Beginnend Nierfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fancyfancy 3 doggies

honden foto van fancy

Hallo Max,

Nou, hier ben ik dan, compleet met nierstenen in allebei mijn nieren en blaasstenen.
Drie jaar geleden zat er een steen in mijn urineleider en heeft de dierenarts een nieuwe plasuitgang gemaakt. (Ha, ha ik ben nu een vroutje geworden). Maar dat gaat heel goed.
Vorig jaar juli stenen in mijn nier, die is geopereerd. Maar nu, oktober 2010, ondanks het dieet, en heel speciale brokken, toch weer overal stenen.
Ik moest 2 weken geleden geopereerd worden in de Universiteit in Gent, maar mijn baasjes durfden dat niet want het was echt een risicooperatie.
Nu zijn mijn baasjes zelf gaan "dokteren", immers niets hielp. Ik krijg nu alleen vers vlees GEEN BROKKEN (ook niet die hele dure speciale) en Chinese
kruidenpillen. Nou, nu na 10 dagen dat ik dat doe gaat
het steeds beter. Ik plas veel meer en beter. Lig niet meer te hijgen omdat ik me niet lekker voel.

honden page profiel fancyfancy 3 doggies

honden foto van fancy

Oeps,

Ik wilde je nog wel zeggen als je vrouwtje meer wil weten zal mijn baasje haar dat graag vertellen.

BETERSCHAP, IK WEET HOE JE JE VOELT !!!

fANCY.

Anoniem (Gast)

Beste Gorby,

Ik begrijp uw eventuele woede. Echter, ik heb gedragswetenschappen gestudeerd en ben op de hoogte van menselijk/afwijkend gedrag. Dieren waarmee het niet goed gaat, constateer je, je gaat naar de dierenarts, maar wanneer je dier verschijnselen heeft die zich erg traag opstapelen is het voor een dierenarts soms ook gissen. Natuurlijk als wij het eerder hadden geweten en hij uiteraard het eerder gediagnosticeerd had, hadden we zeer zeker haar leven willen verlengen/aangenamen. We hebben geprobeerd wat we konden in haar laatste dagen en zijn 24 u per dag bij haar geweest. Het is niet gebeurt zoals we het wilden, maar ze heeft nu rust en dat is voor ons het voornaamste.
Ik snap uw frustratie, maar de dierenarts zal hier zijn les hebben uitgetrokken en hij is tot het eind een erg vriendelijke betrokken man geweest. Niet een afstandelijke, onprettige dierenarts.

Seeta (Gast)

een afstandelijke dierenarts is ook heel onprettig. onze hond heeft een fantastisch hondenleven gehad, en we hebben er met haar geprobeerd eruit te halen wat er in zit, tijdens haar gezonde jaren, maar zeker tijdens haar zieke week. Zij heeft tot het eind ( u zei al, honden zijn sterk) 3 dagen voor haar dood, eigenlijk alles gedaan wat ze altijd deed. We willen niet mensen de schuld geven. Wij willen het afsluiten voor haar, voor ons in de toekomst hoeven wij inderdaad geen hond meer, zij was fantastisch en zal een fantastische herinnering blijven. Ze is ondanks haar eind wel rustig ingeslapen.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

als jullie daar vrede mee hebben........ ik zou dat dus niet hebben, want het onderzoekje is zoooo simpel, kreatinine is binnen een halfuurtje bepaald door een da met wat apparatuur en dan weet je alles.

ik ben blij te lezen dat de hond het blijkbaar goed heeft gehad, maar die da......... sorry, ik vind het dom. nieren ligt nl enorm voor de hand bij deze klachten, aardig of niet aardig.

hoe goed de hond zich voelde, honden lopen met je mee en plezieren je tot er dood bij neervallen, dat maakt ons als baasjes zo verantwoordelijk.

maar..... zoals gezegd, als jullie hier vrede mee hebben: so be it.

