addison

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel biancabianca

Ik had op jullie forum gelezen dat je de medicijnen voor de ziekte van addison (bij de hond) bij de apotheek kan kopen, wie o wie

heeft hier ervaring meer

Ik loop tegen een muur aan, de huisarts beticht  mij van fraude?

Ik wil de medicijnen gewoon kopen.

 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Heeft de da ze voorgeschreven?

honden page profiel biancabianca

Ja maar ik betaal mij scheel bij de dierenarts en ik weet dat het medicijnen zijn die ook voor mensen voorgeschreven worden

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Natuurlijk is dat fraude.. die medicatie komt op jouw naam en dan kan je de kosten declareren bij de zorgverzekeraar.

Lijkt mij ook niet de normale gang van zaken.

honden page profiel biancabianca

nee ik wil die medicijnen niet op mijn naam,ik heb toch geen addison,  ik wil ze gewoon betalen en kopen maar dan voor mijn hond zonder tussenkomst van verzekering alleen ik krijg ze niet zomaar mee dus heb ik een recept nodig

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" nee ik wil die medicijnen niet op mijn naam,ik heb toch geen addison,  ik wil ze gewoon betalen en kopen maar dan voor mijn hond zonder tussenkomst van verzekering alleen ik krijg ze niet zomaar mee dus heb ik een recept nodig
  "

 Ik kreeg een recept van de dierenarts voor humane medicijnen, en haalde dat dan bij de apotheek.

 

En dan betaal je gewoon de prijs van het medicijn plus een toeslag voor de kosten voor verwerking etc.

honden page profiel NullNull 2 doggies

honden foto van Null

" nee ik wil die medicijnen niet op mijn naam,ik heb toch geen addison,  ik wil ze gewoon betalen en kopen maar dan voor mijn hond zonder tussenkomst van verzekering alleen ik krijg ze niet zomaar mee dus heb ik een recept nodig
  "

 Ja dat snap ik maar ze kunnen die medicatie niet zomaar verkopen dus het moet op naam. Dus er komt dan sowieso in de computer op jouw naam. Daar kan mee gefraudeerd worden. 

 

Wat Kees zegt kan je misschien achterna gaan, maar ik denk eigenlijk niet dat elke dierenarts of apotheek dat zomaar doet.. ze hebben immers niks met elkaar te maken..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij de behandeling van een dier wordt wel eens gebruik gemaakt van humaan geregistreerde geneesmiddelen. Hiervoor kan een eigenaar met een recept van een dierenarts bij een humane apotheek terecht.

 

Ik ken eigenaren, die de humane medicatie Gabapentine (neurotransmitter) voor hun hond direct bij hun humane apotheek halen met een recept van een dierenarts.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bij de behandeling van een dier wordt wel eens gebruik gemaakt van humaan geregistreerde geneesmiddelen. Hiervoor kan een eigenaar met een recept van een dierenarts bij een humane apotheek terecht.
 
Ik ken eigenaren, die de humane medicatie voor hun hond Gabapentine (neurotransmitter) direct bij hun humane apotheek halen met recept van een dierenarts. "

 Ja, dat middel kreeg ik. Zelfs nog bij de spoedaptheek!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Een beetje jammer dat je dan zo'n steek op mijn persoonlijke profiel post. 

Maar fijn dat het via de dierenarts is gelukt..

honden page profiel toto

honden foto van to

Ik haalde de Addison medicatie ook gewoon met recept van de dierenarts bij de humane apotheek.

Daar stond de hond onder zijn eigen naam in de computer. dan kreeg ik 600 fludrocortison tabl en 250 cortison tabl. De rekening van het recept en de rekening van de humane apotheek stuurde ik dan braaf naar Petplan.

Ik heb daar netjes aan Petplan uitgelegd dat het mij en dus hun ook veel geld zou schelen en dat ik niet over te maximale bedrag uit wilde komen.

 En heus daar is niets fraudeloos aan. Het scheelde echt heeeel veel geld.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

Ik kreeg eerst ook van mijn dierenarts een recept mee op naam van mijn hond en kon daar dan een stuk goedkoper aan de tabletten komen, dierenarts rekende dan 5 euro voor recept en herhalingsrecepten, maar door wetswijziging? mag hij dit niet meer doen . Blijft absurd want bij apotheek betaal je gewoon de kosten van de medicijnen daar is niks frauduleus aan en natuurlijk kan je dat niet bij je eigen verzekeraar indienen want die weet heus wel of je addsion hebt of niet. blijft raar dat dezelfde medicijnen van het zelfde merk gewoon 2 x zoveel kost als het aan een hond gegeven moet worden..farmaceutische indrustrie maffia

honden page profiel toto

honden foto van to

De laatste keer dag ik de pillen bij de apotheek gehaald héb is februari van dit jaar. Dé hond is overleden.

 

Wanneer zou die wetswijziging geweest zijn dán? Maartje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

enkele voorbeelden dat humane medicijnen wel door dierenartsen kunnen worden voorgeschreven en de eigenaar van de hond met het recept van een dierenarts bij een humane apotheek terecht kan:

 

quote

Codeïne kan soms door een dierenarts worden voorgeschreven. De eigenaar moet dan met een recept naar de humane - mensen apotheek, waar ze het medicijn kunnen ophalen. Het middel wordt goed opgenomen door honden, en is een effectieve pijnstiller voor de hond.

unquote

Bron: https://www.mcvoordieren.nl/codeine

 

quote

Niet alle ziekten kunnen behandeld worden met medicijnen die als diergeneesmiddel geregistreerd zijn. Soms is het nodig uit te wijken naar medicijnen die voor mensen zijn geproduceerd. Wanneer u voor uw huisdier humane medicijnen nodig heeft krijgt u hiervoor een recept zodat u de medicatie bij de humane apotheek kan ophalen.

unquote

Bron; http://www.dierenkliniekrhenen.nl/kliniek/apotheek.html

 

quote

Humaan geregistreerde geneesmiddelen

Bij de behandeling van een dier wordt ook wel eens gebruik gemaakt van humaan geregistreerde geneesmiddelen. Hiervoor kan een eigenaar met een recept van een dierenarts bij een humane apotheek terecht. Als zo’n apotheek vragen heeft met betrekking tot geneesmiddelen voor dieren, kan er contactopgenomen worden met de Apotheek Diergeneeskunde.

unquote

Bron: https://www.uu.nl/organisatie/apotheek-diergeneeskunde/apothekers

 

Als dit veranderd zou zijn, zou dit niet op meerdere websites staan en zeker niet op de site van de universiteit in Utrecht apotheek diergeneeskunde.

 

Wel weet ik van enige jaren terug, dat niet elke dierenkliniek bereid is om recepten mee te geven, maar de humane medicatie zelf bestelt bij een humane apotheek om deze vervolgens voor een hogere prijs aan de hondeneigenaar te verkopen.

 

 

 

honden page profiel toto

honden foto van to

Loesje schrijft...

dat niet elke dierenkliniek bereid is om recepten mee te geven, maar de humane medicatie zelf bestelt bij een humane apotheek om deze vervolgens voor een hogere prijs aan de hondeneigenaar te verkopen.

 

Daar zit de clou de dierenarts zie geld aan zijn neus voorbij gaan.

 

 

Volgende forumvraag: reactie inenting kennelhoest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^