Ziektenkostenverzekering hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Ik zit in dubio, wel of geen ziektenkostenverzekering afsluiten voor Kyra, Tis toch weer een kleine 20 euro per maand maar is het dat waard? Wie oo wie kan mij helpen. Ik heb eerder honden gehad die hebben toevallig allebij heel weinig met de dierenarts te maken gehad behalve dan sterilicatie en 1 keer per jaar de jaarlijkse spuit. Herder is 15 jaar geworden Keesje is 17 jaar geworden. Nu heb ik een kruizing Labrador/melchelse herder die heel actief is. Wat raden jullie mij aan? Wel of geen dierenziekenkostenverzekering afsluiten.(leuk scrabble woord,dierenziekenkostenverzekering lolll)

Groetjes Rianne en een poot van Kyra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ziektenkostenverzekering hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jojo

honden foto van jo

hoi rianne.
heb geen verzekering mijn oudere honden zijn 12 en 14 maar bijna nooit dierenarts kosten gehad.
heb een potje doe ik elka maand geld in dus heb altyd een achterdeurtje voor de hondjes.
maar ja de een wil wel een verzekering en de andere niet dus ja keuze moet je er zelf in maken.

lieve groetjes jo en haar 4 rakkers ;-)

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Hoi Rianne,

Hier verschilleb ook nogal de meningen over geloof ik ;-)

Ik zelf doe iedere week geld in een spaarpotje en als er dan wat is haal ik dat eruit ;-)

Een hoop dingen worden niet vergoed en ik heb er lang over nagedacht envond dit zelf de beste oplossing!

Succes met je beslissing.

Groetjes Joyce

honden page profiel paijmanspaijmans

honden foto van paijmans

Hoi Rianne

Ik zat er van de week ook aan te denken
maar als je 3 katten en 1 hondje wil verzekeren
nou dat gaat me dan ong. 600 per maand kosten
wie kan dat nou betalen,ik zal ook maar een spaar potje aanschaffen.
groetjes mariet.

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline

honden foto van Ramona & Eline

Mijn hond is gelukkig wel verzekerd.
Ik heb een labrador en het is vrij bekend dat deze vaak 'kwaaltjes' hebben (o.a. omdat ze vaak ALLES opeten wat ze vinden). Het kost dan wel idd ongeveer 20 euro in de maand, maar dat is beter dan dat er straks een grote operatie komt en je bent duizend euro kwijt! Bij mijn verzekering betaal k alsnog bij een ingreep 19 procent van de kosten, maar dat is het wel waard..

groetjes ramona

honden page profiel

Hier is al een topic over geweest... Daar staat een hele lijst met reacties en tips.

honden page profiel

Ik was iets te snel, dit is de link:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/182/verzekering.php

Staat onder de rubriek 'Medisch'

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik had nooit een verzekering maar spaarde altijd op een rekening waar automatisch wat op kwam en waar we verder niet aan zaten.
Maar door de afgelopen anderhalf jaar is dat potje leger dan leeg geworden.Dus nu hebben we wel een verzekering afgesloten eergister.

Je moet wel goed kijken heb ik gemerkt hoe en waar je dat doet.
Zelf hebben we nu petplan,die verzekerde meer en die heeft als voordeel dat als je de rekeningen allemaal bewaard je maar 35 euro eigen risico hebt.Je betaald daar nl 35 euro eigen risico op elke declaratie die je inleverd.Je kan de eigen bijdragen ook verminderen naar 15 of 25 euro eigen bijdrage,maar dat is mijnsinziens niet slim,want dan betaal je per jaar 24 euro meer om een eigen bijdragen te krijgen van 15 euro! en 12 euro meer om een eigen bijdrage te krijgen van 25 euro!Dan betaal je dus over een jaar gezien toe.
En ook bijv sterilisatie hebben wij niet gedaan,omdat bij sterilistatie moet je 2,70 betalen ,je moet 5 jaar verzekerd blijven.Toen wij dit uitrekende kwamen wij erop uit dat de kosten bij onze dierenarts niet hoog genoeg waren om ons daar voor te verzekeren dan zouden we toch geld toebetalen aan hun.Dat is dus per dierenarts heel verschillend de kosten.
Wij hebben ook voor petplan gekozen omdat het dochteronderneming is van de anwb,dus zal hij denken wij ook niet zo snel faliet gaan.

