Zonder BARF ben je niet hondwaardig! Of wel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bart (Gast)

Hebben de Barf en KVV mensen naast het kopen van hondenbrokken, ook iets tegen mensen die vlees in blik kopen? Veel bekende merken hebben ook vlees in blik (bv. Hills maar ook de supermarkt producten).
En ik heb nog een vraag:
Vinden jullie mensen die brokken geven niet hondwaardig?


Persoonlijk denk ik dat iedereen het beste wilt voor zijn/haar hond. Niet voor niets worden er zoveel vragen over voeding gesteld over voeding.

Ik ben benieuwd :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zonder BARF ben je niet hondwaardig! Of wel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

ik vind alleen mensen die bewust slechte voeding geven aan hun hond hondonwaardig
als je van een bepaald voer weet dat het veel dingen bevat die allergische reacties uit kunnen lokken of waar chemische troep inzit of brok gaat geven van een merk dat dier proeven doet ga je me niet wijsmaken dat je iets met je hond inzit of je moest onwetend zijn over deze dingen
ik heb opzich niks tegen brok zeker als het brok is zonder graan en met een deftig vlees %
over kvv eigenlijk vind ik dit niet beter of slechter dan brok enige verschil voor me is dat je vers rauw vlees geeft, maar voor de rest is het voor me juist hetzelfde
ook bij kvv weet je net als met brok niet juist wat erin zit de verhoudingen ja die weet je maar die zeggen niks over welk vlees en de kwaliteit ook zijn beide een commercieel product waarbij in sommige merken betetre ingredienten inzitten dan bij andere
bij beide kom je nogal veel de zin :zoals de natuur het bedoeld...
tja brok heeft bij mijn weten nog nooit aan een boom gegroeid,en vlees zoals de hond in de natuur zou eten is ook niet fijngemalen zoals bij kvv en bevat zoals bij de menste merken ook geen 15% groenten

kvv vind ik wel een goede stap richting vers:
barf/nrv deze metode is in mijn ogen de beste
omdat je hier kan zien en weet wat je hond te eten krijgt en dezelde dingen kan gaan geven zoals in de natuur

vlees in blik vind ik geld verspilling en kvv is vele malen beter,meestal bij blijk denk je dat je vlees geeft maar je geeft in 90% van de merken 10 % opgestopten vlees met water,als je geen diepvries kvv kan geven dan is bv renske een veel beter alternatief voor blik

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik ken een beetje allergisch voor uitspraken die neigen naar "als je dit niet dan..."

Reden hiervoor is dat het meestal een verkapte manier is om een mening te presenteren als een feit, danwel om toch vooral aan te tonen hoe goed iemand toch wel niet is. (Overigens, ik doel hier niet specifiek op personen in deze draad mee).

Voedsel is zo'n onderwerp waar dat aardig bij op gaat. Uiteindelijk maakt het allemaal niet zo heel veel uit. Als je hond gezond is, lekker in z'n rol in de familie/roedel zit en een goed leven leid dan is het goed. Ik zou persoonlijk mijn honden ook graag rauw vlees geven, maar gezien mijn bekrampte woonomstandigheden en daarmee kleine koelkast maakt dat onmogelijk voor mij. Maakt mij dat dan hondonwaardig? Lijkt me toch niet want het komt mijn honden aan niets te kort. Het is maar een voorbeeld overigens.

Voor mij overigens een duidelijk nee. Je hond verdient goed eten, maar of dat nu barf, kvv of een kwaliteitsbrok is... ach.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik vind dat een hond ook prima op brokken kan leven, het is voor ieder een eigen keus wat hij geeft, niet iedereen weet evenveel van voer, dus om te zeggen dat je dan hond onwaardig bent............

er zijn ook situaties waarin versvlees geven of kvv geven erg lastig is. wij gaan bijv. op vakantie in de bergen, en gaan daar een week rondtrekken. dus ik kan geen kvv meenemen, en er zullen ook niet zoveel slagers zijn in de bergen O-) mijn honden zitten momenteel op brok, wel een naar mijn mening goede brok, met redelijk vleespercentage en geen slechte conserveermiddelen e.d. ik zit wel te kijken om kvv te geven, maar ja...... vriezerruimte.....

