Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

"  

Hoe meer ik over jou lees, over hoe je denkt. Wat je voelt over de hond. Wat je allemaal doet voor zijn welzijn. Hoe meer ik het gevoel heb dat dit niet aan de baas van de hond ligt. Maar aan de hond... Dat er iets is met hem wat gewoon niet klopt.

Maar misschien ben ik de enige hierin. Ik snap ook heel goed dat je dit doet ik hoop dat je echt super voorzichtig bent. En ik hoop dat je tot een oplossing komt waar jij vrede mee hebt wat die ook mag zijn. Maar echt ben voorzichtig met hem... "

 Zo mee eens! 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel PatPat

Ik ben zeker voorzichtig! Hoe gemoedelijk hij ook was, er was geen haar op me hoofd die eraan dacht om die korf eraf te halen..

 

Ik zou het zo wel een tijdje vol kunnen houden. Maar ben heel bang dat de muilkorf of het apart zitten hem echt gaan frustreren. Al ben je niet thuis, het knaagt aan je, wetend dat je hond er zo bij zit en wat voor vervolgstappen er genomen kunnen worden. Het is een uitputtingsslag. Maar dat kleine beetje liefde wat ik gisteren voelde hebben mij wel weer kracht gegeven en hopelijk mijn hond ook.

 

Veiligheid staat voorop! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hoe oud is je hond nu eigenlijk? Ik begrijp iets voor het jaar of niet?

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Hoe oud is je hond nu eigenlijk? Ik begrijp iets voor het jaar of niet? "

 1,5 jaar

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar wat ik me dan afvraag:

Wanneer is de grens bereikt met een hond die mensen aanvalt?

Na elke aanval een andere Gt en daarna weer wachten op de volgende aanval....

Anoniem (Gast)

In de rasstandaard staat letterlijk...loyaal aan leden van de familie. Aanval is een dermate grote afwijking hiervan dat dit wel als ernstige diskwalificatie gezien mag worden. Daarnaast is overdreven agressie volgens de rasstandaard ook niet toegestaan...

honden page profiel PatPat

Zoals het er hier naar uitziet zijn er 2 verschillende methodes en 2 verschillende kijken op dezelfde honden. De mevrouw die donderdag komt heeft veel ervaring, ook met dit soort honden. Zij traint heel positief. Ik ben heel benieuwd wat zij zal zeggen! Daarnaast ben ik ook heel benieuwd wat iemand zal zeggen van de 'roedelmethode'. Ook iemand die veel ervaring heeft met dit soort rassen. Als het naar mij overkomt dat het echt onbegonnen werk is of de veiligheid zal in het geding blijven, dan zal het moeten stoppen. Ik ben me er heel goed van bewust dat je niet een week het een kan proberen en na die week het andere. Dus ga nu vooral niks uitproberen, en wacht het gesprek af. Over de telefoon zeggen beide partijen dat het een 'moeilijk verhaal' word. Maar ik kan het niet aannemen als er niet zelf naar hem gekeken word. Dus 2 verschillende kjjkwn door de 2 verschillende methodes, duidelijker kan je het niet hebben geloof ik..  

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Pat en dan heb je nog een derde optie om over na te denken.

Mensen hebben soms een kronkel in hun kop,een hond kan dat ook hebben.

Anoniem (Gast)

Ik vraag me altijd af wat nu de definitie is van "negatief " trainen.... En of dat per definitie voor elke situatie zo in te delen is.

 

Wat ik wel weet is dat agressie voor honden op zichzelf gezien geen abnormaal gedrag is. Agressie kan worden ingezet om een doel te bereiken.. als de motivatie of nood maar groot genoeg is, denk maar eens aan een moeder hond die tot het uiterste haar kroost verdedigd, of een hond op jacht, of een hond die De belager van zijn baas aanvalt  (Want dat mag dan kennelijk weer wel, maar is evengoed agressie)

 

En waarom zou een hond dat niet ook op mensen kunnen richten als de hond er van overtuigd is dat dat de enige manier nog is om zijn of haar omgeving veilig (lees gecontroleerd)  te houden. Ook als dat binnen het eigen gezin is. Blijkbaar denkt de hond dat hij alles moet regelen in en buitenshuis. En hij zal 1000 andere signalen hebben gegeven die gemist zijn. Vaak ook gewoon omdat mensen nu eenmaal geen honden zijn.

