oud en nieuw vuurwerk????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ANGELIQUE & TOBYANGELIQUE & TOBY

honden foto van ANGELIQUE & TOBY

Ik weet niet of het hier al eens eerder is behandeld maar mijn vraag is naar informatie.......Hoe gaan jullie (en jullie honden) om met het vuurwerk nav oud en nieuw????

Toby wordt 28 december a.s. 1 jaar en heeft het dus nog niet eerder "bewust" meegemaakt hihihihii :-D

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, tips en verhalen

greetz Angélique & Toby

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oud en nieuw vuurwerk????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel aadjeaadje 3 doggies

honden foto van aadje

met onze Syco weet ik het ook nog niet dus ben benieuwd jij alvast succes ermee!!! ;-)

hem in ieder geval niet troosten alstie het eng vind! O-)

honden page profiel HobbesHobbes 3 doggies

honden foto van Hobbes

Ik heb het gi-ga fout gedaan door de hond te laten aaien terwijl ze zo bang was. Ze is dus altijd bang gebleven ondanks een training door een agent van politie met een npe pistool.

Ik weet nu dat je de hond moet negeren - en er zeker niet aankomen alstie bang is.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dat heb ik meegemaakt toen Raisa pup was en in de tuin.Toen kwam er opeens een fanfare langs met die rotdrummers.Ze schok zich het leplazures toen die begonnen te trommen met zijn allen toen ze naast onze tuin liepen.En ze sprong zo een gaashek over.
Ik er achter aan en heb haar dus ook opgepakt.Stom dus.
Sindsdien is ze als de dood voor fanfare's,onweerdonder en knalvuurwerk.

Afgelopen maanden heeft ze een kuur van een natuurmiddel gekregen waar de dierenarts goede resultaten mee had ( weet de naam helaas niet meer)
Kuur duurde 3 maand en zou als het goed is afdoende zijn.Vanaf moment dat ze de kuur op heeft ,heeft het niet geonweerd en is er geen fanfare langs geweest.Ik ben dus zeer benieuwd hoe ze er op gaat reageren.

Maar vooral niet aanhalen dus en zelf ook rustig zijn,daar kijken ze ook naar.

Bij andere honden gaf ik ze ook vaak wat lekkers of iets grappigs te spelen toen ze jong waren.Dan waren ze daar zo vol van dat ze de rest niet schenen te horen.

Groetjes Marianne

honden page profiel MartijnMartijn 3 doggies

Onze ouwe hond heeft er nooit last van gehad omdat mij pa destijds de hond zelf heeft mee genomen en heel zelf verzekerd heeft staan kijken met de onze hond strak zittend naast hem, 1e reactie was bang maar ze kon nergens heen me pa gaf ook geen aandacht en wij mochten dat ook niet. doordat me pa dus zo zelf verzekerd was nam onze hond dat over en is er daardoor nooit bang meer voor geweest..

honden page profiel ANGELIQUE & TOBYANGELIQUE & TOBY

honden foto van ANGELIQUE & TOBY

Bedankt voor al jullie reacties, het is dus altijd nog hetzelfde als 25 jaar geleden!!!

Angst negeren en zelf zelfverzekerd zijn en net doen of het de gewoonste zaak van de wereld is!!!

Nou is Toby geen bang aangelegde hond, gelukkig, dus zie ik de oudejaarsavond zonder angst tegemoed. Ik denk dat het meer werk zal geven om de kids bij te brengen dat ze HUN HOND met rust moeten laten, dus daar begin ik nu maar alvast mee. :-D

greetz Angélique en Toby

honden page profiel ANGELIQUE & TOBYANGELIQUE & TOBY

honden foto van ANGELIQUE & TOBY

Nou was even aan get snuffelen op de site en jahoor iemand heeft er als eens jullie mening over gevraagd.