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

ik kan me wel ergere dingen bedenken , een hond geen eten geven dat vind ik pas erg
iedereen moet gewoon voeren waar hij zelf een goed gevoel bij heeft en of dat nu een goed merk brok is kvv of barf als de hond het er goed op doet en de baas tevreden is prima toch ? zelf geef ik mijn honden wel barf omdat daar bepaalde redenen voor zijn

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik vind de uitspraak hondonwaardig wel heftig, maar als je bijv. een hond hebt die steeds huidproblemen heeft en allergieen en je wilt perse van brok naar brok huppelen zonder ook maar te overwegen om vers te gaan voeren ben je toch op zijn minst wel erg kortzichtig en naar je hond dieronvriendelijk bezig.

Zelf denk ik dat de versvoergevers juist enthousiast zijn over wat vers voeren gedaan heeft met hun hond en ook het beste willen voor al die honden met problemen.

Ik zou gewoon zeggen, kijk naar de ingredienten en toevoegingen die er in de brokken of blikken zitten en oordeel of je dat verantwoord vind om brokken of blikvlees te geven aan je hond.

Yvonne (Gast)

Ik geef zelf gewoon goedkope gepersde brokken, heb de afgelopen jaren herders gehad die allemaal rond de 13 werden met niets spannends om voor naar de dierenarts te gaan, ik denk dat je net mazzel moet hebben.
Een hond blijft een levend dier, en ieder levend wezen reageert er anders op, ik moetw el zeggen dat de laatste jaren zowel bij honden als kinderen steeds meer allergieén zijn, dit omdat we steeds gezonder en schoner leven en voeren, er mag niets schadelijks in zitten.

Misschien geef ik mijn honden dan wel de grootste dump voer, maar als ik de oudste hond hier zie 13,5 jaar, 1 keer dierenarts geweest vanwege kapot voetje door glas dan denk ik, ach het dier eet zijn eten met plezier, hij ziet er goed uit voor zijn leeftijd, en waarom zou ik dan partij moeilijk doen met vlees en weet ik veel wat allemaal, het dier heeft de grootste plezier in zijn leven, in mijn werk zie ik genoeg mensen die zo gezond mogelijk wouden leven en dood gaan aan een ernstige ziekte, en mensen die alles eruit hebben gehaald wat erin zat en aan het eind vredig thuis in hun stoel overlijden.

Niemand heeft het programma boekje des levens en zolang een hond er goed uitziet, zich vrij beweegd en de nodige medische zorg krijgt die die eventueel moet hebben, al voeren ze hem om mij dan stukjes behang.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ieder baasje doet wat hij of zij denkt dat het beste
is voor zijn of haar hond.
Na lang speuren ben ik bij Renske uitgekomen.
Renske is een versvlees, weliswaar gestoomd, maar
een absoluut volwaardig product, waar ondanks het
licht stomen alles nog inzit.
En bij die Renske heb ik nu bij Faunaland brokken
besteld van Renske, de Masterclass MOP.
Ik geef straks 1/3 Renske en 50 gram brokken,
mijn ventje weegt 9 kilo.
We kunnen volstaan met alleen het versvlees per dag,
maar ik ga voor de combinatie brokken-versvlees.
De precieze combinatie weet ik nu, omdat Renske
met dit gemaild heeft.
Als jullie bij het item Renske kijken, kunnen jullie
zien wat de ingredienten zijn en dat die heel goed
zijn voor de hond.
Holistisch, voor honden met allergien, glutenvrij,
met bot.
Op haar site : www.renske.nl kun je alles nazien
en eventuele vragen stellen.

