kreupel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier op het forum. Mijn labje Rossi van 3,5 jaar heeft vooral zomers pijn tussen de teentjes van haar voorpootjes. Er hebben 5 dierenartsen naar gekeken, ze heeft alle zalfjes en antibiotica en pijnstillers nu gehad en nu weet ik het ook niet meer. Ze heeft op dit moment Biotine-plus en Quicksurezalf van Spat. Nu een dikke week. De dierenartsen geven aan dat de oorzaak van de smetplekken en dikke huid tussen de tenen nooit duidelijk zal worden. Het blijkt wel een genetische kwestie, haar zusje en broertje blijken ook huidproblemen te kennen. Heeft iemand nog ideetjes om het voor mijn Rossi iets draaglijker te maken? Vind het zo verdrietig dat ze last heeft. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kreupel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 1 doggies

honden foto van Kim en Casper

Misschien wat haartjes tussen de tenen wegknippen?

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Hallo Fiona! Allereerst welkom op HP!! :-D Smetplekken en opgezette verdikte huid kan seizoensgebonden zijn .Je hond kan allergisch zijn voor grassen of bloeiende gewassen waar hij of zij dagelijks doorheen loopt. Je zou een allergietest kunnen laten doen om uit te zoeken waar je hond allergisch voor is. Allergieën kunnen ook ontstaan door bepaalde soorten voer. Er zijn veel honden die geen granen kip of rund kunnen verdragen . Ook daar zou je op kunnen gaan letten en dan kom je al gauw uit op versvoeders. Ook zou eens naar een veterinaire Homeopatische DA kunnen gaan Veel huidproblemen worden opgelost dmv homeopathie. De reguliere dierenarts bestrijd vaak symptomen ,zoals je zelf al beschrijft dat je alle middeltjes en zalfjes ondertussen wel gehad hebt. Een homeopaath bekijkt de gehele hond en past daar zijn medicijnen op aan. Hij gaat van het innerlijk uit. Zelf heb ik goede ervaringen met homeopathie en de behandelingen zijn meestal doeltreffender dan bij een reguliere DA!! De homeopaath is meestal ook goedkoper dan een DA!

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Ze heeft tusen de teentjes waar het smet en waar ze de pijnlijke plekjes heeft juist helemaal geen haar. We hebben haar nu 2 jaar, de 1e anderhalf jaar is ze mishandeld en heeft ze nooit mogen lopen, rennen, ed. Soms denken we dat het daar ook nog aan kan liggen. Het is i.e.g. geen atopie / allergie. Bedankt voor het meedenken. Hoop dat er nog meer reacties komen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

hhhmm heb je al eens een homeopaat geprobeerd?

Benader Ilja van dit forum maar eens met dit verhaal. Zij kan je hier veel over vertellen en evt een adres van een homeopaat geven

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

We hebben nog niet een "echte" homeopathisch arts geconsulteerd. Wel zijn we via de fokker bij Spat terechtgekomen. Wat bleek, deze firma is overal bekend en wij hadden er nog nooit van gehoord. Blijken ze ook nog eens 10 km bij ons vandaan te zitten. Ik ben er gelijk naar toe gegaan en heb het euvel van Ros voorgelegd, dus kregen ik eerst de Quicksurezalf en daarna de Biotine-plus. De eigenaresse werkt zelf ook heel veel met homeopathische middelen, dus zullen hier zeker naar gaan vragen mocht ook dit niet helpen. Tot nu toe echter weinig verbetering. Ze staat vaak stil en gaat liggen tijdens wandelingen in het bos. Zodra er zandkorreltjes of stukjes hout of andere troepjes tussen haar teentjes komen is dit natuurlijk pijnlijk. We laten haar nu ook dagelijks zwemmen om haar toch de beweging te geven die ze nodig heeft. Daarna goed met warm water pootjes schoonmaken en weer zalven.

honden page profiel AntonAnton 2 doggies

honden foto van Anton

hoi,
welkom hier.

ik zou zeggen zorgen dat de voetjes en zolen schoon zijn elkekeer wassen nagels op de juiste lengte enz enz dan insmeren met uierzalf.

is het proberen waard kan ik je melden

suc6

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 2 doggies

honden foto van Kim en Casper

kan he tniet komen juist omdat je hem laat zwemmen dat er iedere keer toch vuil water in de wondjes komt? Misschien dat als deze plekjes goed drogen??? ze gaan helen???

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 2 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Wat erg van jullie Rossie is er echt niets aan te doen? Ik had dat probleem in de winter als er sneeuw lag Thibo kon opeens niet meer verder omdat er zich tussen zijn teentjes klompjes ijs vormden,en toen heb ik hem sokjes gekocht waterdicht en met een klikband dicht doen,hij moest er wel even aan wennen,maar zo konden we terug wandelen

honden page profiel Fiona en RossiFiona en Rossi

honden foto van Fiona en Rossi

Dank jullie wel voor alle reacties, Tja dat van het zwemmen heb ik zelf ook al bedacht, de smetplekjes worden dan natuurlijk wel heel zacht en week, dus we doen maar even rustig aan. Ze kan dan bijna haar energie niet kwijt omdat ze ook zo slecht loopt. Maar gezondheid gaat voor alles. Rossi heeft in de herfst/winter en lente tot nu toe geen last gehad. We denken er al aan om maar naar Alaska te verhuizen. Zal ze wel een echte labrador zijn, of..... misschien een undercover sledehond ;-) Zijn er nog mensen die het voedingssupplement Biotine-plus kennen???? Nieuwsgierig naar ervaringen hiermee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kreupel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Moeilijke keuze!
^