En daar las ik deze tip, zet je boxen aan en open deze site, www.vangelabbeek.be , er gaat direct vuurwerk af, scheelt je weer een cd aanschaffen met speciale geluiden, die ik sowieso al niet zou kopen. Maar dit is een simpele test.

greetz :-D

honden page profiel Marcel SteenbergenMarcel Steenbergen 3 doggies

honden foto van Marcel Steenbergen

vuurwerk een ramp het word nu al afgestoken is net december:S maarja

Cora was er altijd bang voor en de laatste aantal jaren heb ik tabletjes gehaald en moet zeggen het werkte altijd erg goed bij haar

en kiri tja... das kiri nergens bang voor en is dat positief nee niet echt want kiri gaat door het lint als er word afgestoken, en wilt er op af rennen dus kan ik je tips geven nee niet echt sorry

groetjes marcel

beer (Gast)

mijn hond gabber(amstaff)is nergens bang voor

mijn tip is als er vuurwerk knalt,gewoon normaal te doen of er niks aan de hand is,als u hond blaft piept raar reageerd(hoe moeilijk t ook voor je zelf is),de hond te straffen door naar de plaats te sturen(de hond dus straffen voor zijn foute gedrag),u zult dit consequent bij elke knal moeten herhalen ,ik begrijp dat dit moeilijk is,maar t werkt,aaien en doen of ie zielig is werkt in eidergeval niet de hond,krijgt dan zijn angst bevestigd,en zal altijd bang blijven,ook zijn er pillen op de markt (merk relax),begin een paar dagen van te vooren te geven zodat tspul in t bloed zit geef op oudjaar zelf er een extra ,als je hond geen pillen wil slikken stop t in een stukje worst ofzo

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Nou Beer,

Een hond straffen op een natuurlijk gedrag??? Nee, ik zou dat zeker niet doen. Het beste kun je gewoon het gedrag negeren en je bezig houden met het dagelijkse, zodat de hond ziet dat het niets is om voor te blaffen. De leider reageert er ook niet op! Geef de hond desnoods wat afleiding door een kong te geven of een voerbal.

Hier zijn ze nu flink karbiet aan het schieten. Het dreunt echt goed door. Ook voor Morris is het nu het eerste jaar dat hij het bewust meemaakt. Vorig jaar heeft hij er niet veel van gemerkt. Hij heeft vanmorgen maar 1 keer geblaft en reageert nu al totaal niet meer. Ik kan hem zelfs gewoon buiten laten. Onze Flos is wat dat betreft zijn hele leven bang geweest voor vuurwerk. Hij hoort het nu niet meer en reageert dus niet. Wat voor Morris ook wel weer fijn is, want anders zou hij de angst van Flos over kunnen nemen. Voor Flos heb ik jaren pilletjes gehaald om hem rustig te houden. Sinds vorig jaar heb ik dat niet meer gedaan. Vanavond gaat gewoon de TV heel hard aan en alle gordijnen dicht, zodat ze beide niets meekrijgen van het echte knalwerk....Ik heb er zelf al 15 jaar (Flos zijn leeftijd) niets van gezien of gehoord! Ben altijd trouw bij Flos (en destijds ook bij Buster) gebleven....

Groetjes Monique

honden page profiel natasjanatasja 2 doggies

honden foto van natasja

hoi

hope is er niet bang voor gelukkig, wel kijk ze mij aan als ze een harde knal hoord van mama heb jij dat ook gehoort wat is dat??? me zoontje werd een beetje te blij toen hij net achter elkaar knallen hoorden en deed heel opgewonden en daarop reageerde hope weer op om mee te doen en mee te blaffen en rennen achter me zoon maar ze is nu hoog zwanger en het ken elke dag gebeuren nu dus even mijn zoontje bij me geroepen en uit gelegt dat we nu echt even niet zo opgewonden kunnen doen voor hope want dan wil ze mee doen.. gelukkig begrijpt mijn monster van 5 het heel goed want hope is zijn allesie zoals ze eigelijk van ons allemaal is

groetjes natasja en hope

cherry (Gast)

Hej angelique.
Ik heb in een dierenwinkel kalmerende tabletjes gezien dat helpt echt bij oud en nieuw.
Je kan het in zijn eten zetten of zelf in zijn bekje duwen.Volgens mij moest je dat 3 uur van tevoren doen en dan word hij slaperig en duf.

gr succes

cherry (Gast)

Hej angelique.
Ik heb in een dierenwinkel kalmerende tabletjes gezien dat helpt echt bij oud en nieuw.
Je kan het in zijn eten zetten of zelf in zijn bekje duwen.Volgens mij moest je dat 3 uur van tevoren doen en dan word hij slaperig en duf.

gr succes

honden page profiel Heleen Heleen 2 doggies

honden foto van Heleen

Het ging zo goed met Nero, reageerde eigenlijk niet op het al overal aanwezige geknal. Komen er net twee van die ettertjes aan die een vuurpijl op hem richten... grrrrrrrrrr kon me nog net beheersen anders had ik ze een knal verkocht. Nu ligt ie dus te trillen in z'n mand..
Stelletje eikels.

