ikwilzograageenhondjee !!!help mij!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Iris (Gast)

hallo,

ik wil echt heel graag een hondje en nu ben ik mijn ouders aan het stalken ;-) maarreeeh het lukt nog niet echt. zouden jullie mij misschien willen helpen door een reactie op dit bericht te sturen met daarin een tekst met hoe ongelooflijk leuk een hondje is dan mag ik misschien toch nog een honje! help mij alstjeblieft O-) O-)


-xxx- Iris

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ikwilzograageenhondjee !!!help mij!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pelle BijkePelle Bijke

honden foto van Pelle Bijke

Beste Iris,

Mag ik vragen hoe oud je bent? en Waarom wil je een hondje?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Waarom willen je ouders geen hondje?? Je moet je ouders niet gaan overhalen, dat is niet fijn voor het hondje. Je ouders moeten er helemaal achter staan, zodat het hondje echt gewenst en geliefd is. Je ouders moeten er geld aan kunnen/willen besteden en ook veel tijd. Dus als zij dat niet willen, dan houdt het op.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Zolang je bij je ouders woont, hebben zij het voor het zeggen.
Hier krijg je geen tips om je zin door te drijven.

honden page profiel PatriciaPatricia

honden foto van Patricia

Sorry Iris,

Ook ik ben het met iedereen eens. Een hond is zo vreselijk hard werken, daar moet iedereen in het gezin tijd voor en zin in hebben.

Wel fijn dat je zo gek bent op honden.
Ik weet niet hoe oud je bent, maar wie weet kun je straks helemaal zelf voor een hond gaan zorgen.

Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb er alle begrip voor, maar als je ouders het niet willen, kan je misschien in je vrije tijd als vrijwilliger een hondje uitlaten van een oudere dame die dat niet meer kan ? een oppashondje misschien ? kan je ook na je school heerlijk een hondje ophalen en er mee spelen, en dan weer terug brengen. zo heb je dan ook een beetje een hond. is dat misschien een idee ? :-D

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

een tip:
geduld hebben.
ik heb 22 jaar moeten wachten op mijn hondje.
en zelfs nu zijn mijn ouders tegen mijn hond.
dus ik mag hem niet mee nemen als ik langs kom en als ze bij mij komen moet ie in de bench

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Kijk maar uit... Vroeger mocht ik ook geen eigen hond en nu heb ik er 15!!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Op zich een leuke gedachten: ik open een topic en misschien is er iemand die me helpt.

Maar...als je ouders er niet aan trekken, dan moet je daar genoegen mee nemen. Want jullie moeten er met zijn allen achter staan. Stel het hondje is er en je ouders vinden het maar niks, dat voelt zo'n beestje ook als hij niet echt welkom is. Geen goed idee dus.

Je zou inderdaad hondjes uit kunnen laten, of misschien vinden je ouders het wel goed als je in vakanties opvangt thuis voor een weekje ofzo.

Maar als jij het erg leuk vind om een hondje te hebben, die tijd komt er voor jou ook echt wel. Goed sparen voor een hondje met een goede afkomst, bijv. bij een erkende fokker met een ras wat jij mooi vind. Ga eens wat boeken lezen intussen en verdiep je in de honden wereld.

Alles komt goed, ook voor jou.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Ik begrijp heel goed dat je een hondje wilt, echt ik kan me er alles bij voorstellen.

Maar als je ouders er niet achter staan, dan is het onverstandig en op een gegeven moment zelfs niet leuk voor jou.

Je bent nog jong, je moet naar school, je wilt lekker met vriendinnen weg. En dat zijn maar een paar dingen waarbij je een hond niet mee kunt nemen. Het is dus belangrijk dat je ouders op dat moment er voor je hond kunnen zijn.

Misschien is het leuk dat je oppashonden hebt, zoals Uma? Een heel goede manier om plezier met honden te hebben, zonder dat je iets moet regelen als je niet tijd voor ze kunt vrijmaken. En je kan vast ervaring op doen voor wanneer jij lekker op jezelf woont en zelf een hond kunt kopen.

Het lijkt lang te duren voor het zo ver is, maar echt de tijd vliegt voorbij... (hier spreekt oma ;-)) En voor nu kan je gaan genieten van de dingen die je niet of moeilijk kunt doen wanneer je een hond hebt.

Wat vind je van oppashonden? Of helpen bij een asiel?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Iris,

Ook ik heb vroeger heeeeeel lang gezeurt voor een hondje. We hadden al een hond gehad, maar die was overleden. Toen hebben we anderhalf jaar geen hond gehad en anderhalfjaar heb ik gezeurt, gehuild en gesmeekt voor een hond ;-)
Mijn moeder stond er uiteindelijk wel achter een nieuwe hond te nemen en die was ook van haar en niet van mijzelf. Ze voedde hem zelf op, maar ik ben later cursus met hem gaan doen en heb hem veel uitgelaten.

