Springen afleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AramAram

Onze golden pup van 4 maanden heeft sinds kort de slechte gewoonte op ons te springen als we eten. Ik denk niet dat het vooral om het eten gaat want als hij wil kan hij er wel aan maar volgens mij doet hij het vooral om aandacht. Hebben jullie een idee hoe we dit kunnen afleren of hoe jullie het hebben afgeleerd?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Stug naar de plaatst blijven sturen (kost het nodige geduld en volhouden)

 

Andere optie met een lekker kauwbot naar de plek sturen.

 

Wij laten de hond ook met rust tijdens het eten en de hond mag leren dat dat andersom ook geldt.

 

Een andere optie nog is de hond apart zetten of bijvoorbeeld als je in de keuken aan een eettafel eet een klemhekje ertussen. Of de hond met eigen mand en wat speeltjes in een andere ruimte tijdens het eten.

 

Ikzelf leer het t liefst aan in dezelfde ruimte. Maar er zijn meer opties. Indien kauwbot (bijvoorbeeld runderkophuid) geven is wel t fijnst als de hond wel binnen het zicht is. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Ik heb het mijn honden afgeleerd door steeds te zeggen"nee,naar u plaats",bleven ze mooi op hun plaats tot wij gedaan hadden met eten kregen ze een snoepje.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^