Liefs Heleen en een trillende Nero

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik heb 2 honden, eentje van 4 jaar en een opgroeiende pup van bijna 7 maanden.. Ik zat dus ook met het probleem van t vuurwerk. De trainer op de cursus, zei dat t handig was om geluiden af te spelen met vuurwerk in de dagen voor oud en nieuw. dat heb ik dus de afgelopen dagen gedaan. En ze ligt gewoon te kluiven of zelfs te slapen,. t lijkt haar niet te boeien. t is nog maar afwachten of t echt zo is,. als t vanavond losbarst in de lucht.. Ik ben benieuwd. mijn andere hond is helemaal niet bang voor vuurwerk,dus ik hoop dat het met de pup ook meevalt.
Mocht de hond reageren op het vuurwerk,. dan is t inderdaad niet zo handig om t dier te gaan troosten. zo word hij beloont voor zn gedrag, en zal hij altijd bang blijven voor harde geluiden.
Ik las dat er een link stond met vuurwerkgeluiden,. dit is heel handig om de hond te laten wennen. :-)

groetjes,. Suzanne en de hondjes

honden page profiel 3 doggies

Heleen,
ik HAD ze een knal verkocht! Mag niet, zal wel, maar op een hond richten ook niet! Van de week een jong paard dood door vuurwerk; hij sloeg op hol en brak 3 benen :'( De kinderen hebben moeten kijken naar het dode paard, maar jongens van 12 tot 15 jaar...trekken die zich daar wat van aan???? Een schop onder hun....
Zal hard zijn en niet meer van deze tijd - in deze tijd van overleg en onderhandelen - maar ik meen het wel.

honden page profiel ANGELIQUE & TOBYANGELIQUE & TOBY

honden foto van ANGELIQUE & TOBY

Het gaat heel erg goed met Toby en het vuurwerk!! Hij blaft al niet meer en let op ons hoe wij reageren. En wij reageren dus gewoon niet. Dus!!!!!! heel goed van hem!!!!!!!!! En ons (vooral de kids want die willen hem het liefst troosten maar ze hebben mijn verhaal goed in de oortjes geknoopt :-D

Vanavond blijf ik bij Toby als de rest naar buiten gaat....ik heb er alle vertrouwen in!!!! :-)

veel succes en sterkte vanavond.....bedankt voor al jullie reacties en ik wens iedereen een gewelidg en doggy good 2009 met gezondheid voor mens en dier!!!!

liefs van Angélique en Toby

honden page profiel mirandamiranda

honden foto van miranda

Ons hondje is overleden paar maanden geleden.
maar die was echt heel erg bang voor .
we liepen dan wel eens voor door de straat met der en als ze dan een knal hoorde liep ze meteen weer naar huis.
en dat was ook zo met het hondje die we vroeger hadden.
maar myn broer heeft een hond en die was er totaal niet bang voor
want vanmiddag waren we een eindje te lopen en we waren vlak bij waar ze carbit aan het schieten was maar het deed hem niets.
komt het misschien omdat het een mannetje is ofzo?


liefs miranda

ad van den Bergh tientallen jaren met een honden geleefd;de een heeft er last van de ander niet.Je kunt een cursus volgen ;je moet in ieder geval niet teveel aanhalen en zeggebn oh wat erg en kom maar hier bij het baasje,gewoon; doen,alsof er niets aan d (Gast)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ben ook benieuwd,dat kent ze nog niet
gelukkig is het hier te doen met kameraden
maar ga er niet te veel aandacht aan geven
en ze maar wat binnen laten zitten dan



grtjs

machtel (Gast)