Wat goed is om te laten zien aan je ouders is dat je de verantwoording aankan, dus 's ochtends op tijd op om m uit te laten.
Ga wandelen met de honden in de buurt en praat er heel enthousiast over aan tafel tijdens het eten.
Je kunt (als je oud genoeg bent) gaan helpen in het asiel.
Kortom laat zien dat je er echt veel voor over hebt en dat je de verantwoording aankan. Als je de passie die je hebt laat zien en je ouders vinden honden ook leuk, dan moet het lukken!

Veel succes meid!

Margje

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

hoi iris ik zou mezin maar niet doro drijven als je ouders het niet willen moet je niet vorozeren kan je beeter een nemen als op jezelf bent

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Ik heb ook 25 jaar moeten wachten op een hondje Iris...
En ik begrijp nu heel goed waarom...
Ik heb bij mijn ouders ook altijd gezeurd om een hondje maar het mocht nooit. Nu ik ouder ben en op me zelf woon begrijp ik goed waarom!
Er moet als je een pup wilt altijd iemand thuis zijn als ze nog zo klein zijn.
En jij moet naar school dus draaien je ouders op voor de verzorging terwijl die eigelijk niet willen.
Daarnaast besef je als kind niet hoeveel zorg een pup nodig heeft en dat het best veel geld kost.

Als kind denk je leuk knuffelen,wandelen en spelen. Maar er jong veel meer bij kijken zoals het zindelijk maken,opvoeden enzovoort.

Wacht maar tot je oud genoeg bent zodat je er ook echt helemaal zelf voor kan zorgen. Is niet leuk om te horen maar als je ouders er niet achter staan dan kan t niet anders...
Liefs Elise

honden page profiel Elise en BruceElise en Bruce

honden foto van Elise en Bruce

Jong is komt :-D

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Sorry maar ik ga mee met de bovenstaande reacties.

Als je ouders echt geen hond willen omdat daar heel veel tijd en werk in zit dan moet je dat toch maar accepteren. (ouders kunnen ook niet aan iedere gril van hun kinderen tegemoetkomen)
In het begin is een puppie hartstikke leuk en nieuw maar dat leuke en nieuwe gaat er na een poosje toch vanaf. Maar de zorg en opvoeding blijft, daar kom je niet onderuit.

Ons zoontje wilde vorig jaar ook zo graag een hondje. Nu stonden wij er wel achter en wisten ook vooraf dat de zorg op onze schouders zou neerkomen en vonden dat uiteraard geen probleem.
Hij heeft een hondje voor zijn verjaardag gehad.
In het begin was het allemaal leuk, lekker samen wandelen, spelen, eten geven. Nee hoor, dat zou hij allemaal doen, zo leuk was een hond!
We zijn nu anderhalf jaar verder en als wij de zorg voor Noortje niet op ons hadden genomen dan zou Noortje hooguit 1 keer in de week buiten komen en allang verhongert zijn.

Het lijkt allemaal leuker dan het is voor een kind maar als kind vergeet je wat er allemaal bij komt kijken en zie je alleen maar de leuke kanten van een hond. Ook het karakter van een hond kan heel anders zijn dan wat jij voor ogen hebt.

Ik zou als ik jou was wachten totdat je oud genoeg bent om zelf voor 100% voor een hond te zorgen i.p.v. nu de aanschaf van een hond er doorheen te drammen en straks erachter komen dat het toch allemaal anders gaat dan verwacht. Je komt dan in een situatie waar niemand gelukkig van word.

Ga kijken of er geen leuke honden in de buurt zijn die je uit kan laten, dan heb je wel de lusten maar niet de lasten van een hond. :-)

honden page profiel SennaSenna

honden foto van Senna

Het zeuren bij mijn ouders heeft niet geholpen nu ben ik 24 en heb nu bijna een jaar mijn eerste eigen hond.

Ik wilde heel graag een hond toen ik jonger was ging ik op bezoek bij de buren die ook een hond hadden. Toen ik 14 was mocht ik die ook uitlaten.

Mijn ouders stonden er niet achter en nu we Senna hebben merk ik dat ze ook niet zoveel met honden hebben en ben daarom blij dat ze nooit aan mijn gezeur gehoor gegeven hebben.

honden page profiel linlin

honden foto van lin

ik mocht ook geen hond en wandelde altijd met de mechelaar uit een flat bij ons tegenover. Mijn moeder vond honden stinken. Je zal dus moeten wachten tot je op jezelf woont. Ik heb er nu 4, mijn moeder moest eens weten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ikwilzograageenhondjee !!!help mij!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kvv voor kleine hondjes
^