petit brabancon

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Petra (Gast)

Ik ben ernstig op zoek naar deze meneer Folkert van der Veen in Ureterp of Harkema.Wij willen een Petit Brabancon, zag hem afgelopen week nog adverteren op Marktplaats, maar kan hem in de telefoongids of op google niet vinden.
Ik heb zelfs al, op goed geluk, vd Veens in Harkema en Ureterp gebeld, maar niemand heeft ooit van hem gehoord. 
Wie helpt mij verder?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "petit brabancon" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Joke (Gast)

Wij hebben een petit brabancon van deze fokker, ze is nu anderhalf en een prachtig en superlief hondje. Er staan nu weer pups op marktplaats uit Harkema en volgens mij is dat dezelfde reu. Zijn telefoonnr is  0032/614916580.

honden page profiel Rita VisserRita Visser

Dag Reina,

Jij hebt het hondje wat hij voor mij 2 weken vast zou houden. Maar na 1 wek vond hij het al welletjes waarshijnlijk. Tja..... ik durfde niet............. wie weet wat voor ellende...
Ik hoop voor jou dat het allemaal meevalt.... en dat jullie samen een gelukkig baasjes/hondenleven zullen hebben.

Rita
:'(

Reina (Gast)

Zou best kunnen hoor. Was dat een reutje of een teefje. Eerlijk gezegd vind ik dat ook best veel om een pup die al 12 weken is zo lang vast te houden. Als ze veel ouder zou zijn had ik haar niet meer gehoeven omdat het dan vrijwel onmogelijk is om haar nog kattenbakzindelijk te krijgen. Nu was ze volledig kattenbakzindelijk binnen 4 dagen. En ellende, ach dat zal wel meevallen. Ik heb in mijn leven al heel veel honden gehad en nog nooit ellende gehad met honden zonder papieren. Met papieren was het helaas een en al ellende. Dus die papieren zeggen mij niks meer. Als je een pup ophaalt moet je heel goed je oren en je ogen open hebben. Kijk hoe de honden er bij zitten en hoe ze reageren op de baas maar vooral ook hoe de baas op de honden reageert. Laat je niet vertederen door een lief pupje maar gebruik je verstand maar vooral ook laat je gevoel spreken. IK ga altijd op mijn gevoel af. Voelt het goed dan neem ik de pup mee. En dit voelde goed.

honden page profiel Rita VisserRita Visser

Het was een teefje. Folkert vertelde dat hij deze pup in eerste instantie zelf wilde houden. Hij had pas een reutje gekocht met papieren dus ik denk dat hij legaal wil. Alleen voor een hondje zonder papieren vroeg hij aan mij 750 euro. Heb jij ook zoveel betaald?

Groetjes Rita

honden page profiel Demy en RakkerDemy en Rakker

honden foto van Demy en Rakker

wat is een ptit brabancon?

Anoniem (Gast)

Pff 750 euro nee hoor dat heb ik niet betaald. Aanzienlijk minder zeg maar. Ja hij had idd net een reutje met papieren gekocht maar niet omdat hij zoals jij zegt "legaal" wil (zonder papieren fokken is ook legaal hoor) Maar omdat hij absoluut geen inteelt wil. Deze pup komt bij de grens van tsjechie vandaan (heb de papieren gezien) dus hij brengt vers bloed in de lijn. Hij gaat ze echt niet met papieren verkopen omdat hij voor de lol fokt en zoals hij zelf zegt als ik 1200 euro voor een hondje moet vragen raak ik ze nooit kwijt. Zit wat in, ik zou voor dat geld ook geen hondje kopen en eerlijk gezegd had ik voor deze ook geen 750 euro willen betalen.

Anoniem (Gast)

O ja Demi er zit google op je computer, is heel handig om dingen op te zoeken.

Ook Anoniem (Gast)

Wij hebben pas een Friese Stabij gekocht bij Folkert vd Veen uit Harkema. Wie heeft ervaring met deze fokker? Ik hoop op positieve berichten. Vast dank voor jullie reactie

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Onze Petit Brabancon Skip komt bij hem vandaan. Heerlijk beestje zonder problemen.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Alshij meerdere rasse verkoopt en ze zitten in hokken dan is dit een broodfokker! Koop er aub geen pup Ria.
Zoek de echte rasfokker uit en zet je op de wachtlijst.

