Golden Retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dianediane

hallo allemaal,
ten eerste moet ikzeggen dat ik het heel leuk en leerzaam vind op dit forum.
Wij willen graag een hond aanschaffen (klinkt beetje gek zo, hihi)
Maargoed, wij denken aan een Golden Retriever, is een hele mooi hond, dat vond ik vroeger als kind al, en ze zijn erg lief.. dat wordt natuurlijk ook altijd gezegd door iedereen eigenlijk. Wij zijn een gezin met 3 kinderen, 4 - 9 -10 jaar.
Vinden jullie dit een goede keuze voor ons? hebben jullie nog voor en na-delen van een Golden?? Kunnen we die evt via Marktplaats kopen, maar dan wel bij een particulier en niet een broodfokker, als ze meerdere rassen hebben doe ik het al niet...

ikzelf vond vroeger en nog steeds een Westie een hele leuke hond,maar mijn man wil liever een grotere hond....dus ik vind zelf een Golden en dan een lichte/blonde heel mooi, heb ook al op internet zitten lezen, maar wilde me toch hier aanmelden en evt van jullie een reactie en misschien ideeen, misschien denken jullie wel, dit is geen goede keuze

ik hoop leuke en goede info van jullie te ontvangen''

groeten, Diane

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Goldens zijn inderdaad erg leuke honden :-D . Bij de aanschaf moet je alleen wel goed letten op waar je een pupje haalt. De golden is een erg doorgefokt ras en heeft hierdoor helaas vaak gedrags afwijkingen (agressie problemen) en te maken met erfelijke ziekten. Als je een pupje bij een particulier koopt zorg dan wel dat de ouder dieren de benodigde tests hebben gehad en dat je goed weet wat het karakter van de ouder dieren is.

Ik ken zelf meerdere goldens, waarvan een aantal dus totaal niet betrouwbaar waren omdat ze zo doorgefokt waren. Golden retrievers staan vaak ook vrij hoog in de lijst met bijtincidenten. Maar ik ken er ook een paar die juist een heel prettig karakter hebben.

Ik kan je alleen maar adviseren om met fokkers en mensen die dit ras hebben te gaan praten, kijken wat hun ervaringen zijn en hoe hun honden zijn. :-)

Veel plezier met de zoektocht naar een pupje!

Groetjes Amber

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Hier een golden aanwezig en het is een leuke hond! Ik dacht altijd dat het van die suffe huishonden waren.. Zou zelf ook geen golden hebben uitgezocht om aan te schaffen, maar heb Luca overgenomen, vandaar dat er bij ons een golden aanwezig is! Maar heb er echt geen spijt van! Superbeest! Luca is bij een particulier gefokt en (tot nu toe) een supergezonde en sterke hond!

Nu denken (volgens mij) veel mensen dat deze honden automatisch luisteren en bij je blijven e.d... Dat ze voorgeprogrammeerd zijn, zeg maar.. En dat is dus absoluut niet waar! Wil je het meemaken? Ga ff met onze Luca op pad! Maar ja, ik heb wel vaker het idee dat die een steekje los heeft zetten (op de goede manier dan he!), maar goed..

Als je vragen hebt, stel ze gerust!
Wens jullie veel succes met jullie zoektocht!

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

ik ben ook in bezit van een super golden. ze is nu 1 jaar en echt een schat van een beest. we hebben haar van een erkende fokker, dus toen we gingen kijken. waren haar ouders aanwezig. we hebben een golden genomen omdat ik zelf nog 2 jongere broertjes heb en ken mensen die heel positief waren over een golden.

als je nog vragen hebt stel ze maar XD

groetjes

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hier ook een Golden maar dan ééntje uit het asiel. Had vroeger ook altijd het idee dat het van die trieste honden waren zonder fut, maar die mening heb ik serieus moeten herbekijken :-D

In vergelijking met mijn Lab vroeger is het wel zo dat Tibo speels en gek doet buitenshuis, maar binnenshuis toch stukken kalmer is dan mijn Lab en dat is wel makkelijk als er bezoek ofzo komt!

