duitse herder pup hoe gaan jullie om met bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

hummer (Gast)

Hallo
wij hebben voor het eerst een pup een duitse herder
hummer is nu 14 weken en super lief alleen hij bijt heel erg in handen en kleren
hoe gaan jullie hiermee om??
en hoe gaan jullie er snachts mee om ??
hummer poept bijna iedere nacht in de bench terwijl dat die tegen een uurtje of elf ook nog is poept buiten.
hebben afgelopen nacht dus voor het eerst dan de bench kleiner gemaakt met kratjes bier en ja hoor vanmorgen heeft hij het weer gedaan we snappen het niet zo eigenlijk.
herkent iemand zich hierin??

groetjes angelique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duitse herder pup hoe gaan jullie om met bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

kleine pupjes kunnen gewoon nog niet zo lang hun behoefte ophouden. ze zijn zindelijk zolang ze op tijd uitgelaten worden, maar als je van bijvoorbeeld 23.00-07.00 niet uitgelaten wordt, dat is 8 uur! dan kunnen ze het niet ophouden.

dus inderdaad s'nacht nog 1 of desnoods 2 keer uitlaten tot hij wat ouder is. je begint bijvoorbeeld met om 03.00 uitlaten en als dat goed gaat, kijk je of je pas om 03.30 kan uitlaten, en langzaam telkens een beetje verschuiven tot hij oud genoeg is om het vol te houden tot jij s'ochtends opstaat.

als je aan het spelen bent en hij hapt, dan sta je op en loop je weg, einde spelletje....

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Waar je ook op moet letten is wanneer je pup voor het laatst te eten krijgt. als jij je pup bijv om 11 uur nog eten en drinken geeft is het vrij logisch dat ie snachts poept en plast..

wat betreft het bijten enz hebben wij Missy altijd iets anders gegeven waar ze wel in mocht bijten..speeltjes of botjes en dan na een aantal weken stopt het.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Wat voor voer krijgt je hond? Een pupje van 14 weken is natuurlijk nog niet zindelijk. Heeft nog weinig controle over de spieren voor het wel/niet poepen en plassen. Dat kost tijd.

Mijn pup is nu 17 weken en poept al enkele weken 2 keer per dag. Zij krijgt vers vlees. Van brokken moeten honden vaker poepen en plassen .

Kan je hondje al wel alleen zijn..? Stress/spanning zorgt ook voor een snellere stoelgang.

Je kan de wekker zetten en er 's nachts nog even uitgaan, even naar hetzelfde stukje . Geen wandeling, enkel even stilstaan daar zodat je hem de mogelijkheid geeft om nog zijn behoefte te doen.

Je kan de bench wel kleiner maken, maar als hij moet, dan zal het bij zo'n jonge hond ook komen ;-)

Wat betreft het bijten; hoeveel rust krijgt je hondje? Honden die moe zijn, gaan ook bijten en vervelende dingen doen. Een volwassen hond heeft 18 uur rust per dag nodig, kan je nagaan hoeveel slaap een puppie nog nodig heeft.

Als mijn puppen bijten of hun tandjes in mij zetten, geef ik ze 2-3 keer een alternatief. Of een speeltje, of een handjevol voertjes die ze kunnen snuffelen/opeten van de vloer, o een kauwstaafje. Gaan ze door..? Dan gaan ze met wat lekkers de bench in. Slapen.

In de encyclopedie hier links op de pagina zijn ook interessante dingen te vinden, oa dit artikel;

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

Geduld met en veel rust voor je pup, dat scheelt al heel veel :-)

Groetjes Marit

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

ok snachts zit die van ongv 12 tot half 7 alleen ..
savonds geven we hem om 6 uur zijn laatste eten !! smorgens het meest en dan bouwen we het met 2 keer af ..

trouwens plassen heeft ie nog nooit gedaan in de bench

honden page profiel angeliqueangelique

honden foto van angelique

alleen zijn lukt hem wel heeft hij geen last van zolang ik weet natuurlijk :-)
lees dat je hem dan de bench in doet maar heb geleerd dat een hond dat een straf vind

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Ik word niet boos op mijn honden. Ik begeleid ze met een handje voertjes of een pensstaafje/bullepeesje naar de bench. Dan kunnen ze even knabbelen en slapen.

