Border collie of witte Herder? iemand raad graag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey

ik had eens een vraagje naar iedereen zijn mening?
we zouden dus nog een puppy erbij nemen, normaal zou dat een border collie worden maar nu zijn we een witte herder tegengekomen en moet zeggen dat staat ons ook super aan.

Onze passie is hondenschool, gehoorzaamheid en later agillity en gaan fietsen met de honden.
Ook deels omdat we een druk leven hebben thuis een winkel dat de onze niet ganse dag alleen zit.

ander kant is dan ook wel dat de honden tegen vreemde moeten kunnen het gebeurd wel eens dat iemand gene schrik heeft en zomaar achter binnengaat.
ook mogen ze in de werkplaats bij mijn man liggen en is het niet de bedoeling dat ze steeds naar de mensen toegaan.

en planning voor kinderen is er ook.
nu had ik graag de mening gehoord van wat wel of wat niet?

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie of witte Herder? iemand raad graag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Poeh! Persoonlijke vragen hoor.

Ik denk zelf dat de Witte Herder afschrikwekkender overkomt,vanwege zijn formaat, maar hij is over het algemeen volgens mij wel socialer dan de Border.
De Border zal in de regel niet zo snel op mensen afgaan.

Het stukje hondenschool/ sport doen de honden beide graag. Ze zijn allebei heel sportief en kunnen een enorm uithoudingsvermogen ontwikkelen. Nu denk ik dat de Border wat behendiger is voor de agility. Naast de fiets kunnen ze absoluut allebei.

En wat kinderen betreft is het een kwestie van opvoeding van kind en hond, alhoewel de Witte herder erom bekend staat zeer goed met kinderen te zijn.

Veel succes met je keuze!

honden page profiel JosineJosine

honden foto van Josine

Het klinkt alsof jullie een druk leven hebben en er ook nog kinderen bij willen. Op wat voor termijn staan die gepland? Het is nl. denk ik een beter plan om eerst aan de kinderwens te beginnen en er daarna als alles gesettled is, pas aan een tweede hond verder te denken. Op die manier heb je een beter overzicht of een tweede hond nog in de drukte past en heb je tezijnertijd meer tijd om je pup alle aandacht te geven.
Zelf heb ik border collies. Ze zijn hartstikke lief en vriendelijk, maar ze vergen wel flink wat tijd!
Succes met je beslissing.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

ja een persoonlijke keuze dus, ze tippen best veel aan elkaar.

Ik denk ook een beetje hoe je ze opvoed want onze labrador van 16 maand lijkt qua karakter op een border even hevig alleen mist ze het eye dus is meer afgeleid op geuren.

maar ik heb een border gehad en vond hem heerlijk, een herder ken ik persoonlijk niet... wij houden wel alle 2 van knuffelen met onze honden.

moet ook beetje denken aan de winkel, ze lopen tenslotte soms los in de tuin.
en soms staat de poort open en mogen ze natuurlijk echt niet gaan lopen.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ik ben het zeker met Josine eens...

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik zou idd even kijken of je de rassen kan bieden wat ze nodig hebben.
Veel witjes zijn nogal waaks en als er iemand een winkel of garage binnen komt kunnen ze erop af vliegen. Zich laten aaien door iedereen willen ze niet, sommigen kunnen zelfs angstig zijn voor vreemden.
Maar ze hebben wel veel beweging en geestelijke uitdaging nodig. Als je ze bv overdag in de winkel hebt gaan ze zeker waken, want ze gaan zich vervelen en zelf wel dingen verzinnen.

Net als de border, al zal die ipv waken misschien eerder op andere manieren vervelend worden. Want een border heeft nog meer geestelijke uitdaging nodig.
Borders zijn wel sociaal maar zullen niet zo snel op mensen aflopen voor een knuffel, maar de meeste waken ook niet heel erg.

Ik zou ook eerst even goed uitzoeken wat je de hond dus kan bieden, want als ze overdag veel in de winkel of werkplaats moeten verblijven gaan deze 2 rassen niet passen.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Josine

Ja ik heb een border gehad en vond hem heerlijk, ook onze lab is vrij druk.

ons leven is druk maar onze hond is onze ontspanning ik werk fulltime en als ik thuis kom is mijn taak effe fietsen met de hond dan eten maken en de winkel en daarna hondenschool.

maar kinderen is pas voor achter een dik jaar, en de pup voor nu.

het probleem is wij hebben maar ene hond en die ligt elke avond bij mij, wat mijn man best wel erg vind. hij knuffelt er ook zo graag mee maar als ik er niet ben doet ze dat ook maar niet als ik thuis ben.