Seeta (Gast)

Misschien is een studie dierengeneeskunde dan een tip voor u.. U bent hier veel beter van op de hoogte dan onze dierenarts blijkbaar.. Hoe het ook zij, we kunnen twisten wat we willen, schuld schuiven op wie we maar willen.. haar krijgen we er niet meer mee terug.
Ik vind uw beredenering enerzijds begrijpelijk, maar ook kortzichtig. Bij de beste chirurgen overlijdt oko wel eens iemand tijdens de operatie. De liefste en beste baasjes kunnen ook fouten maken. Bijvoorbeeld iemand doet de deur open voor zijn hond, en dan rent de hond weg en verongelukt. WIE heeft er dan schuld. Het is erg lastig.. Het enige wat je kunt doen is er een les uit trekken, zoals ik al zei krijgen we onze hond er niet mee terug.
Mijn oorspronkelijke vraag was ook zeer zeker niet een schuldvraag. Met de wetenschap van nu, zullen wij het op een andere manier aangenaam vr haar hebben gemaakt, met een dieet oid. Maar met de kennis van toen, hebben we ons uiterste best gedaan om het haar zo aangenaam mgelijk te maken.

Hier zal nu niet meer op gereageerd worden door mij. Ik vind het erg jammer dat uw reactie zich alleen focust op de schuldvraag en het er wel of niet bij willen neerleggen. U bent schijnbaar een betere verzorger voor uw hond dan wij dat ooit zullen zijn als ik dit zo lees, heeft een betere dierenarts. Maar nderscheid moet er wezen. Ik ben teleurgesteld hierover.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@seeta
waarom begin je dit dan eigenlijk??
je zet het zelf neer"een ureum van 58, dat dus op het allerlaatst toch nog geprikt....... :'( en niet eerder.......... :'(

je vertelt over een doodzieke hond op het einde, waarmee je al de je da meermalen heb bezocht toen de hond wat aan het tobben was geslagen en niet goed tierde.

En dan moet ik je da fantastisch vinden omdat de da zo aardig is, maar niet op het idee komt in een eerder stadium om even bloed te prikken op wat basis waardes, waar nierenwaardes absoluut stomweg bij horen??

ben blij dat ik het niet begrijp. O-)

ik vind het erg dat jullie je geliefde hond kwijt zijn, maar die rare voorbeelden kan ik helemaal niet volgen. Een da heeft gestudeerd, en mag op zoiets simpels als nierfalen (naar mijn mening) "geen deur open laten staan zodat de hond kan ontsnappen".
maar als jij vindt van wel......... prima.

En dan persoonlijk uithalen over studeren en raar geblabla over betere baasjes snap ik al helemaal niet en vindt het bijzonder onsympathiek.

blij te lezen dat de hond een fijn leven heeft gehad ;-)

honden page profiel fancyfancy 3 doggies

honden foto van fancy

Maar het belangrijkste:

Hoe is het nu met Max ????

Fancy

honden page profiel Jacqueline / MaxJacqueline / Max

honden foto van Jacqueline / Max


(Sorry dat ik even niet in de lucht was)

Hoi hier een berichtje van Max,

Met mij gaat het naar omstandigheden goed,Ik ben opgewekt, tevreden en de baasjes zorgen goed voor me. moet wel wat vaker plassen. Aankomende week ga ik weer voor een check naar de DA. Bloedwaarde controleren ik hoop dat ze tevreden zijn. Ik laat jullie de uitslag weten zodra mijn baasje hem heeft.

MAX

honden page profiel fancyfancy

honden foto van fancy

Is zijn urine niet gecontroleerd ?
Is wel heel belangrijk in zit geval.

Fancy

p.s. vaak plassen is heel goed om afvalstoffen af te voeren.

honden page profiel fancyfancy

honden foto van fancy

Sorry,

ik bedoel natuurlijk in 'dit'geval. Het is nog vroeg!

carlo (Gast)

beste vrienden ,

ik zie door het bos de bomen ook niet meer , wat een gamma van gelijk willen hebben
na het lezen van talloze forums over nierfalen DA 's die absoluut eigen voeding aanprijzen , RENAL van Canin enz ... de KVV mensen die de DA verwijten van de procentjes hiervan op te strijken ?? wat wel vaststaat is dat een hond een vleeseter is en dat de commerciele voeding de hond op lange duur ziek maakt ...
nu mag ie geen vlees meer eten word me gezegd ??
ikzelf heb dan ook een snauthzer , middelslag , peper & zout , prachtbeest 12jaar oud met nierfalen , wanneer men dit alles leest hierover moet ik zeggen mea culpa dat ik mijn hond , terwijl ik dachtdat ik het beste met hem voorhad langzaam vergiftigd met dat blikkenvoer en de lekkertjes van Pedigree enz ...
als ik dit, wat ik nu weet had geweten had ik bij wijze van spreken niet geaarzeld om desnoods mijn beste vriend alle dagen biefstuk te geven en zijn nierfalen te voorkomen
ik dacht dat dierenvoer zo streng gecontroleerd werd ?
nu momenteel volg ik de raad van de DA op en geef RENAL , het gaat beter met onze YAZOO maar hij lust dit niet en moet al veel honger hebben voor ie zijn bak leeg eet
ik zou willen overschakelen naar KVV maar mijn DA raad dit af , ...toch wil ik het beste voor mijn hond , maar wie moet ik nu geloven ?
en ik wil mijn beste vriend nog zo lang mogelijk bij mij al weet ik dat hij zijn ouderdom heeft

vertwijfeld baasje ,
carlo & Yazoo


Anoniem (Gast)

