Beginnend Nierfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacqueline / MaxJacqueline / Max

honden foto van Jacqueline / Max

Onze hond Max is 7 jaar oud en daar is beginnend Nierfalen ondekt.Zijn er mensen waarvan de hond het zelfde heeft?

honden page profiel CalseyCalsey 3 doggies

honden foto van Calsey

Mijn hond, ze is vorige maand helaas overleden :'( , had ook nierfalen. Ik weet er aardig wat vanaf ondertussen. Weet je de creatinine waarde toevallig? En was zijn fosfor al verhoogd? En de ureum waarde weet je die en is er naar zijn urine gekeken of alleen naar zijn bloed?

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

kreatinine en ureum zijn mega belangrijk, want wat is beginnend........??

bij onze hond was dat een duidelijk te hoger krea (zo'n 30-40 punten te hoog) maar een ureum wat nog gewoon goed was

wij hebben die hond toen op kvv gezet, de light voor van carnibest, maar er is nu ook een nierdieet.

bij nierfalen gaat het om de eiwitten die de hond binnen krijgt, en het idee is met vers is dat de hond alleen nog eiwitten krijgt waar de hond op gemaakt is, die hij makkelijk kan afbreken, dit in tegenstelling tot veel eiwitten in brok/diner, die vaak plantaardig zijn en het systeem van de hond enorm belasten.

ureum is echt mega belangrijk omdat dat de mate van vergiftiging in het bloed aangeeft.

Kreatinine is (zover ik onthouden hebt: 1.5x het lichaamsgewicht + 50. En moet echt wel sochtends nuchter geprikt worden zonder lichamelijke inspanning vooraf omdat spieren die hard werken zorgen voor kreatinine verhoging in het bloed. Onze hond van 23kg toen zat tegen de 130 aan (moest rond 80-85 zijn) en zakte door de voeding onder de 100 en dronk toen ook weer normale hoeveelheden.

nierdieet hebben we nooit gedaan, de hond vond het walgelijk en ga er van af over.

maar veel honden doen het er goed op en het verlengt hun leven aanzienlijk, er is ook medicatie om de nieren te ondersteunen, meestal een bloeddruk verlager (om de nieren te ontzien) en nog iets voor de nieren zelf.

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie






honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 2 doggies

honden foto van caro en de teckels

Ik heb ook een hondje gehad die nierfallen heeft gehad het was bij hem ook op zeven jarige leeftijd begonnen.
We zijn hebben hem op nier dieet gezet en hij heeft het nog drie jaar lang volgehouden maar wel strikt aan het nierdieet houden.
Je hebt er brokken voor en blikvoer.
wens je heel veel sterkte met je hondje.
Hij is op tien jarige leeftijd overleden.
laat je niet gek maken door artsen door nieren te laten spoelen hebben wij ook nooit gedaan het helpt zo en zo niet en de lijdens weg die ze daaarvan hebben
zal ik je maar besparen.
Op een gegeven ogenblik dat wij zagen nu willen we het echt niet meer is hij vredig ingeslapen.
het ergste leed is hem bespaart geworden

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Ik zou hem direct op een kvv zetten of gaan barfen.

Door die slechte brokken heeft hij waarschijnlijk beginnende nierfalen.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Jacqueline / MaxJacqueline / Max

honden foto van Jacqueline / Max

Bedankt vast voor jullie reactie's. Ik heb de waardes nog eens opgezocht en met name de Creatine is te hoog. Dat zou rond 77 moeten zitten en hij heeft 109
Ureum 5.5
Glucose 6.2
Calcium 256
GPT 75
A. Fosfataten beneden 50

Max heeft Speciale Nierdieet brokje van Royal Canin via de dierenarts en voor sávond nierdieet van Integra.Gelukkig eet hij dat wel.In oktober laten we het bloed nogmaals checken om te kijken hoe het er voor staat, hij krijgt nog geen pilletjes want dat was niet nodig.