Hij is heel lief, totaal geen agressie en ziet zowat alles graag ! Enkel wanneer ze hem aanvallen, zal hij zich beslist niet laten doen. Hij is dus een hond met karakter maar wel met een gouden !!

Zijn vriendinnetje Hadja (zie foto) is wel vanaf pup bij haar eigenaars gekomen. Ook een heel lieve maar ontstuimige hond, maarja zij is nog een echte puber.

Kan ze echt aanraden, gewoon fantastische honden ! Enkel inderdaad uitkijken dat je bij een goede fokker gaat ! Dit ras is nog altijd heel populair en dat komt het niet altijd te goede !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike

honden foto van Veronique & Spike

Diane.. wil je persee een pup..?
Ander is de hond uit het asiel wat Marie-Rose al zegt misschien wat voor jou..
En ook wel handig met de kinderen.. (mits de hond er mee over weg kan)
Dan hoef je de hond al veel niet meer te leren..

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

idd hier ook goldens aanwezig en super lief maar ook één met een uithesproken karakter, dus een goede opvoeding (zoals bij elke hond) is zowieso noodzakelijk, eender welk ras je neemt, enkel is een golden mss in omgang en leerverlogen wat makkelijker, maar opvoeden moet je ze ook.

Succes met je zoektocht naar een prettige gezonde pup (of adoptiehond)

Grtzz

Martine

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs

honden foto van Lisa & doggs

hier ook een golden
ze is al 11 jaar en een schat we hebben haar particulier gekocht en verder was ze heel makkelijk op de voeden zijn ideale honden voor kinderen maar ja dat zijn alle honden wel ligt aan de opvoeding
veel succes met het vinden van een golden
;-) ;-)


grt Lisa

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

@ Veronique, dat is waar er zitten beslist lieve Goldens in het asiel. Tibo is er het beste voorbeeld van, geweldige hond !

Gelukkig zitten ze er niet zo dikwijls (toch niet bij ons in België) en is het ook het ras dat nooit wordt teruggebracht en makkelijker wordt geplaatst, dat zegt al veel.

Bij ons kwam er net, na gelukkig een hele tijd, toch weer ééntje binnen. Hoop dat hij ook snel geadopteerd mag worden !

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

hey hey golden zijn echt leuke beeste ik dacht ook aan suffe huishonden zonder karakter. maar als ik kijk naar de golden van me tante... pffff die heeft karakter hoor.

wat ik je wel op het hard wil drukken is dat al je kinderen echt te jong zijn om de hond uit te laten!
ze kunnen op een heel vleilig stuk wel even de riem vasthouden maar er nooit zelf mee wandelen. de hond is enorm sterk! Mijn neefje van 12 is een sterke jongen maar die word gewoon mee gesleurd hoor. hij is al een keer gevaarlijk de straat over getrokken. de auto stopte net op tijd..

Je kinderen kunnen er pas mee gaan wandelen als ze stuk ouder zijn en de hond echt netjes mee kan lopen en het kind ook erkent als boven hem en niet op de zelfde hoogte in de roedel.

honden page profiel YoranYoran

Wij hebben bijna 13 jaar een golden retriever gehad, helaas moesten wij hem laten inslapen. het zijn hele lieve leuke ondeugende honden. als ik de kans kreeg dan kwam er direct weer 1. helaas heb ik geen ruimte voor 2 honden. maar het blijven pracht honden vooral als deze goed behandeld worden.

ik zou zeggen doen maar laat je eerst goed informeren ivm hd.

succes

honden page profiel JeskeJeske

honden foto van Jeske

Hier ook iemand met een Golden. Ik ben ook steeds verliefd geweest op het ras, maar dan vooral om het uiterlijk hé. Maar nu we 1 hebben, vind ik het ras nog veel leuker!
Aangezien wij ook kleine kinderen hebben, nu bijna 7 en 8 jaar, hebben we vooral op karakter gezocht en een Golden is perfect!
Sam is hun lieveling, hun speelkameraad! Soms is Sam nog wat te ontstuimig en krijgt er eens iemand een dikke poot in zijn gezicht of zo, maar dat zijn dingen die kunnen gebeuren.
Wij hebben Sam ook van een particulier. Ook mensen die eens een nestje hadden. Eerlijk gezegd hebben wij niet gevraagd achter erfelijke ziekten, en dit was niet echt slim van ons. Sam was de laatste van het nestje en wij waren meteen verliefd. Tot nu toe is Sam gezond. Ik zou wel later door een röntgenfoto willen laten maken.

