Wat vinden jullie van een boxer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Een boxer is ook leuke hond! Je kan er zoveel op internet over zoeken, maar hoe vinden de Boxereigenaren van zo'n hond?
;-) :-)

grt Valerie en pootje van toekomstige Beagle!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een boxer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Boxer is een geweldige hond! Mensen onderschatten de box vaak want hij ziet er sip uit door die korte neus en vertederende ogen. Maar eigenlijk is het een hele speelse, gezellige en actieve hond! :-D

Groetjes

honden page profiel 3 doggies

Vind het mooie honden, ze zijn gezellig vrolijk.. en idd lekker speels. vind dat boxers wel wat vet mogen hebben.. houd van die dikke honden haha

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Mijn broer en schoonzus hebben een boxer.
Echt een hele leuke hond. :-D
Is ook hier op het forum.
kijk maar bij susan.
Zij heeft een boxer die heet scooby.
Is heel ondeugend maar wel heel lief. ;-)

gr Liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel hatjehatje 3 doggies

honden foto van hatje

Hoi,

Wij hebben vroeger (toen ik klein was) een boxer gehad. Echt een GEWELDIGE hond!! Het is dat mijn man een ander ras in gedachte had (waar ik me ook in kon vinden natuurlijk), anders hadden we een boxer gehad. Mijn moeder heeft nog steeds een boxer en ook mijn zus bleek aangestoken door het 'boxervirus'. :-)
Hij was echt mijn maatje. Een superlieve en trouwe hond. Tikkie eigenwijs, maar luisterde perfect. Heeeeerlijk ras!!

honden page profiel NikkiNikki 3 doggies

honden foto van Nikki

hey,

toevallig ben ik me ook een beetje in het ras gaan verdiepen en wat me opviel is dat ze ook in best veel hondensporten actief zijn. Nooit geweten eigenlijk. Ik vind het echt leuke honden en heel erg lief.

groetjes

honden page profiel NynkeNynke 3 doggies

honden foto van Nynke

Boxer is echt cool..

Maar ook geen hond die je moet onderschatten!! Ik schrik me soms levenloos als ik langs 5 boxers loop.. Alhoewel ik van mening ben dat die beestjes nooit verder komen dan hun eigen tuin.. Kunnen ze behoorlijk angstaanjagend aanslaan.. Maar als ik dan weer de boxer van de buurvrouw zie.. ECHT een scheetje!! Ja BOXERS zijn cool.. MAar wel opvoeden!!!

honden page profiel NynkeNynke 3 doggies

honden foto van Nynke

Ehh.. ik bedoelde te typen.. Een hond die je niet moet onderschatten..

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Mijn broer heeft een Boxer, hij heeft contacten opgedaan om zijn hond te krijgen via een Boxervereniging in Dordrecht.

Het zijn wel honden waarbij je van wanten moet weten. Ze zijn heel erg actief, en hebben enrom de neiging om met hun voorpoten te werken (boxen), denk daarbij ook aan springen. Daarnaast heeft het ras nogal wat kwalen onder de leden waar je echt van op de hoogte moet zijn, en kritisch naar moet kijken als je een pup wilt.

Het zijn wel hele leuke honden, vrolijke honden, en als je voldoende tijd hebt om ze goed op te voeden, en ze voldoende fysiek uit te dagen, dan zijn het geweldige honden om te hebben. Ze zijn behoorlijk atletisch, kunnen best goed luisteren, maar vereisen wel een gedegen opvoeding.

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Vriendin van mij heeft er een.. Die wel iets beter opgevoed kan worden. Je kan echt niet normaal zitten daar.. Beest is teveel met je bezig. Als je aait en je gaat zitten, komt ie echt boveop je zitten en ach, wat is dat schattig, ja maar na een uur voel ik mijn benen niet meer :-D

Zijn leuke honden, maar ook zeker beestjes die een opvoeding nodig hebben (maar ja, dat heeft iedere hond nodig..)

