Vanaf wanneer alleen beneden s'nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JenniferJennifer

Hoi allemaal,

Wij hebben nu 2wk een australian Labradoodle pup (Joep) in huis. Hij is nu 10wk. 

Hij heeft een bench met een stukje verlenging d.m.v. een ren. Hij heeft dus een eigenstukje en kan zich verplaatsen. Overdag is de bench/ren nog open. We willen hem eerst een veilig gevoel geven. In de avond als we naar bed gaan gaat de ren dicht. We blijven even hem zitten 5 min en gaan dan om en om uit het zicht beneden slapen. Als hij wakker wordt zijn we snel buiten om te plassen. 

Na 2 wk willen we wel weer lekker boven slapen in ons eigen bed, slapen op zolder dus twee trappen op. We hebben een babyfoon (misschien klinkt dat stom) zodat als we hem horen kunnen laten plassen. 

Kunnen we dit nu gaan oefenen of is het beter te wachten tot hij volledig doorslaapt snachts en met hoeveel weken is dat gemiddeld? Nu komt hij nog 23u laatste keer en dan rond 2u en 5u.

Uiteraard wil ik na t plassen zsm zelf terug slapen ipv 5 a 10 min bij hem zitten. Als ik meteen wegga dan gaat hij piepen. We willen wel dat hij die plek als veilig beschouwd en blijft zien. Dus zo doorgaan en zal vanzelf niet meer hoeven of toch erdoorheen en laten piepen?

Heel veel dank alvast! Onze eerste hond dus beetje zoekende.

 

Groetjes J en J

honden page profiel DanielleDanielle

Als hij piept, dan ga je nog wat te snel. Zou hem nog even een weekje extra bij je laten slapen.

Zeker niet laten piepen. Dat is de snelste manier om verlatingsangst in de hand te werken.. dat wil je niet ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Probeer eens iets in de bench te leggen wat van jullie is, gedragen nachthemd of een sweater, daar zit jullie geur aan en soms is dat ook wel voldoende.

Maar het is even uitproberen.

 

Misschien ga je wel te snel zoals Danielle aangeeft. Tja, dan nog even er bij blijven slapen.

De ene nacht de een en de andere nacht de ander.

Of de pup meenemen naar boven in de slaapkamer.

honden page profiel JenniferJennifer

Oké dankjewel! 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wil de hond niet in bed of in slaapkamer? Dan moet je daar gelijk mee beginnen. Tip van benee slapen en langzaam opbouwen hp-thumbsup Maar deez legt al op bed uh?  Lekker bedje maken op de slaapkamer. Springt ie op het bed? Heb je van die babyhekjes voor bed zodat baby's er niet uitrollen maar je kunt ze ook gebruiken zodat je hond niet bed springt.

 

Onze vorige had een lekker bed naast de ons, mocht even liggen met ons en dat is nooit een probleem geweest. Mijn vrouw en ik heb wel diverse ideeën over slapen gebeuren yell Ik vind het dus fijn als al mijn dierkes lekker in een bolletje bij me op bed liggen en zij niet. Inmiddels ligt ons rakker en kat lekker op bed en anders op de bank met mij. We gaan de 14 jaar in aan huwelijk.

 

Dus het is even bij jezelf stilstaan wat je wilt en verwacht. Goed bedje? Is een must waar je hem/haar ook neerlegt.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^