honden page profiel ChalunyChaluny

honden foto van Chaluny

Wij hebben vier Golden Retrievers waarvan twee uit onze eigen nesten. Ik raadt u aan om te kijken via de rasvereniging ipv marktplaats, want meestal kom je niet achter de achtergrond en via de rasvereniging wel...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een Golden retriever is een lieve, enthousiaste hond, vaak een ideale gezinshond genoemd. Pas echter op voor doorgefokte Goldens uit de broodfok, want die zijn vaak angstig en agressief. Het beste is een Golden van een fokker aan te schaffen die fokken volgens de regels van de rasvereniging (http://www.goldenretrieverclub.net/cms/). Heel belangrijk is dat de pups opgroeien in de woonkamer bij moederhond. Particuliere nestjes kunnen ook wel, alleen die testen vaak de ouderhonden niet op erfelijke aandoeningen. Dus het beste is een fokker te vinden waarvan beide ouderhonden vrij zijn van erfelijke aandoeningen zoals HD (uitslag moet zijn: HD-A, botafwijking 0, Norbergwaarde minimaal 30, maar tussen de 20 en 30 is ook goed).

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Golden retrievers zijn geweldige honden. Ik ben zelf met goldens opgegroeid en heb zelf 2 goldens (gehad).

Ik vind het dus echt fantastische honden, maar zoals er hier al veel gezegd is; je moet echt een hele goede fokker uitzoeken!

Ik heb zelf een doorgefokte golden gehad die ik hierdoor moest inslapen nog voor ze 2 was, dat wens ik echt niemand toe!!

Goldens zijn populaire honden waardoor ze ontzettend doorgefokt zijn om maar te voorzien in de vraag naar dit ras. Helaas heeft dit negatieve gevolgen voor het ras gehad.

Ik hoop echt dat je een goede fokker uit zult zoeken want als ik eraan denk voel ik alle ellende en verdriet weer van mijn lieve golden. Echt ik wil je echt op je hart drukken dat je goed moet opletten want ik wil niet dat je het verdriet moet meemaken wat ik heb gehad!

Moet wel even zeggen, er wordt nu heel veel gesproken over doorgefokte honden enzo. Maar het zijn wel echt geweldige honden hoor, ik denk dat een golden heel goed in jullie gezin zal passen. Ik heb zelf ook een dochtertje van 2 en beide goldens van mij zijn en waren ontzettend lief voor haar.

Veel succes met je zoektocht en laat je ons nog weten wat je doet en natuurlijk straks puppyfoto's :-D

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

O wat betreft de voor en nadelen:

voordelen:
- Zijn erg lief met eigenlijk alles
- Zijn rustig maar zijn ook altijd in voor een spel, training, wandeling enz enz...
- Ze zijn makkelijk
- Ze hechten erg aan hun gezin, maar blijven allemansvriendjes
- Niet veel vachtverzorging nodig
- Ze houden van zwemmen (kan een voor en een nadeel zijn)

nadelen:
- Ze weten altijd een modderplas te vinden om in te liggen (persoonlijk vind ik dit nooit zo erg, ze zijn snel weer schoon)
- Ze houden van zwemmen
- Ze zijn dus aardig doorgefokt


Meer weet ik zo gauw even niet op te noemen

honden page profiel NathaschaNathascha

honden foto van Nathascha

Wij hebben sinds ruim een week een golden pup, echt een schatje hoor!
Nouja, qua zindelijk en doorslapen nog niet maar dat is even geduld hebben..
Waarom een golden?
Omdat die gewoon rustig, gehoorzaam en schattig zijn..;-)
Succes met het kopen van een pup!

honden page profiel Lydia & BobbieLydia & Bobbie

honden foto van Lydia & Bobbie



Ik vind het belangrijk dat onze hond binnen rustig is; d.w.z. niet blaft of jankt. En dat dat deze dan ook gelukkig helemaal niet. Volgens mij staan Golden Retrievers er bekend om dat ze weinig blaffen. Verder is hij lief, knuffelig, allemansvriend en mooi.

honden page profiel Ramona & ElineRamona & Eline

honden foto van Ramona & Eline

Een golden kan ik alleen maar aanbevelen voor een gezin met kinderen! ;-)

niet dat alle honden niet aan te raden zijn, maar de lab en golden staan er toch eigelijk t meest bekend om..

