welk hondenras kan goed buitenleven, met veel aandacht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

Hoi,

Ik ben Maaike en ben me al erg lang aan het orienteren welk hondenras het beste bij ons past. Maar ik kom er niet uit.

Door de zoektocht heb ik al veel mooie en leuke hondenrassen gezien maar het moeilijke van onze situatie is dat we een kindvriendelijke hond willen, maar wel een die altijd buiten zal zijn.(hondenhok met ren in de tuin) We wonen erg landelijk en hebben twee kinderen van 3 en 5.

Ik ben van plan veel met de hond te gaan ondernemen maar binnen mag hij niet komen. Ik wil graag een hondenras vinden die hier tegen goed is bestand, zodat we beide gelukkig worden. :-)
Hondenrassen die mijn voorkeur hebben zijn friese stabij, engelse pointer, drentsche patrijs, duitsche pincher. Maar graag wordt ik gewezen op enventuele andere rassen die buiten zijn geen probleem vinden.

Alvast bedankt,
Maaike


honden page profiel NikaNika 3 doggies

honden foto van Nika

Kan niet veel zeggen over al die rassen maar als de hond in de winter ook buiten moet leven moet je ook kijken naar de vacht. Een Duitse Pincher bijvoorbeeld heeft volgens mij een veel te dunne vacht.
Je moet een ras zoeken dat redelijk zelfstandig is en niet al te baas-gericht.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ach waarom mag de hond niet binnen.Honden zijn toch zo gezellig in huis.Ze liggen altijd lekker bij ons.Een Husky kan goed buiten.

honden page profiel Carmen en Rayza de HuskyCarmen en Rayza de Husky 3 doggies

honden foto van Carmen en Rayza de Husky

Een Husky wil heel graag buiten, wat niet wegneemt dat de Husky ook naar binnen wil.
MAAR met dit weer van de afgelopen dagen, doe alsjeblieft dan een Husky naar binnen, dan raken ze oververhit.
Ze zijn kindvriendelijk, dat wel, maar laat ze nooit alleen, ongeacht het ras.

Meer vragen over husky zijn best welkom hoor ;-)

Vanwaar eigenlijk dat je de hond niet binnen wilt hebben? Je hond is toch een gezinslid wat ook graag bij de roedel hoort en ook gezelligheid wil proeven?

honden page profiel ???????????????????????????? 3 doggies

honden foto van ??????????????

Eeen boerboel kan ook heel goed buiten....alleen s'winters gok ik van niet ( weet het niet zeker) alleen als die een goede hok en ren heeft moet het geen probleem zijn mits verwarmd of winddicht.
Dit ras is wel erg waaks , enorm groot en mega sterk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zijn vele honden die mits ze een goed buiten verblijf hebben lekker buiten kunnen zijn, uit jouw schrijven maak ik uit dat de hond pertinent niet binnen mag, daar zal je wel een goeie reden voor hebben, toch kijken naar een hond met een goede vacht, want een kachel aan in het buiten verblijf in de winter ? misschien nog een waterbed erbij ? is niet nodig als je een hond uitkiest met een goeie vacht, goed vetbed wind en toch vrij en zo dat tie niet in de regen ligt.

een newfoundlander is een geschikte hond voor buiten, maar zit dolgraag bij de roedel, daarom geen geschikte hond voor alleen maar in een kennel, zo zijn er meerderen honden geschikt, maar willen toch graag deel uitmaken van een roedel, en daar hoort binnen toch ook wel bij. denk er eens goed over na, wat je precies wilt van een hond.

honden page profiel ShifuShifu 3 doggies

honden foto van Shifu

Berghonden kunnen prima buiten leven, als je ze genoeg aandacht geeft maakt het niets uit, vriendin van me heeft een jaar lang een sintbernard alleen buiten gehad, ze had eerst meerdere maar door omstandigheden hield ze deze over, die hond wou op het laatst niet eens naar binnen, die vond het prima zo, een hond hoef je echt niet de hele dag te vermaken, gooi er een paar kluiven bij een beetje speelgoed en ze vermaken zich prima alleen, daarbij slaapt een hond ook graag.


