Extremiteiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Extremiteiten Poll

Raar (8)
 
Niet raar (2)
 

Is het niet raar dat je op dit forum niet de methodes van CM mag propageren maar dat het forum wél de fok van Cavaliers propageert?

Raar
Niet raar

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ik denk als je echt alleen bij de koper info wilt verstrekken dat de wanpartijen altijd zullen blijven bestaan. Ik denk als er van hogerhand andere eisen over dierenwelzijn en nog strengere eisen komen en andere keurmeesters zoals een dierenarts die moet keuren in plaats van die het ras nog ongezonder maakt en zoals onnodige extreme uiterlijke kenmerken. (Kan me eigen niet voorstellen dat er mensen zijn die zo iets mooi vinden. Maar blijkbaar dus wel. Ziet er zo ongemakkelijk uit voor de hond. Terwijl de Mastino van oorsprong een prachtige hond is)

Dan zijn zulke vervormde en lijdende honden al niet op de wereld en hoef je ook niet nog is de koper te gaan waarschuwen om zo'n hond/pup niet te kopen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
" Ik denk als je echt alleen bij de koper info wilt verstrekken dat de wanpartijen altijd zullen blijven bestaan."

 

 

Met een dergelijke campagne bereik je toch iedereen (dus ook fokkers en rasverenigingenen)?

 

En wat die "wanpartijen" betreft; die geven toch geen bal om dierenwelzijn.

Die komen pas in actie als zij financieel getroffen worden door de eerder genoemde maatregelen.

 

p.s. ze kunnen wat mij betreft niet hard genoeg getroffen worden eerlijk gezegd.

Anoniem (Gast)

Sorry hoor maar ik vind dit een bizar topic dat niet thuis hoort op een forum dat verantwoord fokken zo belangrijk vindt. Alsof alle honden met een stamboom alleen maar gefokt zijn op uiterlijk en allemaal ziek zijn. Duik er is wat verder in Peter dan alleen oppervlakkig en praat eens met fokkers, verdiep je in rassen ontdek wat er allemaal echt speelt en welke moeite er wordt gedaan om erfelijke ziekten te voorkomen. Natuurlijk zijn er ongezonde rassen, slechte fokkers etc. Maar om alles nu op 1 hoop te gooien. Kijk als je echt met inhoudelijke argumenten en cijfers komt wil ik best een discussie met je aangaan. Maar met deze hetze tegen alles met een papiertje kan ik niet meegaan. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Hier nog een artikel van de Hondenbescherming over dit onderwerp https://hondenbescherming.nl/nieuws/2017/03/01/waarom-worden-hondenrassen-met-genetisch-afwijkingen-ineens-populair-hal-herzog/

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
" Sorry hoor maar ik vind dit een bizar topic dat niet thuis hoort op een forum dat verantwoord fokken zo belangrijk vindt. Alsof alle honden met een stamboom alleen maar gefokt zijn op uiterlijk en allemaal ziek zijn."

 

Je hebt mij niet horen zeggen dat alle honden met een stamboom ziek zijn, anoniem.

Maar tegelijkertijd is het ook zo dat een stamboom niets zegt over de gezondheid van een hond.

Een stamboomfokker is niet per definitie slecht, maar jij kunt niet ontkennen dat er heel veel rotte appels tussen zitten.

 

En als dit forum verantwoord fokken zo belangrijk vindt waarom staan er dan nog steeds Engelse Bulldog- en Cavelier King Charles Spaniëlfokkers (met link en al) op de lijst met fokkers?

Anoniem (Gast)

Een stamboom zegt juist heel veel over de gezondheid van de hond. Je kunt sowieso alle testuitslagen inzien van alle in het ras voorkomende afwijkingen. Daarnaast zijn er zijn databases waarin je de lijnen terug kunt zien en bijvoorbeeld kunt zien of daar epilepsie in zit. Jouw opmerking laat mij dus zien dat je geen idee hebt wat een stamboom precies is. En ja, er zijn rotte appels. Maar niet heel veel rotte appels. De meeste fokkers die ken doen hun uiterste best om gezonde hondjes op de wereld te zetten. Maarja tegen jouw vooroordelen valt niet op te discussiëren. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik zou nooit zo n hond kopen. Maar wat ik ook erg vind is dat bijna alle rashonden wel ernstige gebreken hebben. "

 Dat is wel wat die ene website je voorspiegelt inderdaad en dat is je reinste kolder. Kruisingen zijn niet per definitie gezonder dan rashonden. Sterker nog; bij rashonden worden bepaalde ziektes eruit gefokt, bij de meeste kruisingen wordt daar totaal niet naar gekeken of op getest. "Goedbevonden door de DA" lees je dan. Dat is gewoon diezelfde oppervlakkige keuring die je pup krijgt bij de eerste bezoeken. Stelt niets voor.