+ wij werken zoveel dat we graag onze ontspanning willen voor mij is dat hondenschool, en wij zouden dat graag samen doen maar met ene hond gaat dat niet.
vandaar de keuze voor 2 honden.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

hey Mexx

ik ken zelf een border, en ik weet wat ze nodig hebben. en denk dat het niet veel scheelt met een witte.

en ja overdag zal die thuis binnen of buiten zitten met kyra maar zodra ik thuis ben ga ik met hun fietsen in de bos en takken gooien of naar de school.
op zaterdag maak ik er ook tijd voor.

het is ook de bedoeling om dat samen te doen met mijn man als ontspanning.

ben zeker dat het een van de 2 gaat worden, weet alleen niet welke.

ik hou enorm van het karakter van een border, juist het werkwillige.
waken hoeft ook niet, onze lab is een zok van een hond maar niemand zal binnenkomen als die aan de poort staat hoor...

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Je wilt buiten de werktijden wel veel doen, maar ik ben bang dat de honden erg vervelend kunnen worden overdag..
Als Mexx te lang in de tuin zit gaat hij al erg waken, zelfs langs vliegende vogels etc. Hetzelfde bij thuiszitten. Als hij geen uitdaging krijgt gaat hij wat verzinnen, of het huis overhoop halen, of extreem waakzaam zijn, of de hele tijd mij tot iets proberen te verleiden.

Een border zal ook vervelend worden.

Het zou wel kunnen als je ook zorgt dat ze tussen door even wat te doen hebben, bv lekker met de uitlaat mee en even eruit en rauzen.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

hey mexx

ja het zit zo he, van 8u tot 12u zit ze nu alleen buiten en ja dan verveeld ze zich ook en haalt iets overhoop.

om 12u komt mijn man thuis en gaat ze mee binnen eten dan liggen ze op de zetel tot 1u30 en gaat hij in werkplaats en gaat ze mee en loopt ze daar wat rond.

als iemand binnenkomt doet hij ze binnen en als het rustig dan komt ze weer mee in werkplaats en speelt hij of zoekt ze wat om mee te spelen in de werkplaats.
en als ze geen zin heeft blijft ze lekker binnen en legt ze zich de ganse namiddag op de mat.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik denk dat als je man in de tijd van 12 tot 1:30 een fikse wandeling gaat maken en even wat traint dat de hond het wel kan volhouden, afhankelijk van het type. Een werktype zou ik niet kiezen.

Maar hoe gaan jullie dat doen met een pup dan? Die kan niet zo lang alleen zijn? Dat zal wel een paar weken duren.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Mexx

Ik weet het niet echt maar onze winkel is aan huis he, dus die is nooit alleen.

hetzelfde als we met kyra hebben gedaan. dit heeft eigenlijk nooit een probleem gegeven, ik moet zelfs zeggen met niks was dit een probleem omdat hij juist altijd thuis is behalve voormiddag.

nu je zegt geen werklijn he, we zijn erachter gekomen dat Kyra haar gedrag en haar andere bouw dus te wijten is aan dat ze een pure jachthond dus werklijn is. vandaar dat ze zo enorm hevig is.

mijn border was ook werklijn

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Moeilijk vind ik. Ik heb zelf al vaker aangegeven niet zo snel meer voor twee honden tegelijk te gaan!
Het is niet zo dat je de tweede "zomaar even" met de andere meepakt en opvoedt. Het is gewoon dubbel werk, als het niet meer is. In de tijd dat wij twee honden tegelijk hadden haalden ze maar wat kattekwaad uit hoor en haalden ook genoeg overhoop! Ik dacht dus ook dat het minder zou zijn met een tweede.. Nou, niet dus. Sterker nog, Lux is een stuk kalmer nu hij alleen is in huis. Het is voor het eerst dat ik een hond volledig vertrouw los in huis.
Maar ik begrijp het wel hoor, het idee van elkaar kunnen vermaken e.d.
Toch vind ik het geen reden om voor de hond een tweede erbij te nemen. Er is maar een ding wat een hond wil, al heb je er 10: contact met de baas!

Succes!

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Jeannette

Ja ik begrijp je volledig hoor, maar daar is het ons ook volledig om te doen.

Kyra is de hond waarmee ik alles doe, hondenschool fietsen... alles savonds voor tv is het mijn hond die op mijn schoot ligt en knuffelt met mij hij gaat ook eens naar mijn man goeiedag zeggen knuffelen maar komt terug naar mij.

dat doet hem best pijn omdat hij elke dag bij mij ligt en kyra kan zich gewoon niet in 2 delen en dan roepen we hem samen en dan weet ze niet wie ze moet nemen of dan kietelen we haar dat ze terug komt naar mij ofzo.

mij ons in huis is het gewoon zo 2 baasjes die doodgraag honden zien en maar 1 hond! ook blijft hij nu thuis tijdens hondenschool omdat hij zelf zo graag wilt gaan maar er is maar 1 hond en die luisterd beetje beter na mij dus hij kan er niks mee gaan doen...

en zo zijn we op een 2de hond gekomen.

