Uitdagend blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik heb sowieso wel eens het idee dat hij ons tolereert en niet respecteert. Bij de cursus luistert hij heel goed en het het allemaal prima, maar in huis luistert hij niet altijd. Als hij bijvoorbeeld in de tuin is komt hij vaak niet als ik hem roep om binnen te komen. Heel irritant!  "

 Je mag al blij zijn dat hij dus soms wél luistert in huis. Honden generaliseren niet makkelijk, dus wat je op cursus strak hebt geoefend, heb je waarschijnlijk in huis en op andere plekken niet zo strak geoefend én dat zou je wel moeten doen om er voor te zorgen dat hij overal luistert.

 

 

Vanaf nu alleen aangelijnd in de tuin..zou ik voor kiezen, lange lijn,zodat hij zich wel vrij kan voelen,maar op het moment dat jij iets van hem vraagt je het door kan zetten,door hem gewoon mee te nemen aan de lijn naar binnen.

 

Ik vraag mij nog steeds af hoeveel hij op een dag wandelt, hoe vaak hij zo'n wandeling maakt.

En hoe vaak(hoeveel uren denk je) dat hij maakt in echte rust?
Dat is namelijk écht heel belangrijk voor een (pup/jonge) hond,een hond heeft per dag zeker 18 uur aan echte rust/slaap nodig om stabiel te blijven.Denk je dat hij daar aan komt?
Het moet een balans zijn tussen voldoende beweging,voldoende hersenwerk en voldoende rust.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

" http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/honden-kunnen-niet-generaliseren/ "

 amaai goed artikel!

 

En een boston, daar heb ik ook eerst aan gedacht. Op de hondenschool zit er nu ook 1tje..wat een raket! Zeker niet bang van mijn Pyx die 2x groter en dikker is 

 

Echt gewoon blijven negeren dat blaffen. Da aanhouder wint!

En dat van de tuin heeft Pyx ook hoor. En hier is het tegenovergestelde ook waar. Ligt ze 's avonds al te knorren en moet ze nog plassen voor we gaan slapen, dan komt mevrouw niet uit haar zetel tot ik enkele brokjes vast heb. Niet aan tillen, moet hij NU echt binnen, gewoon met iets lokken.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ik zeg wel altijd, maar echt altijd is het niet eigenlijk. 
Puck doet het s ochtends vroeg ook wanneer ik opsta. Dat is natuurlijk niet heel handig als je buren hebt en om half zes opstaat.
 
Verder daagt ze ook niet heel veel uit tot spel, ik denk zo eenmaal daags ofzo. Echt alleen spelen met eigen speelgoed heeft puck nooit gedaan en ging er ook niet vaak op in als wij aanbod deden tot spel.
Vandaar dat ik er wel op in ga bij puck. "

 Ik ga er ook vaak gewoon op in hoor. Mijn hond is immers niet mijn slaaf, maar mijn partner (in crime)en vriendin. Als ze aangeeft te willen spelen met mij ga ik haar dus echt niet afstraffen. 

En als ik tv wil kijken negeer ik dr gewoon en gaat ze zelf spelen.

 

 

Jij hebt een hele wereld, familie, vrienden, werk. Een hond heeft alleen jou.

honden page profiel KimKim

Ga ook wat volgen, onze Franse Bulldog doet net hetzelfde, maar zij blaft ook wanneer ik met haar speel. dat het niet rap genoeg gaat voor haar...;  

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

"  Ik ga er ook vaak gewoon op in hoor. Mijn hond is immers niet mijn slaaf, maar mijn partner (in crime)en vriendin. Als ze aangeeft te willen spelen met mij ga ik haar dus echt niet afstraffen. 
En als ik tv wil kijken negeer ik dr gewoon en gaat ze zelf spelen.
 
 
Jij hebt een hele wereld, familie, vrienden, werk. Een hond heeft alleen jou. "

 Onee zeker niet straffen. Hangt er natuurlijk ook vanaf hoe vaak het gebeurt. Bacchus zeurt bijna nooit om spelen of aandacht, dus als hij vraagt geef ik er meestal wel aan toen. 

Maar het in natuurlijk niet leuk meer als het tig keer op een dag gebeurt.  

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hoogtevrees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^