 

Dat is niet dominant en ook niet onderdanig. Dat kan zelfverzekerd ingezet worden maar ook uit onzekerheid.

 

Want zelfs een zelfverzekerde hond kan heel onzeker worden als hij in een omgeving woont waar niet duidelijk is wat zijn taak is  (wat je ook kan lezen als "zijn plaats is")

 

Ik weet niet of het gedrag van de hond van ts nog door haar bij te sturen is. Een zoek spelletje naar brokken of zelf de route mogen bepalen gaat dat naar mijn mening iig niet. Dit is een hond uit een sterk en zeer zelfstandig ras, deze hond overtuigen dat de baas zorgt voor veiligheid, rust en orde zal veel mentale kracht kosten.

 

Ik weet uit eerste hand dat 2 trainers die oa ook geschoold zijn bij de roedelmethode  (Maar uiteraard ook veel breder) een boerboel eigenaar zo hebben kunnen begeleiden dat het weer veilig was voor gezin en buitenstaanders.

 

Maar ik heb ook een boerboel gekend  (van zeer dichtbij)  die uiteindelijk een postbode zo zwaar verwonde dat de eigenaren besloten hem in te laten slapen. Je zou je kunnen afvragen of zulke honden ooit echt een ontspannen leven kunnen leiden in Nederland 

 

Ik ken de "roedelmethode " best goed en daar zullen zo te lezen sommigen hier wel van verschieten maar ik niet zo eerlijk gezegd. En juist bij honden die zelf het fysiek ook niet schuwen kan de methode goed kunnen aansluiten (waar ik trouwens nooit geweld heb gezien..wel wordt de hond in oefeningen fysiek aangesproken, maar dat is iets heel anders) 

 

Ik heb zelf ervaren dat er honden zijn die een soort buiten categorie zijn, die gaan uit van zichzelf en komen dan in de mensen wereld in de problemen omdat die hun taal niet begrijpen. Als ze niet overtuigd worden dat hun baas het echt soms beter weet en voor veiligheid zorgt..   doen ze het zelf. Ook met geweld.

 

Dat maakt de hond niet abnormaal, dan is agressie de laatste manier om toch orde in zijn wereld te krijgen.

 

Of de hond van ts nog in staat is zijn gedrag te veranderen of dat agressie erg makjelijke wordt ingezet zal geobserveerd moeten worden.

 

Hou het veilig zou ik zeggen ts 

Nooit mag een onschuldige omstander slachtoffer worden van een hond waarvan al van bekend is dat hij agressief kan reageren. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Bedankt sadi's farm.
Het is me ondertussen wel heel duidelijk geworden dat dit echt een heel ander slag honden is, dan de meeste honden. Ik ga zeker op zoek naar iemand die ervaring heeft met deze rassen. Het zekere voor het onzekere nemen.
 
Ik zal eerlijk zeggen dat ik deze dagen niks anders heb gedaan, dan dat ik weer even doormoest met andere prioriteiten omdat het zowat stil kwam te staan. Ik heb de hond een beetje links gelaten omdat ik niet wist wat ik nu anders moet doen. Hij is gewoon buiten geweest, heeft gegeten en gedronken en heeft echt wel een lekker stukje worst gekregen en 1 aai per keer, als hij zelf kwam en dat was het.. Gisteravond was hij heel rustig, hij kwam naar me toe en niks geen pootjes of opdringerig gedoe maar gewoon stil staan en rondkijken terwijl ik hem aaide. Als ik stopte keek die me weer aan en heb ik hem weer een aaibeurt gegeven en toen was het weer klaar. Sindsdien zoekt hij me steeds op zodra ik in de gang kom.  Ik laat hem nog steeds een beetje links liggen want ik wil niks fout doen. Hij heeft wel bij mij op de kamer geslapen op een kleedje zodat hij er tog weer een beetje bij was. Daar kan hij dus nog steeds absoluut niet bij de kinderen komen! En hij was gewoon heel gemoedelijk.. Is dit goed geweest? Alles ging zonder druk en zonder over mij heen te lopen.. Het voelde wel even heel goed..  "

 ik denk dat je dat goed gedaan hebt, gewoon de hond met rust laten nu is het beste.