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Ik begrijp precies wat je bedoelt!

Dat was de reden dat wij de eerste keer een tweede hond namen.
Mijn DH-teefje was gewoon echt van mij en luisterde totaal niet naar mijn man. Zo is het met alle honden geweest hier. Ze hechtten zich aan mij. Behalve bij Lux, hij is door mijn man getraind, maar als puntje bij paaltje komt... Lux ligt altijd bij mij.
Nu is het zo dat mijn man niet zo aanhalerig is naar honden toe, dus dat scheelt.
Het is voor ons gewoon niet practisch om twee honden te verzorgen. We doen weinig meer samen met de hond, meer het wandelen over het strand, maar het komt erop neer dat we een soort wisseldienst hebben. We hebben ons werk, kids en paard ook nog!

Als het nu werkelijk zo is dat jullie beiden zo graag met honden bezig zijn en er ook helemaal voor gaan, vraag ik me af wat je tegen zou houden inderdaad.

Even op de volgende verder, mijn vakje blokkeert weer...

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Let wel: zodra er een kindje komt, verandert er heel veel!
Het samen wandelen wordt moeilijker, het uitlaten van twee honden tegelijk wordt ingewikkelder en het "letten op" de honden wordt lastiger. Echt waar!

Zonder onze dochtertjes gingen we altijd samen op stap met ieder onze eigen hond. We trainden, we wandelden, hadden zo ieder onze eigen hond om ons om te bekommeren. Heerlijk! 's Avonds onze eigen hond... Ik had ze dus beiden op schoot.

Oplossing: kop vd hond bij jou en de billen bij je man!

Als je de ruimte en de tijd hebt, zul je je idd af moeten vragen welk ras..

Toch neig ik steeds meer naar de Border in jullie situatie. Maar dat is een persoonlijke keuze..

Veel succes!

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

daar heb ik ook steeds last van dat vakje blokkeert!

ja mijn man is ook zo een knuffel met de hond, het is ook de bedoeling samen hondenschool en dat word zijn hond.

natuurlijk heb ik ook wel een druk leven, winkel, werken (zomermaanden wel niet dan zijn we samen thuis), rij ook nog paarden, en later een kindje.

maar als ik kijk met kyra sta ik op en ga ik slapen dat is mijn ontspanningsblok in huis als ik naar haar ogen kijk ben ik helemaal weg. :-D

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

hey ja ik neig er ook naar, ook qua grote
maar ik ben zot van borders he. Nu ziet hij graag een herder dus ja.
ons huis zelf is niet zo groot onder en de tuin 20 op 20 en brede lange oprit maar vind ik klein voor zo een grote hond.

ja zo het nu savonds kop en poten bij mij en mijn man ligt met zijn kop op de hond zijn kont / rug.

ja dat feit met een kleine dacht ik ook aan, want dan is het iets moeilijker maja die slapen ook veel he in begin en ja hoe ga je dan samen naar de hondenschool? om de beurt? maarja voor hetzelfde duurd het nog 5 jaar dat weet je niet he

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Wel goed van je dat je nu al rekening houdt met eventuele kinderen!

Wat heerlijk dat jullie zo'n band met Kyra hebben.

Goed overdenken, het is echt wel belastender hoor, 1 of 2.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kyra, heeft het geweldig bij je, een drukke baan, straks nog eventueel kinderen, twee honden ? ja daar wil je voor gaan, besef dat het veel en veel werk zal zijn, baan kinderen en honden.

allebei de rassen vind ik geweldig, vooral de bordercollie, dat zijn honden waar je veel mee kan gaan doen, je wilt graag dingen met je hond doen, daar is de border uitermate geschikt voor, ook de witte herder , als je die bij een goeie fokker weghaalt, is een uitmuntende hond, het is wel een herder, en zal jullie zeker beschermen en behoeden voor alles. de keus is aan jou, ben benieuwd. :-D

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey

ja wij hebben echt een super hond onze KYRA ze is nog maar 16 maanden maar super slim en zo hevig. ook op de hondenschool is ze best goed.
als je haar ziet zie je ook hare speciale bouw volledig jachthond. (zal nog eens foto's maken)

alles gaat eigenlijk perfect behalve de hond delen s'avonds, nu weet ik alleen niet wat kinderen (1) gaat geven kan ik totaal niet inschatten maarja moet ik wachten tot het zover is want je weet niet hoe lang zoiets kan duren he :-)

we gaan het nog eens bespreken, maar ik denk dat het niet uitmaakt en dat alle 2 goede keuze is.
ik heb voorkeur op border en mijn man op herder dus we zullen zien wat eruit komt.

qua grote denk ik border want die moet ook op de zetel dan he.

