Hersenbloeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tineke (Gast)

Onze hond (een groenendaeler) van 14,5 heeft gisteren een herseninfarct/of bloeding gehad. Tijdens de wandeling zag ik al dat ze haar evenwicht verloor en wat gek liep met haar achterpoten. Gelukkig lukte het haar nog om thuis te komen, maar daar zakte ze steeds verder weg, dus gelijk de DA gebeld. Die had wel erger gezien, zei hij, dus hou verwacht wel dat ze er (volledig) bovenop komt. Ze heeft een injectie met prednison gehad.
Het gaat alleen nog niet zo goed met haar. Ze kan nog steeds niet op haar benen staan, zakt door haar poten en staat helemaal scheef. (ook haar hoofd)
Na wat verhalen te hebben gelezen hier, wil ik het zeker niet gelijk opgeven. Ze heeft sinds gisteren niet meer gegeten of gedronken, al een paar keer overgegeven en in huis geplast (maar dat komt ook mede door de medicijnen)
Ik hoop echt dat ze hier weer bovenop komt. Ik wil haar zeker niet laten lijden, maar wil haar eigenlijk ook niet op deze manier laten gaan!

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

hallo allemaal

mijn hond heeft ook een hersenbloeding gehad de eerste keer dat die het kreeg liep ze alleen maar rondjes ze was echt in de war.ik heb haar zelfs moeten voeren omdat ze niet meer wist wat ze moest doen .ben er toen ook gelijk mee naar de da geweest heeft ze een spuit gehad en pillen.en ik moest het weekend af wachten of het aan sloeg.smaandags dag ik van ja het gaat wat beterde.ik zal met haar nog naar de da gaan.toen kreeg ze er weer een.haar ogen waren helemaal bloed doorlopen ze wist gewoon niet eens meer wie we waren.de dieren arts zij toen dat ik haar beter in kon laten slapen omdat het niet meer goed zal komen.dat heeft me veel pijn gedaan.maar ik kon niet anders.mijn hond heeft daar gelukkig niks van geweten.maar wij bleven achter met veel verdriet.
ik hoop dan ook dat het bij jou goed zal.en ik wens je dan ook veel sterkte.

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra

zo, dat is niet niets, heel veel sterkte ! de herder van de buren ahd ook een hersenbloeding, die was er slecht aan toe en we dachten dat die nog maar een paar dagen had, maargoed, ze loopt nog steeds op het erf, af en toe merk je wel dat ze een beetje last er van heeft overgehouden maar verder is het gewoon de oude weer!dus er is nog werl beetje hoop!

christiane (Gast)

ons aisha , 14 j , heeft zondag een hersenbloeding gehad
ze liep heel scheef met haar hoofd en draaide rond in toertjes
ze kon niet meer rechtdoor gaan
gisteren bij de DA geweest
ze hebben haar spuitjes gegeven om de druk in haar kopje te verlichten
ook moet ze nu 2 tabletjes Karsivan per dag nemen
vandaag is ze nog niet veel beter en loopt nog met een scheef hoofd en niet rechtdoor
ik vind dit zo erg
volgens de DA zou dit ev nog tegoei kunnen komen
iemand ervaring mee ?

angelique "gast" (Gast)

ik heb eigenlijk een vraag:
Afgelopen nov. heeft onze jack russel Indy iets gehad we weten nog niet wat, maar ik denk steeds meer aan een beroerte. Ze stond als een stambeeld in huis of ze liep maar rondje. Was voor alles bang in huis, maar ze kwispelde wel. Kwam zelfs geen koekje halen, en het is juist een hond die altijd honger heeft. Ze liep ook nog met haar hoofd tegen de tafelpoot aan, en wist niet hoe ze haar mand in of uit moest komen. We zijn diezelfde dag bij de DA geweest maar hebben wat medicijnen gehad en afgewacht. Het is die dag ontdekt om 06:00 en savonds om 22:00 was ze weer normaal. Nu slaapt ze de laatste tijd echt heel erg veel, heeft steeds minder zin om naar buiten te gaan.
Gisteravond om 22:00 voor het laatst buiten geweest, nu is het 11:00 en wil nog steeds niet naar buiten om wat te doen. Je moet haar sochtends echt uit haar mand tillen omdat ze uitgelaten moet worden. Ze heeft in 2 maanden tijd ook al 2keer een ongelukje gehad. Bij mijn man op schoot geplast en in haar mand.
Wat denken jullie hier nou van, het beangstigd mij.

kyro (Gast)

hallo allemaal onze hond kyro(16 jaar) heef een lichte hersenbloeding we zijn net naar de DA geweest. wiekan me vertellen hoe het herstel verloopt?

groetjes jesse,
:-D

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Allereerst, wat vreselijk dat dit gebeurd is.
Heel veel sterkte toegewenst.
Misschien is het aan te bevelen een klassieke homeopate in te schakelen en onder begeleiding haar
te ondersteunen bij het herstel.

Dennis (Gast)

Mijn hond diego (franse bull) van 4 jaar heeft een hersenbloeding gehad, hij kan niet meer lopen. 1 deel van zijn lichaam is verlamd. Hij heeft nog wel licht gevoel in zijn rechterkant die van voor naar achter verlamd is. Ik ben er helaas laat bij (10uur te laat)

hij heeft medicatie gekregen en de DA geeft hem 50/50 kans. De eerste 48uur zijn het belangrijkst. Morgen krijgt ie weer een injectie.

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Door de prednison gaan ze meer drinken en dus meer plassen. Dit is een normale reactie.
Nog maar 4 jaar en nu al een HB. Wel erg jong hoor. Veel sterkte met dit alles...

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

In dit soortgevallen telt elke minuut ,je zegt uren later. Heb jij enig idee hoeveel hoofdpijn jou hond heeft gehad ,dat wil je niet weten.
De kans dat dit goed komt is in mijn ogen heel klein.
Als het zo erg is, waarom laat je hem niet gaan.
De hond is nog erg jong maar als het niet goed komt!!!
Ook wij hebben een hond met een hersenbloeding gehad, maar de keuze wat we moesten doen was gelijk duidelijk, uit zijn lijden verlossen.Ik wens je veel wijsheid toe.

monique (Gast)

Onze hond Snuffie heeft blijkbaar ook een hersenbloeding gehad.
Ik had er geen idee van. Hij heeft bij de da een injectie gehad en we moesten het 24 uur aankijken. Na een uur of 14 ging het al wel een stukje beter. Hij valt niet gelijkt meer bij iedere stap die hij zet en sleept ook niet meer met zijn pootjes. Toch is het zeker niet helemaal goed. Nu 20 tabletjes mee gekregen en nu maar afwachten. Hij is alleen nog zo bij en kwispelt nog steeds.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup en gaan werken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^