doe ik er goed aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

Hallo.
Ik heb me net ingeschreven kwam hier toevallig via google terecht.
En ik wil graag wat vragen de foto die bij mijn profiel of zoiets staat is van een pup uit spanje waar ik helelmaal verliefd op ben.
Ik heb lang moeten sparen om eindelijk een hond voor mezelf te kunnen kopen en onder houden.
Ik heb eerst op markt plaats gekeken maar daat zie je te veel rassen op 1 adres dus daar klopt iets niet.
Ik heb op de site van dierenasiels.com gekeken maar voelde geen klik ergens mee.
Toen gaan google en ik kwam bij adptie honden terecht uit spanje en ja hoor pats twee hondjes wat helemaal als een klik voelde.
Maar ze zijn nog daar doe ik er goed aan zo'n hondje in huis te nemen?
Ik ben zo bang voor ziektes de ene pup is nu 2mnd en de andere 4 mnd maar eer ze hier zijn zullen ze wel wat ouder zijn.
Ik wil wel graag advies van mensen die dat al vaker hebben gedaan.
Wel een pup geen pup maar een oudere hond krijg ik erge moeilijkheden met opvoeden zijn ze makkelijker of moeilijker dan honden van hier zijn ze vaker ziek of juist niet omdat het altijd kruizingen zijn ik lig :-) er wakker van.
Groetjes Elly en vast bedankt voor als ik een advies of antwoord krijg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doe ik er goed aan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 2 doggies

honden foto van YmY en de bende

Fantastisch idee om hondjes uit Spanje te adopteren! Echt een goed advies kan ik je niet geven, gelukkig zijn er wel anderen op dit forum die dat gaan doen. Maar ik wil je even zeggen dat het niks uitmaakt of een hond een kruising is of een rashond qua ziek zijn en zo.
Alleen met de erfelijke aandoeningen loop je meer risico omdat de ouders niet getest zijn.

honden page profiel OlivierOlivier 2 doggies

honden foto van Olivier

Ik heb er 2 uit Curacao en die zijn goed gecontroleerd door de dierenarts daar, gezondheidsverklaring, entingen enz.. dus dat zat wel goed. Maja je weet het natuurlijk nooit, ook een hond uit nederland kan ziektes hebben;-)

Mijnes zijn in ieder geval helemaal gezond. Ik zou eerst een andere hond nemen, maar die is daar helaas gestorven aan Parvo. Na een tijdje hadden ze weer een nest gevonden op straat en heb ik Jazz uitgekozen.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 2 doggies

honden foto van hondengek , reny

bestaan er geen fora,s voor deze onderwerpen ? voor practisch elk ras en/of onderwerp is wel zoiets te vinden denk ik
ik geloof dat dogs4live ook zo,n soort forum is hier zijn veel mensen te vinden die herplaatsers hebben ,misschien is er ook een hoekje voor buitenlandse hondjes ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook dobry heeft ervaring met honden uit het buitenland, vraag er naar. kijk bij baasjes daar vind je de naam dobry, klik erop , dan krijg je haar profiel.

en van inge krijg je ook hele goeie raad lees ik. ga met elkaar in conclaaf. ze zal je ter zijde staan.

honden page profiel hondengek , renyhondengek , reny 3 doggies

honden foto van hondengek , reny

ik heb iets gevonden voor je ;-)
www.buitenlandsehonden.nl

honden page profiel OlivierOlivier 3 doggies

honden foto van Olivier

Ik zou in ieder geval wel nog even goed navragen en controleren wat ze daar allemaal al met de beestjes hebben gedaan bij de dierenarts. Wel zorgen dat die al enting heeft gehad enz.. Via welke stichting heb je ze gevonden trouwens? foto's? ben benieuwd O-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende 2 doggies

honden foto van YmY en de bende

Menno heeft ook een hond uit Spanje geadopteerd. Je kunt bij hem vinden via "baasjes".

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

De foto die bij mijn profiel staat is er 1 van ze komen van shoek gechip geent nakeken door dierenarts en bloed nagekeken op laismanie zo'n soort ziekte.
Ik ben al blij met zoveel antwoorden.
Ik hoop op nog meer en zeker van mensen die ook adoptiehondjes hebben of kennissen die er 1 hebben.
Gr Elly.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 2 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

goed van je



leuk dat je met deze hondjes meteen een klik voelde,helaas ook geen ervaring mee
maar zoals hierboven al gezegd,er zijn er hier wel een paar bij wie je advies kan vragen


gr liesbeth

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra 3 doggies

honden foto van Martine & Terra

Kijk eens op buitenlandsehonden.nl. Je moet je ff registreren en voorstellen, maar daarna kan je alle ervaringen van iedereen lezen.