Gr Jacqueline

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ureum is helemaal goed en das erg belangrijk, en dan ben je er echt vroeg bij.

door het speciale dieet zal hopelijk de crea ook gaan zakken, je merkt dat vaak doordat de hond ook wat minder gaat drinken.

ik zou zelf het nierdieet van CB proberen, maar ik ben wel erg voor versvlees omdat dat de eiwitten bevat waar de hond op en voor gemaakt is.

Maar dit is natuurlijk ook helemaal goed en hopelijk smaakt het Max en zakt de crea naar rond de 80.

wel af en toe blijven bloedprikken, mocht het wat verslechteren kan er altijd ingegrepen worden met medicatie. onze hond is er niet aan overleden, heeft er van 10 tm ruim 13jaar meegeleefd, en moest inslapen met een tumor op de hypofyse.

honden page profiel CalseyCalsey 3 doggies

honden foto van Calsey

Ureum is heel erg afhankelijk van het voer wat je hond de dag ervoor gegeten heet. Creatinine is echt een hele belangrijke waarde. Lila had een creat van 500!! Haar Ureum schommelde enorm, dit lag dus aan haar voeding, want ze luste absoluut geen nierdieet. Lila kreeg fortekor, dit is eigenlijk een medicijn voor het hart, maar wordt ook gebruikt voor de doorbloeding van de nieren. Lila liep bij de specialist voor haar nierfalen. De waarden van jouw hond vallen echt nog mee gelukkig. Als je meer info wilt mag je me ook mailen: [email protected]
Maar wat Gorby2009 al zegt, er hangt echt veel af van voeding.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

onze "nierfalen" hond luste ook het nierdieet niet werd er ook heel sloom van.

hij kreeg ook een middel ala fortekor om zijn nieren te ontzien, dit hartmedicijn verlaagt de bloeddruk en zo de druk op de nieren waardoor zij het minder zwaar hebben.

ondanks dat de crea toen goed daalde (na het gaan voeren van vers en absoluut geen lekkertjes meer ook waar veel eiwit in zit, want de te veel aan -plantaardige- eiwitten zijn echt slecht voor de nierfalen hond) zijn we het in overleg met een specialist blijven geven.

ureum bleef bij hem trouwens altijd op 6 staan, wat hij ook at. crea schommelde wel, crea loopt al op als je de hond naar de dierenarts flink laat wandelen door afvalstoffen van de spieren. Dus als je prikt, probeer altijd dezelfde omstandigheden in moment en wat er gegeten wordt., dat brengt je het minst in de war.

er zijn best lekkere beloningen met weinig eiwit, tis een kwestie van zoeken en vragen.

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie

@ Gorby,

***Want de teveel aan plantaardige eiwitten zijn echt slecht voor de nierfalende hond...***

Je zult bedoelen het teveel aan slechte en lege eiwitten van orgaan-en afvalvlees.. e.d. Dit noemen we lege eiwitten en dat is pas echt slecht voor de falende nieren.

De hond met nierfalen heeft de allerhoogste/beste kwaliteit van eiwitten nodig. Vis- eieren- wit vlees enz.

In mindere mate roodvlees vanwege de hoge calc./phosphor.

De eiwitten in rijst/ tarwe zijn te verwaarlozen..

Dat slechte fabrikanten van hondenvoeders te weinig goede dierlijke eiwitten en veel graan in hun brokken doen is een ander verhaal. En dan ook nog granen-sojaschroot-bietenpulp van zeer slechte komaf is dieptriest :'( :'(

Maar hier gaat het dus om nierfalen.

Heb de afgelopen 17 jr. 3 x een hond binnengekregen met beginnend nierfalen (hogere waarden dan hier worden omschreven), heb daar heel veel van meegekregen, nierdieten d.a.-kruiden-zelf nierdieet eten klaar maken enz.enz.
1 is van ouderdom gestorven en de anderen 2 leven nog.

Van Fortekor wordt je hond o.a. ook erg sloom..
Maar spaart/verlicht de nieren.

