Rottweiler 's winters buiten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RobbertRobbert

Hallo,

We hebben sinds één week een Rottweiler pup van 11 weken oud. Ontzettend lief en hij leert ook snel. We zijn er heel blij mee en willen hem een goede verzorging geven.

Mijn vrouw en ik werken wel allebei en we willen het de hond niet aandoen om elke dag zo lang elke dag in een bench te moeten zitten. Daarom wil ik een buitenhok maken in de tuin.

Nu zit ik al vooruit te denken over de winter. Aangezien de vorige winter zo'n zware winter was, vraag ik me af of ons idee over een buitenhok voor een Rottweiler ook 's winters opgaat. Kan hij dan buiten blijven (in ieder geval overdag)?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rottweiler 's winters buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Zelf zou ik denken aan het voorjaar om te beginnen en wennen je hondje buiten in een tuin/kennel te leggen. In een tuin los vind ik zelf helemaal niets. Beter kies je voor een ruime grote buiten kennel.

Er zal zeker een geïsoleerd nachthok bij moeten zodat er al geschuild kan worden voor harde wind en regen.

Groetjes Cia

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Als het nachthok goed geïsoleerd is en eventueel een laagje stro erin en je hond is het gewend om buiten te zijn (dus niet pas in de winter naar buiten doen, maar al eerder) kan dit prima.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Kijk bij hopeanddreams, die heeft een prachtig buitenverblijf..

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

kan wel als je m goe dlaten wennen idd!

honden page profiel RobbertRobbert

Heb de website bekeken, maar kan geen info over een buitenverblijf vinden. Wel interessante artikelen, kort en bondig. Heb ze allemaal gelezen.

honden page profiel Laura&ZoëLaura&Zoë

honden foto van Laura&Zoë

goed laten wennen! dus niet in één x naar buiten..
Zorg dat het een warm goed geisoleerd hok is! en in de winter stro erin!

honden page profiel RobbertRobbert

Dus ook bij zo'n strenge winter als vorig jaar kan het wel, mits goede voorbereid van de hond en de goede voorzieningen (stro, isolatie, enz).

Is vloerverwarming een overbodige luxe?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden


Je pup is pas 11 weken oud. Nu ga je deze al hele dagen buiten zetten in een verblijf. Vind het sneu voor je hondje.

Bij ons zitten ze zowiezo binnen als het hard vriest en niet buiten maar ik praat dan over volwassen honden.

Groetjes Cia

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Dat gaat wel, zorg er wel voor dat deze niet in de tocht staat, een goeie hok enz.

laat je hond wel rustig wennen aan de kou, dus rustig opbouwen.

Houd er wel rekening mee dat een rottweiler sneller onderkoeld is ondanks zijn massa :-)

maar ik zelf zou hem met hele, hele strenge winters lekker binnen houden :-)

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Robert ik bedoelde hier op het hondenforum.. daar heeft ze er foto's van of je kan haar een pb sturen :-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Eerlijk gezegd zou ik mijn rottie liever met de koude dagen lekker binnen houden (zet desnoods een stuk af waar hij lekker kan liggen en spelen), ik denk dat ik 'm daar meer plezier mee doe dan in de kou buiten O-)

honden page profiel RobbertRobbert

Als we ervoor zouden kiezen om hem binnen te houden dan betekent dat: iedere nacht in de bench + overdag 8 uur, 5 dagen in de week.

Doe ik onze hond niet een veel groter plezier als ik voor hem een buitenhok maak?

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja opzich kan het wel.
Mits goede voorzieningen.
En rustig laten wennen.(opbouwen)

Maar persoonlijk vind ik het leuker om m,n honden bij me in huis te hebben.

Overdag gooien we altijd de deuren open(Niet als het koud weer is natuurlijk.) en kunnen ze in huis en in de tuin.

En sávonds zijn ze gewoon binnen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Je hebt een hond genomen om hem de hele dag alleen te laten?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Buiten of het wel of niet kan in de winter..je kan je hond toch ook gewoon los in huis laten lopen als je er niet bent? Met een goed opgevoede hond is dat geen enkel probleem. Desnoods alleen in de keuken of de kamer of een ruime hal.
Mijn honden hebben nog nooit in een bench gezeten en ze hebben nog nooit wat gesloopt. Gewoon vanaf het begin aanleren om alleen te kunnen zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

robbert, bamse dr buiten verblijf, op de dag mag bamse binnen of buiten, dat is haar eigen keuze, een newfoundlander is graag buiten, toen bamse klein was en ik weg moest , was bamse buiten, in een afgesloten kennel, daarna als ik weer thuis was mocht bamse overal komen, aangezien als het regent ze een droog onderkomen moest hebben, heb ik dit net gemaakt, droog voor de regen. van de winter komen er ramen in, de voorkant blijft open, en vloer verwarming ? kijk nog maar even naar de volgende foto. is echt niet nodig. :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

robbert een goed stevig luchtbed, lekker van de grond. en warm genoeg. voor als tie klein is kan je er ook gewoon een goeie stevige hoes om heen doen, zoals je die gebruikt voor je bed.http://www.hondenpage.com/foto/foto/72241.jpg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



alsnog de foto. :-D

honden page profiel DianneDianne

honden foto van Dianne

Zelf ben ik niet van het buiten houden van honden, dit omdat wij kiezen voor een hond en de gezelligheid hiervan en ze dus binnen willen hebben.