Voor mij is een hond die na 2-3 alternatieven nog steeds doorgaat met 'vervelend' gedrag, een hond die rust nodig heeft. Het komt niet binnen, het alternatieve gedrag dat ik aanbied, reageert de hond niet op. Dus hij zit 'vol' en heeft rust nodig.

honden page profiel mandymandy

honden foto van mandy

ik kneep mijn honden in hun wang. tot ze piepten.

je moet eens zien wat teven bij een pup doen als ze bijten in de tepels. dat lijkt het wel of hele nest afgeslacht wordt

en trekspelletjes spelen om het bijten te compeseren.

ik gebruik bijtrollen van pakwerktraining. zijn stevig passen mooi in je jaszak en kennen ze lekker hun frustatie in bijten. tevens is het een mooie training want niets werkt zo belonend als een trekspel met de baas.

honden page profiel mandymandy

honden foto van mandy

tips voor een goed trekspel...:

jij wint uiteindelijk altijd.
jij begint en eindigt het spel.
als je de hond laat winnen door speeltje lostelaten draai je meteen om en loop weg. hond komt achter je aanrennen en opnieuw spel aanbieden. aanvaard het spel.

gebruik tussen door ook LOS commando. ken je aanleren door kaasje voor zijn neus te houden, als ie loslaat geef je de kaas en zeg je los.

beweeg in mooie bewegingen van boven naar beneden. (til jonge honden niet teveel van de grond aan hun tanden)(probeer tempo van je hartslag aantehouden. hond trekt heen jij trekt terug.

links recht schudden vinden ze niet prettig.

leer de hond aan dat hij een speeltje in midden vasthoud (zo voorkom je dat ie in je handen bijt)

als de hond tussendoor los laat doordat hij hem even beter wilde vastpakken heb jij gewonnen. je biedt opnieuw speeltje aan en begint weer opnieuw.

aai hem nooit op zijn kop tijdens het spel. altijd over de schouder of gewoon niet.

wat ze ook leuk vinden is als je een tuig omdoet en aan het tuig gaat trekken in de beweging van je hond en je partner trekt aan het speeltje.

dan werk je als team en wordt de hond nog fanatieker.

eindig het spel altijd met een los en dan commando klaar en je ruimt het speeltje op.

nico 1977 (Gast)

wij hebben een duitse herder pup gehaald op 12 weken.die zit in zen benche van 11 tot een uur of 6. heeft nooit iets in zen benche gedaan.is nu 21 weken en wandel altijd 20 min. 1 keer per week in het bos voor 30 min.maar overdag slaapt die hond bijna nooit. binnen zoekt die altijd aandacht en buiten loopt ze heel veel rond en pakt alles wat ze vind

honden page profiel ACABACAB

honden foto van ACAB

In de wang knijpen tot ze piepen ?? Wat is dat voor een opvoeding man ? Zal jou is in je wang knijpen tot je piept,kijken of je dan beter luisterd ;-)

rex en rambo (Gast)

hallo,
Ik heb 2 puppies van bijna 9 week oud. (duitse herder en mopshondje)
ook voor mijn pups zijn de benches te groot dus heb voor in de bench hun slaap plek gemaakt en achter in de bench plas matjes ook in de woonkamer heb ik een plasmatje en het werkt goed.
ik heb mijn pups dat niet hoeven leren als ze moeten dan gaan ze naar het plasmatje.
ik leg het matje steeds dichter bij de voordeur en als het matje straks helemaal weg is zie ik wanneer ze naar buiten moeten omdat ze dan bij de voordeur gaan staan. nou werkt het niet bij elke hond en vooral niet bij honden die al wat ouder zijn. ik heb op internet gelezen dat er een gedragstherapie bestaat voor honden miss is dat een idee. ook moet je een pup heel vaak uitlaten op vaste tijden als je het niet op vaste tijden doet raken ze in de war en doen ze het alsnog binnen.
loop geen halfuur met een pup buiten dat is slecht voor ze ivm de groei.
als het gelukt is dat ze niet in huis plassen laat je ze steeds iets minder uit zo trainen ze hun blaas. let wel op de entingen als ze hun 2de inenting nog niet gehad hebben hou ze dan buiten aan de riem en loop op plekken waar niet veel andere honden komen.
hoop dat jullie hier wat aan hebben

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "duitse herder pup hoe gaan jullie om met bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^