Weinig beweging?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

De basis vind ik gewoon vreemd, om een hond te zoeken die weinig beweging nodig heeft. Dat lijkt erop alsof je geen zin hebt om de hond uit te laten (of je ouders). Als je ouders geen zin hebben in een hond en alles wat daarbij komt kijken, moet je gewoon geen hond aanschaffen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig beweging?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik ben het met bovenstaande eens dat iedere hond beweging en afleiding nodig heeft. Lekker wandelen en onderzoeken, spelen etc.

Wel is het zo dat bepaalde honden echt stierlijk vervelend worden of gestressed als ze dit (al dan niet tijdelijk) moeten ontberen en andere honden veel gemakkelijker genoegen nemen met minder aktiviteit.

Ik ben wel benieuwd naar de overwegingen van TS.
Is het de bedoeling dat de hond voornamelijk binnen(tuin) gehouden wordt of is wandelen wel aan de orde, maar kleinere rondes?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Er zijn mensen die vanwege een handicap of ziekte niet veel kunnen wandelen, maar wel graag een huisgenoot willen.
Een uitlaatservice is dan een uitkomst. Maar evengoed is het van belang dan een hond te kiezen die ook gemakkelijker genoegen neemt met minder beweging.
Dus geen aktieve werkhond, maar een rusatig gezelschapshondje.

honden page profiel

er word gezegd dat gezelschapshondjes minder hoeven te bewegen...de terrier valt daar sowieso al niet onder die moet behoorlijk bewegen.
Ik heb een chi x maltees dus een gezelschapshond, maar als ik die afscheep met 3 keer een blokje om... dat gaat ie niet pikken hoor!
Wij maken zeker 4 wandelingen waar ik zeker 2 tot 3 uur per dag mee zoet ben, doe je dit niet heeft ie zoveel energie, daar kom je met "even wat binnen spelen" niet vanaf.
Kijk er zijn altijd mensen die hun hond niet of nauwelijks uitlaten of ze op de kattenbak laten gaan of ze alles in de tuin laten doen, maar of je hond daar gelukkig van word...
Ga er nou gewoon vanuit dat je bij een hond, iedere hond, elk ras, 1,5 tot 2 uur per dag aan het wandelen bent, weer en wind, zomer en winter, jaar in jaar uit, heb je daar geen zin in, geen hond nemen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik zeg niet dat een gezelschaps hond minder hoeft te bewegen. Maar wel dat een gezelschapshond vaak gemakkelijker genoegen neemt met minder bewegen dan een werkhond zonder hier teveel onder te lijden. Hier zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op.

Ik ben het met je eens dat iedere hond uitlaten en beweging nodig heeft en verdient. Wil je dit niet opbrengen is het beter niet aan een hond te beginnen.
Maar...er zijn mensen die door een ziekte of beperking daartoe minder mogelijkheden hebben.
Mogen deze mensen dan geen harige huisgenoot nemen? of is het beter te kijken naar de meest geschikte huisgenoot voor die specifieke situatie?

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

een zeehond O-)

ik vind veel vragen leerzaam en leuk...maar zulke vragen vind ik zo (bliep) :-D :-D

honden page profiel funnyfunny

honden foto van funny

Als je n hond wil waarmee je vooral lekker binnen mee wil spelen neem je toch gewoon n poes ??!! Voordeel van n hond is dat je er lekker veel mee buiten bezig ben, k denk dat als je daar vtv al over denkt van jee, misschien heb ik wel n keer geen zin of geen tijd moet niet niet aan n hond beginnen, geen enkele, want ook al staat bij n ras, neemt genoegen met n blokje rond, ook tussen rasgenoten zitten enorme verschillen, veel wijsheid toegewenst ;-)

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

yara is 13 jaar zie ik in een ander topic, waarin gezegd wordt dat ze nog min. een jaar zouden wachten met het aanschaffen van een hond, zodat ze goed de tijd zouden hebben om zich erop voor te bereiden en zich in te lezen. ;-)

honden page profiel

@Petra, ik vind dat als je al een hond hebt en bedlegerig zou worden je de hond niet weg hoeft te doen daarvoor, mits je wel iets kan verzinnen, kattenluik ofzo. Maar om aan een hond te beginnen als je al weet hem niet uit te kunnen laten vind ik niet eerlijk, een hond moet gewoon lekker kunnen spelen buiten. Mss kan je dan elke dag een buurmeisje een keer laten lopen ofzo, maar als het echt niet gaat, neem dan een kat ofzo ;-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