 

Dit is het risico van bashen op rashonden; dat mensen denken dat alle rassen ongezond zijn en stikken van de erfelijke ziekten terwijl er maar een paar zijn die  echt ongezond doorgefokt zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 Je hebt mij niet horen zeggen dat alle honden met een stamboom ziek zijn, anoniem.
Maar tegelijkertijd is het ook zo dat een stamboom niets zegt over de gezondheid van een hond.
Een stamboomfokker is niet per definitie slecht, maar jij kunt niet ontkennen dat er heel veel rotte appels tussen zitten. "

 Met een stamboom weet je dat bepaalde erfelijke afwijkingen/ziekten zijn uitgesloten met tests. Zonder stamboom weet je dat 99% geen idee heeft of de pups daar risico op lopen omdat zij niet onderzocht hebben of de ouderdieren daar drager van zijn.

 

Dus een stamboom zegt veel over erfelijke afwijkingen/ziekten.

Een stamboom zegt ook wat over het welzijn van de ouderdieren en de pups. Zonder stamboom is daar geen enkele controle op en heb je de kans dat een teefje elke loopsheid wordt gedekt bijvoorbeeld.

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
" Een stamboom zegt juist heel veel over de gezondheid van de hond."

 

Zolang er nog steeds honden als de Cavelier met stamboom verkocht worden komt dit echt heel ongeloofwaardig over, anoniem.

 

En dat is gelijk het probleem waar stamboomfokkers mee te maken hebben; de geloofwaardigheid is logischerwijs ver te zoeken.

Een flinke (zeg maar enorme) deuk veroorzaakt door het wangedrag van de foute fokker.

En zoals altijd moeten de goeden onder de kwaden lijden, anoniem, zo werkt het nu eenmaal.

Anoniem (Gast)

Nou bij mensen zoals jij misschien. Bij mij niet. Ik kijk gewoon naar feiten en cijfers en luister niet naar mijn onderbuik. Is niet echt in de mode tegenwoordig ik weet het, maar van maatregelen door een onderbuikgevoel is nog nooit iemand beter geworden. Jouw stelling is niet er moet gestopt worden met het fokken van de Cavelier, want dat ras is niet gezond. (waar ik het ook gewoon mee eens ben trouwens)  Jouw stelling is dat het hele concept rashond moet verdwijnen, en daar reageer ik op. Maar goed wat ik al zei tegen vooroordelen valt niet op te praten. 

 

 

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 

 

 

 

Het is niet alleen de Cavelier, anoniem, en dat weet jij maar al te goed (ik zal de hele lijst hier niet opsommen).

En feit dat dergelijke honden nog steeds met stamboom verkocht worden geeft aan dat het systeem gewoonweg niet deugt.

En dan kun jij doen alsof er niet zoveel aan de hand is maar nogmaals; dat is echt volstrekt ongeloofwaardig.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Het is niet alleen de Cavelier, anoniem, en dat weet jij maar al te goed (ik zal de hele lijst hier niet opsommen).
En feit dat dergelijke honden nog steeds met stamboom verkocht worden geeft aan dat het systeem gewoonweg niet deugt.
En dan kun jij doen alsof er niet zoveel aan de hand is maar nogmaals; dat is echt volstrekt ongeloofwaardig. "

 Dus een hond met chronische hoofdpijn , verminkte rug , platgeslagen bek van een stamboom fokker maakt alles stamboomfolkers slecht?

 

Wat dacht je van de 1000den honden met epilepsie , HD , ed , en ook bovenstaande in mijn bericht die van broodfokkers afkomen. 

 

Het lijkt echt alsof je de stamboom fokkers op een grote schande hoop gooit en adviseert aan lezers ( want dit is een openbaar forum ) om toch vooral geen stamboomhond te kopen want deze zijn zo ongezond? 

 

Goed bezig man 

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
"Dus een hond met chronische hoofdpijn , verminkte rug , platgeslagen bek van een stamboom fokker maakt alles stamboomfolkers slecht"

 

Jij hebt blijkbaar mijn eerdere berichten niet goed gelezen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

"  
Jij hebt blijkbaar mijn eerdere posts niet goed gelezen. "

 Jawel maar jij leest de rest niet en blijft hameren op het feit hoe slecht een stamboom fokker is. 

