Petitie voor het tegen gaan van broodfokkers?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik ben hier nog niet zolang op die forum, maar heb nu al heel veel gelezen over mensen die pups hebben aangeschaft via broodfokkers. Dit ten gevolge dat veel pups dood en dood ziek worden en hier later vaak aan dood gaan.

Niet te vergeten dat veel moeders van de pups een afschuwlijk leven hebben!

Nu een paar minuten? uurtjes? geleden op het idee gekomen met een paar andere forumleden om een soort petitie te starten.

Dit kan op www.petities.nl

Alleen hebben we het volgende nodig

•een beschrijving van wie u vertegenwoordigt
•een opsomming van feiten die samen het probleem beschrijven
•een eis die u gerealiseerd wilt zien.

De eis die wij graag gerealiseerd zien worden is een soort wet, die het onmogelijk maken voor broodfokkers.

Alles moet wel professioneel ingevuld worden. En hiervoor zijn ideen en hulp van groot belang. Dus brainstormen maar :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Petitie voor het tegen gaan van broodfokkers?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

hmm goed idee. denk dat het moeilijk is een eis te stellen aan het fokken van dieren. Er moet wel mer inzicht komen in fokkers en handelaren. DE dierenbescherming moet meer controleren en actie ondernemen. Een dergelijke dierenpolitie zoals de spca als in de us is hierin erg handig!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Mja, allemaal leuk dat jullie dit willen doen! Maar denk wel dat broodfok nooit stopgezet kan worden. De politie, doet niks! Als je op de site van Gaia kijkt zie je dat je ook eerst via het dierenasiel moet werken dus, gaia kan niet veel doen... Dierenasiel en alles wat er rond komt denk ik dat ook niet erg veel zal gaan doen hoor! Je heb volgens mij veel te veel ECHT bewijs nodig eer er iets gedaan word, en dan nog zijn er mensen (Broodfokkers) die vriendjes hier en daar hebben en er altijd wel uit komen...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

ben dit wel met maar het je eens Cindy wordt op deze manier wel nog eens goed onder de aandacht gebracht en at kan je niet vaak genoeg doen!

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Waar je ook rekening mee moet houden is dat het heel lang duurt voordat een wetsvoorstel er eindelijk is door heen is. Dat buiten beschouwing gelaten, wat wil je dat er voor straf staat op het overtreden van zo'n wet? Moeder en pups afnemen? Inslapen? Boetes opleggen? Een beetje organisatie wordt ook niet afgeschrikt door een boete..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat je veel meer druk kan uitoefenen op de politiek via stichtingen en organisaties die zich bezighouden met dierenwelzijn. Misschien is een stichting oprichten veel zinvoller dan een petitie. Wat doet de politiek met zo'n petitie? Je zou het kunnen aanbieden met allerlei handtekeningen, dan moeten ze er over praten in de 2e kamer. Maar ja, dan gaan 'economische belangen' vaak voor en belandt het hele idee zo de prullenbak in. Zeker in deze tijd (economische crisis) zal dit een lastig punt zijn... Dus een meerjarenplan met politieke lobby zal meer effect hebben.

honden page profiel bibibibi

honden foto van bibi

hoi martine,
ten eerste:goed idee het is schandalig hoe er in dit land met honden om word gegaan!!! e zouden harde straffen uitgedeeld moeten worden maar tja dit land staat bekent om zijn "zachte"aanpak :'(
kijk maar eens in verschillende staten van amerika daar word zodra er een melding binnenkomt van broodfok of mishandeling vanaf het begin af aan onderzoek gepleegd met vaak tot resultaat dat er mensen verantwooordelijk gehouden kunnen worden,
hier in nederland beland zo'n melding op de "stapel",
ik denk dat heeeel veeeel mensen gefrusteerd zijn over het fenomeen broodfok maar dat ook vele mensen niet goed weten hoe ze nu iets kunnen "betekken"
succes met je actie :-D

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

@Kim... Dat klopt wel! Er zou ook echt wat moeten gebeuren! Maar wat ik dan niet snap is...

Zoveel mensen die gekloot aankomen door dezelfde mensen (Vb: De familie in Arendonk) Internet staat er propvol van! Mensen die klacht in gaan dienen of willen dienen en die andere gedupeerde zoeken die dit ook willen om samen sterker te staan... Mensen die in de buurt van Arendonk wonen en 'denk ik' toch wel genoeg te zien krijgen? Politie zal toch wel een keer gestuurd zijn dan? Waarom doen ze dan niets?


Ik snap echt niet dat als zoveel mensen klacht indienen het nog hierbij gelaten word? De dierenarts van de familie zelfs haar beroep nog mag uitoefenen??? Daarom denk ik dat dit niet veel uithaalt hoeveel petitie's er nog gedaan worden, broodfok zal altijd blijven bestaan!



