afleren speels bijten als ik riem pak na oefeningen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

natasha (Gast)

hoi, mijn pupis 7 maanden . als ik met een oefening klaar ben en de riem pak gaat ze speels bijten. probeer de riem zo kort mogelijk te houden odat ze met 4 poten op de vloer blijft . Vind dit gedrag erg vervelend . hoe krijg ik dit afgeleerd . zag dit ook bij een goldenretriever. zei slaat er erg bij uit dus echt extreem en houd ook echt vol. ben al bij hondenschool heb haar ook voor advies gevraagd en zei zegt doe alleen oefeningen leren. daar kom ik dus echt niet mee verder wie heeft tips . groetjes natasha

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java doet dat als ze dr zin niet krijg. Ik loop dan gewoon even stevig door, dan laat ze meteen los omdat ze beide blijkbaar niet kan.

 

Een andere manier is de hond negeren. Vooral als het om spelen gaat, als je de hond negeert zal hij leren dat hij juist geen aandacht krijgt als hij dat doet. 

Ik heb hier op het forum ook eens aluminium folie om het deel van de riem gezien. In aluminium folie bijten is voor de hond niet fijn.

 

Wat werkt is per hond verschillend en vaak moet je het toch wel even volhouden, je kan niet verwachten dat het na een dag voorbij is.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Volledig negeren dat gedrag. Laat maar zien dat het niks oplevert als ze zo doet. Senn heeft af en toe ook zo'n bui. Ik blijf stilstaan, kijk niet naar hem en na een minuut stopt hij er mee. Soms volg ik het dan direct op met gehoorzaamheidsoefeningen, en beloon hem dan dus wel rijkelijk als het goed gaat. 

 

Duurt wel even voor ze de link leggen, maar het kwartje valt als je maar consequent blijft. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

waar doe je die oefeningen, buiten als ze los loopt?

 

Misschien is het even spanning afreageren? Ik zou de riem dan pas pakken als ze rustig is, en zelf ook rustig blijven.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Eigenlijk moet je de riem loslaten, zodat er geen spanning meer op staat, dan is het ook niet leuk voor de hond om hem te pakken.

Eventueel twee riemen tegelijk gebruiken en steeds de riem die ze pakt laten vallen.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ga na de oefening even samen met een speeltje (trektouw) spelen om de spanning van de oefeningen eruit te spelen. 

Het is het proberen waard, lijkt mij.

 

Wat Dobry zegt, zelf rustig blijven. Ik kan me nog herinneren dat ik weleens met een rood hoofd van de frustratie onze Buddy rustig probeerde te krijgen. Bij hem was het echt overprikkeling tijdens de wandeling. Bij hem hielp het juist om wat oefeningen te doen, zodat hij afgeleid was.

Elke hond is anders en reageert anders.

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Hier ook een bijtende pup, maar ze is nog maar 8 weekjes. Ze bijt heel speels in alles wat los en vast zit. Vooral vingers en tenen, maar ze kan ook heel gemeen in enkels en hielen bijten. Ik roep aardig wat keer 'au' op een dag. Nu ik dit typ beet ze gemeen in mn wreef, auch. Maar ze heeft genoeg speeltjes dus hopelijk leert ze het snel af. Helaas geen tips voor je, maar ik lees wel mee!

Fhe (Gast)

Leer hem het woord nee dan ben je overal van af 

ik heb het zelfde probleem gehad met mijn Labradoodle bijten in riemen bijten tegen me kinderen wanneer ze willen spelen 

Nee is wanneer die ergens in wil bijten 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het lijkt er sterk op dat dit gedrag komt door en na de oefening...het is dus te veel, te lang en/of ook te moeilijk voor haar geweest en moet nu even haar frustratie, spanning of overprikkeling ervan kwijt raken en dat doen honden vaak door even in de riem te gaan happen.

 

Doe de oefening voortaan korter en hou het duidelijk voor haar..en hopelijk leer je haar dingen op de juiste manier aan, zodat zij het goed snapt en goed na kan doen.

En dan niet te lang doorgaan, honden raken gefrustreerd als opdrachtjes uitvoeren te lang duurt of dat ze het niet goed snappen of zich niet goed kunnen concentreren.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko kreeg dit als pup vaak tijdens het wandelen, te opgewonden was hij, ik had al alles geprobeerd, negeren, laten zitten, afleiden... Best werkte een handvol eten mee nemen en in het gras gooien of tussen planten of gewoon op de grond maar dat is makkelijk dan (waar je ook staat) en laten zoeken, dat kalmeerde hem altijd, is vanzelf overgegaan. Het was niet zo dat het belonend werkte maar wel kalmerend. Thuis durft ie dat ook wel te doen als we spelen en hij wat wild word. Onze afspraak is 'een beetje bijten mag (honden hebben geen handen om te spelen) maar als ik zeg 'gedaan' is het gedaan' dat snapt hij intussen wel. Als de training te saai is naar meneertje zijn zin bijt hij ook in mijn kleren, leiband... Maar dan is het mijn taak dit te voorkomen en hem te motiveren. Ook heb ik al midden in een les op de hondenschool gestopt omdat hij geen zin had (dit uitte in bijten in de riem en mijn broek enzo) als je hond geen zin heeft forceer hem dan niet

Anoniem (Gast)

hoi,

bedankt voor de tips .

negeren is moeilijk want ze pakt niet alleen de riem ook mij.

zou een muilkorf ook werken of juist averechts werken.

groetjes natasha

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" hoi,
bedankt voor de tips .
negeren is moeilijk want ze pakt niet alleen de riem ook mij.
zou een muilkorf ook werken of juist averechts werken.
groetjes natasha
  "

 dan zou ik zoals al aangegeven is, liever rust brengen in de hond, oefening korter, duidelijker, voor nu misschien even pauze met oefenen.