Nierdieten bevatten naast het hoogwaardige allerbeste eiwit ook lichtverteerbare koolhydraten, bv aardappel of rijst.



honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

wij hebben na veel omzwerving de hond instinctief over gezet op cb-light, omdat er toen op de vieze brokjes/blikjes van de da na, nog geen alternatieven waren, en de hond werkelijk terugdeinste op het nierdieet van de da.

de da was eerst tegen omdat vlees de grootste eiwit leverancier is, maar stelde zijn mening bij toen hij zag wat het voor de hond deed.

maar ik spreek nu over jaren geleden.

die hond ging op de enacard als ik me goed herinner, eerst op hoge dosis (omdat hij door de cardioloog verdacht werd van hoge bloeddruk, wat paste bij de problemen die hij toen had) maar hij werd sloom en ziek en heel ongelukkig, we hebben het toen terug gebracht naar een hoeveelheid waarbij we niets meer aan de hond merkte, maar wel zijn nieren ontzag.


hij is gestorven aan......tja, waaraan? hij was ruim 13 en was op, een mooie leeftijd voor zo'n grote hond. De nierwaarde was vrijwel normaal bij de bepaling van het laatste bloedbeeld

maar ik ken ook honden die het gewoon goed doen op een nierdieet van de da en daar jaren heel goed op blijven funtioneren.

naar je hond kijken en zien hoe die het doet is voor mij eignelijk de enige referentie, niet de specificatie van de pillen of het voer, maar wat toont hij/zij?

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie

@ Gorby 2009,

Ja, dat kan kloppen ze schreven in het verleden de dosissen van Fortekor/Enaecard oid. veel te hoog voor.. Zelfs zo erg dat de hond door de bloeddrukdaling van de te hoge dosis gewoon met 4 poten pats omviel..

Dat van 'nierdieet' moet je ruim zien. de nierbrokjes/blikjes van de d.a. is het eerste wat aangeboden wordt. Maar als je hond het smerig vindt (ik ook) dan ga je iets anders bedenken.

Ik heb net zolang gezeurd om een schema om het zelf klaar te mogen maken. En dat heb ik gekregen.
Maar dan zie je pas echt wat het is, wat het werkelijk inhoudt: een nierdieet..

Tegenwoordig is het nog makkelijker met een nierdieet van KVV. Wat een vooruitgang..

Zelf geef ik een combinatie van beiden.(1/3 deel nierbrokjes, 2/3 deel vers.) En maak ook nog wel rauwe/gekookte maaltijden voor ze klaar.

Maar we zijn het allebei eens dat een nierdieet in wat voor vorm ook altijd levensverlengend is.

En dat is hopelijk wat de mensen hier tussen de info door...lezen.

Is het hondje van de profielfoto een zwarte middenslag of riessensnauzer? Kan de groote niet schatten? haha of zit ik er helemaal naast?



honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Helaas weet ik ook het een en ander af van nierfalen
en levernecrose.
Mijn jack van 10 jaar is helaas pas daaraan
overleden.
Maar u zegt het is beginnen.
Ik zou meteen een afspraak maken met een klassieke
homeopathe en hem laten onderzoeken en begeleiden.
Een homeopaat gaat terug naar de oorzaak en schrijft
middelen voor.
Ook geeft deze dieetvoorschriften.
Voor uw ventje is een brok met te veel zout funest.
Maar gelukkig is dit pas het begin en met de juiste
hulp en begeleiding gaat het misschien straks beter.
Heel veel sterkte.

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie

@ Machtel,

Een klassiek homeopaat kan in het begin zeker meehelpen erger te voorkomen.
En dan denk vooral aan het constitutiemiddel wat bij hem/haar past. Want dat middel stuurt het zelfgenezend vermogen verder aan.

Maar vaak is het al tever gevorderd en zijn de inwendige organen al zo ernstig beschadigd.

Ik pleit als ***ondersteunende therapie*** bij nier of lever falen voor een combinatie van een orthomoleculaire/homeopatische/fythotherapeutische benadering. (naast de middelen en controle van een d.a.).

Het lijkt op dit forum of iedereen hier over heen leest...??
Heel apart... kom ook met mijn dieren indien nodig bij een (klassiek) homeopaat of veterinair natuurgeneeskundige...

