‘Gevonden’ pups in huiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

Soms zie je filmpjes voorbijkomen waarbij pups langs de kant vd weg worden gevonden in het buitenland en gered worden door ze mee te nemen naar een opvang. Vaak zien deze pups er goed doorvoed en vooral erg schoon uit….ik weet niet hoor maar ben ik nu de enige die hier zo zn twijfels over heeft? Het lijkt mij zo’n opgezet filmpje…

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou misschien bij een foute stichting, maar die doen echt geen moeite om filmpjes te plaatsen.

Ik ken mensen van 2 stichtingen, en weet dat die mensen oprecht zijn.

En pups zijn toch vaak niet mager, vaak juist dikke buikjes doorde wormen, en moeder verzorgt ze door melk te geven, gaat de moeder dood en ze worden gevonden, alleen maar mooi toch.

Ik heb mijn 2de Spanjaard, mijn nicht een roemeen, mijn buuv een Griek, verderop nog een Spanjaard, allemaal tophonden en gelukkig ook gezond.

Ik neem nooit pups, want ik heb liever een wat oudere hond.

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Ik denk dat het heel erg ligt aan wie het filmpje plaatst. Er zijn genoeg YouTube kanalen die een nep redding filmen voor volgers en ook kanalen die zogenaamd zieke honden helpen maar ook alleen voor de volgers. Ook genoeg goede, eerlijke initiatieven. Ik denk dat het heel gezond is om kritisch te kijken naar wat je nou precies ziet. Je wilt ook niet de 'verkeerde' kanalen extra volgers, likes of views geven. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Zoals je info halen over welke fokker goed is of niet, zo ook moet je naar stichtingen kijken.

Helaas moeten de goede lijden door mensen die alleen maar aan de centjes denken net zoals bij brudfokkers.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Soms zie je filmpjes voorbijkomen waarbij pups langs de kant vd weg worden gevonden in het buitenland en gered worden door ze mee te nemen naar een opvang. Vaak zien deze pups er goed doorvoed en vooral erg schoon uit….ik weet niet hoor maar ben ik nu de enige die hier zo zn twijfels over heeft? Het lijkt mij zo’n opgezet filmpje… "

Ik bekijk dit soort filmpjes niet meer, want bij mij is die twijfel ook al erg  toegeslagen. Er zit altijd kaf onder het koren.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik weet niet waar je op doelt met "soms", "vaak". Allemaal erg vaag wat je schrijft . Ik heb in 10 jaar tijd ook het tegenovergestelde gezien, waarbij pups dood en dood ziek waren en ik denk dat er meer dood zijn gegaan dan dat ze nog leven. Dus ik snap het doel hier niet helemaal. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik weet niet waar je op doelt met "soms", "vaak". Allemaal erg vaag wat je schrijft . Ik heb in 10 jaar tijd ook het tegenovergestelde gezien, waarbij pups dood en dood ziek waren en ik denk dat er meer dood zijn gegaan dan dat ze nog leven. Dus ik snap het doel hier niet helemaal.  "

Ik ook niet eigenlijk maar heb ook nog nooit dat soort filmpjes gezien.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik weet niet hoor maar ben ik nu de enige die hier zo zn twijfels over heeft? Het lijkt mij zo’n opgezet filmpje

We leven in een wereld van fake en filters en dat is er op alle vlakken. De puppies bij de broodfokker zitten in het echt ook niet in een kruiwagen met een strikje op hun kop, net als het roze biggetje uit een promofilmpje in het echt niet in een bedje van stro ligt of zielsgelukkig door het hoge gras buitelt.

Daar waar de mens in de media geld, prestige, macht of aandacht wil bekomen, is het altijd even nadenken... 

Lijkt iets té mooi (of te nep) om waar te zijn? Wees kritisch! hp-smile

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik ook niet eigenlijk maar heb ook nog nooit dat soort filmpjes gezien. "

LET OP: DIERENLEED!

 

 

Het is niet gelijk aan pups die langs de kant van de weg 'gevonden' worden, maar je komt tegenwoordig steeds meer filmpjes tegen waar dieren 'gered' worden van 'parasieten'. Ik kwam een tijdje geleden een filmpje tegen van een kitten waar ze rijen en rijen zonnebloemzaadjes naast elkaar op de kop hadden gelijmd. Ik dacht dat het teken waren, beestje zat vol. Maar nee, die werden met een pincet eraf getrokken ...  Er circuleren ook filmpjes op youtube waar mensen schildpadden uit zee halen en de zeekpokken en oesters er vanaf halen. Legitieme rescuefilmpjes. Maar een aantal idioten maken nu filmfpjes van schildpadden waar ze met een lijmpistool oesters op het schild plakken en dan eraf halen, alsof ze een schildpad redden van parasieten. Je ziet de lijm gewoon zitten en bedenk dan dat het schild van een schildpad een beetje is zoals onze nagels. Daar wil je geen brandend hete lijm op hebben.

 

Dat soort mensen mogen ze wat mij betreft alle hoeken van de kamer laten zien en daarna nog wat meer, om maar netjes te zeggen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik volg al jaren een paar stichtingen, als ik ooit weer een hond ga nemen, dan weet ik waar ik moet wezen.

Een favoriet om te volgen voor mij is jacobs ridge animal sanctuary. ik geloof dat ze niet veel aan adoptie doen, hij vangt paarden ezels geiten en ook honden en katten op, zijn gesprekken met de paarden en ezels zijn geweldig om te volgen, ik ken deze man niet persoonlijk, maar de gesprekken die hij voert met zijn dieren zijn echt zo grappig, ik hou van die man.

Hier heeft hij een discussie met de muil ezel over het snacken van de ezel, hij heeft hele gesprekken met de paarden en ezels en varkens ik lig altijd in een deuk om hem.

https://www.facebook.com/jacobsridgeanimalsanctuary/videos/200227312794161

Ik word er erg vrolijk van.

Ja ze doen wel aan adoptie, maar niet veel.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn ook twee... mogelijk Indiase? jongens die dieren in een lastige positie brengen en ze dan redden. Bijv. een hond door een wurgslang laten grijpen en dan redden. Dat dier jánkt. En ook een kat uit een boom, een hond uit een put. Twee kinderen gaan nooit zoveel meemaken. Bij mij was het dit jaar al extreem met een gevonden kat en een eend aan een vislijn. En dan twee kinderen die dat meemaken en dat dat op internet verschijnt? Nope.

Dus als je die twee ziet, wegklikken en niet liken.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Klopt helemaal op media zoals tiktok is het erg opletten.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Er zitten zeker ware filmpjes tussen maar vaak kan je dit ook wel zien.

Ik geef meestal door dat ik dit soort waar of niet ware dierenleed filmpjes niet meer wil zien, je word er mee dood gegooid.

Volgende forumvraag: Aanschaffen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^