Rita Visser (Gast)

Hoi Sandra,

Nee, dat was ik ook niet van plan hoor. Hoewel, toen ik hoorde dat Reina het hondje had gekocht, ik wel een beetje zoiets had van: shit. Maar, je hebt gelijk. Ik heb me op de wachtlijsten gezet. Nu maar een keertje hopen dan he?

Groetjes Rita

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

" Alshij meerdere rasse verkoopt en ze zitten in hokken dan is dit een broodfokker! Koop er aub geen pup Ria.
Zoek de echte rasfokker uit en zet je op de wachtlijst. "


Hi Sandra,

Ik begrijp de sterke reactie tegen alles wat naar broodfok ruikt, maar gelukkig heb ik ook via andere kanalen, waaronder een mailing list waar een aantal griffon fokkers schrijven, gehoord dat het geen broodfokker en geen inteelt is.
Zij vonden het alleen jammer dat hij geen stamboom aanvroeg omdat er dan niet verder gefokt kan worden.

Begrijp me goed, ik ben hier niet om hem te promoten, schreef alleen mijn ervariningen op omdat ik de naam herkende :-)

Groet
Randje

honden page profiel Sandra DekkerSandra Dekker

Ik weet niet of die laatste opmerking gaat over iets wat ik heb gezegd, maar dan heb ik dat niet zo bedoeld.

Folkert van de Veen heeft honden met papieren, maar fokt zonder stambomen. De reden hiervoor is mij niet duidelijk. Bij hem is het ook wie het eerste komt....

Ik had contact met iemand die op maandag de laatste pup had gekocht, om hem te testen liet ik mijn vriendin 2 dagen later bellen over een pup en ik was niet verbaasd om te horen dat hij er nog eentje had voor haar....

Hij heeft zijn eerste brabancon in 2007 gekocht, net 4 jaar geleden (juli 2007 was zijn teefje 12 weken) En sindsdien heb ik hem al heel veel nesten op martkplaats.

Of hij inteeld doet ja of nee, daar kan ik niets van zeggen. Zonder stambomen is daar geen controle op en niet te controleren. En dat is mijn idee precies de reden dat hij geen stambomen aanvraagd. Het gaat bij hem alleen om geld verdienen.

honden page profiel Sandra DekkerSandra Dekker

Een tip van mij: als je een pup meteen mee mag nemen, geeft dat aan hoeveel de fokker er om geeft waar een pup terecht komt. Meteen meenemen is voor mij al een indicatie dat het een vermeerderaar is en geen fokker.

Misschien dat de hondjes perfect gezond zijn, maar wil je echt een pup waarvan de moeder elke 6 maanden een nest mag baren?

Ik zou dan toch liever wat meer uitgeven en een hond kopen die volgens de regels is gefokt.

Rita Visser (Gast)

Dank je wel Sandra voor je reactie.
Ja, iets in mij zei dat ik het niet moest doen Folkert van der Veen. Ik weet.... kan ik nu lang gaan wachten.... maar toch...

honden page profiel Sandra DekkerSandra Dekker

Ik ga deze winter weer fokken. Maar goed mijn pups gaan niet weg voor marktplaats prijzen. Maar goed dan heb je ook wel een pup waarvan de ouders gezondheidstest hebben ondergaan. Voor een goede gezonde pup, waarmee je 15 jaar je leven gaat delen, moet je in mijn ogen dan ook niet bezuinigen in de aanschaf. Persoonlijk geef ik het liever uit aan de aanschaf dan aan de dierenartskosten.

Mijn hondjes kun je zien op www.fiestasparadise.nl

De website zal binnenkort geupdate worden want de foto's enzo zijn erg oud (van 2009 en eerder)

honden page profiel Sandra DekkerSandra Dekker

Oh en stambomen aanvragen kost 60 euro per pup, dus dat maakt echt de prijs van een pup niet veel hoger. Gezondheidstesten en op reis voor een goede dekreu wel (en dat doet Folkert dus niet)Als je alles in huis heb om honden met stambomen te fokken, klopt het niet als je het dan zonder doet. Dan heb je iets te verbergen. Ook heeft hij gewoon al te veel pups verkocht in de paar jaar, iets klopt er niet.... Ben heel blij dat ik hem in 2007 geen pup verkocht heb....

Rita Visser (Gast)

Dank je voor reactie; ik zal je website in de gaten houden van de winter.