Mijn hondje zijn naam is Prutske en is 12 jaar oud. Een tweetal weken geleden was hij ni goed. Onmiddellijk de dierenarts erbij gehaald. Conclusie mijn hondje had water op de longen. Dierenarts gaf inspuiting lasix. Twee dagen nadien was men hondje nog slechter, terug naar de dierenarts. Conclusie : vergrote prostaat en dierenarts gaf een chemische inspuiting. Men hondje zijn gezondheid verergerde van dag tot dag en ik liet terug de dierenarts komen. Mijn hondje had de helft van zijn tong die zwart zag.
Conclusie : dierenarts rook amoniak in zijn bekje en ze gaf een inspuiting van cortisone.
De dag nadien kwam ze terug voor een bloedafname. s' Anderdaags kreeg ik per telefoon het resultaat en zei ze me ja het bloedresultaat is niet goed ik zou het hondje best laten inslapen. Eigenlijk had ze men hondje vergeven met al die inspuitingen die ze toegediend en daardoor was zijn ureum waarde te hoog.

Ik heb onmiddellijk contact genomen met een andere dierenarts, en deze is onmiddellijk mijn hondje komen halen en heeft hem aan de baxter gelegd. 's Anderdaags was men hondje al veel beter en zij heeft men hondje gered. Nu moet hij nog leren eten en drinken met het stukje tong dat hem nog overblijft.
Ik vind het erg dat mijn dierenarts niet onmiddellijk heeft gereageerd toen ze die amoniak rook in het bekje van men hondje. Misschien vond ze het niet de moeite van men hondje nog te redden aangezien zijn leeftijd.

MAAR HIJ IS ER NOG .....................

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

@ Carlo, ik denk dat je bericht een beetje verloren is gegaan omdat het op een oud topic staat (misschien een nieuw openen?).
Ik kan goed begrijpen dat je zeker wat betreft voeding de bomen door het bos niet meer ziet. Er wordt zoveel over gezegd en geschreven, tja... Wat is dé waarheid? op dit forum wordt daar ook soms pittig over gediscussieerd.
Je hond is 12 jaar en heeft problemen. Ik begrijp dat je begint te zoeken... Een voeding omgooien is (in mijn ervaring, is dus een zeer persoonlijke uitspraak ;-) ) niet gemakkelijk op een hogere leeftijd maar je kan het altijd proberen.
Ga op je eigen gevoel af. Doe wat jij denkt dat het beste is.
Wil je een andere weg inslaan, doe dat dan.
Of eens ergens anders advies inwinnen...
Een klassiek geschoold dierenarts zal eerder brokken aanprijzen een homeopaat zal eerder een natuurlijkere voeding aanbevelen, dat is althans mijn ervaring. Er is KVV, er is vanalles er zijn ook mensen die "koken" voor hun hond plus rauw vlees (zoals ik).
Iets dat mijn hond niet lust, zou ik (ook weer zeer persoonlijk) niet geven.

@ anoniem, wat jammer dat de dierenarts niet goed bezig was!
Gelukkig heeft een andere het kunnen rechttrekken zeg.
En je hond is een stuk tong kwijt?! :'(

lokkie (Gast)

