Hond uit het buitenland Ja/Nee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik weet dat een aantal van jullie honden uit het buitenland, via een herplaats stichting heeft.

Ik zou wel eens van verschillende mensen, dus ook die zon hondje niet hebben, willen weten hoe ze er tegenover staan.

Ja, altijd doen. Iedere geredde hond is er een.

Nee, niet doen. Als wij die hondjes blijven opvangen, verplaatsen we t probleem alleen maar naar Nederland. In de landen waar t mis gaat, moet men leren dat dit niet zo kan. En daar moet de verandering plaatsvinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland Ja/Nee" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DinekeDineke 3 doggies

honden foto van Dineke

Goede topic!
Ik heb op dit moment 1 hondje, uit een nestje bij iemand thuis.

Ooit wil ik een tweede hond en zit er wel eens aan te denken om die dan uit het buitenland te halen. Maar aan de andere kant zitten hier in Nederland ook nog genoeg honden die onze hulp kunnen gebruiken.
Moeilijk!

groetjes
Dineke

honden page profiel SasjaSasja

honden foto van Sasja

Als je een hondje wilt redden kun je ook eens kijken op stichting hulp en herplaatsing huisdieren. Dit zijn ex-proefdieren die ook een goed huis zoeken. Uit het buitenland is ook super goed. Mijn ouders hebben een hond uit Kreta meegenomen en hij is echt te gek. Er zijn voldoende opties. De hondjes die ik nu heb zijn mijn eerste honden maar de hierna wil ik zeker kijken bij zulke diertjes.

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Voor mij zou dat indd een moeilijke keuze zijn.
Omdat hier ook veel hondjes zijn die het slecht hebben.
Ook onze asiels zitten vol met hondjes die graag een eerlijke kans krijgen.
Dus ik kan geen ja of nee zeggen.
Maar let wel elk gered hondje is er weer 1.

Gr liesbeth,Turbo en Luna

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi rieneke
Toen mijn vorige hond overleden was .Wou ik een andere hond er is hier achter mij een mevr die buitenlandse honden opvangt die wou per see dat ik zoon hond nam .Maar ik wou er een uit het asiel in nederland ik zei tegen haar de asiels hier zitten ook vol .Ik zelf vind het heel goed werk hoor wat de mensen doen maar ik heb het idee dat het probleem hier in buitenland niet mee opgelost word .Dus nee ik wil geen hond uit buitenland maar een hond uit het asiel uit nederland
Ik denk dat ik hier geen vrienden mee maak op het forum Maar zo denk ik er over en hou mijn te goede ik heb niks tegen de mensen die er wel een uit buitenland nemen ook hun doen het goed zo
groetjes joke en taat

honden page profiel ..

honden foto van .

Hey,

Ik ben geneigd om nee, niet doen, te zeggen. We hebben ten eerste hier in ons eigen land al genoeg honden zitten die zitten te smachten om een liefdevol huis dus waarom die niet helpen. Ten tweede, je lost inderdaad het probleem in dat land zelf niet op. Daarnaast kan het (lijkt mij) voor de hond zelf ook nog eens een extra belasting zijn, hij/zij zit al in een lastige situatie met mogelijk diverse problemen (gedragsmatig en/of medisch) en dan komen ze ook nog eens in een geheel andere cultuur/omgeving terecht.

Een hond uit het asiel nemen ben ik echt wel voorstander van (wil zelf niet anders) maar dan wel uit eigen land.

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel ..

honden foto van .

