Engelse stafford reu of teef?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarcelMarcel

Deze vraag zal zeer zeker al eens gesteld zijn maar ik ben ontzettend benieuwd naar de meningen van eigenaren van Engelse Staffords.

Ik ben al zo'n 6 maanden aan het orienteren naar wat voor hond het beste bij mijn gezin zou passen. Ik heb nu veel gelezen over de Engelse Stafford. Zijn kleine formaat (nou ja, klein vergeleken de Amerikaanse Stafford en de American pitbull) is wat mij aantrekt. Uiteraard ook zijn mensliefhebbende eigenschappen, dat ie goed met kinderen is, dapperheid, en intelligentie.

Nu lees ik duidelijk dat de meeste Engelse Staffords niet met andere (vreemde) honden kunnen. Speciaal niet honden van het zelfde ras. Ik leg me daar dus maar bij neer. Echter, ik woon aan een gigantisch wandelpark. Hier lopen vele honden los. Ik wil dus straks bij het kiezen van een hond het minste risico lopen om een hond uit te kiezen die pertinent niet met andere honden over weg kan. Is het zo dat mannetjes vaker dit probleem hebben dan vrouwtjes? En zijn er nog andere reden om een vrouwtje over een mannetje te kiezen? Iedere reactie is welkom!

Marcel



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse stafford reu of teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 2 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

haha ik heb idd al precies dezelfde vraag gesteld.
ik neem ook een staffy, hopelijk in de zomer.

het schijnt dat reutjes dit erger hebben dan teefjes, het niet goed met andere honden kunnen. maarja het kan altijd anders, en zal ook grotendeels van jouw opvoeding afhangen. ik zat met hetzelfde en je moet je er echt bij neerleggen denk ik, dat het altijd KAN dat je staffy niet goed met andere honden gaat. ongeachte reu of teefje..

je zult het nooit van tevoren zeker weten, als je dat wel wilt moet je misschien toch aan een ander ras denken?

maar je zult het hier wel van de mensen zelf horen denk ik :-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

hoi ik heb een teefje van 14 16 maanden en is een ontzettende miep. is van de week gebeten voor de zoveelste keer en madam doet niks terug.
diva is voor een engelse super rustig. h je hoort wel eens dat ze super druk kunnen zijn . nou hier dus niet. ze vind alles en iedereen lief. word er zelf soms niet goed van . alles wat beweegt en wat zij ziet kwispelt ze en wil ze naartoe. als ist een chihuahua.. denk dat het ook per hond verschillend is. de ene reu is wel dominant en de ander niet en geld voor een teef ook. maar het zij suoer geweldige gezins honden. echt waar . en voor kids zo lief. maar ze hebben opvoeding nodig. je heb het ene uiterste met het andere . je heb staffords die zijn rustig en heel leergierig maar ja kan ook de andere kant treffen super druk en valt bijna niks te leren . opvoeding heb je grotendeels zelf in de hand, en grotendeels erfelijkheid van de ouders. maar je kan het vaak zelf goed sturen. ze zeggen ook dat de staff met drie jaar geen andere honden duld. nou ik zelf geloof daar niet helemaal in. want hoe zouden fokkers dat doen . moeten ze alles apart zetten in hokjes. nee werkt zo niet vind ik.
diva laat wel merken als ze het ergens niet met eens in. als een hond in het park zich opdringt en zij geeft hetal een paar keer aan , dat ze het niet leuk vind , bromt ze ene keer en daar blijft het bij. nog nooit gegromd of lip opgetrokken.. ze krijgt hier in alles haar zin hahaahha omdat madam e baas in huis is. als zi in een mand wil ligt ze daarin . alles gaat eruit en komt er daarna weer bij. wil ze een bepaald bot dan zal ze het ook hebben ook. maar allemaal op een normale manier. geen gek gedoe , daar hou ik zelf niet zo van hoor... ze zal van meer mensen hier wel info krijgen. ik vind het tophonden. eens een engelse staff dan altijd hoor. het zijn zulke lekkere kroelkippen hahahaha gr myriam

honden page profiel EmmaEmma 2 doggies

honden foto van Emma

Ik heb eigenlijk geen verstand van staffordshire's maar ik denk haast wel zeker dat een teefje minder dominant zal zijn naar andere honden. Maar ik weet wel dat bij staffords het meestal zo is dat het wel pas op latere leeftijd is, het negatieve gedrag tegenover andere honden. Veel succes met het kiezen van de juiste hond! :-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 2 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

nee hoor een teefje kan ook fel zijn het ligt er maar aan
ik heb allebei gehad een mijn reu was feller thuis
bijv. als er een vreemde binnen kwam en vreemde honden natuurlijk en buiten negeerde hij andere honden

en mijn teefje buiten moest niks van andere honden weten en thuis liet ze iedereen binnen en buiten boeide haar niet
het ligt toch aan het karakter van het hondje

en volgens mij intereseerd het de honden niet welk ras er voor hun staat ze gaan meestal niet een uitdaging uit de weg

laat je goed voorlichten door een goede fokker ga lekker bij fokkers op bezoek meestal mag je gewoon op bezoek komen om kennis te maken met hun hondjes