Onze Terra komt uit Portugal, hetzelfde verhaal als jij: we hadden er gewoon op de foto al een klik mee en dat hadden we niet bij andere honden uit asiels uit NL. Terra zat ook al in een opvanggezin in NL, dus we konden toch eerst even kennismaken voordat we een definitieve keuze maakten. Ze was geen pup (van 8 weken) meer maar inmiddels ca. 4 maanden, maar daartegenover stond dat ze bijv. al zindelijk was en al een beetje bekend was met "huisregels", wat mag wel en wat mag niet. Ik wilde ook niet perse een pup, want eerlijk gezegd zat ik niet te wachten op "weer" een baby (met de bijbehorende gebroken nachten) erbij.

Het karakter van elke hond is anders, of dat nu een NL of buitenlandertje is en ziektes kunnen ze allemaal oplopen. Er wordt gezegd dat de zwerfhondjes vaak socialer met andere honden zijn (dat ze de hondentaal "beter" spreken) dan een hond die vanaf 8 weken bij mensen opgroeit en die dus meer mensgericht is. Ik kan echter niet vergelijken, want Terra is mijn eerste hond, maar ze is idd supersociaal naar zowel andere honden als mensen. Maar goed, er loopt hier ook een buitenlandertje die de eerste maanden van haar leven aan de ketting heeft gelegen en dus niet zo sociaal is (in eerst instantie).

Je ziet, alles heeft wel een keerzijde. Maar volg je hart en als je het toch een beetje eng vindt, kijk dan eens bij de honden die hier al in een opvanggezin zitten dan kan je eerst "persoonlijk" kennismaken en de ervaringen van het gastgezin horen (die vaak een prima inschatting kunnen maken van het karakter van de hond). Succes met je keuze!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Elly, ik zou goed nadenken over deze hondjes. Sowieso zou ik geen 2 pups nemen, want dat is heel moeilijk om 2 pups samen op te voeden. Ook zou ik nadenken over je ervaring met honden en wat je van zo'n hond verwacht. Zo'n lief snoetje op een foto kan wel hele traumatische ervaringen hebben en dus alles behalve een makkelijke huishond zijn. Laat je goed informeren door zo'n organisatie en zorg dat je een hondje krijgt die bij je past. Want het is ook erg zielig als zo'n hondje weer herplaatst moet worden.

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

Hallo Angelia.
Beetje mijn fout.
Ik heb lang moeten sparen ja voor ik een eigen hond kan kopen maar op de laatste 3 jaar na heb ik mijn hele leven al in de honden gezeten.
Ik kon nog niet eens lopen toen hadden we thuis al een hond.
Tot 3 jaar geleden want toen be ik gaan scheiden en mijn ex wilde de honden delen hij ze in de week en ik het weekend.
Hij bleef in het grote huis ik zat 3 hoog zonder trap en dat ging dus niet en ik kreeg het huis niet.
Dus heb ik met veel verdriet mijn honden achter moeten laten. Nu woon ik weer beneden aan een groot park heb weer wat gespaard en ben weer toe aan een hond maar er zijn er twee wat ik direct op viel en ik het graag wilde weten of het wijs is een van die twee in huis te nemen of gewoon een krijzing in nederland Maar dat zijn weinig pups.
En als je ze bij een nog niet eens echte fokker koop hebben ze meer rassen in huis dan 1.
Ik hoop dat iedereen het nu begrijpt in ga niet over 1 nacht ijs.
Sorry voor soms mijn spelfouten maar dan tik ik te snel.
Grroetjes Elly.

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Hoi ,
Ik heb ook een hond uit Spanje!
Ik kreeg haar wel met oormijt,en ze had een allergie(opgebouwd door brokken,maar dat kan ineens opkomen),

Verder zou ik even goed navragen of ze iets hebben gedaan met de socialisatie.Ik kreeg mila met 5 maanden oud,ze was werkelijk voor alles met wielen doodsbang!!Ze houdt ook niet van drukte of te veel mensen(die ze niet kent).Waarschijnlijk was dit iets anders geweest als ze goed was gesocialiseerd.Ik zeg niet dat die mensen niet hun best hebben gedaan,maar ik denk dat ze alleen op het erf is geweest.Ze was wel buitengewoon super sociaal met honden!!!!Dus ondanks dat ze zo bang was ,fleurde ze helemaal op als we in het bos waren en een hond zagen.Zelfs in de drukte veranderde ze helemaal als ze een hond zag.