Joke, ik snap je helemaal. En dat je hier geen "vrienden" mee maakt lijkt me sterk.
Ik vind ook dat je honden niet uit het buitenland moet halen om hier op te vangen. Ik kan daar een heel aantal redenen voor bedenken: ik ben er niet van overtuigd dat de honden beter af zijn hier (ja de krepeer gevallen wel, maar heus niet allemaal), en je kan daarmee maar 1 hond per keer redden. Als je al die honden weghaalt, daar waar de oorzaak ligt, wordt het voor de overheid daar niet duidelijk dat er een probleem is. Immers, die gekke Hollanders nemen die honden toch wel mee, hoef je er daar (lees plaatselijke overheden) niets meer aan te doen.
Het is, hoe wrang ook, ook hier weer een kwestie van vraag en aanbod. Zolang wij doorgaan met opvangen van honden vanuit verweggistan, houden wij het systeem daar (mede) in stand. Er is namelijk in hun ogen al lang een oplossing: de Hollanders.
Als al die hondjes daar blijven, dan wordt t probleem daar zichtbaar en kan er een oplossing gezocht worden. Dan help je veeeel meer honden. Ja, lange termijn werk, dat wel. Wil je toch wat doen? Doneer dan geld aan een plaatselijk asiel in het land van je keuze.

Zo Joke, ook ik heb nu geen "vrienden" gemaakt.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Joke en Rieneke

Ik ben het dan ook met jullie eens, de mensen die hun hond heel goed bedoeld uit het buitenland halen/opnemen mooi daar is niets mis mee. Maar hier in Nederland zitten inderdaad de asiels ook overvol met prachtige honden die ook een kans verdienen en naar mijn mening zou daar eerst naar gekeken moeten worden.Dus helemaal snappen doe ik het om die reden dan ook niet. Ja die arme honden daar in het buitenland het is prachtig dat men ze een kans wil geven en er mensen zijn die daar een hele hoop voor overhebben en opgeven, maar je lost het probleem er inderdaad niet mee op.

Lieve groet,
Wilma

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi rieneke en wilma en elvira
Ik ben blij dat ik niet als enige zo denk maar dorst het eigenlijk eerst niet te schrijven want ik wil natuurlijk niet de mensen voor het hoofd stoten die wel een hond uit het buitenland hebben .Maar inderdaad je lost er in het buitenland echt niks mee op
Groetjes joke en taat

honden page profiel ..

honden foto van .

Nee nee, Joke, je stoot de mensen niet voor het hoofd.
Je zegt toch immers niet "Je bent een oen dat je dat doet".
Je zegt: ik vind t beter van niet. Nou, dat is je persoonlijke en oprechte mening.
Wilma, Elvira, jij en ik, veroordelen de mensen die het gedaan hebben helemaal niet. We zetten kritische vraagtekens bij dit onderwerp. En dat is juist goed.
Dat is nou precies de reden dat ik dit topic gestart ben.

Blijf AUB voor je mening uitkomen hoor, die is hier erg gewaardeerd.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ik zelf vind het prachtig dat er hondjes uit het buitenland worden gered , maar het zijn er maar enkelen

veel beter zou het zijn om in die betreffende landen eens iets te doen aan mentaliteits verandering ,
daar is immers elke hond mee geholpen

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Hoi, wel, wij hebben een hondje uit Spanje geadopteerd en ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Dit hondje is enorm dankbaar!!! Kun je niet geloven. Ik besef ook heel goed dat er in ons land veel asieldieren wachten op een thuis, maar sedert we de situatie in Spanje gezien hebben, was de beslissing snel gemaakt. De situatie voor honden is daar dramatisch en erbarmelijk! Veel erger dan hier hoor! En het draait niet om 1 hondje die gered wordt, de mond aan mond reclame en internet zijn goeie manieren om mensen er bewust van te maken. De organisatie die zich daarmee bezig houdt heeft al heel wat Spaanse hondjes een beter leven gegeven via adoptie. En ik bewonder die mensen voor hun werk, want het is een zware job, om al die ellende onder ogen te zien. Maar ik ben wel volledig akkoord dat de mentaliteit in zuiderse landen drastisch moet veranderen! Ik zeg maar ; elk gered hondje is een gered leven, van uit welk land het dier ook komt...
Ieder zijn mening natuurlijk!
Groetjes, Lindeah

