Regenjas.. zin of onzin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

De laatste tijd zit ik er aan te denken om een regenjas aan te schaffen voor Kaylo... Nu houden een paar dingen me tegen.

 

Kaylo heeft een flinke vacht met veel wol, tijdens een goede regenbui blijft zijn ondervacht eigenlijk altijd droog. Voor de kou hoeft het dus ook absoluut niet. Hij vindt regen gewoon verschrikkelijk en is dan een echte drama Queen. Ook heb ik eigenlijk een hekel aan natte honden en de daar bijhorende geur Nu ben ik ook wel voor het gemak en even snel. Kaylo draagt een tuig i.v.m zijn nek blokkades (waar hij behandeld voor wordt) Om nou elke keer eerst een jas aan te trekken en daar over heen nog een tuig lijkt me ook zo'n gedoe. Ook omdat het tuig dan elke keer versteld moet worden denk ik? 

 

Nu vroeg ik me af hoeveel van jullie een regenjas heeft voor de hond? en ook welke? Waarom hebben jullie voor een regenjas gekozen en gebruiken jullie hem in combinatie met tuig of halsband?

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik heb een regenjas voor Java van hurtta. Daar overheen gaat haar tuig die ik dan gewoon ietsje losser zet, anders past het niet.

Java houdt niet van regen, maar heeft ook een dubbele vacht dus in principe hoeft het niet. Echter houdt Java ook niet echt van de regenjas, ze loopt dan toch liever zonder jas in de regen.

Ik gebruik hem alleen als we lang van huis gaan en het echt plenst. Dan is het toch fijn dat ze droog blijft. Als we bijvoorbeeld een uur lopen hoeft het niet, dan droog ik haar thuis af met een goede honden handdoek en is ze zo droog. 

 

Maar misschien dat Kaylo langer nat blijft, dan zou het wel fijn zijn natuurlijk. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Mijn oudje draagt 1 van back on track.

De jongste hebben een Pomppa. Zalig merk. Zeker tijdens lange mtb ritten, verdragen ze dat goed. De jongste zitten buiten, dus ik steek ze liever droog in de kennel.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Voor Shadow heb ik ook een regenjas. Gebruik hem echt alleen als het heel hard regend. En nooit zomers omdat het dan al gauw te warm word met zo'n jas aan. Ik vind het zo veel schelen als ik thuis kom en alleen haar pootjes en koppie hoef af te drogen.

 

In haar jas zit een uitsparing voor een tuigje wat je er onderaan kan doen. Waar je dus je riem kan vast klikken. Maar gebruik geen tuig als ze haar jas aan heeft. Het lijkt me niet zo fijn zitten nog een tuig onder haar jas.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het ligt inderdaad aan de reden waarom je je hond droger wilt houden.

Mijn Wanda is absoluut bestand tegen kou en regen.

Ze is langharig en heeft onderwol.

Ze maalt ook niet om een fikse regenbui.

Maar! Ik zit er wél mee: ze blijft echt heel lang nat na een wandeling in de plensregen; ook na afdrogen.

Dus Vandaar dat ik haar een regenjas heb gehaald, merkloos.

Met klittenband dus erg makkelijk omdoen. En ze maalt er niet om.....

Nog fluorescerende strepen ook.

Oké, wat te kort . Maar dit was de grootste maat......

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Kan Wanda niet gewoon een heren maat XL regenpak aan? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Ik heb een regenjas voor Java van hurtta. Daar overheen gaat haar tuig die ik dan gewoon ietsje losser zet, anders past het niet.
Java houdt niet van regen, maar heeft ook een dubbele vacht dus in principe hoeft het niet. Echter houdt Java ook niet echt van de regenjas, ze loopt dan toch liever zonder jas in de regen.
Ik gebruik hem alleen als we lang van huis gaan en het echt plenst. Dan is het toch fijn dat ze droog blijft. Als we bijvoorbeeld een uur lopen hoeft het niet, dan droog ik haar thuis af met een goede honden handdoek en is ze zo droog. 
 
