Hp doggydate

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik ben helemaal klaar met die kleine keffers (no offence) die constant op wolf af komen met flink gegrom en geblaf om hem vervolgens te bijten. De grote honden hier vallen ook uit, met of zonder signalen. Hoevaak we ook zeggen dat ze niet bij ons moeten komen. Wolf is super sociaal naar de hond van mn ouders (staffordmix van 1,5) maar hij zet nu een flinke kam op en blijft blaffen naar sommige honden. Andere honden wilt ie wel gewoon heen om te snuffelen. 

 

Wie oh wie wilt een stukje lopen/snuffelen/spelen. Ik zoek echt een goed sociale hond die dus niet blaft als ie een andere hond ziet. Wolf is bijna 20 weken, maar ik vind dat ie nog wel wat meer met leuke honden in aanraking mag komen. Hier in de buurt hebben we helaas geen leuke honden waarmee we kunnen afspreken. Omgeving amsterdam/utrecht/flevoland. Liefst geen druk bezochte plek en langer dan een half uur zal het hem niet worden.

 

Het liefst wel een hond die vrij rustig speelt omdat ik toch wel een beetje vrees heb voor zn heupen haha.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Helaas te ver voor ons. Java is wel een kleine maar super sociaal. Had ze heel leuk gevonden 

Upje voor jou

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Hey Hey, ik en Harley vinden het prima hoor om wen wandeling te maken :-)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Hey Hey, ik en Harley vinden het prima hoor om wen wandeling te maken :-) "

 Watvoor hond heb je? Reu of teef? 

En waar gaat je keuze voor locatie heen? Wolf luisterd nog niet 100% maar met een andere hond die wel luistert blijft ie wel in de buurt haha.

 

Wel jammer hoor Brenda, uit verhalen die ik van jullie lees leek het me wel leuk haha!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Kruising windhond, geholpen reu, luistert alleen niet als er fietsers voorbij komen dus we willen echt niet bij een fietspad in de buurt lopen ;-)

Ik woon vlakbij delft, maar ben minimaal twee tot vier keer in de buurt van Amsterdam. Als het ergens rond die twee plaatsen kan maakt het me niet zo veel uit :-) Overigens kan ik niet zegen dat hij niet zal blaffen of vocaal wordt als hij enthousiast word...

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Eventueel is Djaira ook beschikbaar, alleen is het vrouwtje erg druk.

Maar misschien is er nog wel een plaatsje te vinden in de agenda.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Kruising windhond, geholpen reu, luistert alleen niet als er fietsers voorbij komen dus we willen echt niet bij een fietspad in de buurt lopen

Ik woon vlakbij delft, maar ben minimaal twee tot vier keer in de buurt van Amsterdam. Als het ergens rond die twee plaatsen kan maakt het me niet zo veel uit

Overigens kan ik niet zegen dat hij niet zal blaffen of vocaal wordt als hij enthousiast word... "

 Als hij maar niet blaffend op wolf af komt lopen, tijdens het spelen en wandelen zal ie wel even opkijken en eventueel even opzij springen van een blaf. Maar als een hond blaffend op hem afkomt blijft ie in die 'honden zijn niet leuk dus ik blaf je af met mn haren omhoog'. Helaas is dat tor nu toe de enige ervaring met honden die we tegen komen. Als honden stil voorbij lopen is er niks aan de hand. Hij blaft ook sneller naar kleine honden en pups dan grote honden. Maar iets doen doet ie niet hoor haha, is wel doetje eerste klas. Maar wil niet dat het omslaat naar wel uit halen door de slechte ervaringen.

 

Is Djaira niet een beetje te druk? Als je zag hoe joy en djaira door de woonkamer vlogen hahahha. Opzich gaat het ook wel goed op een veld met joy, maar dan rennen ze gewoon en niet spelen of rollen. Aan de andere kant durf ik het wel aan. Blijft djaira bij je als je dr roept?

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  Als hij maar niet blaffend op wolf af komt lopen, tijdens het spelen en wandelen zal ie wel even opkijken en eventueel even opzij springen van een blaf. Maar als een hond blaffend op hem afkomt blijft ie in die 'honden zijn niet leuk dus ik blaf je af met mn haren omhoog'. Helaas is dat tor nu toe de enige ervaring met honden die we tegen komen. Als honden stil voorbij lopen is er niks aan de hand. Hij blaft ook sneller naar kleine honden en pups dan grote honden. Maar iets doen doet ie niet hoor haha, is wel doetje eerste klas. Maar wil niet dat het omslaat naar wel uit halen door de slechte ervaringen.