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Hallo Rieneke,

ik las net jouw bericht en wilde toch nog iets zeggen over het probleem in het buitenland. Omdat je zegt dat het misschien beter is dat de honden daar blijven zodat het probleem zichtbaar wordt en naar een oplossing kan gezocht worden. Wel, weet je wat die oplossing is voor hen??? Ze brengen alle (verwaarloosde, mishandelde of op straat levende) honden naar dodingsstations of ze hangen ze gewoon op aan de bomen!! Of nog erger, ze gieten kokend hete pek over ze heen...allemaal zulke martelpraktijken om hun probleem "op te lossen"...ik weet niet wat je daarvan denkt?

honden page profiel

honden foto van

Stelling 2 NEE helemaal mee eens.
Ik opperde gisteren al dat alle vuilisbakkies gecastreerd zouden moeten worden. Verbeter de wereld en begin bij je zelf. Nederland heeft al zoveel honden in assiels, daar moet eerst wat aan gedaan worden.
Als andere landen ook zoveel mogelijk reuen zouden castreren dan zal langzaam het probleem kleiner worden.

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Ik vind het wel vreemd dat de meesten dit geen goed idee vinden...!? :'( kvoel me wel een buitenbeentje nu...Net alsof jullie vinden dat wij geen goede daad gedaan hebben door een buitenlands hondje te adopteren.
Castreren is misschien wel een oplossing, maar daarmee hebben die dieren nog geen beter leven...En in die landen wil de overheid daar zeker geen geld aan spenderen...Honden zijn daar erg minderwaardig hoor!

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Lindeah,

Goed lezen, je hoeft je geen buitenbeentje te voelen, is niet nodig.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny

honden foto van hondengek , reny

ja ,ik weet er alles van , heb zelf op kreta gewoond en ook veel ellende gezien , :'(
tijdens het toeristen seizoen probeerden restaurant eigenaren toeristen binnen te lokken dmv zwaar verwaarloosde katjes los te laten rondom hun restaurant , en dit was nog maar het topje van een hele grote ijsberg , alle toeristen hadden immers medelijden met die stumpers
ik ben met menig griek de discussie aangegaan , maar als je als griekse man zijnde goed bent voor een hond of kat ben je een mietje , en ligt dus buiten de groep ,
en ik vind wat jij hebt gedaan lindea een prachtige daad , maar in de landen van herkomst moet echt een mentaliteits verandering plaats vinden

het zijn niet alleen de arme dieren die de dupe zijn , ook verstandelijk gehandicapten zijn daar niets waard , etc etc , maar dat is een heel andere discussie

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

dank je Wilma... :-D

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

En dank je reny...de situatie is inderdaad schrijnend! Om gek van te worden als je al die ellende hoort...Heel triest...

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

een hond uit het buitenland
ja zie topic 'markplaatsellende ' dat zegd genoeg :'(
http://www.hondenpage.com/hondenforum/3375/marktplaats-ellende.php

honden page profiel jojo

honden foto van jo

ik zeg ook nee.
en ben het met de bovenstaande mensen eens.
begin eens in nederland.
en begin ook bij jezelf.
dus NEE

gr jo

honden page profiel de belsde bels

honden foto van de bels

Ook ik zeg nee op de vraag.
Honden genoeg in eigen land die "gered" moeten worden. Op den duur is het zelfs een beetje een rage aan het worden "red een hond uit het buitenland"...
en al die arme sukkeltjes in onze asielen dan?...

en inderdaad iedere geredde hond is er eentje minder,
en petje af voor mensen die het doen, maar ik zal het nooit snappen;
onze asielen zitten hier wel nog steeds overvol,
moeten we de spanjaarden en grieken anders niet aanschrijven om onze "vuilbakjes" te adopteren?

(vuilbakjes niet negatief bedoeld, ik vond gewoon een grappige verwoording)

honden page profiel SasjaSasja

honden foto van Sasja

Hoi Lindeah ,
zoals je bij mijn reactie hebt kunnen lezen hebben mijn ouders ook een hond uit Griekenland meegenomen en wij als familie hebben er nog nooit spijt van gehad. De honden die hier in het asiel zitten leven als koningen ten opzichte van de dieren in het buitenland. En al red je er daar maar 1 dan is het er toch nog 1. Sommigen moeten eerst eens nadenken voor ze gaan reageren op dingen waar ze geen verstand van hebben!! Elk hondenleven is er 1 en of het dan een nederlandse of een buitenlandse is , dat moet niet uitmaken. Ik ben het er mee eens dat de regeringen van die landen er wat aan moeten doen maar je wilt idd de dodingsstations ook niet zien daar. Dus mensen die dit nog nooit hebben gezien , ga maar eens googlen ipv te oordelen!!!!!!