Ik heb haar nu anderhalf jaar en ze is sociaal naar mensen als ze ze kent,los loopt en zelf kan kiezen naar wie ze toe wilt lopen.Voor mij maakt het niet uit,maar er zijn altijd mensen die zeggen,wat is ze bang/schuchter.Maar die mensen willen niet snappen dat niet elke hond het fijn vindt om meteen over de kop geaaid te worden!!Dus dat heeft niks te maken met een hond uit Spanje ;-)



Succes met kiezen,

Groetjes Soraya&Mila.











honden page profiel patriciapatricia 2 doggies

honden foto van patricia

ik heb 2 hondjes geadopteerd 1 uit portugal vandaan zei kwam met 13 weken naar nederland toe en 1 uit rhodos vandaan zei kwam met 6 maanden naar nederland toe.
het zijn beide schatten van honden,alleen donna de oudste is er een met gebruiksaanwijziging,maar dat kwam pas na de pubertijd.
en de jongste is echt een allemans vriendje en heel sociaal naar alles.
ik kan alleen maar zeggen doen,maar wel bij een goede stichting want er zitten helaas ook foute stichtingen tussen.
groetjes van patricia.

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

Heeft er wel eens iemand een adoptie hond bij stichting sphoek vandaan?
De meeste van julllie zeggen doen maar zeggen niet bij welke stichting ze vandaan komen.
En ik lees bij de mensen die het hebben gedaan positive dingen maar wel erg veel negatieve ook.
Of noemen jullie eens wat instantie's die goed en te vertrouwen zijn.
Groetjes Elly.

honden page profiel You know whoYou know who 2 doggies

honden foto van You know who

Hoi Elly,
Ik had bijna een pup geadopteerd maar werd op het laatste moment door iets onbenulligs afgezegd.(bij Arca noah)
Ik denk dat sos stray's een goede stichting is daar heeft me stiefzoon ook een hond vandaan en die is goed gezond.
Maar een hond/pup kan altijd wat breken door middel van verkeerd op de pootjes komen met springen en tsja het kan eens een beetje grieperig zijn zullen we maar zeggen.
Maar ik zou dus sos stray's zeggen.

Groetjes Natasja

honden page profiel sorayasoraya 2 doggies

honden foto van soraya

Hoi Elly,

Mila komt bij de RDE vandaan,maar de RDE heeft niet alle hondjes van een zelfde plaats,daarmee wil ik zeggen dat niet elke hond dezelfde "opvoeding"krijgt.
Ze heeft er nu ook best veel uit een asiel uit Belgie of Frankrijk,en daar zitten ook vaak hondjes tussen die naar het pension zijn gebracht maar gewoon niet meer zijn opgehaald :'( .

Ook heeft ze veel opvangadressen in Nederland/Belgie.

Wat ik er ook nog bij moet vertellen is dat Mila wel al zindelijk was en haar moeder ook een schuchtere bangere hond is/was,en die geeft dit ook door aan haar pups.Dus daar kan/zal het ook nog voor een groot deel aanliggen.(dat ze wat angstig is ingesteld)

Het baasje van Mila's broer had ook een hond van Sphoek(had ,want ze had een pure podenco uitgezocht en dat werd niks voor haar,ondanks de flinke wandelingen die ze al maakten),ik hoor er alleen goede dingen over.

Maar je kunt ook al die namen eens googlen van de organisatie's,dan komen er vanzelf verhalen omhoog.


Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel You know whoYou know who 1 doggies

honden foto van You know who

Hoi Elly ,
ik wil je nog heel veel succes wensen :-D

Groetjes Natasja

honden page profiel Martine & TerraMartine & Terra 2 doggies

honden foto van Martine & Terra

Terra komt bij Dierenhulp Mirbessa vandaan. Uiteraard heb ik er maar 1 ervaring mee (Terra!) maar het verliep uitstekend en ik kan nog altijd op ze terugvallen als er iets is.

Een vriendin van me doet veel voor SPhoek (is laatst naar hun asiel in SP geweest om te helpen, doet inzamelingen etc). Uit de verhalen die ik van haar hoor, is SPhoek ook goed.

Maar lees je anders toch eens in op het forum van buitenlandsehonden.nl : daar vind je echt heel veel ervaringen van mensen terug, ook over de stichtingen.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Aaah, je bent dus van plan om 1 van de 2 pups te kopen. Ik zou in Nederland idd niet bij een fokker een hond kopen met een heleboel rassen. Die zijn broodfokkers. In het asiel moet je idd maar net een leuke hond zien te vinden. Welke hond zoek je dan, of kruising??