We hebben voor 5 jaar afgesloten (als dier overlijdt of om andere reden niet meer bij je woont,dan word die ontbonden) omdat onze honden nog onder jaar zijn en we dan elke 5 jaar op zelfde bedrag blijven van een hond onder een jaar en niet mee gaan met de verhogingen van ouder worden hond en dat scheelt toch enorm.

Vond het wel heel gepuzzel om tussen al die verzekeringen iets te zoeken en te vergelijken.
Wat ik trouwens heel leuk vond was dat ik belde naar petplan en ze mezelf in het gesprek zei dat ik heel goed uit moest rekenen of sterilisatie bij ons wel voordelig zou zijn of niet omdat dit per dierenarts heel verschillend is de kosten.Dus dat het ook wel eens zou kunnen dat het beter was dit niet te doen.Vandaar dat ik dit ook ben gaan navragen bij onze dierenarts.

Succes met uitpuzzelen.

Groetjes Marianne

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Dat is het nou juist ik wil Kyra na deze loopsheid laten steriliceren en dat kost hier in Enschede 300 euro vindt het een hoop geld en als ik haar in de verzekering gooi betaald de verzekering de helft. Maar ja je zit dan wel een jaar aan die vezekering vast (als je het voor een jaar zou doen) Ik denk toch dat ik alle extra'tjes wat ik van belastinggeld langdurigheidstoeslag ed op een spaarrekening moet zetten en de dierenarts daar maar van moet betalen.Ik heb maar een bijstandsuitkering dus geen vet pot. Moet het doen van die extra'tjes.

Lieve groet Rianne en een poot van Kyra

honden page profiel ..

honden foto van .

Bij petplan is een sterilisatie een aparte aanvulling erbij en moet je hem 5 jaar afsluiten.Kan niet voor 1 jaar.

Dat is duur 300 euro.
Zal ook wel duurder zijn denk ik omdat het teefje is,dan bij mij met reutjes.
Dat is idd een moeilijke beslissing.Heb je geluk met de hond en word die weinig tot niets ziek dan is een verzekering misschien "onnodig" maar ja als ze ziek worden dan is het dus een uitkomst.

Toen een zus van mij in de bijstand zat heeft ze haar dierenarts gevraagd of ze het in meerdere keren mocht betalen.Misschien is dat een idee.Wie weet doet jou dierenarts dat ook wel.

Groetjes Marianne

honden page profiel paijmanspaijmans

honden foto van paijmans


Ik heb een foutje gemaakt,het is ong 60,00 per maand.
groetjes mariet.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hoi Marianne

Ik heb het al gevraagt aan mijn dierenarts maar hij doet het niet morgen nog maar eens vragen Kyra moet voor de jaarlijkse spuit. Maar omdat het een eenmalige operatie is en ze al heel vaak op hun plaat zijn gegaan met mensen die in termijnen betalen doen ze het niet. En zo maken andere mensen voor de minima het kapot, kan ik mij enigszinds wel voorstellen.

honden page profiel ..

honden foto van .

600 zou ook wel heel erg duur zijn paijmans haahahahhhaa

Wat zonde Rianne dat ze dat niet wil.Lijkt me trouwens niet uitmaken of je nu een gewone rekening stuurt van een recente behandeling of in termijnen.Of moet je altijd contant betalen dan?

Hoop dat ze er morgen anders over denkt.

Groetjes Marianne

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Rianne,
Die € 20.00 per maand kun je beter in een potje gooien.

