Uitvallen naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Shadow is 10 maanden en 5 maanden bij mij. We zijn van een hond die echt naar alles uitviel en overal bang voor was naar een hond waar je lekker mee het bos in kan en waar hij heerlijk met andere honden speelt.

Wat blijft is als hij aan de lijn loopt en we komen een andere hond aan de lijn tegen. Hij in 1 seconde schiet naar heftig blaffen en staart kwispelen. Eerst ging hij ook verstijven en was onbereikbaar maar inmiddels komt hij al blaffend mee als ik me omdraai, kom zeg en de andere kant op loop.

Hoe zouden jullie hiermee omgaan? Geduld blijven hebben en andere kant op lopen of gericht gaan trainen in het aangelijnd langs een andere hond lopen? Van de trainer kreeg ik het advies om hem een poos niet aan te lijnen want als ik naast zeg en doorloop negeert hij alles en loopt strak met mij mee. Ik ga dit niet doen want ik wil echt dat hij ook aangelijnd kan lopen. En ik vind dat je het echt niet kan maken los in een woonwijk te lopen. Waar ik nu over twijfel is of ik het tijd moet geven of gericht moet gaan trainen 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je moet sowieso gericht gaan trainen, maar geef die training de tijd en heb geduld. Maak de cirkel om de naderende hond groter zodat jou hond zich prettiger voelt. Daarnaast is het voor honden helemaal niet prettig om recht naar elkaar toe te lopen.

Als je ziet hoe ze met elkaar kennis maken of langs elkaar heen willen lopen, dan is dat altijd met een boog.

 

Onaangelijnd door een woonwijk zou ik inderdaad ook niet doen. Naast dat het gewoon niet mag, lopen sommige mensen niet voor niks met hun hond(en) door de woonwijk. Stel dat jou hond uiteindelijk toch niet luistert en wel in de richting van de andere hond gaat, dan is dat niet zo'n prettige gewaarwording voor de andere baas met z'n hond.

 

Misschien zou je de BAT training kunnen gaan volgen?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hij heeft het alleen als hij aangelijnd is, staat die riem dan strak? Gewoon een korte leren riem bijvoorbeeld? Als hij goed naast blijft als hij los is en dan andere honden wel negeert, zit het probleem hem misschien in de lijn die je onbewust strakker vasthoudt als je een hond nadert. Misschien is het een idee om hem uit te laten aan een longeerlijn van 8 meter, de lijn slap te laten hangen (niet op de volledige 8 meter maar wel los genoeg dat hij helemaal geen druk voelt) en dan het commando 'naast' te geven. 

 

Wat je ook kan doen, is kijken waar je hond heel sterk op reageert (stem, brokje, bal) en dat voor zijn neus te houden iedere keer als er een hond aan komt. Koppel er een commando aan zoals 'kijk hier'. Op een gegeven moment gaat hij automatisch omhoog kijken waar dat brokje blijft. Met Beer werkt dat met een balletje heel goed, maar dan moet je net het geluk hebben dat hij heel sterk reageert op iets zodat je daar gebruik van kan maken.. 

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Afstand houden doe ik en tot ongeveer 50 meter afstand gaat het goed.

Die longeerlijn is een goede! Die heb ik wel liggen en ga het vanmiddag proberen. Shadow werd bij de vorige eigenaar als klein pupje met slipketting uitgelaten dus hij heeft slechte ervaringen aan de riem. Misschien kan ik hem aan een longeerlijn het gevoel gaan geven dat hij los loopt maar kan ik bij toch uitvallen hem wel tegenhouden. Bedankt voor de tip!! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat zielig die slipketting. Gelukkig is hij in goede handen bij jou!

Heb je al een goed zittend tuigje voor hem? Dat is prettiger voor hem ipv een halsband. 

 

De afstand van 50m zou ik nu gewoon zo laten (als dat kan). Net zolang tot het echt goed gaat. Daarna pas weer een meter of twee de afstand inkorten. 

 

Die longeerlijn wat Hannah aangeeft is wel een heel mooie oplossing. Die zou ik zeker proberen. Daarmee uiteindelijk langzaamaan de afstand inkorten. 

 

Blijf naar je hond kijken. Ga een stapje terug als het niet goed gaat en begin weer rustig van voor af aan.

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Terug van een korte wandeling. De longeerlijn werkt! Op weg naar het bos (das krap 10 minuten) 2 honden tegengekomen. Het kon niet anders dan passeren maar we konden wel de weg oversteken. Dus ik zag de honden, lijn goed los commando naast weg overgestoken en doorgelopen. Geen enkel blafje!! Ongelooflijk, nu kunnen we verder gaan oefenen. Ik vind het toch erg mooi dat ik met elke hond weer nieuwe dingen leer. @ruby88 hij draagt idd een tuigje, in het begin ook een halsband omdat ik hem dubbel aanlijnde ivm enorm uitvallen naar alles.

Bedankt voor het meedenken! Dit geeft een ingang om verder aan de slag te gaan. 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

" Afstand houden doe ik en tot ongeveer 50 meter afstand gaat het goed.
Die longeerlijn is een goede! Die heb ik wel liggen en ga het vanmiddag proberen. Shadow werd bij de vorige eigenaar als klein pupje met slipketting uitgelaten dus hij heeft slechte ervaringen aan de riem. Misschien kan ik hem aan een longeerlijn het gevoel gaan geven dat hij los loopt maar kan ik bij toch uitvallen hem wel tegenhouden. Bedankt voor de tip!!  "

 Dat zou ik zeker proberen. Vergis je echter niet in de kracht die gezet kan worden aan zo'n lange lijn. Ik heb al een paar keer plat gelegen, omdat ik er niet genoeg rekening mee hield. Nu lus ik de lijn langzaam wat op, als ik in de verte een hond aan zie komen. 

Hoever moet je zelf uitzoeken, wat voor jouw hond het fijnst is, maar zorg dat je de controle kunt houden. 

Ik gebruik een 5 meter lijn.

Heb afgelopen vakantie een keer de 10 meter gebruikt, toen mijn man de schapen moest verzorgen. Ik was er niet op bedacht dat Buddy alsnog achter de schapen aan zou gaan rennen. 2 vingers ontvelt en een gekneusde middelvinger voor mij. Vinger is nu nog dik en pijnlijk. Dus let beter op , dan ik deed 

Volgende forumvraag: Hond en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^