@ Leo (niek)

ben het helemaal met je eens..
franse bullen en mopsjes hebben vaak idd die stempel opgedrukt.
Ik moet hier ook minstens 1x per dag,buiten de gewone wandelingen,ff lekker met ze naar het bos.
Ze doen niets liever dan lekker rennen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind dat alle honden beweging nodig hebben en hoe lang je loopt hangt van de leeftijd af

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

een tibetaanse spaniel heeft genoeg aan 3x daags een blokje om. een geschikte hond voor mensen op een flat of ouderen :-)
maar natuurlijk is het wel beter als het ook 1x per week lekker kan rennen en spelen..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ja dat is dus ook wat ik bedoelde te zeggen.
Er zijn type honden die ook genoegen nemen met minder. Dus 3 blokjes om en verder heerlijk in huis kroelen en spelen en daar intens tevreden mee zijn.
Persoonlijk ben ik van mening dat het juist oudere mensen of mensen met een handicap/beperking vaak zo ontzettend goed doet om een hond om zich heen te hebben.
Mijn oplossing zou dan wel zijn om een paar keer per week een uitlaatservice in te zetten voor een keertje bos of iets dergelijks.

Cru beweren dat deze mensen dan maar geen hond moeten nemen vind ik erg kort door de bocht.

honden page profiel Anja van KesterenAnja van Kesteren

honden foto van Anja van Kesteren

Ik heb een maltezer en ik ga zowieso 's ochtends om 8.00 uur een grote ronde doen van ongeveer 3 kwartier samen met andere honden en baasje...heerlijk en Kathi geniet ervan!
Dan om 12.00 uur.....ruim een kwartier....en dan meestal rond 3 of 4 uur klein rondje en na het eten ongeveer 7 uur 'savonds weer een grotere ronde en dan voordat we naar bed gaan ...even voor het laatste plasje, dus 5x per dag gaat ze zowieso naar buiten door weer en wind en ze geniet ervan!
Iedere hond heeft beweging nodig en frisse lucht en voor jezelf is het ook gezond om lekker veel buiten te zijn!

honden page profiel elsels

honden foto van els

Ik denk niet dat je kunt stellen dat alle honden van 1 bepaald type ras minder beweging nodig hebben, zelfs al zou je een ras vinden die volgens de boeken minder beweging nodig heeft, kun je nog verschillende karaktertrekken tegenkomen, waardoor het ene hondje van dat ras meer beweging nodig heeft dan het andere hondje denk ik..
Ik heb bijv, een yorkje, er zullen best yorkjes zijn die genoeg hebben aan 3 keer per dag een blokje om, maar die van mij gaat dat bijv. eeeecht niet pikken!
Ik moet haar minimaal 4 keer een half uur laten rennen en ravotten buiten, anders heb ik echt een ADHD hondje binnen, die van geen ophouden weet!
Maar wat is de reden dat je een hondje zoekt die weinig beweging nodig heeft?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Honden zijn loopdieren dus ze hebben allemaal beweging nodig. Ook kleine gezelschapshondjes!! Nu ga ik iets heel lelijks schrijven en NIEMAND HOEFT ZICH AANGESPROKEN TE VOELEN!!! aLS OOK KLEINE HONDJES MEER ZOUDEN BEWEGEN MET HUN BAASJES , ZOUDEN ER MISSCHIEN MINDER VAN DIE KLEINE BLAFFENDE UITVALLENDE ETTERTJES ZIJN.!!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

hmmmmm volgens mij heeft dat toch vooral met de juiste socialisatie te maken O-)

honden page profiel

zo, dat is duidelijke taal Annelies!
Maar soms lijkt het wel alsof je gelijk hebt!