Maar misschien dat Kaylo langer nat blijft, dan zou het wel fijn zijn natuurlijk.  "

 Java ziet er zo schattig uit in haar jas! Ik vind de modellen van hurrta ook super, dus daar zit ik ook een beetje naar te kijken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Puck hier heeft een winterjas en een tuigje. Dat verstellen van het tuig valt nog wel mee.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Er lopen meer honden in een jas dan dat ik had verwacht! Echt uren lopen doen we eigenlijk niet in de regen, of hij moet het met jas opeens wel leuk gaan vinden. Maar ik ben vooral bang dat hij het dan erg warm krijgt door het rennen etc. Wil het vooral gaan gebruiken voor de 20 minuutjes rondjes in de wijk.. Jullie zetten me in ieder geval wel aan het denken

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Een hond met een dikke vacht krijgt het echt vlug warm in zo'n jas.

Misschien toch een hele dunnen kopen?

Voordeel voor de mens is natuurlijk dat je huis wat properder blijft.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Een hond met een dikke vacht krijgt het echt vlug warm in zo'n jas.
Misschien toch een hele dunnen kopen?
Voordeel voor de mens is natuurlijk dat je huis wat properder blijft. "

Ja daardoor vind ik het ook een beetje eng om er eentje online te bestellen. Loop binnenkort wel even langs de dierenwinkel. Denk dat we er vooral gebruik van zullen maken tegen het eind van de herfst en tegen de winter aan. Met 20 graden en regen ga ik hem niet zo'n jas in wurmen. Dat is wel een beetje zielig

 

Het vervelende is echt dat hij gewoon 2 uur na zo'n plensbui nog nat is. En het hele huis naar natte hond ruikt.. maar hij ook zonder problemen gewoon dan op de bank klimt

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Is het dan niet een handiger idee om zo'n blazer te kopen wat ze bij trimsalons ook hebben? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Is het dan niet een handiger idee om zo'n blazer te kopen wat ze bij trimsalons ook hebben?  "

 Daar had ik ook aan gedacht.. maar dan zou ik hem in huis moeten droogblazen en dat regent het haren in huis   Nu is dat ook net een stapje te ver voor hem.. Kaylo kan nog een echt straathondje zijn en aangezien hij de stofzuiger nog steeds dood eng vindt, denk ik niet dat een blazer zo'n goed plan is voor nu 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het klopt wel dat een hond met een dikke vacht het snel warm zou kunnen krijgen met een jas.

Daarom heb ik gekozen voor een jas die de hele buik vrijhoud én die aan de binnenkant bekleed is met fleece. Kan ademen dus.

Heeft alleen maar de functie om regen van Wanda af te laten lopen. Behalve dr kont dan

Maar ja, ze weigert om in een herenjas te gaan lopen en xl was écht het grootste wat er te koop was

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Izzy heeft ook een jasje. Niet alleen voor de regen maar ze heeft hem vrijwel het de winter aan buiten en thuis dan een lelijke kerst trui.

Izzy haat ook regen en dit maakt het iets minder erg voor haar.

 

Voor Droef heb ik het ook overwogen maar die vind het een stuk minder erg en ik zie hem al met regenjas en al in de sloot duikenZelfs dicht gevroren sloten slaat hij een wak in zodat hij kan drinken, dat hij dan zelf ook in het water beland maakt hem niks uit. Gelukkig is hij wel zo slim om dat alleen op de ondiepe stukken te doen. Voor Droef overweeg ik maar een badjas, en natte hond steeds op de bank is ook niet echt heel handig.

honden page profiel DesireeDesiree 3 doggies

honden foto van Desiree

Owh ja. Izzy haar jas heeft nog een rits op de rug zodat een tuigje onder haar jas aan kan en dan is aanlijnen wel nog mogelijk. Rits is wel stuk, was al zo toen ik haar jas kocht maar ze dragen hier vaak of niks of alleen een halsband.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Hier ook een wax regenjas; ondanks het feit dat ik een waterblazer heb. Casper vindt het aandoen van de jas niet prettig; loopt dan rondjes in de gang, maar als we eenmaal aan de wandel zijn, heeft hij er volgens mij geen last van. De poedelvacht droogt zeer langzaam.

honden foto

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Daya heeft er 1 van Ruffwear. Erg fijn, maar op een open vlakte waar het hard waait (duinen bijvoorbeeld) wil het achterste flapje wel eens omhoog waaien. 