Donder ze toch eens niet allemaal op een hoop ( dat mag je met broodfokkers wel doen ) 

en vraag eens ras fokkers wat zij ervan vinden , waarom ze fokken , wat ze willen bereiken geloof me wr gaat een wereld voor  je open 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Ja maar je kunt niet ontkennen dat er ook wel degelijk rashonden zijn met epilepsie HD ED losse knieschijven enzovoort . Zeker als er met bepaalde afwijkingen nog gefokt mag worden in een bepaalde gradatie.  Waarom die dan niet uitsluiten voor de fok. 

 

Maar ook broodfok brengt veel afwijkingen mee. Die kijken al helemaal nergens naar. Noemen ze op hun site super gezonden rashonden en ze hebben al 20 jaar ervaring met het fokken van gezonden honden. Ze zijn een door de overheid erkende kennel. 2 jaar garantie op verborgen gebreken. Ja kan me ook wel indenken bij het lezen van zo'n advertentie dat je denkt een goeie pup te kopen. Dus zeker meer info en waarschiwingen naar de mensen toe is heel goed. Hoe meer mensen inzien dat dit dus alles behalve een goed gefokte pup is.

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
"Jawel maar jij leest de rest niet en blijft hameren op het feit hoe slecht een stamboom fokker is."

 

Zeker niet.

 

Ik geef aan dat de geloofwaardigheid van stamboomfokkers een enorme deuk heeft opgelopen door het wangedrag van een deel de stamboomfokkers en dat dus de goeden onder de kwaden lijden (hoe vervelend dat ook is voor de eerlijke fokker).

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Nee zeker zijn niet alles rashonden gezond . 

Dat zeg ik ook nergens. 

Maar als je ts moet geloven moet je vooral ver bij stamboomfokkers weg blijven . 

Ik vind dat dat wel enigsinds genuanceerd mag worden. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

"  
Zeker niet.
 
Ik geef aan dat de geloofwaardigheid van stamboomfokkers een enorme deuk heeft opgelopen door het wangedrag van een deel de stamboomfokkers en dat dus de goeden onder de kwaden lijden (hoe vervelend dat ook is voor de eerlijke fokker). "

 Ja dat ben ik met je eens 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Zolang er nog steeds honden als de Cavelier met stamboom verkocht worden komt dit echt heel ongeloofwaardig over, anoniem.
 
En dat is gelijk het probleem waar stamboomfokkers mee te maken hebben; de geloofwaardigheid is logischerwijs ver te zoeken.
Een flinke (zeg maar enorme) deuk veroorzaakt door het wangedrag van de foute fokker.
En zoals altijd moeten de goeden onder de kwaden lijden, anoniem, zo werkt het nu eenmaal. "

 Denk jij dat look-a-likes Caveliers gezonder zijn?

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  Denk jij dat look-a-likes Caveliers gezonder zijn? "

 Ik denk allebei even ongezond. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ik denk allebei even ongezond.  "

 En ik denk dat je bij de look-a-likes naast alle standaard problemen van het ras nog een risico loopt aan een heel scala van extra problemen.

 

TS zou af moeten geven op bepaalde rassen, niet op 'een groep' stamboomfokkers want daarmee maak je ook de fokkers van die rassen zwart waar dit soort wantoestanden niet spelen.

 

Het probleem zit bij de rasvereniging, niet bij alle stamboomfokkers op één hoop, ongeacht het ras dat ze fokken.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  En ik denk dat je bij de look-a-likes naast alle standaard problemen van het ras nog een risico loopt aan een heel scala van extra problemen.
 
TS zou af moeten geven op bepaalde rassen, niet op 'een groep' stamboomfokkers want daarmee maak je ook de fokkers van die rassen zwart waar dit soort wantoestanden niet spelen.
 
Het probleem zit bij de rasvereniging, niet bij alle stamboomfokkers op één hoop, ongeacht het ras dat ze fokken. "

  ben ik helemaal mee eens.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

"  En ik denk dat je bij de look-a-likes naast alle standaard problemen van het ras nog een risico loopt aan een heel scala van extra problemen.
 
TS zou af moeten geven op bepaalde rassen, niet op 'een groep' stamboomfokkers want daarmee maak je ook de fokkers van die rassen zwart waar dit soort wantoestanden niet spelen.
 