ik wil hier ook even mijn belevenissen vertellen nadat onze maltezer van 14 j.l overleden is aan nierfalen. onze hond lokkie had tot juni j.l geen klachten voor zover wij die konden zien. wel in maart nog bloed onderzoek gedaan ivm bloedend tandvlees. uit bloedonderzoek bleek dat bloedqualiteit beter kon. dus op dieetvoer gezet. verder niks. laatste 3 mnd. zagen we dat lokkie wel magerder werd en ook stroever ging lopen. hij at en dronk nog goed. begin september werdt lokkie steeds zieker. weer naar dierenarts die poeder ipaktinine voor nieren voorschreef. verder te horen gekregen dat da ook niet wist hoe lang het nog zou gaan duren.dus ook geen alternatieven gekregen zoals rehmannia chinese kruiden of homeopatisch middelen. lokkie is op 12 okt. na 3 zware weken waarin hij niets wilde of kon eten /drinken in mijn handen overleden. het ging gelukkig snel, maar ik had het liever niet willen meemaken, om onze lieve hond na 14 j zo te zien gaan. ik heb ervaren dat mijn dierenarts te weinig heeft gedaan om onze hond nog redelijk te laten funktioneren. had die al in maart actie ondernomen had lokkie wellicht nog geleefd. ik zou graag mensen willen horen die ook zoiets dergelijks hebben meegemaakt.

Anoniem (Gast)

" je hond heeft zichzelf vergiftigd, en toont dus vergitigings verschijnselen en wordt zo gek als een deur.

en als ik heel eerlijk ben (en het zal bot overkomen) kan ik me niet voorstellen dat je het niet eerder gezien hebt dat ze ziek was.

meestal gaan ze overduidelijk meer drinken, vachten worden slecht, ze gaan anders ruiken.

ureum van 58 is....... dodelijk, dat blijkt.
ik lees dat je het niet gezien hebt, maar begrijpen doe ik het niet.

wel heel veel sterkte met het onverwachtse en traumatisch verlies van jullie hond. "

Tosca (Gast)

Hallo,
mijn naam is Tosca,
ik ben een kleine witte Spitz,teefje en ben 10 maanden oud.Ben vanmorgen met mijn moeders naar de dokter geweest, omdat ik HEEL VEEL drink!!! Plasje is net als water en ik kan het moeilijk ophouden.
Ben nog niet helemaal "droog"....gelukkig vindt mijn mams het niet erg. Zij laat me gewoon elk uur even naar buiten om een piepje te doen. Dus vanmorgen bij de dokter:
Glucose=0,8 g/l
Creatinine = 11,6 mg/l
Uree = 0,66 g/l
normaalwaarden Glucose= 0,7 tot 1,1 g/l
Creatinine= 6,5 tot 12/l
Uree = 0,2 tot 0,5 g/l
Mijn Creatinine en Uree waarden zijn dus te hoog.
Nu moet ik morgen plasje brengen en dan misschien een echographie.
Mijn mams is heel verdrietig, maar ze doet haar best hoor om het niet te laten merken.
Gelukkig kookt zij altijd voor mij en mijn 2 broertjes:
vlees/rijst/groenten als worteltjes, boontjes, courgettes.
En soms als ze geent tijd heeft Royal Canin Gastro Intestinal.
Tja, ik hoop maar dat ik beter word.
Als iemand een idee heeft, AUB laat het mij weten.
Groetjes en liefs,
Tosca O-)

joke (Gast)

wat ik niet snap ,
en dat is geen verwijt .
dat als je ziet dat je hond minder eet etc,
je eens geen bloedonderzoek laat doen
nierfalen komt niet zomaar ineens .
dat kan over jaren gaan .
alleen een acuut nierfalen ,daar kan een hond rap aan overlijden .
maar zelfs dan ,is er tijd voor een bloedonderzoek ,
en kan ie aan het infuus ,om de nierwaarden te laten dalen !

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

In elk geval, Tosca, zou ik acuut stoppen met Royal Canin.
Daarin zit heel veel graan, veel zout en chemie. Van het zout krijgt de hond nierproblemen.
Zout is altijd fout bij nierproblemen.
In RC zit heel weinig vlees, terwijl de hond een vleeseter is.
Ik zou stoppen met graan in voer, omdat graan darm en maagproblemen kan veroorzaken,
huidproblemen, anaalklierproblemen en tandsteen.
Ik geef Romeo Renske brok en versvlees. Zonder graan, met wilde glutenvrije rijst (rijst is
ook een graan), moestuingroenten en veel vlees. Het versvlees 80% !!!!
Dan zou ik ook stoppen met stickjes, staafjes, koekjes en dentasticks die vol zitten met graan
en zout. Er zijn puur natuurlijke koekjes en staafjes te krijgen.
Dierenartsen adviseren juist dit voer. Dus houden ze een probleem zo in stand.
Dierenartsen hebben geen voeding in hun opleiding, adviseren wat ze verkopen.
Cranberriesap, puur, eventueel gezoet met honing in een beetje biologische kwark of yoghurt (geen melk),en wat lijnzaadolie is prima voor de nieren, urinewegen en blaas.
Eventueel een supplement voor de nieren en blaas, op natuurlijke basis.
Geen zout, graan en chemie meer geven !