Elke keer lees ik als de grote tip: de homeopaat...die lukt het vast wel... vaak zijn de dieren al ernstig ziek... en is er naast de inzet v.d. homeopaat meer hulp nodig op dit gebied.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het is beginnend nierfalen.
Dus nog niet vergevorderd.
Er staat letterlijk in mijn reactie :
misschien gaat het straks beter.
Niets meer en niets minder.

honden page profiel Apple PieApple Pie 1 doggies

honden foto van Apple Pie

Dat klopt Machtel,

Het hondje van het topic is idd. nog beginnend,met zijn constitutiemiddel kan hij meer tegenslagen aan. Zowel lichamelijk als geestelijk. Want dat is waar de hele homeopathie omdraait. Het weer op orde brengen /aansturen van het zelfgenezend vermogen.

Mijn reactie is meer voor al die mensen die dit topic lezen en er meer vanaf zouden willen weten om hun hondje te kunnen ondersteunen als het ernstig nier of leverfalen heeft.

Het is niet verkeerd dat er meer mogelijkheden/ therapiën ter ondersteuning aangeboden/besproken worden.

Krijg steeds het rare gevoel dat het doodloopt op deze manier.

Maar het is off topic, en kunnen we er samen vast evt.verder over praten.
We komen hier om kennis op tedoen en onze eigen (lange)ervaringen uit wisselen.



honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 1 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Natuurlijk is het zo, dat elke mening en vooral
elke ervaring belangrijk is.
Ik maak me gewoon zorgen om zo'n hondje.
Te meer omdat ik mijn Luca ook pas verloren ben.
Mijn hondenventje overleefde een pitbullaanval,
waarvan niemand had gedacht dat hij het zou halen
en nu knokte hij ook voor zijn leven en werd ziek
en stierf binnen 5 dagen.
Er was niets meer aan te doen, onomkeerbaar.
Er reageren een aantal hondenbaasjes die heel goed
advies kunnen geven, over versvlees, over homeopathie,
over gedrag. En dat doen ze dan ook.
Het hondje is zo jong nog, 7 jaar.
Dat raakt mij enorm.
Maar ongetwijfeld leest het baasje ook jouw reactie.
Wij houden allemaal heel veel van honden en willen
allemaal de hondjes en baasjes helpen.
Dat is zo geweldig van hondenpage.

honden page profiel Apple PieApple Pie 2 doggies

honden foto van Apple Pie

Ja Machtel, dat klopt. Het hondje is nog maar 7 jr. en met een goede behandeling- verzorging- juiste voeding kan het best nog een tijdje mee.

En dat is wat we hier proberen over tebrengen.
Als je op tijd erbij bent probeer dan ook iets hè?

Je wilt het wel van de daken schreeuwen...als het te laat is is er geen weg meer terug..

Ik heb respect voor de mensen hier op HP die al jaren meedraaien en steeds weer advies geven.. Ik red dat niet..heb niet zo veel geduld.. wel voor/met de hondjes..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik kan dat geduld wel opbrengen. Voor de honden.
Ik vind het schrijnend dat hier hondenbaasjes zich
melden, dat een hond al weken, misschien wel maandenlang ziek is, en ze maar hopen dat het vanzelf
overgaat.
Die melden zich hier dan met de vraag wat te doen.
Of ze er zelf niet opkomen naar de dierenarts te gaan.
Laatst nog het verhaal van een hondje, waarmee ze
zo lang gewacht hadden, volgens mij met een baarmoederontsteking, dat ze alleen nog de hond
konden laten inslapen.
Terwijl ik gewoon weet, dat als je daar op tijd bij
bent, zo'n beestje gewoon gered had kunnen worden.
Vervolgens melden ze dat de hond dood is, omdat
er niets meer aan te doen was.
En verwachten ons medelijden omdat ze de hond moeten
laten inslapen.
En het inslapen van een hond is ook vreselijk.
Elk baasje die dit heeft moeten doen, weet dat.
Het medelijden heb ik dan met het hondje.
Omdat het gered had kunnen worden.

honden page profiel Apple PieApple Pie 2 doggies

honden foto van Apple Pie

Ja, vreselijk soms... daar kan ik met de pet ook niet bij.