Groetjes,
Nathalie

maria (Gast)

Wij hebben ook een boxer,een pup van 6 maand.
En ja, ze hebben opvoeding nodig,maar ze zijn heel erg lief en trouw aan zijn gezin!
Honden met een hoog knuffelgehalte ook nog.
Maar je moet er tijd voor hebben,want ze houden van bewegen.
Wij gaan er mee naar de vereniging en hij doet het prima en heeft er altijd zin in.

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline

honden foto van Ramona & Eline

Wat vind ik dat super mooie honde! en zoals al gezegd werd.. ze zijn nog vriendelijk en opgewekt ook! :-D

Maria 2 er is nog een Maria. (Gast)

Wij hebben onze tweede boxer,ze zeggen weleens eens eens boxer altijd een boxer,nou dat vinden wij ook.deze die we nu hebben is al 11 jaar, ze zijn altijd vrolijk vriendelijk leuk speels zelfs op hun oude dag en niet onderschatten want ze zijn best slim.onze boxer speelt vaak met een ballon hij pakt hem dan bij dat uiteinde en loopt er dan mee door het huis.Hij doet er soms een week mee en dan doe ik de ballon weg omdat die dan leeg is gelopen.Hij heeft ook heeeel veel speelgoed bv piepbeesten daar stampt hij met de poot op zodat het piept.en van die pluche beesten daar is hij ook gek op.Hij is heel nieuwsgierig op straat kijkt hij veel achterom als er iemand achter ons loopt en hij is dan weleens tegen een lantaarnpaal gelopen.Maar als je een boxer aanschaft kun je het beste contact opnemen met de kynologenclub van boxers daar krijg je dan adressen van hele goede fokkers. Ik hoop dat jullie beetje het idee van een boxer hebben gekregen.

Groetjes Maria 2

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Voor mij is een boxer niet het ras.
Ze zijn mij iets te 'clownerig' ;-)

Waar je goed op moet letten als je een boxerpup hebt is dat hij goede ervaringen opdoet met andere honden.
En daarin moet je selectief zijn welke honden je erbij laat.
Een boxer heeft namelijk beperkte expressieve mogelijkheden. Zeker als hij geen staart heeft. Zijn snuit is verkort, waardoor er rimpels in staan, waarvan andere honden kunnen denken dat hij gromt, terwijl dat niet het geval is.
Ook zijn ze als ze ouder worden vaak nog erg druk, dit is ook iets wat andere honden erg kan irriteren. Belangrijk is dus eigenlijk dat iedereen die geen boxer heeft zijn hond socialiseert op boxers :-) (en shar pei's en ridge backs enzovoorts) Dat is iets op rekening mee te houden bij boxers.
Verder, als je van vrolijk houdt en je vind kwijl niet erg, dan is het een hele leuke hond :-)

Groetjes, Margje

honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Ben Dol op Boxers, heb er zelf een gehad, Onze Anne kon alleen niet goed alleen zijn.
Ze heeft ook nogal dominatie broers . Maar ze was een gezellige hond. lief aanhankelijk, vreselijk gek met kinderen, die konden alles met haar.
Een zoon van haar woont bij de de persoon waar zij zelf geboren is. Dat is ook een heel lieve hond, alleen met ander honden is er bij zijn vorige baasje iets fout gegaan.

EEEhhh kwijlen, valt erg mee, als je LET OP>
Dier nooit iets te eten geeft buiten zijn bak om op de normale tijdstippen, De hond altijd in de mand of plaats of wat dan ook legt als jij iets gaat eten of drinken. Ik spreek uit ervaring.
Alleen als ze helemaal los gaan buiten, tjsaaa beetje kwijl hoort daar bij.
Succes met uitzoeken!!
Cynthia

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Maria 2, Eens een boxer altijd een boxer? Dat zeggen ze over alle rassen. Zeker omdat de eerste hond die je krijgt, mits je deze goed opvoed, je eerste liefde is die je niet vergeet. Ik ga in de toekomst zeker ook andere rassen nemen maar de Dalmaat blijft voor mij dé hond van mijn dromen. Evenals de Saluki (heb ik ook ooit gehad) maar deze kan ik helaas niet nemen omdat we verhuisd zijn naar een flat met drukke wegen om ons heen en een windhond heeft gewoon ruimte nodig, en in ieder geval een ruime tuin :-D

groetjes

Katja (Gast)