Jasmijn, mij is verteld dat de pilletjes die verstrekt
worden om de oudejaarsnacht door te komen, slecht zijn
voor de hond.
De hond lijkt rustig, hoort echter nog alles.
Dat weet ik van iemand die een doodsbange hond was
hem ook een pilletje gaf en deze twee dagen totaal
bewusteloos is geweest.
Het schijnt heel slecht voor de nieren en de lever te zijn.
Mijn Luca is, zoals hier op diverse items wel bekend is, doodsbang en ik ben in aug. al gestart met een
cd van een gedragstherapeut en het helpt al een klein
beetje. Verder heb ik een plek waar mijn Luca
kan wegkruipen, boven op de logeerkamer, met zijn
drinken en brokken, knuffels ed. de rolluiken dicht.
Mijn Romeo ging vorig jaar gewoon mee naar buiten.
Naast Luca is een rotje ontploft en toen was alles voorbij en nam de angst alleen maar toe, ook voor andere harde geluiden. :'( Ik ben met de cd gestart,omdat Romeo het gedrag ook ziet.
Ik wil geen twee gestresste honden. :'(

honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

voor mijn pup van bijna 7 maand wordt t ook de eerste keer, zal hem er zekers niet te veel aan bloot stellen , maar ga ik met hem naar buiten ,en wordt geknald!! dan probeer ik gewoon door te lopen en negeer het totaal , en het voornaamste is dat ik er zelf niet van ga schrikken want dat voelt de hond gelijk ,mocht hij toch schrikken dan ga ik hem absoluut niet even aaien want dan wordt hij er alleen maar banger voor

alfred

machtel (Gast)

:-D Alfred, ik zou de hond niet te veel blootstellen
aan de oudejaarsnacht.
Want het kan wel gebeuren, dat er een incident
gebeurt, zoals bij mijn Luca gebeurde, lang voordat
het oud en nieuw was en hij vanaf dat moment
hysterisch werd. Er kan altijd een rotje naast u
ontploffen waar uzelf ook van schrikt bv.
Luca vond vuurwerk niet leuk, maar had ook geen angst.
Tot het incident gebeurde en al mijn inspanningen
te niet werden gedaan en hij weken totaal van de kook
is, niet naar buiten wil, ook niet als er niet geknald wordt op dat moment, zijn stoelgang ontregeld,
omdat hij alles binnenhoudt, niet de tuin in wil.
Ik probeer mijn Romeo op gedoseerde wijze overal
aan bloot te stellen, ga met hem naar buiten,
maar hij ziet het hysterische gedrag van zijn maatje.
Hij had vorig jaar geen angst, was toen 8 maanden,
maar begon wel te blaffen omdat Luca dat constant deed. Ik vind het moeilijk, de cd geeft al vorderingen
te zien, maar ja, bij mij in de buurt is het met oud en nieuw net de gazastrook. :'(







honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Hier 1 hond die gaat kijken en de ander is nu 8 maanden en ben thuis bezig om hem te laten wennen door middel van vuurwerkgeluiden uit de stereo.

Hier een handige link voor vuurwerkgeluid duurd ongeveer 10 minuten:

http://pyrotechnics.no-ip.org/files/fireworksounds.wma

en op de volgende site moet je bovenaan in de zoekbalk invullen fireworks en dan krijg je ook een hele lijst. Als je dan op het meest linkse knopje klikt voor zeg maar het figuur van het geluid krijg je het meteen te horen:

http://www.findsounds.com/ISAPI/search.dll

Hoop dat jullie er iets aan hebben, ik wel in ieder geval want in het begin was Toby helemaal van slag maar nu maakt hem het bijna niets meer uit :-D

honden page profiel doebasdoebas

honden foto van doebas

Een van onze honden is zodanig bang bij vuurwerk dat negeren nog veel meer kapot zal maken.
Bij een klein angstig moment okee maar ik ben ook roedelleider en er wordt ook van mij verwacht dat ik een beschermend gevoel geef. De hond moet altijd op mij als roedelleider kunnen vertrouwen. Altijd negeren bij angstmomenten daar is men al aardig van teruggekomen. Weg lopen hoeft niet maar gerusstellen mag maar dan op een gewone manier en niet met een stemmetje van..ach wat eng dat vuurwerk.
Maar aangezien dat ook niet help bij onze hond krijgt ze gewoon een tabletje van de da voor ze ter plekke een hart aanval krijgt. Cursus, cd...het heeft niet geholpen dus vandaar gewoon een tabletje.