honden page profiel TZNTZN

Ik heb zelf een kruising kaukasische herder. Het is echt een hond die niet veel beweging nodig heeft. Ik ga elke dag naar de rivier met hem en dan kan hij een uur lang rennen en zwemmen enz. Dan gaan we weer terug en de rest van de dag ligt hij lief binnen. En natuurlijk doen we binnen ook nog af en toe en spelletje en krijgt hij vaak een kong. Ook doen we natuurlijk elke dag nog een paar korte rondjes, maar hij heeft relatief echt weinig beweging nodig. Hiervoor hadden we een mechelse herder, maar die had echt veel meer energie en daar moesten we steeds mee fietsen enz.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Sorry was weer even wat kort door de bocht!! Liep net in de bos met Déru die gewoon lekker stond te snuffelen, komt er ineens iemand aangelopen met een klein hondje die op Déru afgestormd komt., en haar gelijk boven het spronggewricht bijt. Déru springt om ,wil zich natuurlijk niet laten bijten, en hij hangt in haar lip> Lip aan het bloeden , 4 gaten in haar achterpoot!! Ik wide hem wegsturen met een armgebaar, maar toen dacht hij mij te kunnen pakken. Heb het hondje wat zich niet weg liet sturen bij haar nekvel gepakt en een paar meter weg gegooid. Eigenaar ontzettend kwaad, waarop ik hen kort en duidelijk verteld heb dat ik wist waar hij woonde en ik hem de rekening van de DA zou brengen!! Daarop pakte hij zijn hondje op de arm en vertrok. Was geen DA nodig maar ik was redelijk over de rooie, vandaar mijn reaksie!!!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Niet alleen kwestie van socialisatie dus, maar ook van onverantwoordelijk baasje.

Ik snap dat Déru zich niet in de hakken laat bijten. Vewrvelend toch dat er nog steeds mensen zijn die hun ongeleide projectiel maar laten gaan.

honden page profiel TR25TR25

honden foto van TR25

denk dat je dan een kortpotige hond moet hebben die hebbendenk ik wat minder beweging nodigdan de langpotige honden.
terriers kortpotig
herdershonden langpotig

hoop dat ik je heb kunnen helpen

honden page profiel LisetteLisette

honden foto van Lisette

Een pekingees heeft niet veel beweging nodig, hebben ze over het algemeen ook nooit veel zin in, een blokje om vinden ze net leuk zat, maar ga je eens iets verder vinden ze het ook niet erg, het zijn hele vrolijke hondjes met eigenzinnig karakter.
Je moet wel van kammen houden.




honden page profiel TR25TR25

honden foto van TR25

haha ha van kammen houden kwam zow grappig aan sorry :-D

honden page profiel nexzznexzz

honden foto van nexzz

Dat met het kortpotige klopt niet helemaal. Ik heb ene greyhound (windhond) en hij heeft niet veel beweging nodig. Hij kan makkelijk dagelijks alleen aangelijnd wandelen, met een paar keer per week een korte sprint.
Ik snap wel dat jullie adviseren dat ook kleine hondjes veel beweging moeten krijgen, maar in werkelijkheid (als ik naar mijn eigen buurt kijk) zijn er maar weinig mensen die met hun (grote of kleine hond) iedere dag een uur naar het bos losloopgebied gaan. Hier moet een hond uberhaupt blij zijn om 3X daags uit de tuin te komen.
Sommige mensen (en honden) houden er niet van om hele stukken te wandelen, maar compenseren dat door andere dingen met hun hond te doen.

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

nou gelukkig is ons gezeldschaps geen klein blaffend en uitvallend ettertje.. ze duikt al weg achter me als van die grote lompe happende mormels aan ziet komen..

honden page profiel yarayara

honden foto van yara

Hallo allemaal,

Tuurlijk wil ik wel wandelen, maar ik heb gehoord dat er ook honden zijn waar je elke dag minimaal 1 wandeling van een ander half uur (of zoiets) moet maken en dan nog een paar korte rondjes. Maar ik wil natuurlijk wel 4x per dag wandelen met het hondje maar ik zit ook nog met school. Vandaar de vraag of er hondjes zijn die dan iets minder lang hoeven te lopen... Veel mensen zeggen dan: gezelschapshondjes. Dus ik dacht laat ik het maar even vragen. Maar natuurlijk ga ik wel gwn genoeg met het hondje wandelen als ik er een krijg :-D

Gr. yara

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

de "gezelschapshondjes" zoals mijn boomer hebben net zo goed behoefte aan beweging!

Ik loop 5 rondes per dag, waaronder 2 rondes van zeker driekwartier, de andere 3 rondes wat korter
En regelmatig uitrazen in het bos
Vinden ze net zo lekker als grote honden !

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

dat is juist wat je er mee gaat doen ,.
hard lopen of fietsen enz ,,, :-D

honden page profiel renerene

honden foto van rene

Engelse en franse bullen zijn niet van die maraton lopers weet ik, of een basset?
Bij de grote rassen is de Old English mastiff ook geen lange afstandslopert!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weinig beweging?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: we zijn nieuwe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^