 

Is Djaira niet een beetje te druk? Als je zag hoe joy en djaira door de woonkamer vlogen hahahha. Opzich gaat het ook wel goed op een veld met joy, maar dan rennen ze gewoon en niet spelen of rollen. Aan de andere kant durf ik het wel aan. Blijft djaira bij je als je dr roept? "

 

Djaira speelt buiten over het algemeen niet druk, zeker niet met vreemde honden.
Over het algemeen luisterd ze goed en blijft ze wel bij mij in de buurt ( behalve als ze ergens etenswaren geroken heeft ), ze loopt dagelijks los.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"   Djaira speelt buiten over het algemeen niet druk, zeker niet met vreemde honden.
Over het algemeen luisterd ze goed en blijft ze wel bij mij in de buurt ( behalve als ze ergens etenswaren geroken heeft ), ze loopt dagelijks los. "

 Dan lijkt het me zeker leuk om af te spreken. Dan moeten we 2 keer afspreken, wat erg! (Joy gaat niet mee omdat ze zich gaat gedragen zoals jou thuis en en dan fokt ze iedereen op). Moeten ook passen en meten met het rooster van mn vriend haha. Heb jij nog leuke plekjes om te lopen?

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Geen idee, Harley kan eigenlijk met alle honden. Ook met de agressieve gevalletjes, maar het blijft een hond... Ik ga niet zeggen dat hij iets nooit doet want hij zal de eerste zijn die mij te kakken zet ;-)
Ik heb een clown eerste klas, lief, sociaal, beheerst de hondentaal uitstekend, maar hij laat zeker niet het kaas van zijn brod eten.

Hoe is wolf in zijn spel? Niet happerig? Want dat kan ik zelf niet zo goed hebben ;-)

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Geen idee, Harley kan eigenlijk met alle honden. Ook met de agressieve gevalletjes, maar het blijft een hond... Ik ga niet zeggen dat hij iets nooit doet want hij zal de eerste zijn die mij te kakken zet ;-)
Ik heb een clown eerste klas, lief, sociaal, beheerst de hondentaal uitstekend, maar hij laat zeker niet het kaas van zijn brod eten.

Hoe is wolf in zijn spel? Niet happerig? Want dat kan ik zelf niet zo goed hebben ;-) "

 Hij is heel happerig.. Maar. Naar Joy. Naar de hond van mn ouders eigelijk niet. Maar die speelt ook niet echt met wolf. Meer beetje heen en weer rennen en samen snuffelen. Hoe die in spel is met een andere hond weet ik dus niet. Daarom vind ik het hoog tijd om hp in te schakelen omdat ik hier alleen hongerige honden tegen kom.. Weet ook niet hoe hij reageert op een correctie van een hond want joy corrigeert niet. 

 

Hij bijt niet trouwens hoor haha. Maar hij speelt met zn poten en zn bek. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  Dan lijkt het me zeker leuk om af te spreken. Dan moeten we 2 keer afspreken, wat erg! (Joy gaat niet mee omdat ze zich gaat gedragen zoals jou thuis en en dan fokt ze iedereen op). Moeten ook passen en meten met het rooster van mn vriend haha. Heb jij nog leuke plekjes om te lopen? "

 



Ik weet wel een paar leuke plekjes waar de honden los mogen regio Utrecht.
* Hoge Vuursche in Baarn ( bos )
* Kasteel Groeneveld in Baarn.
* Soesterduinen
* Panbos ( Zeist/ Bilthoven )
* De hei in Hilversum ( parkeren bij vliegveld Hilversum ), hier ben ik zelf maar 1 keer eerder geweest.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  

Ik weet wel een paar leuke plekjes waar de honden los mogen regio Utrecht.
* Hoge Vuursche in Baarn ( bos )
* Kasteel Groeneveld in Baarn.
* Soesterduinen
* Panbos ( Zeist/ Bilthoven )
* De hei in Hilversum ( parkeren bij vliegveld Hilversum ), hier ben ik zelf maar 1 keer eerder geweest. "

 Is dat rustig qua andere honden? Want ga hem niet in het diepe gooien met allerlei honden om hem heen. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  Is dat rustig qua andere honden? Want ga hem niet in het diepe gooien met allerlei honden om hem heen.  "

 

op de soesterduinen na, zijn de andere gebieden rustig ( de keren dat ik er geweest ben ).
Dat was meestal in het weekend.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Is Wolf erg speels? Of mag het ook (grotendeels) aangelijnd?

 

Ik heb de meest sociale honden ever. Zeker Momo kan letterlijk met iedere andere hond die niet compleet vals is. Alleen Elsa kan niet reizen (wagenziekte) en Momo mag zich niet meer overbelasten, dus geen wilde spelletjes of elkaar na scheuren.

