagt zoveel aandacht niet normaal ze laat je niet met rust en ik hou super veel van me doggie en doe alles voor haar, ze heeft ook epelepsie en ookal moet ik soms flink in de buidel tasten want die bedragen van dierenziekenhuizen tegenwoordig slaat alles!! Toch word ik gestoord ervan en het liefst ren ik me huis uit zo erg is het. Waar ik ben is zij, hele tijd kruipt ze tegen me aan nog net niet in me, ligt ze in me nek of alleen mr piepen van aandacht en zo ongehoorzaam als het maar zijn kan.. En normaal blaft ze naar elke hond, nu keert ze der kontje bij elke hond(groot/klein maakt niet uit haha) echt heel irritant dus hoop dat het snel weer over is pfff... Tja het is een forum over loops en zo beleef ik de loopsheid van mijn lieverd.. Helaas gaat het bij andere er makkelijker aan toe dan bij mij, had liever de rollen omgedraaid hihi.. Fijne week nog groetjessss

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ja! Mijn teefje lag zwaar depressief op de bank voor zich uit te staren. Het was erg verdrietig om te zien dat ze zoveel last had van haar laatste loopsheid. Ook is ze veel afgevallen. Gelukkis is dit allemaal weer afgelopen en komt ze weer langzaam aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat mij opvalt is, dat er vele zijn die zich niet hebben ingelezen wat een loopsheid inhoudt. vragen zoals....hoe lang duurt een loopsheid enz.

een loopsheid duurt gemiddeld drie weken, dat houdt in dat je minstens drie weken moet oppassen, er zijn zelfs teven die gedekt zijn op de 21 ste dag en pups hebben, vandaar houdt je hond in de gaten, en wees alert.

een loopsheid is normaal bij een teefje, dat ze dan wat hangerig zijn okee, maar ga niet zitten tutten, haal ze van de bank af, en ga er lekker mee wandelen, eraan toegeven is niet goed. het is wat anders als je hond ziek is, zoals koortsig. maar voor de rest, er mee naar buiten gaan, wandelen, zodat als ze thuis zijn, ze lekker liggen uit te buiken.

ook zie ik dat er vele zijn die een loopsheid van hun teefje helemaal niets vinden, en gelijk met de vraag aankomen, wanneer kan er gesteriliseerd/gecastreerd worden ? lees je in, je hebt een teef, en daar hoort een loopsheid gewoon bij.

ook las ik terug dat er een .gast. van de dierenarts hoorde, zes maanden en loops ? dat kan niet, vandaar lees je goed in, wat een loopsheid inhoudt bij de teef. overal kan je informatie inwinnen, wat dat inhoudt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gerard...depressief op de bank. lekker mee nemen, wandelen erop uit met de hond. niet nodig dat tie drie weken lang depressief is, zo ja, dat de hormonen te veel opspelen, praat eens met een homeopatische arts over of er wat aan te doen is.

volgens mij wordt ze niet meer loops ? omdat je schrijft...haar laatste loopsheid ?

geholpen zijn, geef vele voordelen, maar vergis je niet in de nadelen, daar wordt weinig over gesproken, alleen de voordelen, en wat zijn dan die voordelen ? dat de teef niet meer loops wordt, en er geen hormonen meer zijn die opspelen, het wegvallen van de hormonen kunnen vele nadelen veroorzaken, denk daar ook eens aan.

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

" Je weet heel zeker dat ze niet gedekt is? Want het is normaal dat de vulva opgezwollen blijft na de loopsheid, als het teefje gedekt is. Normaal zou hij weer moeten slinken. "


bij Mika is het ook groter gebleven na de loopsheid. En dat was voor de grote vakantie al.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

@ Willemijn
Ja, ik bedoelde ook haar afgelopen loopsheid... Ze is 2 jaar oud dus die zal hopelijk nog vaak voorbij komen. Natuurlijk heb ik haar meegenomen aan de fiets maar toen we thuis kwamen ging ze weer liggen. Ik heb haar maar gewoon haar ding laten doen.
Mijn honden worden niet geholpen hoor (showhonden).

honden page profiel anitaanita

honden foto van anita

Senna is nu bijna 8 mnd en ik merk dat ze nu veel aandacht ktijgt van de mannetjes. Zij is hier niet van gediend en zie voor het eerst dat ze deze afsnauwd en ze gaat steeds zitten zodat ze niet bij haar kunnnen snuffelen. Zij is het nog niet, wij hebben in ieder geval niets gevonden, Kun je niet voorkomen dat ze zwanger wordt in de tijd dat ze loops is?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik heb denkelijk abnormale honden.

Geen broekjes aan,
Geen bloed in huis, (OK, ik overdrijf, soms vind ik eens een druppeltje)
houden zich perfect proper.
Geen depressieve honden wanneer ze loops zijn,
slapen nog altijd mee met mij in bed zonder probleem.

Ook mijn dochters Chihuahua loopt hier dan gewoon mee tussen en slaapt ook gewoon bij haar in bed wanneer ze loops is.
Houd zich ook perfect proper en totaal geen gedragsverandering.

Enige vervelende honden zijn dan de reuen ;-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

" Senna is nu bijna 8 mnd en ik merk dat ze nu veel aandacht ktijgt van de mannetjes. Zij is hier niet van gediend en zie voor het eerst dat ze deze afsnauwd en ze gaat steeds zitten zodat ze niet bij haar kunnnen snuffelen. Zij is het nog niet, wij hebben in ieder geval niets gevonden, Kun je niet voorkomen dat ze zwanger wordt in de tijd dat ze loops is? "


Wat bedoel je met: kun je niet voorkomen dat ze zwanger wordt in de tijd dat ze loops is?
Ja, bij reuen vandaan houden. Dat je niets vindt, wil niet zeggen dat ze niet loops is. Goed opletten geblazen dus, je wilt toch zeker niet dat ze zwanger wordt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is voor het eerst loops en nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: gedrag puppy van 20 weken.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^