honden page profiel kim kim

honden foto van kim

Vroeger was Gizmo er bang van, tegenwoordig blaft of gromt ze wel eens als ze iets hoort. we negeren dat zo veel mogelijk.

alleen laatst toen het zo vreselijk omweerde (wonen vlakbij de lek en daar blijft het zo lekker boven hangen) is mijn zus de hond gaan halen en heeft ze haar op mijn bed gelegd. ze was helemaal aan het trillen, en kroop tegen me aan, na anderhalf uur trillen viel ze in slaap.

dan schiet mijn hart toch vol want ze was echt super bang. maar voor normaal omweer heeft ze er niet zo veel last van. Denk dat het aan de situatie ligt.

machtel (Gast)

O-) Ik heb voor Luca een iglo laten maken waar
hij zich in kan verstoppen.
Boven op de logeerkamer gaan de rolluiken dicht,
zijn brokken en drinken gaan mee naar boven,
zachte muziek op de achtergrond, de dap stekker
in het stopcontact en een lekker runderoor.
Zo kan hij zich terugtrekken wanneer hij wil.
Een pilletje is misschien een optie, maar ik weet
bv. dat dit pilletje heel slecht is voor de nieren
en de lever, sterker nog de hond lijkt rustig,
zijn gehoor gaat door en ik ken een jack die
2 dagen buiten westen is geweest en nog banger
werd als voor die tijd, alleen kon hij zich niet
goed bewegen en werd nog angstiger.
Misschien is een homeopathisch middel dan toch beter.

honden page profiel Lars MeijdamLars Meijdam

Onze hond rakker is al best oud, maar heeft ook nog steeds last van de nervositeit en het geluid van het vuurwerk. ik heb het ook een beetje nagevraagd wat ik het beste kan doen. en ik had het product Puur Nervositeit besteld bij gezonddier en het werkt uitstekend! het is in ieder geval een poging waard
Groetjes :-)

machtel (Gast)

:'( Beste Lars,
U kunt het beste zorgen, dat uw maatje een plekje
heeft, waar hij zich kan verstoppen.
Dat heeft mijn oudste ook, een iglo, boven op
de logeerkamer, de rolluiken naar beneden,
zijn brokken, drinken en stickje in de buurt
en de dap stekker in het stopcontact.
Dat gaat redelijk, want mijn oudste rent als een
idioot door het huis en zo kan er niets gebeuren.
De cd die ik al een tijdje langzaam opvoer, geeft
absoluut vorderingen.
Daarop staan vuurwerkgeluiden, harde knallen,
onweer, harde wind, en inmiddels op stand 6 kan
ik deze geluiden pas horen, terwijl mijn jongens
die al die tijd konden horen.
Luca schrikt in elk geval niet meer van vuurwerk
op afstand.
De pillen die je hiervoor bij de dierenwinkel kunt
krijgen, zou ik nooit gebruiken, zelfs die bij de
diernarts niet. Ze kunnen alles nog horen, zich
alleen niet goed bewegen en zo kan het zijn, dat het erger wordt,terwijl u denkt dat het helpt.
Ik ken een hond die twee dagen buiten westen is geweest. Daarbij is het vergift voor de nieren en de lever. Dan liever homeopathie.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Toen Dobber vorig jaar oud en nieuw voor het eerst bewust meemaakte heb ik de twee weken naar oud en nieuw toe heel wat avondjes een tijdje buiten moeten zitten. Ze was toen 13,5 maanden. Elke keer als er een knal klonk heb ik haar snel een koekje gegeven en verder totaal niet gereageerd op haar gedrag. Ook niet gereageerd op het vuurwerk. En tijdens oud en nieuw zat ze dus naast de kachel voor het raam naar het vuurwerk te kijken! En dit jaar zijn ze ook al weer aan het karbit schieten en ze reageert er helemaal niet meer op!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oud en nieuw vuurwerk????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: doorlopen en negeren of
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^