 

Je kan wel af en toe iets met kalme vrolijke stem iets tegen hem zeggen natuurlijk zonder hem verder perse aan te raken of iets van hem te vragen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ben zeker voorzichtig! Hoe gemoedelijk hij ook was, er was geen haar op me hoofd die eraan dacht om die korf eraf te halen..
 
Ik zou het zo wel een tijdje vol kunnen houden. Maar ben heel bang dat de muilkorf of het apart zitten hem echt gaan frustreren. Al ben je niet thuis, het knaagt aan je, wetend dat je hond er zo bij zit en wat voor vervolgstappen er genomen kunnen worden. Het is een uitputtingsslag. Maar dat kleine beetje liefde wat ik gisteren voelde hebben mij wel weer kracht gegeven en hopelijk mijn hond ook.
 
Veiligheid staat voorop!  "

juist, veiligheid staat voorop. Het is natuurlijk geen situatie die voor altijd ideaal is. Maar als voor nu even iedereen inclusief de hond tot rust kan komen is dat mooi meegenomen.

 

 

Mooi dat je gisteren toch weer een liefdevol gevoel voor de hond had, en hij dat vast ook voelde. Het klinkt gek, maar misschien is het een idee om als je rustig zit, hem gewoon eens te vertellen dat je het op dit moment ook even niet meer weet, dat je het beste voor hem wil en je daar je best voor aan het doen bent etc.

 

Wb methodes, zou ik dus zeker ook gaan voor veiligheid. Het gaat hier om vertrouwen winnen, dat kan zeker positief, je moet alleen de handvaten aangereikt krijgen.

Als je ziet dat de gt een strijd wil gaan aangaan door hem te provoceren bijv. of als je ziet dat het hem teveel is, niet toelaten, er is al genoeg schade aangericht, meer is echt niet nodig.

 

Stel dat de hond toch ziek blijkt te zijn in zijn hoofd, dan zal een hondonvriendelijke achterhaalde methode zeker ook niet werken. Dus waarom dat risico nemen.

 

 

Ik ben benieuwd welke tips je krijgt. Heb je gevraagd naar diploma's?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Pat en dan heb je nog een derde optie om over na te denken.
Mensen hebben soms een kronkel in hun kop,een hond kan dat ook hebben. "

Absoluut mee eens. 

Ik heb ooit een konijn gehad met een kronkel in de kop. Vanaf klein diertje gekregen en nooit geweten waarom het toen het richting volwassen ging enorm agressief begon te doen. Nu klinkt dat lachwekkend in vergelijking met een enorme hond. Maar dat dier deed niets anders dan alles aanvallen, ook mede-konijnen was ie niet lief voor. Blazen als een kat, bijten, krassen en gooien met de voorpoten. Het diertje vangen deed je maar met een schepnet, beetpakken met je moeder's ovenwanten, of een handdoek over de kop zoals bij krokodillen als je het hok wilde verschonen en hem daarna dan snel verplaatsen. Je kon als je snel genoeg was nog net zijn voerbak terugzetten na het vullen anders had ie je vast en ik kan je helaas vertellen dat hij echt doorbeet. Nou kan een konijn niet meer doen dan hoogstens je humeur verpesten die dag. Dus ja ik liet hem maar... ik heb hem echt een hele lange tijd gehad. Ironisch genoeg langer dan elk van mijn andere konijnen. 

 

Ik hoop dat ze terecht gekomen is bij een kundige GT. Er zijn ontzettend veel GT's die inderdaad geen idee hebben wat ze moeten met een hond met deze problemen. De meeste GT's zijn meer het kaliber eerstelijns helpdesk. 

Owja diploma's zeggen ook niet altijd alles. Mijn GT voor Obi had ook verschillende diploma's maar Obi wist zulke "problemen" te creëren als puberhond dat ze het gewoon echt niet meer wist. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Overigens, bestaat „de aggresieve hond", niet, net zo min als „de dominante hond" niet bestaat.

 

 

 

http://hondenlot.nl/gedragstherapie/agressie.html

 

 

 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Vergeet alle methodes, je hebt gedaan wat je kon en  je voelt je schuldig (zonder enige reden)

Herpak je, maak je leven leefbaar, vecht niet tegen windmolens, vergeet alle therapiën : doe hem onmiddellijk weg
 DOE WEL EN ZIE NIET OM.

We hebben geen oordeel te vellen, we mogen onzre mening niet opdringen.