aan Jacqueline / Max (Gast)

beginnend nierfalen bij de hond kan verbeterd worden door :
1. Nierdieet
2.zo weinig mogelijk eiwitten .
3.weinig of geen vers vlees.
4.hondebrokken (hill's royal canin
5.gebruik van het medicijn fortekor 2.5 ;-)

f.maas (Gast)

Als de dierenarts nierfalen constateerd, waarbij de symtomen zijn : veel plassen-veel drinken slap gevoel en slappe achterpootjes-niet meer ergens op kunnen springen-braken -chronische diarree-sloomheid-waggelend gangwerk, kan het zijn dat de dierenarts je op het verkeerde been hebt gezet met zijn prognose "nierfalen"   ik zeg  "kan"
Het zou verstandig zijn om te laten onderzoeken of het misschien de ziekte van addison bij honden is, want die geven vrijwel de zelfde symtomen als nierfalen, bij de ziekte van addison kun je het de hond met tabletten een normaal leven geven.

Anoniem (Gast)

mijn hond heeft ook nierfalen en eet niet meer

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

anoniem, misschien kan je beter een nieuw topic aanmaken, bij diagnose , voor jou en je hond, dit is al een heel oud topic. van jaren geleden, misschien zijn er nu forummers bij die in de jaren veel hebben mee gekregen en jou adviezen kunnen geven.

 

bij het onderwerp, diagnose een nieuw topic aanmaken, met vragen over je hond.

Marcella (Gast)

hallo, 

 

mijn hondje van bijna 2 jaar stinkt heel erg na ammoniak bij haar kontje, en als ze ergens op heeft gelegen kan ik dat ook gelijk in de was doen want het stinkt enorm & is ook nat. 

Nou heb ik zitten google'en en ik kom toch elke keer uit op nierfalen, is er iemand met hetzelfde probleem? Ik wil haar nog niet in laten slapen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" hallo, 
 
mijn hondje van bijna 2 jaar stinkt heel erg na ammoniak bij haar kontje, en als ze ergens op heeft gelegen kan ik dat ook gelijk in de was doen want het stinkt enorm & is ook nat. 
Nou heb ik zitten google'en en ik kom toch elke keer uit op nierfalen, is er iemand met hetzelfde probleem? Ik wil haar nog niet in laten slapen. "

 Dit is een heel oud topic, misschien beter even een nieuw topic openen met je vraag?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn herder kreeg op latere leeftijd nierfalen. Hij is 100% opgeknapt op een rauw nierdieet :)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" hallo, 
 
mijn hondje van bijna 2 jaar stinkt heel erg na ammoniak bij haar kontje, en als ze ergens op heeft gelegen kan ik dat ook gelijk in de was doen want het stinkt enorm & is ook nat. 
Nou heb ik zitten google'en en ik kom toch elke keer uit op nierfalen, is er iemand met hetzelfde probleem? Ik wil haar nog niet in laten slapen. "

 

Dat kunnen ook de anaalklieren zijn of urine. Even naar de da ;)

honden page profiel remy remy

honden foto van remy

Hallo....

Ik weet niet of ik hier goed zit maar wil graag ff mijn verhaal kwijt,.. Misschien kunnen jullie me een beetje verder helpen..mijn kleine boef remy Is inmiddels 12 jaar... We zijn erachter gekomen dat hij waarschijnlijk de ziekte van cushing heeft.. Onderzoek loopt nog hiervan... Er Is meerder malen bloed geprikt bij mijn kleine man en daar kwamen niet al te beste uitslagen uit. Ureum 35.8, en kreatinine 122.0. We lopen in Duitsland bij de dierenarts en die zei dat hij ook lastheeft van de nieren. Dus medicijnen voor de nieren. En natuurlijk een dieet voor zijn nieren. Hij wil ddus absoluut geen brokken eten. Hij Is altijd verwent en mocht eten wat hij wou 12 jaar lang.. zet hem nu dan maar eens op brokken.. pfff drama!!! Zou iemand me kunnen helpen met wat een hondje met nier problemen wel en niet mag eten? Zodat ik zelf maar een menuutje voor hem samen stel.. Wil hem nnatuurlijk nog graag jaren bij me houden... Alvast bedankt. . Groetjes Remy en Wil

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ben er kapot van
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^