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

De reuen zijn meestal dominant,maar de teven kunnen veel erger zijn kwa omgang met andere honden.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Verplaatst naar rashonden

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

tja moeilijk.....ik vindt een reu mooier kwa bouw...nou er zitten hele mooie teefjes tussen daar niet van.....en het verschilt een beetje wat lorenzo aangeeft....ik ken teefjes die weer wel goed omgaan met andere honden maar ook weer niet...en dat is met reuen ook zo...koop het boek de staffordshire bullterrier maar is daar staat alles in over het ras..

honden page profiel DjairoDjairo 3 doggies

honden foto van Djairo

en het omgaan met andere honden verschilt ook weer...de ene kan het wel de andere niet...een staff is heel druk kwa spelen (de meeste die ik tenminste)de mijne heb ik altijd los gehad werd altijd gebeten door allerlei honden omdat die te druk was kwa spelen en zag alles als een spelletje...maar die tijd is voorbij nu helaas O-) meneer pikt helemaal niks meer en is helemaal omgeslagen...ze schrijven dat ze juist niet met het zelfde ras kunnen maar de mijne weer wel juist omdat die honden zelf ook wild spelen en best wat kunnen hebben......en wat je vaak leest dat je ze goed op moet voeden en dat jezelf je hond vals maakt klopt wel een gedeelte...maar geloof me een staff blijft een staff ik heb hem ook met alle liefde en goede bedoelingen opgevoed maar ze pikken naar een jaar steeds minder dingen......wat eigelijk wel logische is.......voor de rest is het gewoon een topras alleen je moet er rekening mee houden dat ze later niet makkelijk worden met anderen honden....het hoeft niet maar je moet er rekening mee houden.

honden page profiel MarcelMarcel

Bedankt voor de antwoorden! Het klinkt alsof het niet uit maakt. Reu of teef. 50-50%? Ik ben het wel eens dat de bouw van een reu mooier is. Er zijn wel hele mooie grove gespierde teefjes maar die zijn de uitzondering op de regel. En nu voor het verschil met pitbulls of Amerikaanse staffords? Zijn Engelse in verhouding makkelijker (kwa aggressie naar andere honden) of het zelfde?

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

een amstaff is over het algemeen iets dominanter dan een sbt. een teefje zal ook iets rustiger zijn dan een reu. het verschil tussen een amstaff en een pitbull is er eigelijk niet. ik heb een sbt die tot nu toe nog met elke andere hond kan. hier in het park lopen ook sbt's die totaal geen problemen hebben met andere honden. er loopt hier ook een pittbull die dat ook niet heeft. dus ik denk dat dat idd een beetje per hond verschild en natuurlijk ook hoe de hond gesocialiseerd is en opgevoed.

als ik je 1 tip mee mag geven .. haal je pup bij een goede fokker en betaal er liever iets meer voor. neem liever geen sbt of amstaff uit een assiel of die van iemand anders is geweest aangezien je vaak de geschiedenis van de hond niet weet een aangezien je hem ook met kinderen wil laten. Een pup kan ja redelijk naar je eigen hand zetten. overgens heel goed dat je je al in het ras aan het verdiepen bent. een hoop mensen vinden staffs gewoon stoer en nemen er een zonder te weten waar ze aan beginnen. net als bij een hushy.... het is geen hond waar je aan moet beginnen als je geen honden gewent bent.

succes met het uitzoeken van je pup :-D mocht je vragen hebben ... hier zijn mensen zat die je " bijna " overal mee kunnen helpen.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

wel grappig he ik vind nou juist dat de SBT een korter lontje heeft dan de Amstaff

maar het zal wel aan mijn honden liggen tis ook mijn ervaring

bijv. mijn SBT reu waarschuwde niet maar hapte meteen
terwijl mijn Amstaf zich een beetje laat doen dan de haartjes overeind, staart recht, ogen groot dus waarschuwingen genoeg om te reageren

honden page profiel deboradebora

honden foto van debora

Wij hebben 2 teefjes gehad, dat was mijn persoonlijke voorkeur.
Kwa gedrag ligt het ook hellemaal uit de lijn waar ze uit komen, terrier. type sbt is feller dan een bully type is mijn ervaring.