honden page profiel naganonagano

honden foto van nagano

ik voor zelf dlg brokken hier zitten geen granen in ja een beetje rijst maar dus wel veel vers vlees en groente
mijn honden kunnen niet tegen kvv gaan er van overgeven en er lust er een het echt niet
dus heb ik voor een goede brok gekozen
soms voor ik wel renske bij dit gaat er wel in bij alle bij maaar rouw nee dat gaat hier mis

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ben het er niet mee eens, Barf is van de laatste tijd, dus iedereen daarvoor was niet hondwaardig?
Ik was de discussie begonnen over wel of niet verplichten van een cursus volgen wanneer men een hond adopteeert, dat zou dan ook zoiets zijn, als je dat niet doet ben je dan ook geen hond waard?

Ik zou dan om die beide dingen geen hond 'mogen' hebben. Ik heb pas met bodi lessen gevolgt, omdat ik met me eerste 3 honden geen hondenschool op loopafstand had.
En Bodi krijgt brokken, dus ben ik hem om die reden niet waard?
Ik heb wel gezocht naar een brokvoer waar hij goed op reageert, en die nu ook gevonden

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Annet wat jij zegt is ook niet waar!. Barf is niet van de laatste tijd . Barf bestaat al zolang als er honden zijn. Ik heb al over de 40 jaar honden en hier is zelden een brok in huis geweest. Heb altijd vers gevoerd. Vroeger wist je niet beter Er bestond geen apart hondenvoer!! Toen de brok in opkomst kwam, werd er gretig door hondenbezitters op in gegaan. Hoefden ze niet meer naar het slachthuis voor afvalvlees. Zo is de hele commercie ontstaan rondom hondenvoer, en het bleek een bloeiende handel. Toen de hondenbezitter erachterkwam, dat een brok voerenwel makkelijk etengeven was ,maar men zich af ging vragen waarom er allerlei moderne ziekten de hond teisterde, ging men nadenken of dat vroeger ook al zo geweest was. Welvaartziekten werden ze genoemd. Zo grepen een helboel hondenbezitters weer terug op de ouderwetse voermethodes, terug naar de natuur ,was hun slogan! Wordt vervolgd!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nu richtte de voederindustriue zich op versvoer voor honden en katten en er werden nieuwe namen aan gegeven oa KVV en Barf!! De methode bestond al zo lang er honden zijn , alleen met een nieuw naam in een nieuw jasje!! Ook nu weer een heleboel aanhangers!! We hebben nu als hondenbezitter meer te kiezen, wat de hond zou willen is maar de vraag!! :-D

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Ieder baasje die het goed voor heeft met zijn hond en hem of haar alle liefde en aandacht geeft die hij verdient is in mijn ogen hondwaardig :-D ,

wat hij of zij te eten krijgt is voor iedere hond verschillend, de ene hond doet het goed op brokken (zelfs met graan!) de ander op vers vlees of barf, is dus per hond verschillend, maakt toch niets uit, als je hond het ergens goed op doet is het toch prima! dat wil je toch,

met mijn hond ben ik begonnen met brokken maar krijgt nu vers vlees omdat hij nogal gevoelige darmen heeft en verder niets kan verdragen en nu gaat het wel goed en dat is toch wat je wil.

Anoniem (Gast)

Ik ben het met Annet eens, Barfen is iets vd laatste tijd.
Ik vraag me alleen af, of iedereen wel zo goed Barft.
Zoals ik begrepen heb en erover gelezen heb, zou je bij het verse vlees, ook wat granen, eieren en groenten e.d. moeten geven.
En dat dan natuurlijk in de juiste verhoudingen.
Zou echt iedereen die Barft, het allemaal precies goed doen? En zich er dan ook strikt aan houden.
En weten al die mensen dan precies, hoe die verhoudingen moeten liggen? Bestaat niet het gevaar, dat iemand denkt, "oja, dat Barfen is gezond, laat ik er maar eens aan beginnen, Ik haal wat vlees bij de slager, ik knikker wat groenten erbij, en het is goed." of die denken, "oh, ik heb vandaag geen eieren in huis, en komende 3 dagen geen tijd om ze te halen, dan geef ik het maar niet, tenslotte krijgt hij dat vlees, dat zal wel o.k. zijn "