Groetjes Rita

Reina (Gast)

@ Rita Visser, ons teefje is inmiddels 2 jaar oud en we hebben er nog steeds geen problemen mee gehad. Het is een heerlijk, gezond meisje. Een jaar geleden hebben wij er een reutje bij gekocht. Deze komt uit Surhuisterveen en zal waarschijnlijk ook wel uit de foklijn van Folkert afkomstig zijn. Vandaar dat wij ons reutje hebben laten castreren. Ook dit is een kerngezonde schat van een hond maar omdat wij niet weten uit welke lijn ze komen moeten we er niet aan denken om uit deze combi pups geboren te laten worden. Misschien komen er ooit nog eens kruising pups. petitXmops of zoiets. Niet voor het geld dus maar puur voor de fun!

Anoniem (Gast)

Ik heb al twee Brabanconnetjes uit Harkema gehaald bij deze fokker, een voor mezelf de ander voor familie.
Het zijn beide heel gezonde lieve hondjes, en voor een redelijke prijs waarom zou je 1000 euro extra betalen voor een stamboom, als het hondje gezond is en er met zorg gefokt wordt ?? En waarom zou je iemand die honden fokt en er een stamboom bijleverd geen brood fokker mogen noemen ???. Ik heb ook de friese stabij's gezien waarmee hij fokt en dat zij ook hele lieve gezonde honden.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic

honden page profiel de Steenhoevede Steenhoeve

Petra.
Hij bestaat wel hoor.
Maar hij praat fries en heeeeel snel, dus.....
Ik heb er 1 gekocht, een paar jaar geleden. Een geweldig hondje, maar voor een petit veel te groot.
Maar als je een pup wilt, mijn teefje is gedekt.
Kijk voor meer info op mijn site. www.desteenhoevezevenhuizen.nl
Ik ben helemaal verkocht aan deze hondjes. Vandaar dat ik er een paar meer heb, maar ik geniet elke dag van mijn roedel. Pino en Bonny zijn dochters van Bibie en Armanie.  Dus als er pups komen, worden dat volle zusters/broers van deze 2.
gr.Sanny

Petra (Gast)

Hoi Sanny, 

Bedankt voor je reactie.
Ik heb inmiddels Folkert gevonden.
We zijn vanuit Zuid-Limburg naar Friesland gekomen om te kijken hoe het er aan toe gaat bij Folkert, en moet zeggen dat wij erg enthousiast zijn. Hondjes groeien in huis op (niet in een of andere stal) zijn daardoor aan kinderen, stofzuigers e.d. gewend.
Mijn man en ik hebben in het verleden vele honden gehad (en getraind) en na een rouwperiode van een paar jaar na het overlijden van de laatste zijn we weer toe aan een nieuwe room-mate.
Daardoor durven ik te zeggen dat we kijk hebben wat een liefdevolle fokker is of een broodfokker.
Het gaat bij ons niet om de stamboom, maar om de aard van de Brabancon. Vooral de aaibaarheid van de hond is belangrijk. We gaan er niet mee fokken. We hebben een mooi reutje uitgekozen en kunnen haast niet wachten tot hij bij ons komt wonen.

Wat betreft het snelle praten: dat komt bij mij als enthousiast over. En aangezien ik ook snel praat, kon mijn man hem prima volgen. En een Fries- of een Limburgs accent......we zijn toch allemaal Nederlanders????

Groet,
Petra

Mieke (Gast)

Ik ben op zoek naar een petit brabancon pup, wie kan mij verder helpen?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Mieke, je maakt best een nieuw topic aan 

Ik raad je hier alvast aan van gewoon naar de rasvereniging te kijken naar de fokkerslijst en naar de pupbemiddeling


De links zijn naar de fokkers in NL en BE

Let wel echt goed op gezondheid! Ze hebben last van verschillende dingen: Ogen, PL, Syringo, ...

Anoniem (Gast)

Koop beter geen puppy's van folkert vd veen. Dit is een echte broodfokker. Ik heb een afgedankt hondje van hem die na 2 jaar al een verzakking had aan de baarmoeder Door het vele fokken. Daarna kon ze wel weg. De hondjes zijn miss wel gezond. Maar hij geeft niks om ze. die van mij is duidelijk nooit goed behandeld en heeft nooit geen liefde gekend.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "petit brabancon" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ade boerboel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^