Die van ons begonnen met 1,5 minder met andere honden te kunnen, een kon er hellemaal niet meer mee. ( klapte er echt meteen op, zoals alle andere uit haar nest :'( ) de ander kon alleen met reuen.

Doordat andere hun hond niet altijd bij zich hielden, ( in een aanlijn gebied ) helaas meerdere keren bij de da gezeten om het een en ander te laten hechten.
Dit was voor mij de reden na hun overlijden geen staffs te nemen , ondanks hun geweldige karakter naar kinderen toe.

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

boots shanti chanel er word gesproken over het algemeen he....ik ken ook zat amstaffs die makkelijker zijn als een sbt....maar over het algemeen is een amstaff wat feller naar andere honden.....en debora je schrijft het type sbt is feller dan een bully...dat begrijp ik niet wat is een bully volgens jou dan of wat bedoel je daar mee :-)

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

je meot er bij zulke rassen gewoon vanuit gaan dat ze niet met geslacht genoten kunnen ;-) dan kan het alleen maar meevallen. en zeker weten doe je het pas als je hond een jaar of 3 is

honden page profiel dustydusty

honden foto van dusty

mijn pupje heb ik aangekocht op 10 weken , bij zijn vorige baasje , hij groeide daar op met een pitbull rednose , hij was agressief tegenover andere honden ,
maar nu , is ze de braafste beestje buiten ,,
ligt gewoon hoe je u amstaff of engelse staff opvoed ;d , beste middel , van kleinsaf veel socializeren , elke dag :-D :-) mvg

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

serkan de jouwe is nog pup....plus nogmaals dat verhaal dat je ze goed moet opvoeden heb ik al 1000 keer gehoord hier in het forum en dat je zo'n hond goed moet opvoeden is de normalste zaak van de wereld....alleen dit ras staat bekend dat ze meestal op latere leeftijd dominant kunnen doen tegen anderen honden hoe goed ze je ook opvoed...de mijne heb ik ook goed opgevoed alleen hij is nu 15mnd maar ik merk wel dat ik aan het veranderen is....thats a staff :-D

honden page profiel dustydusty

honden foto van dusty

:-) :-D

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

tja het is inderdaad altijd een verrassing ...
diablo is een 4 jarige reu ( kan met teef en reu )hij is gewoon een allemans vriend !

betreft pitt > staff
lana 6mnd is een teefje ( erg pittig )
lana heeft een vriendje engelse staff ( erg rustig )


maar makkelijker ?.... opvoeding,gebeurtenissen , ervaringen telt allemaal mee natuurlijk ..

succes


honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Als je zeker wilt weten dat je hond geen vechtersbaasje zal worden, dan moet je simpelweg niet kiezen voor een Staf.
Wil je graag dat je hond zijn hele leven los kan lopen in een park met andere honden? Dan moet je niet kiezen voor een Staf.

Ja uiteraard zijn er exemplaren die heel hun leven makkelijk blijven. Maar dat is eerder uitzondering dan regel.

Ja, opvoeding doet een hoop, maar deze rassen hebben ook nog een genetisch pakketje waarmee ze geboren worden en dat zich ontwikkelt naarmate ze ouder worden. Ontkennen heeft weinig zin, daar word je zelf alleen maar ongelukkig van als je hond ouder wordt en ineens ander gedrag gaat vertonen naar andere honden.

Dus gewoon heel eerlijk naar jezelf toe zijn.
Wat verwacht je van een hond?
Kan je ermee leven als blijkt dat je hond als hij volwassen wordt het liefst in andere honden hangt? Of zou je daar problemen mee hebben?

Denk er goed over na, het zijn echt geweldig leuke honden, dat meen ik serieus. Maar een groot percentage is moeilijk met andere honden.

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

@ paulala

zoals jij zegt !! :-D helemaal mee eens !

honden page profiel DjairoDjairo

honden foto van Djairo

mooi gezegt paulala :-D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

@paulala
dan heb ik 3 uitzonderingen op de regel, dat zou wel heel straf zijn. en ja ze zijn alle 3 al volwassen en hebben altijd goed overweg gekunnen met eender welke hond, teefje of reu maakt ni uit.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

@paulala

dat vind IK nou de grootste onzin. dus het komt er op neer dat jij ook de staffs aanziet als een vechter.

dat ze genetisch al bij de geboorte een vechter kunnen zijn is ook gewoon bullshit. het ligt simpelweg puur aan de opvoeding en het socialiseren van de hond.

als een lieve staff een uitzondering zou zijn dan lopen er hier in arnhem alleen maar uitzonderingen.


honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh

honden foto van martijn-kayleigh

om nog even een klein voorbeeld te noemen:

hier in het park lopen op een drukke zondag een stuk of 15 a 20 staffs pits en amstafs die gewoonweg normaal met elkaar om gaan. en ze lopen ook bijna allemaal gewoon los. reu of teef zit idd iets verschil in. 2 reuen die elkaar tegen komen wil nog wel eens uitlopen of een blafpartij maar dan is de rangorde die al bepaald hoe en wat. maar met elkaar vechten heb ik ze hier nog nooit zien doen.