Martin (Gast)

kan een sintbernard goed buiten leven zonder veel aandacht? dan is het misschien een hond voor mij!

honden page profiel MaaikeMaaike

Hoi bedankt voor jullie reacties ik ben er erg blij mee.

De meeste rassen die jullie genoemd hebben zijn erg groot zijn er ook andere middelgrote honden die goed buiten kunnen leven (anders dan de husky)

Fijn ook te lezen dat er respect is voor iemand die alleen een hond buiten wil houden ik was bang voor erg negatieve reacties.

Maaike

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

als ik dit lees denk ik aan de pyrenese berghond of de newfoundlander of de tatrahond,die hebben een dikke vacht.
maar het zijn wel grote honden :-D

honden page profiel MaaikeMaaike

de pyrenese berghond vind ik een mooie hond maar ik had meer voor ogen om goed actief met hem te zijn misschien te gaan frisbeeen maar dat zie ik hem nog niet zo snel doen!!! ;-)

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

hahahahaha,weet niet of ze het kunnen,vanwege de grote,dus denk dat dat niet gaat lukken.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 2 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

een hus wil ook graag bij de baas zijn! Die van mij kan ik echt niet buiten houden. Hoeft ook niet ze kan kiezen.

honden page profiel NikaNika 2 doggies

honden foto van Nika

Volgens mij kan een Beagel ook buiten leven. Leuke middelgrote hond.

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

ik zou in het asiel gaan kijken naar honden die al buiten gewnd zijn.

maar een hond aan schaffen om vervolgens buiten in hok te doen daar kan ik dus niet bij. dan kan je beter een konijn aan schaffen ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

hmm ik zou het niet weten...
de husky? of een ander poolhondenras??

succes :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

en ja, misschien kun je in het asiel gaan kijken??
misschien vind je daar wel een geschikte hond :-)

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Nika, volgens mij kunnen beagles heel moeilijk alleen zijn (meutehonden) dus eentje buitenhouden lijkt mij geen optie.

De grote honden encyclopedie van Esther Verhoef is erg goed daar staat ook bij of een hond geschikt is voor een kennelleven.
Neem wel de grote encyclopedie anders staan veel rassen er niet in.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

duitse/hollandse herders

Coco (Gast)

Hoi Maaike,
Daar je verlanglijst ook een drentse patrijs bevat wil ik graag de engelse springer spaniel onder je aandacht brengen, dit al round hondje is zeer kind vriendelijk en lief en houd van lekker buiten zijn. zelf hebben wij een springertje van 14 maanden, die komt wel gewoon binnen. mijn ouders hebben er ook 2, wonen ook "buiten" hondjes liggen altijd buiten, willen ook niet binnen, ze hebben een grote kooi met geisoleerd hok. leuke anecdote is er een van een paar maanden terug, 1 van de 2 was geopereerd aan een wratje en mocht binnen in de mand, maar na 2 nachten ging ze vanzelf weer naar de kooi vond het maar saai binnen, dat ging helaas niet door de kap kon ze het hok niet meer in, ze was het er niet mee eens. na een weekje was ze weer gelukkig, ze lag weer lekker in haar hok. google maar eens op engelse spinger spaniel, lijkt erg op de drentshe patrijs alleen een slag kleiner, echt een all round hondje. essc.nl geeft ook een showlijn aan, persoonlijk vind ik die minder mooi, de jachtlijn is waar ik het over had. kijk liever op de site van het knjv. Veel succes met je keuze.

honden page profiel zonnetjezonnetje 2 doggies

honden foto van zonnetje

Ik zou een Newfie of een Landseer niet alleen buiten laten, die denken namelijk dat ze schoothondjes zijn en willen de hele dag alles samen doen O-) O-) O-) das heel gezellig, maar niet als je ene hond zoekt die alleen buiten kan.

Een tatra of pyr is wat zelfstandiger, maar dat is dan ook meteen wat ze wat moeilijker maakt.

bij het tuincentrum waar ik altijd heenga hebben ze twee Berner Sennens die buiten wonen. Ze willen niet eens meer naar binnen, maar zijn wel met zn tweeën.

