Keuzes, keuzes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AagjeAagje

Hallo! Ik heb een account aangemaakt om te vragen wat jullie in het volgende zouden doen...

 

Stel, vanaf kleinsaf aan is er een hondenras wat je enorm aanspreekt en toevallig is dat ook bij je partner het geval (dat het ras hem aanspreekt ????). Alleen is het een Franse bulldog en sta ik er niet achter om daar een pup van te kopen omdat het niet echt een gezond ras is en vaak ondoordacht gefokt.

Wij hebben het opzij gezet en zijn nu uitgekomen bij een herder. Gezond, met zorg gefokt, actief etc. Alleen liggen daar de pups van niet voor het oprapen. 

En zo nu en dan kom je dan een volwassen kortneusje tegen en dan ben je weer helemaal vertederd en verliefd.

 

Wachten op een herderpup of toch voor een herplaats oudere Franse Bulldog?

Achtergrondinfo:

Actief gezin met 2 kleine kinderen, groene gemeente, gemiddelde tuin, ik ben thuis. Geen 'eigen' ervaring met honden. Voor de herder hebben we veel info ingewonnen bij erkende fokkers.

Wees een beetje lief voor mij, dit is een adviesvraag, we hebben de tijd en we willen geen impulsaankoop doen.

 

 

 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Dan zal ik eerst een labrador aaradden die zijn vet lief met kinderen 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je voor een Duitse herder zou gaan, dat is helaas zo ongeveer even moeilijk om daar een goede en gezonde hond van te krijgen, dan als een Franse bulldog.

Andere herder soorten zijn misschien dan een betere keus, sommige nog iets meer dan de ander.

 

Het is maar net wat je met een hond wilt?

Met een Franse bulldog kun je waarschijnlijk niet zo sportief bezig zijn, als met een herder.

Wil je lange wandelingen maken, sporten, trainen etc, dan zou ik me richten op de herder.

Wil je een gezelschapshondje dan zou ik voor de Franse bulldog gaan.

 

Wil je sowieso niet veel wandelen, sporten, trainen etc met een hond, dan zou ik niet voor een herder gaan.

Dit zijn meer werkhonden waar je veel tijd in moet steken, deze honden hebben ook werk nodig.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat voor een herder wil je dan? Er zijn zoveel verschillende soorten en bij die soorten heb je ook weer diverse erfelijke afwijkingen en lichamelijke ongemakken. Denk maar aan de Duitse herder met die vreselijke glijbaan ruggen. Dat is echt niet gezond voor die beestjes.

 

Ga gewoon op zoek naar een goede fokker van de Fransjes. Zoek er een die de hondjes laat testen op erfelijke afwijkingen en fokt met Fransjes die een neus hebben. Dus niet dat hele platte. Dan zit je gewoon goed.

 

Wat versta je onder een erkende fokker? Ben je binnen de rasvereniging geweest of heb je fokkers opgezocht die zich zo noemen? (vaak zijn dat de broodfokkers en moet je er ver bij weg blijven).

honden page profiel AagjeAagje

Het zou gaan om een Hollandse Herder, ook vanwege de gezondheid en we vinden het fijn dat er gecontoleerd gefokt wordt. We zijn bij de Nhc aangesloten fokkers geweest, 2 verschillende.

 Het zijn ook heel verschillende rassen. De franse bulldog was (denken wij) niet geschikt om einden mee te wandelen en tezijnertijd mee hard te lopen. 

Maar soms zie je een wat ouder bulletje en dan voor die paar jaartjes, haha!

Voor allebei is mijn man net niet gek genoeg...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hollandse herders zijn fijne honden. Een vriendin van mij had er een, weliswaar een kruising, maar het uiterlijk en het innerlijk van een hollander. Het was echt een wereldhond.

 

Maar let wel op dat je de hond voldoende beweging geeft, maar denk ook aan de geestelijke uitdaging. Als je dat niet doet, dan gaat het zijn eigen taken bedenken en die zijn vaak iets minder fijn.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Er zijn ook Franse Bulletjes die gefokt worden op hun lange neus, maar dan moet je wel heel veel geduld hebben. Heb je het er voor over, dan heb je een geweldig maatje waar je lang mee kunt wandelen en kunt hardlopen! ;)

 

http://www.hawbucks.nl/franse-bulldog/

 

 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik zou voor de herplaatser gaan, wie weet kun jij hem nog de tijd van zijn leven geven en dat is onbetaalbaar.. 

 

Goed van je dat je er zo over na denkt 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik wil in ieder geval even zeggen dat ik het super bewonderenswaardig van jullie vind dat jullie om deze reden niet voor de franse bulldog kiezen. Ik denk dat jullie daar zeker goed aan doen.

 

Een herplaatser is dan inderdaad wel een optie aangezien je daarmee de fok niet stimuleert en een hond nog een paar fijne jaren kan geven. Wel is er dan natuurlijk de kans dat deze last heeft van de diverse aandoeningen. Als jullie dat financieel (dierenartskosten zijn hoog) en emotioneel (natuurlijk niet fijn als je hond lijdt) aankunnen zou ik dit gewoon doen. 

 

Deze keuze moeten jullie denk ik echt helemaal zelf maken!

Is een schipperke misschien iets voor jullie? Dit is geloof ik nog een vrij gezond ras. Het zijn een soort miniherdertjes, toch een klein stoer hondje die wel gewoon mee kan met hardlopen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Goed dat je er zo bewust over nadenkt en de fok van zieke honden niet wil stimuleren. 

 

Duitse herders zijn helaas ook niet bepaald gezonde honden. 

Het is wel zo dat er heel veel gezonde herder kruisingen in de asielen zitten, ook pups. Dus dat zou daar misschien een leuk alternatief voor zijn. 

 

Maar als jullie droom een Franse bull is, zou ik daar gewoon voor gaan. Op hhin.nl heb ik al een paar keer een Franse bull voorbij zien komen. 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Zo te lezen hebben jullie er goed over nagedacht en info vergaard.

 

Als het Frans bulletje je erg aanstaat zou ik voor dit ras gaan. Zoek hierbij wel naar een betrouwbare fokker die Fransjes kweekt met geen te korte neus en waar de hondjes op rasgebonden ziektes test. Het is wel zo dat je bij een goede fokker niet op 1 2 3 een pup kan kopen daar zij gewoonlijk een wachtlijst hebben.

 

Je kan ook een Franje adopteren maar let er dan wel op dat deze zekers met kinderen om kan,je weet dan wel niet waar deze vandaan komt en ken ook de afkomst niet.

 

Als herdertje zou ik eerlijk gezegd beginnen met een Schipperke. Schipperkes zijn lieve aanhankelijke hondjes en zij zijn net zo actief als de grootte herders. Het nadeel van een Schipperke is dat ze niet echt oud worden daar zij tussen de 6/7 jaar last beginnen te krijgen van hun nieren wat ras eigen is. Heb zelf 2 schipperkes gehad Chelsey en Pepke beide zijn overleden aan een nierziekte, Pepke was 8 jaar en 2 maand oud,Chelsey was net 8 jaar geworden.

Chelsey

Volgende forumvraag: Vocht uit geslachtsdeel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^