Ik doe haar tuig gewoon over de jas aan en hoef deze daarvoor niet te verstellen. Het is ook maar een hele dunne jas die de regen tegenhoudt en daar ging het me om. Daya wil namelijk geen stap zetten als het flink regent en de dikke druppels op haar rug voelt. Of.. het wordt een heeeel snel rondje en ik hou juist van regen. 

En..ze blijft droog..dan hoeft ze zichzelf thuis niet droog te wrijven aan mijn broek.  

 

Let vooral even niet op dat ze hier in het water staat met een regenjas aan.. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb een dunne regenjas voor Kahlúa, zij vind regen niet erg, maar ze wordt wel zeiknat, in de zomer is ze binnen 10 minuten droog, in de winter blijft ze nat, en dus koud.

 

Gebruik m hier ook (of een fleecevest) als we heel lang en intensief gewandeld hebben, en daarna weer een tijd de auto inmoeten. Ze zit dan te lang stil, wat niet goed is voor de spieren, zo koelen ze niet te snel af.

 

Ik zou er gewoon eentje kopen :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Best wel lekker een regenjas voor je honden, hier is het geen optie, te dikke vacht en als ze in de blauwe stad lopen zou ik ze aan de lijn moeten houden, water in....    voor een kleine korte wandeling helemaal geen gek idee.....maar je zal toch de buik achterkant poten ook droog en schoon moeten maken....alleen het stukje rug is dan droog.....    voor gecastreerde honden is het zeker een optie die hebben niet zo.n vacht dat het de ondervacht droog houdt...ze worden natter en blijven natter.....   bij castratie is de vacht minder dan niet gecastreerd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik wel heb is voor in de auto een hondenbadjas...ideaal, de auto blijft schoon en de hond wordt droger....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

  

     Badjas voor bams....alleen als ze gezwommen heeft en de auto in moet, thuis is de blazer er.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Nou dit topic laat ik niet aan de mopsjes zien ,Moet ik ze straks steeds kleden als ze uit gaan ,

Kort of langharig  geen jassen hier,als je daaraan gaat beginnen willen ze straks ook nog schoentjes .En ik denk dat de mensen het leuker vinden als de honden .

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik heb geen regenjassen voor de honden.  Ik zou het overwegen als ze ouder zijn en echt last hebben van de regen en kou, nu is het echter niet nodig.

 

Ik droog ze af als ze te nat zijn en Gioia (Lagotto Romagnolo) die blaas ik droog als ze te nat is.

 

Ik kocht liever een waterblazer die ik bij allemaal kan gebruiken dan jassen waarvan ik niet weet of ze het aangenaam vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wij hebben ook regenlaarsjes....... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

     Een aanrader.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

  Als ik dit plaatje zie, moet ik altijd denken aan Wilhelm Tell... geen idee waarom!  Doe eens een hoedje erbij op, Willemijn, met een veer....

Oktoberfest hoedje met veer Promo

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

"      Een aanrader. "

 Hahaha, Hé dat is de mijne, Willemijn!

 

Heb jij ook zo één?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Buik en achterkant zijn hier evengoed bedekt met de jas, zelfs de nek is droog.
Enkel poten zijn nat. Overigens heel licht materiaal, het is geen winterjas. Ik doe ook geen regenjas aan om het warm te hebben.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Wij hebben ook regenlaarsjes.......  "

 Volgens mij is dat jou maat ?

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Theo BC
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^