Voor de dieren kan ik veel opbrengen,heel veel.. maar van alle baasjes die zich aanmelden met vragen/advies zijn er maar een paar die werkelijk aktie ondernemen..
De meeste laten het allemaal gewoon op z'n beloop gaan.

Daar kan ik dus niet tegen :'( .. daarom respect voor alle mensen die dat week-in-week uit op weten te brengen. :-D



honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

wij waren toen ook radeloos, nierfalen en de da zei "met nierdieet, misschien nog 1 goed jaar" en mn wereld stortte in, op een 1 of andere manier was ik daar toen gewoon niet aan toe, Kilian was niet 10 jaar oud en dat kon toch gewoon niet.

dus ik ben gaan zoeken en inlezen in het hoe en wat rondom nierfalen en dan blijkt het bij honden echt te maken te hebben met overmatige toediening van eiwitten, zowel de goede, maar vooral ook die de hond niet goed kan verwerken (waarom zou hij zo drinken na een bak diner/brokken he)

de da gaf toen zelf ook wel de aanzet met "we voeren onze honden dood met die hoeveelheden van boven de 23% eiwit". Hij was (inmiddels met pensioen) een da die er nooit doekjes om wondt.

via via kwam ik toen bij vers uit, ik weet niet meer hoe, maar volgens mij kreeg ik een suggestie uit "schnauzerland". de CB light...... binnen 5 dagen dronk de hond weer "gewoon" en zakte de waarde van tegen de 130 naar rond de 110, later is het helemaal gezakt naar tussen 80-90crea.

@apple Pie
De hond op het profiel is een Riesen Schnauzer, een middenslag is toch echt wel een stuk kleiner.
De hond met nierfalen was trouwens wel een middenslag.
Ik zal een foto van hem uploaden, dan zie je het verschil :-D

bij hem was nierfalen trouwens gekoppeld aan het kapot gaan van de schildklier: schildklier stopte, het hele systeem vertraagde, hart vertraagde extreem, en dus liep de bloeddruk op, en daar gaan nieren aan kapot, dat samen met waarschijnlijk toch al niet gezonde nieren meer.. voila.

we hebben hem behandeld "op zicht", tuurlijk af en toe bloedprikken, maar verder was alleen zijn welbevinden belangrijk. De osteopate heeft ook nog heel wat kunnen doen door organen extra te stimuleren.

er kan zoveel, met voeding en homoepatie, klassieke homoepathie en de osteopaat, maar er zit wel een prijskaartje aan, das zo, en....... wij zijn altijd helemaal open naar onze da toe, ook nu de weg die we met Gorby zijn gegaan ivm zware verwaarloosde toestand: de dierenarts, de osteopate, de klassiek homeopatisch dierenarts en de holistisch dierenarts, allen hebben samengewerkt, en allen wisten van ons dat de anderen ook aan Gorby werkten.

Met Gorby gaat het uitstekend inmiddels.
hij krijgt nog wat middelen om zijn constitutie wat te sterken, en zijn geestelijke schade wat beter te kunnen verwerken, nog mineralen extra ivm de ernstige te korten die er waren en een speciaal poeder wat de giardia koest moet houden.

maar terug naar de TS:
ik vind de uitslag echt heel bemoedigend en zeker niet wanhopig, in tegendeel, jullie zijn er heel vroeg bij en met verandering van voeding, waar jullie ook voor kiezen, zal je veel kunnen bereiken.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De laatste verhalen maken in elk geval mijn dag weer
goed.
Dat met veel inzet, andere voeding, misschien
wel homeopathie de honden toch beter kunnen worden.
En bovenal met liefhebbende hondenbaasjes, die
er alles voor over hebben onze hondenmeisjes en
hondenventjes het beste te geven.