Maar het is idd wel goed om dit zoveel mogelijk te melden/openen zo worden er nog meer mensen gewaarschuwd enz...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ze doen niets, omdat het legaal is. Broodfok is niet verboden. Mishandeling wel, maar daar moet bewijs van zijn. Verwaarlozing (geen eten/drinken/onderdak) ook, maar daar moet bewijs van zijn. En verwaarlozen in de zin van geen eten, geen drinken en geen onderdak is meestal geen sprake van.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Al zou het een 10 jaren plan worden...als die wet er maar komt.
Dan komt er nog een eind aan,zoals het nu gaat kan iedere malloot maar blijven verdienen op hondjes produceren.

Ik heb zelf geen idee..maar misschien moeten we wat afkijken van die Franse wet die alleen nog maar geregistreerde nestjes toelaat.
En een wet aannemen zal wel lang duren,maar dan gebeurt het ook goed,als het wet is dan komt de politie natuurlijk wél in actie.

Groetjes Soraya&Mila

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik ben van mening dat het wel degelijk nut kan hebben, om zo'n petitie te starten.
Hoogstwaarschijnlijk zal het niet direct leiden tot maatregelen -in de vorm van een wetswijziging- máár, het zal wél weer een groot aantal mensen met de neus op de feiten drukken!

Want, hoe meer aandacht er (telkens weer) wordt gevestigd op de misstanden in de broodfokkerij én de grootschalige hondenhandel, hoe beter.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ja je kan er over twisten of iets nut heeft of niet.

@ Cindy:

Er kan nu inderdaad weinig aan gedaan worden, omdat er geen wetgeving is enzovoort.

Maar je kan er hooguit voor zorgen dat wanneer er een pup verkocht wordt, deze hoe dan ook ingeent, onderzocht, ontwormt enz. moet worden. Dat wanneer de pup ernstig ziek wordt (erfelijke ziekte), zonder toedoen van de eigenaar de fokker verantwoordelijk is voor de kosten enz. Net zoals echte fokkers doen.

Dan ben je zowiezo al een stapje verder in het welzijn van dieren. Maar dan nog ben je geen stap verder met de moeders die elk half jaar of jaar een nest moeten werpen.

En een stichting is inderdaad niet verkeerd, je kan WSPA of de nederlandse stichting voor hulp aan dieren (NSHD) erbij betrekken? En ja het zal wel meer dan een paar maanden gaan duren, misschien wel 5 a 10 jaar. Alle beetjes helpen zeggen ze toch altijd :-)

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

cindy als je dit in beeld laat komen
zullen veel mensen daar beter opletten en daar geen pup aanschaffen
en zo verdienen de broodfokkers veel mider waardoor en minder broodfokkers komen
je kunt er dus wel wat aan doen

ik zal er alles voor over hebben om dit plan te steunen :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik had een idee dat iedereen die een pup aan wilt schaffen eerst theorie examen moet doen.
Zodat je álles weet, geen pup bij een broodfokker gaat kopen en weet waar je aan begint.
Als je het examen haalt, dan mag je met dat bewijs een pup kopen.

Broodfok zal ben ik bang blijven bestaan, je hebt zoveel mensen die er ondanks alle informatie toch met de neus in de boter vallen.

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

ihuaualove ja maar hoe meer mensen het weten hoe minder er een pup komen
dus dan word het hoeizo verminderd

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik merk keer op keer dat mensen de signalen in de praktijk niet zien, ook al hebben ze de signalen gelezen. Of ze zijn blind voor de signalen omdat de pup zo schattig is en goedkoper dan bij een goede fokker. En omdat ze denken dat ze een hondje uit een 'gezin' halen. Maar blijven voorlichten is zeker belangrijk!

Ik denk dat een eigen stichting die gaat lobbyen bij de politiek het meest effectief zal zijn. Je kunt idd samenwerken met bekende organisaties, maar die richten zich ook al of voornamelijk op andere vormen van dierenleed. Ik merk dat organisaties zich niet echt op broodfok richten, dat is jammer.

honden page profiel Joyce&JayJoyce&Jay

honden foto van Joyce&Jay

Ook wij hebben een klacht gedaan bij de Dierenbescherming. Ik kon niet hard maken dat er sprake was van dierenmishandeling of verwaarlozing.
De broodfokster krijgt om de week weer een nieuwe lading puppies uit Slovenie en de pups verblijven gemiddeld een week bij haar.
Krijgen eten, drinken en verblijven in huiselijke kring.