Vandaar heb ik lekker een kruising haha :-D

Nee maar ze zijn heel lief, aanhankelijk en speels :-D
Natuurlijk heeft ieder een eigen karakter en wilt de een minder spelen dan de ander, maar over algemeen zijn ze heel sociaal.

Mijn hond speelt hele dag door met 7,5 jaar.. De golden van kennissen is 4 jaar en rent nog geen 1 keer achter een bal aan..

Zou het inderdaad goed nakijken waar je de hond haalt..

Ouders aanwezig is ook heeeeel belangrijk ntuurlijk, en zoals je zelf al zei dat er niet 20 rassen gefokt worden ;-)

succes ermee!

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

toen we ziggy ophaalden waren vader en moeder aanwezig O-)

honden page profiel dianediane

bedankt voor al jullie reacties!
ik moet zeggen dat je er wel door gaat twijfelen, is het wel een goede keuze, omdat ze zijn doorgefokt, etc.. moeten we toch kijken naar een ander ras, welke dan?? hebben jullie nog hele goeie ideeen qua ander ras..
volgens mij is het een hele klus om een goede Golden te vinden. Het is gek gezegd misschien, maar via een fokker is natuurlijk het beste, maar mijn man vind dat toch wel erg duur..... tuurlijk weet ook hij dat een hond zowiezo geld kost, maar toch... ik hoop dat jullie snappen wat ik bedoel.

wat zijn volgens jullie de belangrijkste vragen die je moet stellen bij bv een particulier?
ik was ook wel van plan om dan een cursus te gaan doen met de pup, want zoals ik overal lees en ook al elders las en natuurlijk ook zelf wel weet, ze worden niet gehoorzam geboren, hihi
is het echt zo dat ze in elke plas en sloot gaan liggen?? ik neem aan dat je dat ook wel kunt "trainen" wanneer het wel en niet mag bijv.

ik moet zeggen dat een golden wel ...mijn voorkeur heeft, maar misschien hebben jullie nog andere beter rassen? die niet zo doorgefokt zijn, lief voor kinderen, ook wel af en toe alleen thuis kunnen blijven..etc etc...

ik vind het echt wel lastig hoor!
en dan nog een hele stomme vraag, waar kan je bijv lezen hoeveel een hond moet eten..hihi
dit wordt onze eerste eigen hond en dan wil ik het wel goed doen en niet over 1 nacht ijs gaan, het liefste wil ik er bij wijze van spreken morgen een gaan halen maar das niet verstandig\\ik ga nog even verder lezen en jullie reacties nog een keer door kijken en hopern op nog meer goede en leuke reacties van jullie

alvast bedankt

groetjes, Diane





honden page profiel dianediane

ohja, en wat beterft de keuze qua geslacht...?
ik dacht altijd, ik wil een reu want die zijn liever, dat wordt nl vaak gezegd,maar is dat ook echt zo, hoe maak je de keuze voor geslacht?

misschien dat ik straks ng meer vragen heb, hihi,dus het kan zijn dat ik nog een berichtje plaats, hihi, hoop dat jullie dat niet lastig vinden.

diane

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Diane, ik kan me je twijfel goed voorstellen. Maar als jouw voorkeur uitgaat naar een Golden, dan ga je daar gewoon voor! Het enige wat belangrijk is, is om je goed voor te bereiden en selectief te zijn. Ga bijvoorbeeld langs bij fokkers en kijk goed naar de moederhond. En ga eventueel ook langs bij de eigenaar van de dekreu, als die niet bij de fokker woont. Karakter van de ouderhonden is heel belangrijk, want die worden grotendeels overgebracht op de pups, via de genen en opvoeding. Als zo'n hond angstig is of agressief, gauw wegwezen. Pluis de bloedlijnen goed uit, kijk goed naar uitslagen van erfelijkheidsonderzoeken.
Een goed gefokte Golden is echt een schat van een beest. Dus gewoon gaan voor die hond, maar wel een goed nestje uitkiezen!