Het probleem zit bij de rasvereniging, niet bij alle stamboomfokkers op één hoop, ongeacht het ras dat ze fokken. "

 Dat dus 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

De poll deed een heel ander onderwerp vermoeden dan waar je vervolgens in je openingspost over praat.  

 

Ik heb 'ja' gestemd, omdat het concept rashond sowieso niet houdbaar is zoals het nu bestaat. Het concept moet veranderen, met name het stukje 'raszuiverheid'. Er moet een definitie vastgesteld worden wanneer een hond als raszuiver wordt bestempeld (en die definitie is niet 'als hij afstamt van x stamouders uit 1920'). Ik zit eerder te denken aan 'als er x generaties honden achter zitten die voldoen aan de standaard'.

 

Daarnaast moet outcross een acceptabele manier van fokken worden waar een fokker gebruik van kan maken, net zoals hij gebruik kan maken van lijnteelt. Op dit moment is outcross nagenoeg onmogelijk om toe te passen. 

 

Kortom, het fenomeen 'raszuiverheid' zoals we dat nu kennen loslaten en het wat meer baseren op de wetenschap en moderne stand van zaken wat betreft genetica... 

 

Leuk grafiekje van de site van de rasvereniging voor Saarloos wolfhonden.  

http://avls.nl/category/uitgangspunten/

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ook leuk om te zien, de generaties van het outcrossproject van Bruce Cattanach, die het bobtail gen in Boxers wilde krijgen. 

 

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
" TS zou af moeten geven op bepaalde rassen, niet op 'een groep' stamboomfokkers"

 

Ik maak al vanaf het begin een onderscheid tussen goede en de slechte stamboomfokkers, Liz.

En ik zeg ook al vanaf het begin dat die slechte er een potje van hebben gemaakt en dat daardoor de geloofwaardigheid van alle stamboomfokkers, en dus ook de stamboom zelf, onherstelbaar is aangetast.

Voor de broodfokkers geldt natuurlijk precies hetzelfde (daar zijn de problemen zo mogelijk nog groter).

 

Alleen is het wel zo dat de stamboomfokkers deskundiger worden geacht en je dus mag verwachten dat alles hier dan toch tip top in orde zou moeten zijn, zij zijn de professionals tenslotte.

Maar als dan blijkt dat sommige er een gigantische puinhoop van gemaakt hebben, rassen letterlijk aan de rand van de afgrond hebben gebracht, en bovendien de kluit hebben lopen belazeren, dan slaat dat een enorme wond die uitstraalt op alle stamboomfokkers.

 

En dan kan jij zeggen "het valt allemaal wel mee", maar het valt helemaal niet mee, Liz.

En dat is een understatement.

 

Anoniem (Gast)

Kom dan eens met echte  feiten en cijfers in plaats van jouw persoonlijke gevoelens als feit te presenteren. Dat jouw vertrouwen is aangetast is vervelend, het mijne niet. Al kies ik wel hel bewust voor een niet te populair gezond ras, doe ik mijn huiswerk voor ik een fokker kies en bekijk ik de lijnen op internet. De meeste fokkers zijn gewone mensen met gewone banen die het er maar bij doen. Geen schimmige experts die er op uit zijn om een zo ziek mogelijk hondje te fokken. Maar ik heb niet echt het idee dat ik tot je doordrong dus ik het het op.  Gelukkig gaat het met de poll wel de goede kant op ;)

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
"het concept rashond sowieso niet houdbaar is zoals het nu bestaat. Het concept moet veranderen, met name het stukje 'raszuiverheid'. Er moet een definitie vastgesteld worden wanneer een hond als raszuiver wordt bestempeld (en die definitie is niet 'als hij afstamt van x stamouders uit 1920'). Ik zit eerder te denken aan 'als er x generaties honden achter zitten die voldoen aan de standaard"

 

Heb je het dan nog over een rashond of over een type hond?

Wat je zegt vind ik wel interessant trouwens.

honden page profiel PeterPeter

honden foto van Peter

 
" Kom dan eens met echte  feiten "

 

Sorry hoor, maar er zijn echt al heel veel voorbeelden voorbij gekomen ondertussen.

Ik laat het hierbij als je het niet erg vindt.

 

Kijk die aflevering van Zembla eens terug zou ik zeggen.

Er staat een linkje in één van de eerdere posts.

 

Veel kijkplezier : )

Anoniem (Gast)

Zucht ...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 9 12 34 5 6 7 8 9
Volgende forumvraag: Raskeuze
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^