Maar even van tevoren: ik ben een boxerfanaat! Dat was ik niet, was van huis uit andere rassen gewend, en dacht dat boxers kwijlden, dominant waren... Mijn vriend is echter met boxers opgegroeid, dus toen we 11 jaar geleden onze eerste hond namen... werd het een boxer.
Inmiddels wil ik nooit meer anders. Inderdaad zijn het, zoals eerder al werd omschreven, clowns. Zeer speels, aanhankelijk, knuffelig en enthousiast. Druk ook, maar met een goede en vooral consequente opvoeding kun je dat tot buiten beperken en ze binnen rustig houden. Ze staan (stonden?) bekend om al hun kwaaltjes, maar wij hebben in de afgelopen 11 jaar (en we hebben inmiddels 2 boxers) weinig problemen gehad (niet meer dan normaal). Ja, ze moeten goed uitgelaten worden, maar wij wonen hartje binnenstad en een uur spelen met een bal op het plein werkt net zo goed als een eind over het strand lopen. En ja, ze zijn ontzettend lief met kinderen!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Leuke, aandoenlijke, stoere, vriendelijke, trouwe, gezellige hond. :-)

honden page profiel deborah en haydutdeborah en haydut

honden foto van deborah en haydut

Ik heb een boxer van 15 maanden het is een schat van een hond. Hij vraagt wel best veel aandacht. Kk kan niet meer zonder hem, als ik em een rot voel dan zie ik haydut dan word ik weer blij :-D

groetjes deborah en haydut

Nero (Gast)

hai!! ik ben nero, een boxer en ben een reutje.

ik ben nu 10 maanden en mijn baasjes zijn suuuper blij met mij! ik heb wel erg veel energie en aandacht nodig dus denk wel na voordat je een van mijn soort genoten aan schaft. ik ben zelf de eerste paar maanden bij een ander baasje opgevoed waar ik 5 werkdagen alleen was in de keuken.. heel saai. hierdoor was ik een hdhd hondje in huis. vind je het gek? ik kon mijn energie gewoon niet kwijt! nu ik al weer wat maanden bij mijn nieuwe baasjes ben heb ik het goed! ik slaap eigenlijk in huis of ben lekker rustig, dit komt omdat ik veel naar buiten mag en er veel mij gedaan wordt.
toch blijf ik een boxer en ben ik niet altijd de gehoorzaamste. ik kan eingelijk alles maar of ik er zin in heb... is de vraag! vooral het Hierkomen wanneer ik afleiding heb is eigenlijk een beetje erg lastig.
al met al, vinden mijn baasjes mij een topper die ze nooit meer kunnen missen!

Pootje, Nero

honden page profiel MirandaMiranda

honden foto van Miranda

wij zijn ook op zoek naar een boxer....

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

een boxer is een leuke hond maar heeft veel energie en blijft dan ook lang in zijn pubertijd :-D

honden page profiel Toine Toine

honden foto van Toine

Wij hebben 18 jaar
boxer gehad en twee geweldige honden. Die nu ze beide al geruime tijd zijn overleden ter sprake komen. Vooral bij mij twee jongens, want die waren het gekst ermee. Een geweldige energieke hond die zijn beweging nodig heeft. Zowel geestelijk als lichamelijk. Maar ik vindt het super honden. Als ik niet minder valide was, had ik zeker een boxer.

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Ik zit nu aan mijn 3e boxer en toch moet ik helaas zeggen... eens een boxer altijd een boxer. Ik ben ook andere honden gewend, maar toch een boxer heeft een aantrekkingskracht.
Altijd als ik een tegenkwam/kom dan moet ik er naar kijken.