 

Dus, of je komt naar mij (iets verder dan Soesterduinen) en dan kan het met Elsa, of het moet echt rustig, dan kan het met Momo.

 

Misschien vind je het ook leuk om eens mee te gaan met onze wandelgroep op zaterdagochtend?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo stelt zich ook beschikbaar! Wel vindt hij Duitse herders een beetje spannend.. Nu gaat dat wel echt een stuk beter na onze vakantie met een DH teef!  Hij valt ook niet uit etc hoor, blaft ook nooit. Dus ik denk dat het voor hem ook wel even goed is

 

(Mijn probleem is alleen het vervoer haha)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Kaylo stelt zich ook beschikbaar! Wel vindt hij Duitse herders een beetje spannend.. Nu gaat dat wel echt een stuk beter na onze vakantie met een DH teef!  Hij valt ook niet uit etc hoor, blaft ook nooit. Dus ik denk dat het voor hem ook wel even goed is
 
(Mijn probleem is alleen het vervoer haha) "

Momo blaft ook niet maar valt wel uit als er bijvoorbeeld een reu op haar klimt. Assertieve dame. Alleen maar leerzaam voor een jonge, enthousiaste reu.

 

Elsa kán een blafje geven om een andere hond te verleiden tot spel. Maar ik lees net dat TS het rustig wil houden en dan is Elsa niet zo'n goed idee... Die doet niets liever dan samen door de natuur racen.

En ze is ook al akelig snel aan het worden.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Momo blaft ook niet maar valt wel uit als er bijvoorbeeld een reu op haar klimt. Assertieve dame. Alleen maar leerzaam voor een jonge, enthousiaste reu.
 
Elsa kán een blafje geven om een andere hond te verleiden tot spel. Maar ik lees net dat TS het rustig wil houden en dan is Elsa niet zo'n goed idee... Die doet niets liever dan samen door de natuur racen.
En ze is ook al akelig snel aan het worden. "

Ja inderdaad! Kaylo is een ontzettend rustige hond, maar pikt ook echt niet alles. Hij laat gewoon even weten dat hij het te veel vindt of maakt even extra contact met mij. Zodra het dan weer goed is wilt hij gewoon weer verder spelen

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Misschien kom ik te streng over haha. Rennen springen en spelen is helemaal prima, dat doet ie ook met joy! En dat is een spring in het veld adhd hond eerste klas haha. Alleen het fysiek rollen etc en dan snel opstaan en wegrennen vind ik link met zn heupen, maar dat kan ook gewoon in mn hoofd zitten!

 

Over dat blaffen, bedoelde meer dat als de honden (en wij haha) elkaar ontmoeten dat dan de hond niet aan de riem staat te dansen, springen en blaffen uit blijdschao/enthausiastme/spanning etc. Ik wil sowieso eerst even een stukje oplopen. De bedoeling is dat ie niet aan de riem kennis maakt, dus 'aanraken' gebeurt wel los. Wolf past zich erg aan het karakter vam de hond, voor zover ik kan zien. Wil de hond niet spelen dan is lekker lopen en snuffelen ook goed, met af en toe toch een speelboogje en een klein blafje, maar als de hond er niet op in gaat is het ook prima. 

 

Ik wil met zoveel mogelijk verschillende honden afspreken. Groot, klein, sociaal, laat-de-kaas-niet-van-zn-brood-eten whatever. Alleen lijkt het mij handiger om te beginnen met een paar honden die gewoon super leuk zijn als ze een andere hond zien ipv 1 die dus een flinke snauw geeft als ie te lang snuffelt aan de kont, iets te wild langs springt. Natuurlijk is het geen probleem dat stel dat ie op een hond wilt rijden dat de hond hem dan afsnauwt, want dat doen wij nu ook haha. Maar niet voor zn speel gedrag. 

 

Ben ik zo iets duidelijker?

 

Opzich maakt de afstand niet veel uit. Is wel zo dat het niet te lang is omdat ie nog niet veel loopt. Wij lopen nu 5 minuten naar een losloopbos en dan 10 minuten rennen en dan is ie er echt wel klaar mee. Kwartiertje als joy mee is. En dan 5 minuten terug. Dus om een uur te rijden voor een half uurtje is ook wel beetje veel haha.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

De geinteresseerde mogen trouwens wel even een pbtje sturen met de woonplaats (als je geen vervoer hebt of niet kan reizen) en/of een leuke plek om af te spreken. Het is alleen echt een must dat het een rustige plek is. Dus geen tot weinig honden op de route. Ik neem wel een 15 meter lijn mee voor hem, als ie echt zn oren dicht heeft haha.

Volgende forumvraag: Hondencafe.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^