Als je brokken geeft, weet je i.i.g. wel wat er in zit, en kan je het niet fout doen, hoogstens te veel of te weinig geven. Nu hoor ik vaak dat er in brokken te weinig vlees zou zitten, maar volgens mij zijn er in nl. toch wel richtlijnen, waar een diervoeder aan moet voldoen, zodat het niet schadelijk is en voldoende voedingswaarden bevat.

Barfen is prima, als je het heel serieus en goed doet, maar ik denk dat het gevaar is, dat er een hoop zijn, die zich er echt niet zo heel goed in verdiepen, en daardoor de hond tekort doen. Zeker omdat het nu op fora zo "gepromoot" wordt, gaan mensen misschien Barfen, zonder dat ze precies weten, hoe of wat.


honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Nee hoor, we hebben niets tegen mensen die bv brok voeren. Wel vinden we het jammer dat men de echt slechte brok voert als men weet dat er beter is. Dus de frolic, bonzo, pedigree etc. Hetzelfde met de slechte kwaliteit blikvoer.

Als men niet beter weet kan je het niet hondonwaardig vinden, als men het weet en het bewust doet heb ik mijn bedenkingen.
Niemand moet barfen, niemand moet kvv voeren, maar een gezonde brok geven is voor iedereen te doen, want bv farmfood is best een goede brok die zeker niet duur is in vergelijking met de supermarktbrokken.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Mijn Romeo krijgt Renske versvlees en straks ipv
Hills brokken, de Renske brok MOP Masterclass.
1/3 Renske versvlees en 50 gram brokken in het geval van mijn ventje. Kan perfekt samen en is op
elkaar afgestemd, de brok bevat Omega 3.
Er is een heel item over Renske hier op hp.
Ik heb contact met Renske gehad en die hebben mij
perfekt geadviseerd.
Ook het stomen wat ze met het vlees doen, maakt
niet dat de vitaminen ed. eruit gaan.
Het is een licht gestoomd versvlees.
Glutenvrij, anti-allergie en gegarandeerd 80 procent
vis of vlees, met moestuingroenten en wat rijst.
In combinatie voor ons de perfekte voeding voor mijn
Romeo.
Ieder geeft wat hij of zij goeddunkt.
Als je bij de dierenspeciaalzaken informeert, geven
ze net zo gemakkelijk Cesar dan Renske.
Of Bonzo of Hills.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn vorige hond kreeg blikvoer, want die had nooit geleerd echt te kauwen. Ik heb hem een keer biefstuk gegeven en toen is hij weggelopen, want daar kon hij niets mee. *zucht* Brokken kon je om dezelfde reden ook vergeten: daar moet je op kauwen.

Nu is er wel verschil tussen blikvoer en blikvoer. Van de supermarkt is niet zo, daar zit veel prut in. Van Bozita heb je blikvoer wat ook echt vlees is. En Renske en Naturediet hebben ook blikvoer in pakjes wat een soort van vlees mousse is.

Hetzelfde met brokken, je kunt troep geven, redelijke kwaliteit, goed of uitmuntend. Maar zo goedkoop als in de supermarkt zijn goede brokken (of blikvoer) niet.