honden page profiel Jacqueline / MaxJacqueline / Max

honden foto van Jacqueline / Max

Ik had al gezegd dat ik heel blij :-) ben met alle reactie, ik vind het belangrijk om te weten wat de ervaring zijn van andere honden.Wellicht en dat heb ik gemerkt zijn er erg veel adviezen die ik zeker ter harte neem. Ik vind het heel belangrijk dat mijn hond die aandacht en zorg krijg die ik als mens eigenlijk zelf ook zou willen hebben.Zoals ik al heb gezegd gaan we in oktober weer zijn bloed checken en hopenlijk is er verbetering.Hoe vaak hebben jullie het bloed laten checken, half jaarlijks of meer? Ik merk aan Max dat hij minder veel drinkt en zeker wat opgewekter is. Het eten wat hij nu krijgt is zeker geen straf voor hem, maar er zijn zeker nog mogenlijkheden om het nog lekkerder voor hem te maken. Is het overigens ook zo dat het meeste nier dieet voer alleen via de dierenarts te verkrijgen is?

Gr Jacqueline

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ja, die proffesionele brokjes/blikjes vaak wel.

maar zoals hier boven gezegd zijn er wel degelijk alternatieven.

misschien een googelen op carnibest, je zal er best wijzer van worden, en op barfplaats.nl kan je ook heel veel vinden als je op de zoekfunctie nierfalen in toetst.

ik ben toen dagen aan het lezen geweest ook op 'mensen" sites, ik moest gewoon weten waar we tegenover stonden.

fijn dat tie het lust, het drinken is echt een maatstaf hoor, hoe meer ze drinken (teveel) hoe vervuilder het bloed (daar drinken ze tegen in om het te zuiveren via de nieren maar eigenlijk maken ze het alleen maar erger, maar dorst is dorst).

Normaal dringen is zo'n 40cc per kg lichaamsgewicht.
Dus een hond van 10kg, drinkt normaal zo tussen 300-500ml (ofwel een halve liter per dag). Wij zagen het toen bij Kilian teruglopen (en ook veel minder plassen) tot al gauw weer normaal.

Kil hebben we een maand of 6 wel eens per maand ff laten prikken, onze da kan het bloed zelf afdraaien dus binnen uurtje belde hij dan op. Het soortelijk gewicht van de urine is nooit meer optimaal geworden ondanks matig drinken, maar de bloedwaardes bleven wel goed. Later denk ik 1x per 4-6mnd, tot hij op ruim 13jaar ziek werd, we eerst dachten aan nierfalen omdat hij zware bloedarmoede had, maar het dat niet bleek te zijn. Hij is hier ook aan overleden, glipte zomaar weg, maar dat was niet door de nieren. Hij was ruim 13 en we hadden 2-3 jaar kado gehad.

Ga lekker lezen op het internet, en vragen stellen op barfplaats, of bij fabrikanten van de zg kvv (komplete versvoeders) tis soms ff een weerstand over winnen. Wij combineerden het trouwens de eerste 2 jaar, smorgens speciale brokjes en savonds vers.

Succes enne.... ook een beetje beterschap, dat komt vast goed :-D

honden page profiel Apple PieApple Pie

honden foto van Apple Pie

@ Jacqueline,

Ja, sorry we raakten wat off-topic..
Maar ik bedoel jou er zeker niet mee
Van het niet meer reageren, nee hoor dat gaat over andere mensen.

Maar dat kwam ook omdat er mensen op jouw topic hebben gereageerd die het één en ander mee hebben gemaakt, en dan komt er veel naar boven :'( .. Verdriet, spijt, gemis. Hoe hadden we dat kunnen voorkomen enz. enz.

Het is mooi dat Max al wat minder drinkt :-) en dat hij het eten goed tot zich neemt.

Zo in het begin is het raadzaam onder controle te blijven bij de d.a., totdat er stabiele nierwaarden zijn ontstaan. Maar toch moet je op je hoede blijven hoor, dat heb ik ook. Ze zijn nu 12 geweest, maar het kan zomaar weer omslaan.

Als je het leuk vindt om zelf eten/ wat lekkers voor hem klaar temaken is dat heel goed mogelijk.
Een goede d.a. heeft een nierdieetschema voor de toegestane hoeveelheden eiwitten per gram per kg. lichaamsgewicht per dag.