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Als je dit een rage kunt noemen!...dus laat die honden ginder maar aan hun lot over!!!!!!!
Je kunt je echt niet inbeelden hoeveel slechter ze het daar hebben hoor!!! Wij hebben ook geopteerd om eerst een binnenlandse hond te adopteren, maar na lang wikken en wegen was het voor ons wel duidelijk. Dus ik ben er trots op dat ik het gedaan heb...Sorry voor diegenen die er anders over denken...dit kun je zeker geen rage noemen, het is tenslotte evenveel verantwoordelijkheid die je moet nemen...meer zelfs...je moet enorm veel geduld hebben (en dat deed ik met plezier)Het is een kroon op je werk als je ze ziet openbloeien na al het onnoemlijke leed die ze daar doorstonden. Mijn hart smelt als ik m'n Spanjaardje nu zie...

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Super van jullie Sasja!!!! :-)

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

hoi allemaal,

Wij hebben Nina uit spanje via een nederlandse organisatie die een dodencentrum heeft opgekocht en er een asiel van heeft gemaakt.
Ik moet eerlijk zeggen dat het bij ons minder ging om waar de hond vandaan komt en meer om de hond zelf. we hebben maanden zitten neuzen op internet (bij officiele stichtingen) en omdat het een nederlandse organisatie is doken zij dus ook op. toen we Nina's foto zagen en haar informatie lazen waren we verkocht. we waren dus niet specifiek op zoek naar een hondje uit het buitenland, maar werden verliefd op haar blik op de foto's en zodoende adopteerden we toch een hondje uit Spanje :-D


honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

in mijn opinie is elke hond een geredde hond...
als ik denk aan hoe Nina's leven er nu uit zou zien als we haar niet geadopteerd hadden en hoe blij en vrolijk ze nu is... maar dan is dat natuurlijk vanuit mijn emotioneel standpunt.
als je kijkt op basis van het feit dat er hier ook genoeg honden een huisje nodig hebben dan is het eigenlijk logischer dat je het probleem hier verhelpt.
maar als ik het opnieuw mocht kiezen zou ik nog 10 keer voor onze Nina uit spanje kiezen :-)

honden page profiel cinta 4 shihtzucinta 4 shihtzu

honden foto van cinta 4 shihtzu

mijn zus heeft toevallig sinds vandaag een hondje geadopteerd die nog uit griekenland naar nederland moet komen.

Zelf ben ik altijd bang dat zown hondje die veel heeft meegemaakt geestelijk gebroken is en niet meer op te voeden is.
daarom durf ik zelf de risico niet te nemen.

maar de toekomstige inwoner van mijn zus is nog maar 4 maand, dus waarschijnlijk komt dat wel goed :-)

ik heb iniedergeval gewaarschuwd dat de opvoeding veel meer werk kan opleveren. O-)

Anoniem (Gast)

Hallo Cinta 4 shihtzu,
onze Artuur was ongeveer 1 jaar toen we 'm voor de eerste keer ontmoeten. je hoeft zeker niet bang te zijn, dat het niet zou lukken om een emotioneel en lichamelijk misbruikt hondje op te voeden. Dit uit ervaring, het was ook met vallen en opstaan bij ons. Maar met heel veel geduld kom je er zeker!!! En dan zijn ze je ook dubbel dankbaar eens je hun hartje gewonnen hebt...

honden page profiel Lindeah DelahLindeah Delah

honden foto van Lindeah Delah

Ik ben dus Anoniem hierboven, sorry, was vergeten in te loggen.... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond uit het buitenland Ja/Nee" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
^