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 2 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

Als ze buiten zitten in een lekker hok is het misschien een overweging om 2 honden te nemen. Het klinkt alsof jullie ruimte genoeg hebben :-) Dan hebben ze gezelschap aan elkaar op momenten dat jullie samen binnen zitten.

Zolang de honden een goed geisoleerd hok hebben waar ze in kunnen, denk ik dat best veel hondenrassen buiten kunnen leven hoor. Wij hebben een x stabij en die heeft ook een hele dikke vacht (en is ook lekker actief) dus ik denk dat dat best moet kunnen!

Succes met je keuze!

groetjes Judith
Sam & Roos

honden page profiel roy_Croy_C 2 doggies

honden foto van roy_C

als ik puur voor een buiten hond zou gaaan zal ik er ook voor 2 kiezen. omdat je een hond die altijd buiten zit niet altijd de aandacht kan geven die hij nodig heeft

honden page profiel roy_Croy_C 2 doggies

honden foto van roy_C

@ danger een boerboel is juist een hond die graag bij de baas is tuurlijk kan hij buiten maar dat heeft echt niet de voorkeur hoor

honden page profiel ???????????????????????????? 2 doggies

honden foto van ??????????????

een echte buiten hond is een kangal mijn ex-schoonfamilie hebben er twee pertinent buiten als waakhond voor het terrein van 25 hectare. ( buitenland )

@roy_c

Dat weet ik maar boerboel is uiteindelijk gefokt als terrein bewaker (leeuwenverjager)als ik me niet vergis....dat kan ook he ik weet gelukkig niet alles.

honden page profiel roy_Croy_C 2 doggies

honden foto van roy_C

kangal is een betere buiten hond ;-)

en wat je zegt over de bb klopt wel. het is een erf bewaker in hard en nieren maar over het algemeen hoouden ze de baasjes het liefst in het zicht.vito heeft hier ook ruimte zat maar ligt toch altijd voor mijn voeten ;-)

ik zeg dus niet dat ze het niet kunnen,maar dat er andere rassen zijn die er beter geschikt voor zijn zoals de kangal,cao,tatra,saplaninac enzo nog meer berghonden

honden page profiel roy_Croy_C 2 doggies

honden foto van roy_C

stukje over de bb miss wel intersant http://www.boerboelplein.nl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=9


en in amerika houden ze zoon beetje alle honden buiten

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik zou het niet weten. Herders niet want die zijn over de eeuwen heen gefokt om met de baas samen te werken. Die zijn dus heel baasgericht en zullen vrij onrustig en blafferig in een kennel worden. Tenzij je er een tweede hond bij zet en ze dus een klein roedeltje hebben.

Misschien een rottweiler? Ik ken wel iemand die een rottie buiten heeft zitten en dat is een heel lief ding. Maar hij gaat er dan ook wel 4x per dag mee uit en elke dag naar cursus.

honden page profiel Jacko1Jacko1 2 doggies

honden foto van Jacko1

Het is moeilijk aan te geven welk hondenras geschikt is voor het leven in een kennel De rassen die jouw voorkeur hebben zullen geen van allen blij zijn met een kennelleven.Je geeft aan dat je veel met de hond zal doen en dat is een goed voornemen, maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat dat de eerste paar jaar goed gaat en dat dat later versloft. Geen tijd, drukke baan, druk met de kinderen enz. Ik heb het veel om me heen gezien. De hond die dan ligt te vepieteren in zijn kennel.
Als je de hond regelmatig in huis haalt dan is de drang om je hond aandacht te geven veel groter.
Als je toch je hond absoluut niet in huis wil hebben, neem er dan twee, zodat ze gezelschap hebben als er eens geen tijd is. Succes.

honden page profiel vincentvincent 3 doggies

honden foto van vincent

ik heb even men hondenecyclopedie opengeslagen en de rassen die er uit kwamen waren de:
-beagle
-border collie
-weimaraner
ik heb zelf een bordercollie kruing cocker en die zit ook altijd buiten

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Maltezer Snuitje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^