honden page profiel angelinaangelina

honden foto van angelina

onze bentley is bijna 9 maanden en zeer lief in de omgang, hij is gek op kinderen en kijkt dan ook niet op als er een kind voorbij loopt en hem een aai geeft.
hij gaat 2x op een dag mee de kinderen uit school halen en dat gaat helemaal super maar dat hebben we dan ook gelijk gedaan in de socialisatieperiode.

hij luistert goed en pakt dingen die je hem wilt leren heel snel op (als je er maar genoeg "snoepjes" in doet :-D .

ben heel benieuwd naar wat voor hond jullie besluiten te nemen.

veel plezier in ieder geval naar het zoeken van een puppy.


groetjes, Angelina en een pootje van bentley

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

boh

nu zegt de pa van mijn man, dat wij dat beter niet zouden doen.
Hij denkt dat kyra niet zo lief gaat blijven dan, omdat ze heel opeisend is, veel aandacht wilt en de ganse dag achter u aanloopt en wilt knuffelen.

hij zegt dat ze dan misschien jaloers gaat worden en misschien zelfs vals ofzo
(ze heeft nog nooit gegromd of gehapt of iets in haar heel leven)

dus ik denk zelf van niet maja

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dat zou kunnen. dat ligt geheel aan de hond. Wij hebben lange tijd geen 2e hond gewild omdat Mexx onze aandacht echt nodig heeft en als we moeten delen zouden we hem ongelukkig maken.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

goh ja

ik weet het echt niet, ik denk zelf van niet omdat ik mij geen lievere hond kan voorstellen maar ze eist wel veel aandacht dat wel.

en wij hebben aandacht teveel dus ja iedere hond krijgt dan een ganse persoon aandag ;-)

ja moest ik dat weten zou ik het natuurlijk niet doen he.

honden foto van Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

Van witte herders heb ik niet veel verstand, ja dat ze mooi zijn :-D maar verder ken ik ze niet.

Ik kan je echter alles over de bordercollie vertellen... ben zelf een super fan van dit ras. En dit ras past ook precies bij mij.

Een bordercollie is een bezige active hond, die met genoeg beweging ook een hele leuke huis hond kan zijn maar... als ze verkeerd opgevoed worden kun je heel veel problemen krijgen met een bordercollie.

Borders ontwikkelen heel snel "stoornissen" bvb. Onze Django, was 1,5 toen hij bij ons kwam, moest weg vanwege zoontje van 4 dat een hekel had aan de hond. Django zat daardoor veel opgesloten en kreeg heel weinig beweging. Resultaat: hond die katten drijft - in het begin steeds weg liep.
Wat je veel ziet met verkeerd opgevoede borders is dat ze bvb katten, auto's, fietsers en soms zelfs kinderen gaan drijven. Ze raken gefrustreed en gaan soms zelfs over tot bijten en agressie.

Ook hebben bordercollies sneller moeite met andere honden rassen omdat ze vaak een andere manier
van comuniceren hebben dan alle andere honden rassen, een bordercollie kijkt namelijk heel snel een andere hond aan en in de honden taal is dit een teken van dominanite terwijl de border dit eigenlijk niet zo bedoelt.


honden foto van Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

ik wilde dus zeggen, denk er heel goed over na omdat je al een andere hond hebt, wat ik begreep geen border, of die rassen samen ook klikken.

Als je gaat kijken naar een pup/hond altijd je eigen hond mee nemen, dan kun je zien hoe ze reageert.

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey

ja ik heb een labrador, en een super vriendelijke tegen alles en iedereen.

dus ik denk niet dat daar echt een probleem bij zit.

ik zelf heb vroeger een border gehad, die was toen die een jaar was gebeten in zijn been door een herder en sindsdien moest die niks meer van een andere hond weten.

Hij zou niet bijten maar liet zijn tanden zien en ging lopen (zelf nooit gebeten)

honden page profiel VeroVero

honden foto van Vero

Hey

neen ik ben er toch uit dat een BC gaat worden ;-)

met onze winkel wil ik ook geen gekke dingen proberen en ik ben verliefd op het ras...

waar we hem gereserveerd hebben "kennel make it happen" vond ik de hondjes ook echt super de moeder is niet zo een werkhond maar een knuffel en de vader een werker.

en ik heb mij verdiept over de witte en er zijn toch veel bange honden en instabiel. (ook goede he) maar dat risico wil ik niet nemen omdat ik nu ook zie dat veel kindjes naar kyra gaan om te aaien en haar vertrouw ik 200%.

zo de keuze is gemaakt!

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Hey, gefeliciteerd!

(Ik wist wel dat het de BC zou worden...)

Heeft de kennel een website, dan ga ik meteen een kijkje nemen! Hou je ons op de hoogte?

Veel succes verder

Liefs, Jeannette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie of witte Herder? iemand raad graag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^