Mocht je je pup dadelijk buiten in een hok willen, doe dit dan al in het voorjaar of najaar. Een hok wat geisoleerd is en wind en waterdicht en een verhoging waar de hond op ligt, zodat hij van de koude vloer afligt met evt stro voor de kou of een lekker dik kussen. Aan het hok een soort van ren dat hij ook daarin de behoefte kan doen.

Als je een hond op een koude ondergrond legt is dit niet goed voor de botten, kou trekt zo het lijf in. Dus altijd van de grond af is het beste

honden page profiel RobbertRobbert

Bedankt voor jullie reacties.

Als ik of mijn vrouw thuis zijn, kan de hond gaan en staan waar hij wil, binnen en buiten.

@ oukje: Het komt idd waarschijnlijk vreemd over om in onze situatie een hond te willen. Dat begrijp ik. We hebben er ook niet direct voor gekozen om een hond te nemen. We hadden wel plannen, maar nu nog niet. Toen kwam het suikeroompje van de kinderen op bezoek, met een hond, als kadootje. "Leuk voor de kinderen", dacht hij. Hij heeft zelf ook een Rottweiler.

De kinderen vinden het ook heel leuk, maar nu moet ik wel dit laten werken in onze omstandigheden. Niemand mag hier de dupe van worden, ook de hond niet. Hij gaat net zo goed erbij horen als de rest. Zodoende mijn vraag.

@ Willemijn: Bedankt voor je suggesties en eigen ervaringen. Daar kan ik wel wat mee!

En alleen binnen laten, als wij weg zijn, zo lang, iedere dag? En poepen en plassen dan? Moet ik hem altijd zo lang de boel laten ophouden? Dat hij dat 's nachts al doet, vind ik al geweldig.

Daarom dachtik aan buiten. Dan kan hij tenminste ook z'n behoefte kwijt, toch?

Of hebben jullie nog andere ideeën en ervaringen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D een aardige suikeroom, hihi, knap dat je de hond niet mee gegeven hebt, en dat je er het beste er van maakt, maak buiten in de tuin een plasplaatsje, leer je hond daar zijn behoeften doen, als de hond wat ouder is gaat tie daar vanzelf naar toe, foto volgt. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



achterin, rechts waar de boompjes staan, daar is een plasplekje gemaakt voor bamse. worteldoek erin, zanderop. eerst grof grind en daarna fijn grind erop. afzetten, met een plank, of zoals ik gedaan heb met boompjes, leren dat tie daar zijn behoefte doet, als tie klein is, als tie groot is gebruikt tie niet de tuin als je weg bent, doet tie het daar.

een keer in de week een gieter chloor erover heen, en echt zelfs met een hitte golf ruik je niets, en je raakt niet in de stres als je eens wat later thuis komt. eerst als pup leren om daar het te doen, en niet in de tuin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben je weg en de hond is nog te klein om hem in de tuin vrij te laten, kennel in, maak de kennel twee bij drie zoals ik ook gedaan heb, gaas ervoor, haal alles weg, zoals dekentjes, geef een vetbed, zodat tie toch kan plassen en eventueel kan poepen, water erin en een heerlijk bot, desnoods een klein radiootje erbij, dat zet je buiten de kennel zodat tie geluid hoort en niet alleen is.

is tie ouder , heus hij wordt zinderlijk in de kennel, en jij kan gerust gaan werken. ben je thuis, dan ook wel eens gewoon in de kennel doen, deur dicht, zodat tie het niet als een straf ziet, dat als jij de deur uitgaat dat tie opgesloten zit, desnoods zet je een stoel in de kennel, en ga lekker de krant lezen, zodat tie het heel gewoon vind dat tie daar vertoeft. en ik weet ook wel dat tie als je thuis bent met je gezin de hond heus bij jullie vertoeft, het is als je weg bent.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

het kan wel als je inderdaad opbouwt. onze rottweiler sliep ook een periode buiten ,had wel een 2 persoonsbank in de schuur en als het gesneeuwd had lag hij buiten.hij vond de kou prettig,had ook langere haren op zijn rug en kwam uit polen dus was het gewend.

honden page profiel RobbertRobbert

Willemijn, je hebt het goed voor mekaar zo te zien. Bamse heeft zijn plasplekje, maar hoe doe je dat met zijn poep? Waar doet hij dat?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

robbert, bamse is nu volwassen, en als ze zou poepen dan mag ze dat ook daar doen, bamse krijgt vlees, ze poept een keer een drol van een chiwawah :-D wel eens gehoord van poepzakjes ? daar haal je dat drolletje dan direkt mee weg, en gooi je het in de w.c. ja ? :-D

ik sta iedere ochtend om vijf uur op. bamse plast dan even daar, en meer niet, om half zes gaan we wandelen, dan poept ze tijdens de wandeling, savonds laat mag bamse ook daar plassen, trouwens ook tijdens de dag, poepen doet ze nog maar zelden daar, maar mag gerust. ik ben alleen, hoef me never zorgen te maken, vind het fijn dat ik niemand nodig heb, ook als ik ziek ben hoeven ze niet om vijf uur voor me deur te staan, nee deur open en bamse weet zelf de weg, qwestie van opvoeden, binnen een week wist ze de weg.

echt.

honden page profiel RobbertRobbert

Bedankt voor alle tips. Ook de poepzakjes ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

uhhhh geen poepzakjes door de wc. gooien he. :-D

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

wauw willemijn

Bamse heeft het goed voor elkaar. Het is praktisch een echt huis...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rottweiler 's winters buiten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^