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

Hoi Angela,
Het was nogal onsamenhangend en verwarrend maar je begrijpt het gelukkig.
Ik heb mijn keuze gemaakt en het word het wit met bruine hondje.
Die adoptie hondjes zijn toch altijd een kruizing.
Ik hoef geen hond met stamboom ik wil een hond voor mijn plezier wil geen nestje nemen dus heb ik toch geen papiertje nodig.
Hij wordt vandaag in het het huis van de vrouw geplaatst die de hondjes laten enten bloed onderzoeken heupen nakijken en kijkt naar het karakter of de hond goed bij mij past.
En dan komt hij naar nederland duurt allemaal lang hoor maar beter iets langer en goed als kort en niet goed.
Ze komen dan met een paar naar hier lijkt me leuk mensen te ontmoeten die ook dan hun hond ophalen.
Groetjes Elly.

honden page profiel OlivierOlivier 2 doggies

honden foto van Olivier

Ik heb ook nog naar hondjes van Sphoek gekeken, maar de honden die ik leuk vond zouden niet bij mijn honden passen volgens die mensen, dus helaas.
Heb nu een andere hond uitgezocht via SCADbangkok, dus ben benieuwd. Binnenkort voorcontrole!

Heb jij nu ook via Sphoek?

honden page profiel patriciapatricia 2 doggies

honden foto van patricia

bij mijn komen ze bij dierenhulp zonder grenzen vandaan,een goede stichting,doen ook altijd aan voorcontroles en nacontroles.granada padul is ook een zeer goede en betrouwbare stichting en dierenhulp bosnie is ook niks op aan te merken.
kijk vooral eens op het buitenlandse honden forum,een heel gezellig en leerzaam forum wat betreft buitenlandse honden.
zitten heel veel mensen op en je leert de stichtingen daar goed kennen.
ik weet van 2 stichtingen dat ze het niet zo nauw nemen maar weet niet of ik die namen mag noemen hier.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Elly, fijn te lezen dat het zo goed geregeld is bij de stichting. Het is een dot van een pupje.
Wel is het goed te weten dat een 'papiertje' niet voor een nestje is, maar om er zeker van te zijn wie de ouderhonden zijn en of de ouderhonden drager zijn van erfelijke aandoeningen die een pup kan over-erven. Ik hoop dat jouw pupje dit bespaard blijft, maar je hebt wel kans hierop. Veel plezier met je pupje straks, hopelijk past 'ie bij je!

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Hoi Elly,

Wat goed van je dat je een pup uit Spanje wil adopteren :-D ! Wij hebben zelf een husky pup uit een kennel in Duitsland gehaald. Ze was vanuit Hongarije naar Duitsland vervoerd. We weten dus niet wat er met haar gebeurd is, je kunt alleen dingen gokken.

Misschien is het van ons hondje (Koda) iets minder extreem, maar zij was is het begin erg schrikkerig, bang voor vreemden en ga zo maar door. Je kunt veel bereiken, maar het duurt lang. Zeker omdat je niet precies weet wat er achter haar angsten zit.

Wij merken wel verschil met Koda en andere pups. Sommige dingen(vooral het vertrouwen) kosten wat meer moeite. Je moet het wel aankunnen. Maar voor ons is het het zeker waard!

Liefs Marinda en Koda.

honden page profiel Elly,Kira en BrunoElly,Kira en Bruno

honden foto van Elly,Kira en Bruno

Hoi Allemaal,
Ik vind het super te lezen zoveel reacties en dat er zoveel van jullie overal honden vandaan hebben.
Ik lees hier zoveel namen van stichtingen die wel goed zijn en die niet goed zijn.
Ik ben nog stichtingen die jullie hebben genoemd aan het na kijken wie weet voor de toekomst als het bevalt een adoptie hond.
Blij jullie gevonden te hebben ik heb vandaag er foto's van het hondje zeg nu maar hond bij gekregen.
Die ene was hij 2 mnd en nu 3,5 wat gaat dat snel zeg
als je zo'n beestje elke dag om je heen hebt merk je dat niet maar nu op afstand zeer zeker wel.
Maar ik ben nog steeds verliefd op hem ik hoop dat hij nu maar snel mag komen.
Zet er even een foto bij.
Ik vind het super van jullie sommige hebben er meerdere geadopteerd petje af.
Het is dat een ticket veel kost maar ik mocht hem komen halen had het graag gedaan en dan een weekje daar blijven kijken hoe dat allemaal werkt.
Groetjes Elly.

honden page profiel You know whoYou know who 3 doggies

honden foto van You know who






En dit is dus de knapperd die Elly bedoeld. :-D
Elly? ik vind hem/haar echt erg mooi.

Groetjes Natasja

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

wow het is een erg mooie hond hoor, ben benieuwd hoe zijn karaktertje is.

En ik zit ook eens goed te kijken wat voor rassen er in zitten, maar kan er niks van maken haha :-) maar super mooi beessie en zekers de ogen, om bij te smelten.

Groetjes Bianka

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Er lijkt wel border collie in te zitten, qua kleuren en tekening... Zeker een mooierd ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "doe ik er goed aan" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^