Ook kant-en klaar-compleet vers voer is er in een nierdieetversie. Zeer smakelijk en gezond.
Carnibest heeft een versie,
En Bandit heeft een eko-versie.
Er komt veel op je af, maar overleg het gewoon met je dierenarts.

Er zijn ook d.a. die het zelf verkopen.

Alles draait eigenlijk om de nieren te ontzien.
De eiwitten moeten van de allerbeste kwaliteit zijn.
Maar niet in hele grote hoeveelheden en niet alle soorten eiwitten zijn toegestaan.

Het is waar dat de meeste honden teveel eiwitten krijgen van onbestemde afkomst die het hele spijsverteringssysteem extra zwaar belasten.

Jouw hondje is er nog op tijd bij, met wat ondersteuning en een aangepast dieet kan hij echt nog een hele tijd vooruit.

Knuffel voor Max XXXX




Seeta (Gast)

Hallo,

Mijn naam is Seeta, zojuist is mijn hond ingeslapen. Zij had ( buiten ons weten om) nierfalen, haar ureum waarde was 58 dus ontzettend hoog. Ze kon al bijna niet meer lopen en lag alleen maar of was heel onrustig. Tevens wilde ze vanmiddag even naar buiten en begon echt als ene gek ( heel paniekerig ) te rennen en te joelen alsof het een wolfje was. Vervolgens hebben we haar naar binnen getild en daar begon ze erg onrustig te lopen, opeens werd ze zo paniekerig van een prikbord en viel ze neer en ging ontzettend schokken ( een epileptische aanval leek het) ze liet haar ontlastig lopen en schuimbekte. Vervolgens joelde ze continue, en begon ze 'ren' bewegingen te maken. We moesten haar tegenhouden zodat ze niet ging opstaan en panieken. UIteindelijk snel de dierenarts gebeld en ze heeft een rustgevend middel gekregen en daarna is ze ingeslapen. Het was vreselijk om mee te maken, herkennen jullie dit?

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

je hond heeft zichzelf vergiftigd, en toont dus vergitigings verschijnselen en wordt zo gek als een deur.

en als ik heel eerlijk ben (en het zal bot overkomen) kan ik me niet voorstellen dat je het niet eerder gezien hebt dat ze ziek was.

meestal gaan ze overduidelijk meer drinken, vachten worden slecht, ze gaan anders ruiken.

ureum van 58 is....... dodelijk, dat blijkt.
ik lees dat je het niet gezien hebt, maar begrijpen doe ik het niet.

wel heel veel sterkte met het onverwachtse en traumatisch verlies van jullie hond.

Seeta (Gast)

Hoi,

Achteraf begrijp ik dat ook niet... Ze was namelijk al verschillende keren naar de dierenarts geweest voor het afvallen, uit de mond ruiken ( geen ontstoken tandvlees) etc. Binnen 2 weken is ze extreem achteruit gegaan.
De rest van de periode was ze magerder, maar at ze, dronk ze nog goed, ging lekker wandelen in het bos, wel iets langzamer dan anders.

ze is binnen 3 dagen extreem achteruit gegaan en achteraf denk je altijd.. had ik maar.. maar we dachten ze wordt ouder, brokken vindt ze misschien niet meer lekker, dus verschillende dingen geprobeerd..

Achteraf praten heeft geen zin.. we hebben het niet zo extreem gezien ondanks de verscheidene bezoekjes aan de dierenarts.


honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

honden zijn ontzettend hard, ik vind het wel super dom van de da ook, nieren zijn kritische dingen in een lichaam, en ook bij honden is nierfalen toch wel iets wat met regelmaat voorkomt.

afvallen, raar ruiken, energie verlies, ik zou toch echt (ik weet niet of je nog een hond hebt of er weer 1 wilt in de toekomst) een andere da zoeken, wat een sukkel om niet ff bloed te prikken, daar zou ik toch wel knap pissig over zijn.

had je haar kunnen redden....?? nee, denk ik niet, nierfalen is defintief, kapotte nieren kan je niet maken. Maar je had miss/waarschijnlijk haar leven wel kunnen verlengen en zeker kunnen veraangenamen, maar das achteraf praten.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ben er kapot van
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^