Vaak verschilt karakter per hond, maar bij de boxer zijn vaak overeenkomende eigenschappen terug te vinden. Lief, knuffelig, actief, ondeugend, speels, aanhankelijk maar ook afhankelijk, heel slim, snel lerend.
Elke avond komt onze 7 maanden ouwe pup aangelopen met een logge en wijze uitstraling en gaat met zijn voorpoot (typisch boxer om met voorpoten te werken)
op mijn been van; "Ik wil op de bank aub" Dan negeer ik hem en begint hij met zijn bekende smeekblik. Dat blik wat je hart doet smelten. Echter ben ik wat gewend en weet hij dat het zinloos is. Hij ploft neer op de grond en gaat daar verder uitrusten. Na 10 minuten of meer beslis ik dat hij op de bank mag. Nou dan krijg je echt een blije hond. Dempsey gaat keurig naast ons zitten en geef mij altijd 1 lik op de wang als dank. Van mij mag hij dat, als het maar bij een blijf, want ik geef hem ook altijd knuffels en een smakkerd.
Vervolgens installeer hij zijn logge kop op je schoot om vervolgens hardop te snurken. (Iets waar zij onwijs goed kunnen, want je kan het 1 verdieping hoger nog steeds horen)
Ik kan talloze momenten nemen dat ik mijn boxer aankijk en hij mij terug en dan merk je dat je elkaar begrijp. Ik hoef soms alleen een blik naar hem te werpen en dan weet hij gelijk wat hij moet doen en dat had ik bij mijn 2e boxer ook. (eerste was van mijn ouders en een teefje en ook was ik net te jong voor om echt met de opvoeding te bemoeien)

Een nadeel is echter... hun gezondheid. Let op dat je een gezonde neemt. Ze worden al namelijk niet oud (10jaar) en dat is echt veel te jong voor zo'n topras.


honden page profiel CynthiaCynthiabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Cynthia

Hahah hoe je dat beschrijft!!
geweldig, echt een boxer
Ik had graag weer een boxer gekozen, alleen hebbenw e nu allergische kinderen en hebben we een andere clown,
Kannen julli eook dat boxer gedrag, met de kont op de stoel of bank gaan zitten en de voorpoten op de grond, zo van: " ik zit helemaal niet op de bank" blik?

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Ja, dat doet van ons ook ;-) Echt stom gezicht. Dan denk je, dat zit toch niet lekker haha

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ik ben niet zo'n boxer fan. Dat lompe gedoe... Daar moet je van houden. .Maar ik kan me voorstellen dat mensen ze leuk vinden..
Wel goed opletten waar je ze vandaan haalt, er zitten veel ziektes en dingen in. Let ook op dat de neus niet te kort gefokt is.
Vrienden van mij hebben een boxer bij een goede fokker vandaan. Misschien eens op hun site kijken? www.ucksonskooy.nl

lotje (Gast)

kei schattig maat ik mag geen hond . kei spijtig! :'(

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Wij hebben sinds 30 april ook een boxertje, na tijden alles te hebben gelezen en opgezocht over dit ras, stond het voor mij vast dat het een boxer moest worden! We hebben altijd honden gehad en dan ook tot aan hun dood toe.
Ze is af en toe wat lomp, maar dat kan jezelf wel een beetje in de hand houden, ze luisterd behoorlijk goed, maar komt nu natuurlijk zo´n beetje in de puberteit....dus afwachten! Maar het is zo´n schatje, en er komt er vast en zeker, als Ziva 1 jaar of ouder is een boxertje bij!
Je moet er tijd voor nemen of hebben, hoe je het ook noemt, maar dat moet je voor alle honden hebben!
Ze kan het prima vinden met onze 2 katten, daar zijn we heel erg blij mee! Liggen soms samen in de bench.
Kortom, zij is alles wat wij ons kunnen wensen! Kwijlen doet ze niet. :-D
Je ziet, verkocht aan het boxerras :-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Zie dat het topic al wat ouder is maar dat is mijn boxer ook, die wordt deze week 10 :-D Vindt het een ontzettend leuk en speels ras. Veel energie en geweldig met kinderen. Dit is mijn 2e boxer, ben ook bekend met een paar andere rassen maar boxer toch voor mij favoriet en mijne kwijlt niet O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een boxer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden jasje (voor teckel mix)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^