Een muilkorf werkt niet rustgevend volgens mij, dus dat heeft dan geen zin.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" hoi,
bedankt voor de tips .
negeren is moeilijk want ze pakt niet alleen de riem ook mij.
zou een muilkorf ook werken of juist averechts werken.
groetjes natasha
  "

 Huh

 

Daarmee neem je eventueel het gedrag mee weg..voor jou, maar voor je hond is niks opgelost, je hond zit nog steeds hoog in zijn emoties.(doordat hij waarschijnlijk overvraagd is geweest)

Minder vragen van je hond ,of dingen korter vragen zullen je hond minder prikkelen en hoeft hij ook niet over zijn toeren te raken...lijkt mij een win-win situatie.

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Dit is vrij normaal, onze hond krijgt regelmatig ook van deze adrenaline opstootjes. Ik neem hem dan volledig op en leg hem op mijn schouder. Eerst wat verontwaardiging en dan massas kusjes

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Hier ook een Shih Tzu die uit blijdschap in de riem bijt en lollig doet als ik zijn halsbandje om wil doen als we uit wandelen gaan.Ik zie er geen kwaad in.Is het dan ook echt zo erg?Zo erg dat je zelfs een muilkorf in wilt gaan zetten??Dat vind ik persoonlijk wel heeeeel erg ver gaan voor zo'n klein dingetje.Je hond is nog jong,verpest hem aub niet met een muilkorf.

Anoniem (Gast)

hoi,

het is eenn herder en ze bijt niet alleen in de riem .

ze bijt mij ook heb blauwe plekken op mijn arm als ik gen dikke jas aan doe wil ik niet weten hoe ik er dan uitzie

ze begon er zelfs bij te grommen dus schrok er best van

voor alleen riem bijten .

maar heb begrepen liever niet doen .

en rustig aan met haar

nog bedankt voor de tips

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat doe je voor oefeningen met haar?

 

En wat is ongeveer je dagindeling met de hond?

natasha (Gast)

hoi ,

alleen zit en blijf en lig en blijf en starten met plaats allemaal korte makkelijke oefeningen maar zodra ik wil gaan lopen gaat ze gek doen .

ik loop 3 keer per dag ongeveer half uurtje met haar 

wat kan ik daaraan verbeteren.

ze kreeg ook vers vlees maar nu alleen nog brokken

natasha

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk niet dat vers vlees iets met het bijten/happen/grommen te maken heeft? Of bedoelde je dat niet? Zorg in elk geval voor een goede kwaliteit voeding.

 

Ik zou zelf dan even niet meer oefenen tijdens het wandelen en je concentreren op ontspanning. De manier waarop het nu gaat lijkt te spannend/stressvol voor haar.

En misschien dan over een tijdje weer eens proberen en dan maar 1 oefening doen, en daarna evt. wat lekkertjes strooien waar ze naar kan zoeken, snuffelen ontspant. En dan pas de riem pakken als zij en jij allebei rustig zijn.

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe vaak oefen je? Begrijpt je hond je wel? 

 

Het lijkt me een emmer, die overloopt, dat koppie zit te vol.

 

Ik adviseer om niet meer, dan twee keer per week te oefenen en verder veel snuffel en zoekspelletjes doen, lekkere ontspannen wandelingen te doen.

 

Daar worden ze lekker moe en tevreden door.

 

Het leren, gaat in rust als je niet oefent, gewoon door.

 

Het gebeurt, dat na een vakantie, je hond ineens de oefeningen, die ze voor de vakantie nog niet goed beheerste, ineens foutloos doen.

Ombewust, gaan die hersentjes door met leren.

 

Tijd om alles te verwerken, is heel erg belangrijk en erg onderschat.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hier ook een Shih Tzu die uit blijdschap in de riem bijt en lollig doet als ik zijn halsbandje om wil doen als we uit wandelen gaan.Ik zie er geen kwaad in.Is het dan ook echt zo erg?Zo erg dat je zelfs een muilkorf in wilt gaan zetten??Dat vind ik persoonlijk wel heeeeel erg ver gaan voor zo'n klein dingetje.Je hond is nog jong,verpest hem aub niet met een muilkorf. "

 Dat kan komen door opwinding, blijheid en dat op die manier uiten.

Ik zie daar ook geen kwaad in.

 

Je zou haar een bijtspeeltje kunnen geven, dan kan ze de opwinding daar in uitten.

Sommige honden, vinden iets in de bek dragen sowieso prettig.

 

Of wat snoepjes op de grond strooien als je haar halsbandje omdoen, worden ze rustig van.

 

Mijn Luca gaat uit enthousiasme blaffen, jippie , we gaan weg

Volgende forumvraag: Denk spelletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^