Ze betalen dan wel de helft zeg je, maar dat betaal jij weer dubbel en dwars terug, bovendieb worden een hoop dingen niet vergoed en laat dat dan de meest voorkomende ziektes/operatie's zijn bijvoorbeeld HD. Verder kun je je apart voor bepaalde dingen laten verzekeren, ja voor de meest voorkomende ziektekosten voor je hond. Dus het kost veel geld zo'n verzekering.

Dus een basis verzekering kost je al 240.00 € per jaar.

Lees in ieder geval de kleine lettertjes heel goed.
Je kan kijken wat er vergoed/niet vergoed wordt op de site's van de betreffende verzekeringen.

Maar wat Martie zegt lees dat topic maar eens.

Veel wijsheid.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Bij ons in de praktijk kan ook niet alles in termijnen betaald worden. Best wel logisch op zich, want ook een da heeft elke maand kosten (wil ook graag aan het einde van de maand zn salaris, net als de assisitentes, rekeningen van leveranciers moet de da ook voor het einde van de maand betalen, enz). Zou een duur grapje worden als je elke keer rood staat omdat mensen in termijnen betalen. Blijft nou eenmaal lastig een goede balans te vinden, want geloof me, er zijn héél veel mensen die in termijnen willen betalen. Veel mensen realiseren zich niet hoe duur een castratie van een teef is. Een teef gaat onder gehele anesthesie voor langere tijd, een reu krijgt een roesje en een plaatselijke verdoving. Plus hoe groter de hond, hoe meer narcose middel nodig is, er wordt veel instrumentarium gebruikt (wat ook weer schoon moet), en het kost al gauw zo'n 30 minuten. Al met al een hele kostenpost. Ik kan me wel voorstellen dat mensen daar van opkijken. Ik doe het voor Daan zo, elke maand een bedrag aan de kant voor de castratie. Overige kosten betaal ik wel als het zo uitkomt. Dan maar even roodstaan en alleen maar van de bonus van de AH eten ;-) dus een verzekring zit er voor ons niet in :-D

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

ik heb eerst ook nooit verzekering voor mijn katten en honden.
maar toen mijn kat in de dierenziekenhuis was gebracht en ik tot 400 euro moeten aflossen, heb ik gelijk me andere kat verzekerd.

mijn pup is nu ook al verzekerd, je weet van nooit al die dingen kunnen gebeuren en dan ben je veel geld kwijt.

maar ik heb wel de goedkoopster gekocht dan. haha


groetjes
yuki

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

bij mijn dierenarts in den haag kan je wel later betalen, alleen als het binnen die maand is.

shadow is verzekerd bij petplan en betaald 19,62 per maand bij mijn katten is die bij proteq en betaald die 13 euro per maand.

bij de petplan heb ik plus pakket afgesloten, daar zijn ook vaccinatie en wormenkuur inbegrepen.
je kan zelf de website lezen, of anders een spaarpot aanschaffen.
voor mij maak het eigelijk neit uit of ze verzekerd zijn ofn iet, ik werk zelf toch in een dierenpraktijk hahah

http://www.petplan.nl/
http://www.proteq.nl/index.asp?Navigationid=797



honden page profiel Heleen Heleen

honden foto van Heleen

Nero is bij Kruidvat (nationaal spaarfonds) verzekerd voor 20 euro pm. incl. vaccinaties.
Ik heb de premie van dit jaar er al weer bijna uit! 80% word betaald, 20% voor eigen rekening. Ben in één maand drie keer naar de dierenarts geweest dus ik ben ontzettend blij dat wij het gedaan hebben. Ik hoef gelukkig nooit te twijfelen over een noodzakelijke behandeling. geeft een goed gevoel.