Probeer niet ergens goedkoop een pupje te scoren. Goedkoop is vaak duurkoop. Je neemt enorme risico's als het gaat om gezondheid (erfelijke aandoeningen met name) en karakter. Socialisatie is erg belangrijk, dan krijg je een sociaal lief pupje. Je wilt geen hond die lekker goedkop is, maar ergens in een schuur heeft gelegen met een angstige/agressieve moederhond. Dat is niet goed voor de kinderen. En het is heel verdrietig voor een kind hoor, als de hond weg moet.

Wat je wel kunt doen, is op zoek gaan naar een particulier nestje. Deze hondjes worden vaak liefdevol verzorgd en zijn dus goed gesocialiseerd. Het enige risico dat je loopt, is dat een pup een erfelijke aandoening krijgt (later), of er mee wordt geboren. Omdat deze mensen vaak de ouderhonden niet hebben getest op erfelijke aandoeningen. Je loopt dus risico om je hond vervroegd te verliezen en/of dure dierenartskosten. Ook hier kan dus opgaan: goedkoop is uiteindelijk duurkoop met dure rekeningen. Mijn advies is dus wel een stamboomhond bij een goede fokker. Liever iets langer sparen. Bij een stamboomhond kun je ook pech hebben, maar de kans op een gezonde hond is vele malen groter.

Ik heb ook eigenlijk geen idee hoe duur een Golden is met een stamboom. Je zou het even bij de rasvereniging kunnen vragen. Hier kun je ook in aanmerking komen voor pupbemiddeling. Maar je kunt ook zelf een fokker zoeken. Die is echt niet zo moeilijk te vinden, vaak al via Google. Meestal staat op de site al dat de ouderhonden zijn getest en dat de pups een stamboom krijgen. En anders krijg je via een mailtje wel antwoord. Wees altijd kritisch, want ook pups met een stamboom kunnen ergens in een schuur liggen. Overal zijn rotte appels dus wees kritisch.

Goldens zijn meestal wel zwemfanaten, die idd graag in een modderpoel liggen. Natuurlijk kan dit er uit getraind worden, als je consequent opvoedt. Maar de hond zal heus wel een keer in een sloot springen ;-), zeker in de puberteit. Het kost veel inspanning om het af te leren of te voorkomen, maar als je er de tijd in steekt, dan zul je zeker resultaat krijgen. :-)

Wat betreft het eten. Als het goed is, krijg je via de fokker een zak(je) met eten mee en voedingsadvies. De pup moet eerst wennen bij jullie thuis, dus dan is het meestal handig om een week of 2 weken het voer te geven die de fokker ook heeft gegeven aan de pup. Daarna kun je overstappen op iets anders, mocht je dit willen. Wat je moet geven, is afhankelijk van wat je geeft. Meestal staat het op de verpakking aangegeven. Meestal zijn die voorschriften wat ruim genomen en geef je iets minder, maar het is afhankelijk van de hond. Voeren doe je een beetje met je ogen. Komt de hond aan, geef je minder, valt hij af, geef je wat meer.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

die=dat...

Het geslacht maakt niet zoveel uit, karakter wel. Je hebt dominante honden en minder dominante honden. Dit kunnen zowel reutjes als teefjes zijn. Geef goed aan bij de fokker wat je wilt. Dominante pupjes zijn meestal de pupjes die gelijk op je afkomen, de minder dominante pupjes zitten in een hoekje en zijn wat kat-uit-de-boom kijkerig. Het is dus niet zo dat een pupje die op je afkomt 'voorbestemd' is om bij jullie te gaan wonen ;-).
Elk pupje heeft zo zijn eigen karakter. Qua geslacht is het maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Reutjes worden meestal wat groter en zijn iets zwaarder dan teefjes. Bij teefjes zit je met loopsheid (kans op een dekking, bloedsporen in huis, reutjes die je teefje lastig vallen, schijndrachtig, etc.), bij reutjes zit je met mannelijke hormoontjes (willen rijden op teefjes, soms ruzie maken met andere reutjes, hele tijd plassen tijdens de wandeling om hun geur te markeren, etc.).