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

hoi hoi
hier een eigenaar van een engelse staff(reu,onze vorig ook) en een am.staff(teef)
qua geslacht maak het denk ik niet heel veel uit hoor, een teef kan ook heel fel zijn. zoals onze am.staff die is heel fel en kan totaal niet met andere honden overweg, terwijl we dit wel vanaf het begin af aan geleerd hebben.
het ligt denk ik ook aan het karakter van zo'n hondje. onze eerste engelse staff een reu, die kon namelijk met elke hond opschieten, totdat we onze am.staff pup erbij kregen 5 jaar geleden en sindsdien was het over. ik denk dat ze elkaar aan het beschermen waren hier tegenover andere honden. maar ja als ik dan in het park kijk hier, daar lopen 4 staffies met elkaar gewoon te spelen. ik denk ook dat het ligt hoe je er zelf mee om gaat.
onze nieuwe pup BAiley die nemen we ook elke keer mee naar het park om hem aan andere honden te laten wennen, en dat gaat hartstikke goed.
nou succes met je beslissing!
groeten Jolanda

honden page profiel deboradebora

honden foto van debora

Djairo,

Je hebt een terrier type staff ( gammestaff ) en een bully type zoals jou hond. zo te zien.


Verder vind ik dat Paulala gelijk heeft, ze zijn niet altijd even makkelijk met andere honden.
( Zelf hebben we 15 jaar staffs gehad, en nu de bewuste keuze voor een ander ras ivm met hun temp naar andere honden met name bij het terrier type )

honden page profiel MojuanMojuan 3 doggies

honden foto van Mojuan

Ach ik ben het inmiddels wel gewend dat mensen het ontkennen.
Ze doen maar, ik wéét tenminste wat ik aan de lijn heb lopen.
Bij de mensen die zo nonchalant ermee omgaan en denken dat het alleen aan de opvoeding ligt gaat het ooit een keer flink fout.
En dan gaan ze pas het licht zien.

Ik kan me daar niet meer druk om maken.

We kunnen wel gezellig ras-eigenschappen gaan ontkennen met z'n allen, maar daar schiet niemand iets mee op.
Ik ben ook door zulke onbenullen voorgelicht toen ik Romeo kocht. Ook allemaal van die mensen die beweerden dat het toch echt allemaal alleen aan de opvoeding ligt en aan het socialiseren etc.

Daar heb ik toch hard mijn hoofd door gestoten.
Waren er toen maar mensen geweest die eerlijk waren geweest tegen mij, dan had ik het ras toen niet gekozen.
Ik zit nu met een reu die nooit mee naar het park kan, nooit naar het strand, nooit naar het bos.
En waarom? Gewoon omdat hij geboren is met een karaktertrek waardoor hij de meeste honden het liefst grijpt en niet meer los wil laten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer exemplaren waarbij dit gedrag minder is, dat is een goede ontwikkeling.
Maar vergeet niet dat de kans bij een Staf groter is om dit gedrag ten ontwikkelen, dan bij de gemiddelde Labrador. Het percentage Staffies dat vechtlustig gedrag vertoont is nml groter dan het percentage Labjes.
En bij een Staf moet je er veel meer tijd in steken en veel meer kennis hebben om dit in goede banen te leiden dan bij een Staf (over het algemeen). Het is een simpel stukje kansberekening, meer niet.

En als mensen mijn tekst weer verkeerd interpreteren en daarop reacties gaan geven die niet kloppend zijn, zeg ik nu alvast dat ik geen moeite meer ga doen om daar op in te gaan. Dat is het niet waard.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou Paulala,

ik denk dat je het goed hebt gezegd.

ik heb zeker n jaar zitten lezen voordat ik toch besloot een hond te willen nemen. nu komt er bij mij ook een staffy, maar ook ik moest eerlijk zijn tegen mezelf, het kan altijd dat je staff niet met andere honden gaat, klaar. al be je nog zo goed bezig met opvoeden en socialiseren, ik heb dat geaccepteerd, en hoop maar dat het bij niet zo zal zijn O-)

honden page profiel MojuanMojuan

honden foto van Mojuan

'te leiden dan bij een Lab'

ik typte per ongeluk Staf

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Engelse stafford reu of teef?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Apporteren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^