Liefs Heleen en Nero

honden page profiel monicmonic

honden foto van monic

Ik heb er lang over getwijfeld of het verstandig was om te doen maar ik vind het gewoon te duur en ik heb twee honden vier katten dat is niet te doen vind ik.Gelukkig kom ik niet veel bij de da wel veel gedaan maar op de een of andere manier komen we er dan toch wel uit kwa geld zeg maar en daarbij ik heb een da die het niet erg vind als je later betaald of een regeling treft met hem maar ja we kennen hem ook al heel lang dat scheelt wel natuurlijk.Voor de inentingen betaal ik zo wie zo niet zo veel hij komt lekker aan huis en ik hoef niet met al mijn dieren naar hem toe en ze zijn dan allemaal weer ingeënt wat wil je nog meer.Dus voor mij geen dierenziektekostenverzekering.;-)
greetz monic

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

moet zo met mijn hond naar de dierenarts jaarlijkse spuit kost hier 36 euro dus ik heb best wel een dure dierenarts maar ja hij zit bij mij aan de overkant en ik heb alleen maar een scootmobiel en omdat mijn hond nog maar 14 maanden wil ik haar nog niet al te ver naast de scootmobiel laten rennen ookal vindt ze dat helemaal geweldig. En iedere keer mijn ouders vragen is ook geen optie want die doen al vreselijk veel voor mij.

honden page profiel Ellen KoeneEllen Koene

honden foto van Ellen Koene

Hoi Rianne,

Ik heb zelf nooit een verzekering gehad voor mijn bastaard honden. Meestal is dat een ijzersterk ras. En mijn honden zijn dan ook (vrijwel) nooit ziek geweest.
Nu heb ik wel een verzekering voor mijn honden. Het zijn windhonden en ze hebben hele lange poten. Daarbij kunnen deze gasten behoorlijk hard lopen. Ze kunnen wel tussen de 50 tot 70 km per uur bereiken! Ze zouden met een beetje pech hun poot kunnen breken als ze in een kuil zouden stappen. En een operatie daarvoor kan ik niet in een keer ophoesten. En ik moet er niet aan denken om dan de hond te moeten laten inslapen!
De kosten zijn geen € 600,00 per maand, hoor. Ik betaal ongeveer € 35,00 per maand voor twee honden, een grote en een middelgrote. Mijn honden hebben al een paar keer een ongelukje gehad (hechtingen en zo). De verzekering betaalt dan 81% aan je terug. De BTW moet je zelf betalen. Ook mag je met de verzekering 1x in de 2 jaar het gebit van je hond laten reinigen, mocht dat nodig zijn. Dus er zijn ook voordelen aan een verzekering, zeker als je niet de mogelijkheid hebt om een groot geldbedrag ineens te betalen.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Hoi Ellen,

Ik ben gisteren met Kyra naar de dierenarts geweest ze vondt Kyra er perfect uitzien ze heeft haar jaarlijkse spuit weer gehad dus kan ze er weer een jaartje tegen. Ik heb het met haar overlegt hun doen het zo je krijgt een rekening thuis gestuurd die je in 2x kunt voldoen dus ik wacht nog even tot ik geld terug krijg van de belastingdienst en mijn vakantie geld en betaal daar de sterilicatie van. 600 euro lijkt mij wel erg veel in de maand. Als je een hond goeie kauwbotten geeft en elke dag een dentastick hebben ze ook geen gebitsreiniging nodig dat heb ik bij mijn vorige honden nooit gedaan en dat doe ik bij deze hond ook niet tenzij ze last van haar gebit begint te krijgen dan is het wat anders. Volgens mij als een hond teveel tandsteen krijgt ligt het aan de voer wat je ze geeft als je elke dag vlees of dinner geeft krijgen ze er eerder last van tandsteen dan wanneer je ze brokken geeft, want bij vlees en dinner hoeft een hond in princiepe niet te kouwen en bij brokken wel. Dus ik heb mijn honden nooit dinner of alleen maar vlees gegeven, Kyra krijgt sávonds een beetje vlees door haar brokken heen voor de smaak meer niet.

honden page profiel ..

honden foto van .

