Nog een puppy of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel scampsdscampsd

Goeienavond,

Ik heb een tatrahond, ik heb hem vorig jaar gekocht bij een Franse kweker, ik ben héél gelukkig ermee, en ik heb vandaag van de kweker gehoord dat ze een nieuw nestje heeft, één van 13 (!!!) puppy's, en ik begin te fantaseren er nog één te nemen.

Waarom zou ik dat doen?

  • Mijn huidige hond zit ganse dagen alleen thuis, met een klein broertje erbij zouden ze zich allebei minder eenzaam voelen. Natuurlijk zou ik het nieuwe hummeltje evenveel liefde geven als de oudste, het tweede wordt zeker geen "pluchen beertje" voor de tweede.

Waarom zou ik het niet doen?

  • Hier zijn veel meer redenen: één keer per week gaat mijn hond naar mijn moeder (die moeilijk te been is), ze kan onmogelijk voor twee honden zorgen en dat zou dus moeten opgelost worden.
  • Het is niet eenvoudig om een  tatrahond te socialiseren, als ik nog één erbij neem wordt het nog eens zou moeilijk om ermee te gaan eten op  restaurant, een terrasje te doen, een simpele wandeling maken, ...
  • Ik heb de perfecte situatie altijd gezien als ik en mijn hond, ik heb mij nooit voorgesteld wat het zou zijn er twee te hebben.

Heeft iemand wat meer ideeën, kwestie van een meer bedachte beslissing te nemen?

 

Bedankt

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik zou het niet doen. Het is al erg genoeg dat er 1 hond hele dagen alleen thuis zit, waarom zou je dit bewust een tweede hond aan willen doen?   De kans bestaat namelijk dat ze helemaal niets aan elkaar hebben tijdens het alleen zijn, en dan voelen ze zich samen eenzaam. 

 

Restaurants, winkels etc, accepteren vaak 1 hond, 2 grote honden kunnen ze makkelijk weigeren. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat leuk een Tatra! Foto's!  

 

Ik snap de verleiding maar zou het niet doen als ik je redenen zo lees. Een tweede hond moet echt voor jezelf zijn, omdat jij het graag wil, niet voor je hond. Wat als ze elkaar niet uit kunnen staan? Dan heb je wel twee honden, en grote sterke honden wat dat betreft. Ik zou het alleen doen als je er echt 100% voor wil gaan en dat lijkt niet het geval, dus ik zou het lekker houden bij foto's bewonderen van de pups 

Volgende forumvraag: de hond en voel me niet happy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^