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

hondontwaardig voeren, hummzzzzz mooi om eens over na te denken.
mijn hond krijgt van alles wat kvv barf brok noem maar op, en dit omdat ik denk dat overal wel iets goeds inzit.
nee mijn overdenkingen zit meer in het bewust voeren van een soort voer dat wil er niet in bij mij ze moet alleen brokken saaier kan een honden leven niet worden.
de mens die elke vrijdag gaat wokken vette zooi trouwens zal na drie jaar er een afkeer van krijgen of zo gewend zijn dat hij een week ziek op bed ligt als de wok vrijdag een keer dicht is.
de opmerking terug na de natuur valt bij mij al helemaal niet goed, dan zou mijn poedel er uitzien als een soort wolf of zo nee ik ben blij met de evolutie van mijn hondje.
dus ik neem aan dat ook door de jaren heen zijn darm gestel zich enigsinds zal hebben aangepast aan het moderne honden leven.
er was een tijd dat honden onder de kar liepen en moesten werken voor gewoon brood en prakkie nee die tijd wil ik niet terug we hebben nu een auto makkelijker kan het niet.
dus vanuit deze bedenkingen ben ik tot de conclusie gekomen ik geev gewoon van alles wat brokken vers en kvv maar ook elke dag een gedroogd stukje kip en daarnaast gedroogd roodvlees.

en volgens mij is ze me elkekeer dankbaar als ze weer eens verast wordt met wat nieuws en ze is daar zichtbaar bij onder bespringt me en glanst heel de dag en loopt parmatig aan de riem als wil ze zeggen,,,kijk dit is mijn baasje en daar zijn we samen bijzonder gelukkig mee.





honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

hoe kan barf/nrv nu iets van de laaste tijd zijn???
voor de mens de hond als huisdier ging houden aten die dan ook brokken in de natuur ofwat nooit geweten dat er brokken planten/bomen hebben bestaan
honden eten al van sinds hun oorsprong op aarde barf/nrv
nammelijk in de vorm van prooidieren
dus brok is iets van de laaste tijd...

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Het zal wel aan mij liggen maar ik hoorde een paar jaar geleden niemand iets zeggen over Barf, maar als je nu een beetje rondkijkt op de internet zijn er zelfs winkels die gespecialiseerd zijn erin. Dus het is nu echt in opmars.

Anoniem (Gast)

Maar zelf je prooi vangen, is toch heel iets anders, dan een kippenekje van de slager.

Natuurlijk bestaat "natuurlijk voedsel" al zo lang, als de wereld bestaat. En ja vroeger aten honden ook van alles, en aten ze met de pot mee e.d.

Maar met het "moderne barfen" bedoel ik, dat er een richtlijn is, wat de hond zou moeten eten, welk vlees/ vis je moet geven, en groenten/ granen e.d. en in welke hoeveelheid

En dat was er vroeger niet! Mensen gaven wel vers vlees, maar er was waarschijnlijk niemand die dacht, oh, hij mag maar 300 gram kip hebben, en 2x per week rund o.i.d.


Mijn kat leeft ook nog met natuurlijke voeding, hij krijgt wel brokken, maar daarnaast vangt hij wel eens een kikker, een eende-kuikentje :'( , of een muis.
Maar dat is toch niet te vergelijken met Barfen, in mijn ogen.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Eind jaren '70 heeft mijn moeder als een cursus Kynologie gedaan bij een KC. Zij heeft mij wel verteld dat je toen ook al mensen hadden die slachthuizen afreden. Van wat ik begreep werd er toen wel veel pens en orgaan gegeven. Haar Cavaliers hebben ook nog "gebarft" en vastendagen gehad.
Ik heb haar cursusboek "Elementaire Kynologie" van toen weleens doorgenomen en daar staat ook een hoofdstuk in over voer en vers. De inzichten zijn wel veranderd volgens het boek zou een schaalloos gekookt ei beter zijn dan een rauw ei met schaal vanwege de hogere biologische waarde (eiwit wordt makkelijker opgenomen). Maar toen was er onder de gewone hondeneigenaren nog weinig bekend. Commercieel voer wordt ook aangeprezen in dat boek.