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Angela heeft hiervoor al heel veel nuttige informatie geplaatst. Ik zal je hieronder mijn mening/ervaring neerzetten… Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Wat Angela zegt: als jij voor een golden wilt gaan, moet je daarvoor gaan. Je moet je niet laten weerhouden wat hier allemaal wordt gezegd. Je kunt het wel meenemen bij het kijken naar een pup! Het zijn adviezen, geen veroordelingen.
En natuurlijk is het moeilijk een goede pup te vinden en het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de beste pup hebt gevonden, dat deze ziek wordt. Je weet het niet van tevoren.

Van het in de plassen liggen… eh, tsja, dat is waar! Je hebt natuurlijk uitzonderingen, maar onze Luca weet elk waterplasje te vinden! Voordat je die zelf al had gezien! Ik heb er geen problemen mee… Maar als je daar niet van houdt, zul je je hond daar strak in moeten opvoeden! Je kan een hond wel leren op commando het water pas in te gaan, maar daar gaat veel training inzitten!

Andere rassen, die niet zo doorgefokt zijn… Zou je zo ff niet wat kunnen noemen, maar als je een populair ras hebt, wordt daar veel mee gefokt. Gevolg hiervan kan het doorfokken zijn. Wil je een niet zo doorgefokt ras, dan ga je naar de minder bekende rassen.. .gevolg dat deze moeilijker te ‘verkrijgen’ zijn, waardoor de prijs natuurlijk ook omhoog gaat en er eventueel een wachtlijst is. Je kunt dan gaan voor kruisingen en die vind je bij particulieren, waarbij je weer zeer selectief moet gaan kijken.

Over het eten heeft Angela al genoemd. Dat krijg je in eerste instantie van de fokker mee. Voor het soort voer en de hoeveelheid die je daarna wilt gaan voeren, zul je je weer verder moeten gaan verdiepen.

Betreft het geslacht: ik ga persoonlijk voor de teven… tsja, waarom… Vind ze wat vriendelijker en zachter ogen en ik vind het niks dat die mannetjes overal moeten zeiken ? Teefjes kunnen soms wel goed kattig zijn, echte bitches! Maar ja, dat neem ik voor lief.

Ik vind het trouwens heel goed van je dat je niet impulsief een hond aanschaft! Dat je je eerst goed laat informeren! Maar het is inderdaad erg moeilijk, vooral als het de eerste is! Het zijn allemaal keuzes, keuzes, keuzes… Je kunt hierin meningen en ervaringen vragen, maar uiteindelijk zul je de keuzes zelf moeten maken! Wat ik zei: ik heb hier ook mijn mening/ervaring neergezet! Ik hoop dat je er wat mee kunt en natuurlijk mag je vragen wat je maar wilt! Iedereen zal je hier proberen te helpen!

Ik wens jullie nogmaals veel succes met het afwegen en maken van de keuzes en de verder zoektocht naar een hond!

honden page profiel dianediane

bedankt voor jullie reactie, het is erg leerzaam allemaal en er zitten zeker goede ideeen en adviezen bij..
mijn voorkeur gaat stiekem toch we l uit naar een teefje, ook beetje uit ervaring vroeger bij mijn ouders...eerder had ik geschreven dat reutjes liever zijn, maar dat is wat men zegt, en als ik dan naar mijn eigen idee luister, ga ik voor een teefje..
nu had ik er 1 gezien op MP, dus ik heb een mailtje gestuurd met een aantal vragen erin,of de ouders er zijn, in ieder geval de moederhond,of die getest is en waarop,wat de uitslagen daarvan waren....
ik kreeg wel snel een mail terug, maar was maar 1 zin, dat er nog 1 teefje is (ik had geen voorkeur aangegeven) en dat de ouders allebei supergezond zijn...
wat denken jullie hierbij?? ik twijfel er wel een beetje aan eigenlijk.

even over die testen allemaal, moeten de uitslagen daarvan ook in het entingsboekje staan??
dus als ik ergens ga kijken bij een nestje kan ik er toch naar vragen, het boekje van de moeder??

groeten
Diane

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Ik weet het niet... Normaal zijn mensen wel enthousiast over hun honden en pups en willen ze er alles wel over vertellen... 1 zinnetje is wel een beetje kort! en als je twijfelt: NIET DOEN!

