controleren van erkende kennel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

als mensen heel vaak zelfs 2 tot 3 advertenties dagelijks plaatsen op mp en pups aanbieden gaat er bij mij een lampje branden :'(vaak beginnen ze met aanbieden als de moeder net drachtig is of zelfs nog drachtig moet worden.2mnd aan een stuk elke dag en als ze geboren zijn nog eens 6 tot 8 weken elke dag in de aanbieding.regelmatig kom ik die advertenties tegen op mp.eindelijk zijn ze ze dan toch kwijt ,vaak op zijn laatst met korting.ik weet niet of ze dan van een erkende fokker afkomen ,dat lijkt me niet.hun kunnen volgens mij veel eerder de pups kwijt. en plaatsen denk ik niet op mp.sommigen doen het mss wel.daar is niets mis mee ,maar het komt niet zo goed over denk ik. er mag zeker meer controle op komen.zetten ze vaak er bij paspoort krijgen ze mee.zeker om indruk te maken .dat is toch geen stamboom wat veel mensen helaas nog denken.
ik zou zeker heel kritsch zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "controleren van erkende kennel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Iedereen kan hier gewoon een kennelnaam aanvragen.
Of het nu een goede fokker is of niet.
Helaas kunnen fokker doen en laten wat ze willen.
Zeker zoiets al fokken met een herplaatsings hond vind ik niet kunnen.

Als je een hond neemt omdat je er zo goed voor bent en vervolgens een advertentie op marktplaats zet, dat je iemand zoekt om met de hond te gaan sporten omdat je er zelf geen tijd voor hebt..
Ja, hallo bedenk voor je die hond neemt!!
Maar dan wel al weet dat je ermee wil gaan fokken, dus die hond genomen hebt alleen om te fokken terwijl de teef niet meer een gunstige leeftijd heeft om te fokken.
Dan ben je in mijn ogen geen goede fokker maar fok je voor het geld..

En zo gebeurd er helaas veel meer in de fok wereld.
Vroeger moest je er nog wat diploma's voor hebben maar dat is helaas ook al afgeschaft.
Er zou veel meer controle op moeten zijn of komen.

honden page profiel LieselotLieselot

@ Mexx
Ik ken een paar goede erkende JR fokkers, aangesloten bij de vereniging, liefde voor de hondjes lekker in huis en met stamboom en testen.


Als het goed is kun je me de adressen mailen, maar je mag ze natuurlijk ook op het forum plaatsen, ik zal beide checken :-) Alvast bedankt!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

berichtje gestuurd :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Tamara,

Men is bij de Raad druk bezig de regels te wijzigen hoor. Het wordt straks in de meeste gevallen weer verplicht een diploma te halen. Dit alles in overleg met de rasverenigingen. De rasverenigingen stellen samen met de raad van beheer regels op, als ze hier overeenstemming over hebben bereikt is de rasvereniging gecertificeerd. Daarna kunnen de fokkers van de rasvereniging kiezen of ze zich aan die regels houden of niet. Niet, dan is het geen gecertificeerde fokker, wel, dan krijgt de fokker een certificaat dat hij volgens al die regels fokt.
Ik heb trouwens wel controle gekregen toen ik een kennelnaam aangevraagd had, dan komt er iemand van de Raad van Beheer langs om te kijken hoe je de honden houdt. Maar volgens mij werkt dat niet, want ik zie genoeg fokkers die van mij geen kennelnaam hadden gekregen.

honden page profiel bonitabonita

honden foto van bonita

Een maltezer is ook een heel leuk hondje, en er zijn ook zat fokkers van!
Ik heb mijn maltezer verwaarloosd bij iemand weg geplukt omdat die mensen geen idee hadden hoeveel werk een maltezer voor je klaar heeft staan heel de dag!
Ze vonden het hondje te duur, ik had hem met 12 weken en die mensen hebben het toch voor elkaar gekregen dat hij helemaal bruin was, tandjes op rotten stonden en zo aandachtloos als de ****.
T beestje had zoveel aandacht in te halen!
En ik dacht ik neem hem mee naar huis, en heb nog een mechelaar ( een allemansvriendje ) en daar gaat het nu hardstikke goed mee!

Groetjes bo, boomer & diego

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Het klopt dat ze ermee bezig zijn..
Ik volg het via de ras vereiniging.
Maar er zijn nog zo veel vragen dat het maar de vraag is hoe lang het nog gaat duren voor ze die veranderingingen daadwerkelijk doorvoeren.
We wachten het maar af.

De controle vooraf gaande is leuk maar wat ze juist zouden moeten doen is een nacontrole en dat gebeurd eigenlijk nooit.
Als die kennelnaam eenmaal binnen is kun je doen en laten wat je wil.

Beer (Gast)


Volgens mij heeft een goede fokker helemaal geen marktplaats nodig om puppies kwijt te raken.
Ik zelf zou het zeker niet doen van marktplaats!! :'( :'(

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Hoi Tamara,
Ik zeg wel eens dat ze voor alle fokkers een verplicht examen zouden moeten opstellen, maar niet zoals nu KK1, dat je alle rassen moet kunnen benoemen, maar je zou volgens mij van het ras wat je fokt (of de rassen die je fokt) alles moeten weten. De geschiedenis, de standaard, specifieke medische problemen, noem maar op. Als je één of twee rassen fokt en daar echt in geïnteresseerd bent, is dat helemaal niet zo moeilijk. Maar als je als broodfokker 30 rassen fokt...dan wordt het onmogelijk om te slagen voor je examen.
Maar ja, ik werk niet voor de raad hé?..

Anoniem (Gast)

Ik fok uit liefhebberij af en toe een boomer hondje, het is idd een kruising. Ook heb ik er mee op marktplaats geadverteerd en ze zijn allemaal zeer goed terecht gekomen, ik heb nog steeds contact met de nieuwe eigenaren en krijg af en toe recente foto's van de pups! Als alles goed gaat krijg ik over 2 maanden weer een nestje!! De pups staan bij mij gewoon in de woonkamer tussen de andere hondjes katten en kleine kids! Idd als je op marktplaats kijkt zie je heel veel broodfokkers, heb er in een ver verleden ook 2 gekocht en kan zeggen: begin er nooit aan!! Deze pups zijn totaal niet gesocialliseerd en dat merk je echt wel aan een volwassen hond!! Ga gewoon kijken bij fokkers en zorg dat je altijd de moederhond ziet, als het kan ook de dekreu! En koop nooit uit een schuur!! Ook al loopt de pup in de woonkamer als jij komt wil nog niet zeggen dat hij niet uit de schuur komt!(ervaring mee helaas) succes, groetjes karin

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het feit dat een fokker al zegt dat hij een 'erkende kennel' heeft, geeft al aan dat het om broodfok gaat.
Boomers worden meestal in de broodfok gefokt/verkocht. Ik zou nooit bij zo'n fokker een hond kopen. Bij boomers moet je het hebben van particuliere nestjes. Overigens elke goede fokker fokt kleinschalig en laat de pups in huis opgroeien. Een echte kennel is sowieso al broodfok.

honden page profiel IlseIlse

honden foto van Ilse

Ik hou ook niet van broodfokkers, maar jullie overdrijven hier wel erg over marktplaats. Daar zitten heus ook gewone fokkers die pups aanbieden!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja die zitten er wel Ilse, maar het merendeel is toch wel broodfok hoor. Je moet altijd goed uitkijken daar... Maar gewone fokkers adverteren zeker ook, ook met stamboompups.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "controleren van erkende kennel " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^