Mooi dat alles goed is met der.

Ik geef mijn honden ook nooit iets anders voor de tanden dan die runderhuidkauwbotten.Poets de tanden ook niet.Nooit gedaan en ze hebben nooit iets anders gehad dan wit glimmende tanden.Om jaloers op te zijn.
Maar ze krijgen bij ons ook geen snoep, koekjes of anders.Alleen maar gedroogde pens en kauwbotten of kauwstaafjes.Af en toe een stukje kaas.
Na eten 's avonds waar dan vers diepvriesvoer en wat brokken zijn krijgen ze zo een dun leren staafje.Omdat ik ooit heb gelezen dat het goed is voor vertering en meteen worden tanden toch ook weer lekker schoon.

Groetjes Marianne

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

kyra is nog jong ik geef haar van die runderstaafjes die ik haal bij de aldi voor 99 cent maak die nog klein voor beloninkjes voor onderweg als ik bijv. naar de supermarkt ga en zij is mee dan haal ik zo'n stukje uit mijn jaszak en zeg ik zit gaat ze keurig zitten naast mijn scootmobiel en dan zeg ik goed oppassen vrouwtje komt zo weer.en ze blijft keurig naast de scootmobiel zitten hoor totdat ik terug ben ik heb gewoon een super hond al zeg ik het zelf

Kim (Gast)

Beste Rianne,

Ik heb een kruising hondje (9 kg) "Lady". Ze begint steeds meer ouderdomskwaaltjes te krijgen, maar nooit iets ernstigs! Dus ik had ook geen verzekering. Een aantal maanden terug begon Lady een beetje te kuchen en voor ik het wist stond ik bij de dierenkliniek op het universiteitsterrein van Utrecht. Na een aantal ingrijpende onderzoeken bleek ze een uitgezaaide lymfekliertumor te hebben te grootte van een appel.. Ik was ontroostbaar. Ik kreeg een rekening van meer dan 500 euro, maar het goede nieuws is dat ze nu medicatie krijgt en het super goed doet!! De medicatie kost ongeveer 60 euro per maand excl. het nieuwe voer.. Best heftig voor een student, dus ik heb mega spijt dat ik geen verzekering heb afgesloten.. Het gaat 10 keer goed en 1 keer goed fout!! Dan is die 20 euro per maand beter dan wat ik nu allemaal moet betalen!
Maar ze leeft en leeft prettig en daar doe ik dit voor!! Succes met je keuze!

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

ik ehb geen verzekering want de emeste dingen moet toch zelf betalenn bij petplan de erste 35 euro steeds bij andere weer wat ansdsders is ook durur ik maka wel potje elek maan d dus ja tien euro eleke maand maar weg leggeen

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ik ben blij dat ik het gedaan heb. We zitten bij Nationaal Spaarfonds en ben erg tevreden. We betalen voor Joep 20 euro per maand en zijn voor bijna alles verzekerd. Ook voor schade die joep anderen kan toebrengen. Bijvoorbeeld als hij een fietser omver loopt en iemand breekt zijn nek ben ik zelfs tot een miljoen euro verzekerd. Heb al veel met Joep gehad helaas ookal is hij een half jaar oud dus we hebben het er de komende jaren al uit. Ik ben erg tevreden.

Liefs van Tanja

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Ja bij Pet plan.
En nu heb ik met mijn huidige pei geluk ,die is nooit ziek.
En kom dus alleen maar bij de Da voor haar jaarlijkse inenting.
Maar mijn vorige pei was altijd ziek...en was zoooo blij dat ik verzekerd voor hem was.
Die bedragen die ik voor hem kwijt was ..had ik nooit bijelkaar kunnen sparen.
Mijn aankomende pup(engelse bulldog) word ook direct verzekerd!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ziektenkostenverzekering hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond ziekjes?
^