Van die testen: daar komen uitslagenformulieren van. Die heeft de fokker en die kan je inzien. Voor zover ik weet staan ze niet in het passpoort, maar ik ben daar verder niet mee bekend. (mijn eigen honden komen ook allebei van een particulier... Luca overgenomen, Noa zelf gekocht)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

NIET DOEN!
Mensen die het hebben over 'gezonde honden' praten over een algemene gezondheidsverklaring van hun hond. Dit staat los van erfelijke aandoeningen. Golden retrievers zijn gevoelig voor HD (Heupsdysplasie). Als de hond hier niet op is getest en uitslag HD-A heeft, met botafwijking 0 en een Norbergwaarde van minimaal 20, zou ik er geen pup van nemen. HD is overdraagbaar aan de pups. De rasvereniging keurt het ook goed als honden met HD-B of HD-C worden gefokt.
Ook belangrijk bij Goldens om te testen zijn oogafwijkingen (PRA, Cataract en Entopion/Extropion).
Lees meer over de gezondheid van de Golden hier:

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/images/stories/formulieren/pdf/gezondheid.pdf

Bij sommige erfelijke aandoeningen, meer bepaalde ziekten, kunnen ouderhonden de ziekte niet hebben, maar wel drager zijn. Dit betekent dat de pups alsnog de aandoening kunnen krijgen. Bij veel aandoeningen betekent het, als ouderhonden vrij zijn, de pups ook vrij zijn van de aandoening (bijvoorbeeld de ookgaandoeningen). HD-vrij biedt een grote kans op HD-vrije pups, al heeft beweging en voeding ook wel een rol in het ontstaan van HD.

De testen worden gedaan door specialistische dierenartsen, niet door de gewone dierenarts. Iemand moet de uitslagen van de testen kunnen laten zien (de uitslag krijg je altijd op papier). Het staat niet in een entingsboekje/paspoort voor zover ik weet. Mocht dit er wel in staan, moet je alsnog vragen om de documenten. Zijn die ineens 'kwijt' of kunnen ze die niet vinden of een andere smoes, dan hebben ze de documenten gewoon niet.

Nogmaals: wees kritisch en selectief, juist omdat dit ras zo populair en doorgefokt is. Nu een goedkope pup van marktplaats kan betekenen straks grote rekeningen van de dierenarts. Het is een afweging die je moet maken, of je dat risico wilt nemen.

Let ook goed op, op Marktplaats. Daar zijn veel broodfokkers actief. Controleer bijvoorbeeld of iemand meerdere advertenties heeft. Als er maar 1 advertentie is, weet je zeker dat een hond van een particulier is en niet van een grote kennel. Ik zou ook oppassen voor mensen die nauwelijks de tijd nemen om op je mail te reageren. Dat vind ik niet klinken alsof iemand geinteresseerd is en een liefdevol thuis zoekt voor zijn/haar pups. Maar dat is misschien mijn eigen gevoel erbij.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien is dit iets? Ze verwachten in februari pups. Pups krijgen een stamboom, ouderhonden zijn vrij van HD en ED (Elleboog dysplasie, wordt blijkbaar ook op getest ;-)), pups groeien op bij moederhond in een gezin met kinderen. Je zou even moet navragen of de ouderhonden ook vrij zijn van de oogafwijkingen en of de pups in de woonkamer opgroeien. Prijs staat er niet bij... Je zou de rasvereniging ook even kunnen mailen voor een gemiddelde prijs.

http://www.newgolberhoeve.nl/?pageid=37548

Link rasvereniging:

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/

Verwachte nestjes die via de rasvereniging worden aangeboden:

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/pupinfo/verwachte-nesten.html

Pups die nu al zijn geboren:

http://www.goldenretrieverclub.net/cms/pupinfo/geboren-nesten.html

Bij de Woodland Paradise-kennel is nog een teefje beschikbaar...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Golden Retriever" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^