Ik denk dat kwaliteitsvoer veel voor het kwaliteit van leven kan doen. Maar blikvoer of brok betekent niet direct een hondonwaardig bestaan. Ik vind het wel jammer dat sommige baasjes zich er niet in verdiepen. En moet mij echt inhouden als ik een zak Frolic in de wagen van vriendelijke mensen.

Maar ik begin er niet over totdat mensen zelf over voer of gezondheidsklachten beginnnen.

Mijn vorige hond kreeg ook dieetvoer van de DA van Pedigree! Zij was ook tevreden, wel jammer dat we toen niet meer wisten want ze had altijd flubberpoepjes en anaalklierproblemen. Desondanks heeft ze een mooi, vol leven gehad, we deden veel met haar en zij is 12,5 geworden, niet slecht voor een Cavalier.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Annet, Barf is een afkorting voor Bones and Raw Food!! Dit is een commerciële naam voor knoken en rauw vlees. Dit kregen honden al lang voordat de naam Barf geïntroduceerd werd!!

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Anoniem (Gast) bij barf/nrv is de richtlijn dat je geeft wat een prooidier bevat,je kan ook nog steeds prooidieren geven wordt nog gedaan
graan en groenten zijn in principe al niet nodig om te geven,granen is zelf slecht voor een hond en die eet dit in de natuur ook niet...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ik dacht dat BARF voor Biologically Appropriate Raw Food stond?

honden page profiel AntonAnton

honden foto van Anton

voetsel van prooidieren kan je niet vergelijken met vers vlees of kippennekken hoor.
het adrenaline gehalte van een prooidier is echt vele malen hoger en duidelijk van invoeld als voer.

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

iedereen die zijn / haar hond goed verzorgd is een hond waardig

iemand die goedkopere voeding geeft ook

iedereen kan namelijk niet het dure voer betalen, maar die kan best heel goed voor zijn / haar hond zijn!! en daar gaat het toch om?

groet

honden page profiel antoinet bruurmijn antoinet bruurmijn

honden foto van antoinet bruurmijn

Mijn honden doen het prima op brokken als aanvulling 2 maal per week pens.
En inderdaad Barf niks nieuws aan hoor mijn pa voerde 30 jaar geleden al vleesafval zoals pens koeienuier en noem maar op vers gehaald van het slachthuis,toen was er niets anders dan dat voor de honden.

honden page profiel Esther&beertjeEsther&beertje

honden foto van Esther&beertje



ik geef beertje kvv.heb daarvoor honden gehad die op brokken zaten.ik vind persoonlijk dat het beter is om kvv te geven.

zoals blikvoer is 80%water en 20% vlees. je vult de maag maar voed de hond niet.
en je kan beter geen brokken mengen met kvv. want de brok heeft een langere verteer periode dan kvv. en kan maag en darmklachten geven.

en ja er zijn honden die niet tegen kvv kunnen en dat het dan beter is om brokken te geven.

maar om antwoord te geven op je vraag of we dan hond onwaardig zijn.onwetendheid dient de mens.maar weet je degelijk dat het beter kan.doe dan wat het beste is voor je hond. je hond geen eten geven en te mishandelen is hondonwaardig.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

brokken zijn er altijd geweest en dat barfen en kvv en hoe je de rest ook noemt is pas echt van de laatste tijd. en lijkt wel of niemand hier durft te zeggen wat ze de honden voeren want je krijgt een kar met vuiligheid over je heen. ik vvoer wat het beste is en wat bij mijnknippast en niet bij een ander zijn knippast. daar kijk ik naar en doe niet met d emode trend mee omdat iedereen dat doet en je het vaak ook opdringt en sommige je het gevoel geven dat als je brok geeft een slechte baas bent.
nou ik geen mijn honden brok en vers vlees en ze doen het goed zien er goed uit en blinken mooie. en wat een ander er vaqn vind . veeg ik me bolle achterwerk mee af mijriam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zonder BARF ben je niet hondwaardig! Of wel?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^