Afschuwelijk dit, omdat ze bakken met geld verdient..
Behalve kennelhoest mankeerde Jay gelukkig niks!
Was ik 3 maanden geleden ook maar op de hoogte dat zoiets als een broodfokker bestaat! :'(

honden page profiel millymilly

honden foto van milly


je bent pas in nederland een handelaar
als je meer dan 40 hondjes verkoopt
dus wat doen ze 10 verschillende 06 nummers
en bij familie hondjes neer leggen
echt zo gaat het in bussum heeft zo een foute fokker
ook 5 adressen
dus aan 40 komt hij dan niet
als je belt mag je niet meteen komen kijken
nee het pupje moet schoon zijn weg diaree
suiker water erin en hoppa weg is de pup
en dan begint de ellende
kan zo uren door typen
lieve mensen goedkoop is dood koop
je geld ben je kwijt en je hebt alleen maar verdriet
spaar door en neem een hondje wat gezond is
iedereen een fijne avond A nita




honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik zelf heb even gebrainstormt over wat wij graag zouden willen wat er aangedaan zou moeten worden.
We zouden graag willen dat de bestaande wetgeving inzake hondenfokkerijen en verkoop uitgebreid wordt met:

•Een beperking van het aantal honden dat men mag inzetten voor de fok.
•Een beperking van het aantal rassen waarmee men mag fokken.
•Verplichte controle van fokkerijen door twee onafhankelijke dierenartsen. Bij overtredingen moeten vergunningen direct ingetrokken worden.
•Verbod op import van puppies uit andere landen, tenzij onder zeer strikte voorwaarden.

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Ja, kijk. Het is allemaal héél mooi en aardig. Maar hoe gaan ze dat in hemelsnaam controleren? De regering weet hun geld wel anders -In hun ogen beter- te besteden =)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dierenartsen (onafhankelijk)

Maar wil het ook wel zo laten hoor als jou dat beter lijkt. Laat die pups en teven maar lekker lijden is vast 100x beter dan er aandacht voor vragen. Of niet

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Je hebt een wet maken en een wet vervolgens uitvoeren en controleren. Heel vaak worden wetten weer geschrapt of komen niet tot stand, omdat het teveel geld kost om te controleren of mensen zich wel aan de wet houden. Of de wetten zijn er wel, maar geen controle en dus kan iedereen nog doen waar hij zin in heeft... Dus in die zin is het wel een reeel probleem.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

vindt het zeker een heel goed idee.
hoop dat ze er echt wat meegaan doen wat al dat vreselijke dieren leed waar ze ook nog aan moeten verdienen vreselijk :-D
het is een enorm groot probleem en bebrijp niet dat ze er binnen de eu niks aan doen om dit probleen niet terug te dringen of krijgen mensen uit de politiek ook
nog een steek penning on dit leed in stand te houden :'(

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

misschien kun je iets regelen via partij van de dieren

honden page profiel AmberAmber

honden foto van Amber

Ik vind het een heel goed plan! Heb er zelf ook ooit aan zitten denken, maar het is bijna niet haalbaar..
Je hebt voor een zogenaamd burgerinitiatief 50 000 handtekeningen nodig! En dan nog is de kans groot dat ze het afslaan, zeker met deze crisis zal de politiek het niet belangrijk genoeg vinden.. :'(

Op www.broodfok.be staat een dergelijke petitie..

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

laura ook de party voor dieren doet er niks mee
het gaat om het aantal pups die je verkoopt
het is nog erger dan je denkt
in modern nederland
als je weet dat er een auto vol pups via het oostblok
de nederlandse grens over komt
mag je niets doen je mag ze niet eruit halen als je kan bewijzen dat de pups te jong zijn pech
helemaal niets kan en mag je doen
we weten het maar we moeten ons aan de wet houden
is het antwoord

mirjam (Gast)

tja dit is nederland he daar mag je gewoon fokken wat en hoe je wilt maar pas op.....als je 5 km te hard rijd krijg je een bekeuring want dat mag niet grrrrr......

(hier heb je niks aan maar sorry moest even reageren)

Vind het zelf wel een goed idee om de partij voor de dieren te mailen/ schrijven.

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

Ah Martine je hebt er al een topic over geopent ,goed zo.
Het is dus niet alleen dierenmishandeling ,maar ook illegale handel ,belastingontduiking enz.
Misschien loopt de regering daar meer warm voor.
Raar voorbeeld maar kijk naar de wietteelt heel veel weinigbedeelden werden aangesproken om bij te verdienen met deze handel ,nu is dat harder aangepakt,allemaal zwart werk.
Dit is ook zo een vorm van zwart werk over de rug van deze arme beestjes ,als er nu centrums zouden zijn die die beestje onder brengt en ze de nodige zorg geeft dan kunnen mensen ze daar eventueel kopen ,dan kunnen ze daar ook weer de kosten mee dekken.zijn maar ideeen ,maar goed ik ben echt van mening dat er best wel wat te doen moet zijn ,een opgegeven zaak is een verloren zaak.

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger †

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

@ anita ,DAAROM DEUGT DIE WET TOCH NIET ,dat is wat er moet veranderen

Anoniem (Gast)

jaaa maria vind ik een hele goeie, want belastingontduiking telt best wel zwaar dus als je het over die boeg kan gooien denk ik ook dat ze wel warm lopen.

Zeker ook de hondjes die uit polen enzo gehaald worden dit is illegale handel, en op illegale handel word wel streng op toegetreden (denk aan drugs en drank enzo).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Petitie voor het tegen gaan van broodfokkers?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^