Anoniem (Gast)

Dikke + voor JM. Wanneer stopt dit? Wanneer herplaats je hem (of geef je hem een spuitje) ? Na acht gedragsdeskundigen? Na meerdere jaren fulltime met muilkorf? Schuldgevoel is killing maar in deze in schuldgevoel totaal misplaatst. Deze hond is een gevaar. Punt. Probeer het anders eens vanuit een ander gezichtsveld te bekijken. Stel dat jouw vriendin je belde, dat ze een potentieel levensgevaarlijke, grote sterke hond in hetzelfde huis had lopen met haar kinderen, al dan niet gescheiden van elkaar? Wat had je dan gezegd? 

honden page profiel SpinnekeSpinneke

honden foto van Spinneke

Ik vind (maar dat is slechts een mening) dat de enige die kan beslissen in deze zaak Pat is. Ik kan me levendig voorstellen dat het een enorme opgave voor haar zou zijn om met een perfect gezonde hond naar de dierenarts te stappen en hem/haar te vragen om de hond te inslapen (=dus doden). Mijn hond was doodziek en het was een harde kluif. Dus ik kan me volledig inleven in haar gevoel.

Daarnaast is het zo dat ik vind dat je met een dergelijke hond eigenlijk niet op straat mag komen. Hij hoort thuis achter een hek waar hij niet over kan. Ik herinner me een namiddag op een terras met mijn kinderen.. Er zat een groepje vrienden en bij hen 3 enorme honden die er mij alles behalve vriendelijk uitzagen. Voelden ze dat ik bang was? Ik denk het. Ze hadden mij alleszins constant in het oog. Ik ben vertrokken omdat ik bang was. Laf? Nee slim, vind ik. Ik wilde niet in hun buurt zijn.

En daar zit ik nu dus ook mee. Met mijn vorige hond probeerde ik honden, die mij niet koosjer leken, te vermijden. Bang, zeg maar. En dat heb ik aan haar doorgegeven. Zij was een doodbraaf beest, heeft nooit één haar van iemand gekrenkt en wel integendeel. Maar hoe doe ik dat met mijn nieuwe pup? Gaan we weer de gevaarlijke honden (zoals die van jou dan, sorry) uit de weg? Of moet ik de zaken anders aanpakken?

En misschien, Pat, moet jij je die vraag ook stellen. Is er iets in jouw gedrag dat de agressie van de hond uitlokt? Zoals ik destijds zo versteef dat mijn hond ook bang werd. 

Ik weet niet of ik een punt heb, het is alleen meedenken.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Waarom wordt er hier zo op doorgedramd om de hond van ts te laten inslapen? Zij geeft duidelijk aan om te wachten met een besluit tot zij iets heeft vernomen van de mensen die zij gecontacteerd heeft.

 

Zijn wij hier hondenvrienden of hondenhaters???

 

Heb enorme bewondering voor ts dat zij zich zo inzet voor haar hond.

 

Een hond waar je al anderhalf jaar lief en leed hebt meegedeeld geef je niet zomaar op. Ts heeft de meest mogelijke veiligheidsmaatregelen genomen voor haar en haar kinderen wat kan zij momenteel nog meer doen??

Anoniem (Gast)

Waarom ben je een hondenhater als je adviseert en in durft te zien dat een potentieel levensgevaarlijke hond, die continu met een muilkorf om loopt en waarschijnlijk semi-continu stress ervaart, een plekje te geven in de spreekwoordelijke hondenhemel?

 

Ik vind het absoluut niet van hondenliefde spreken als een hond puur om het schuldgevoel van zijn baasje moet blijven leven. Want zo zie ik het. Koste wat het kost. Ongeacht de risico's en het doodongelukkige leven van het beest. 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Waarom ben je een hondenhater als je adviseert en in durft te zien dat een potentieel levensgevaarlijke hond, die continu met een muilkorf om loopt en waarschijnlijk semi-continu stress ervaart, een plekje te geven in de spreekwoordelijke hondenhemel?
 
Ik vind het absoluut niet van hondenliefde spreken als een hond puur om het schuldgevoel van zijn baasje moet blijven leven. Want zo zie ik het. Koste wat het kost. Ongeacht de risico's en het doodongelukkige leven van het beest.  "

 Hier ben ik het mee eens!

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Waarom ben je een hondenhater als je adviseert en in durft te zien dat een potentieel levensgevaarlijke hond, die continu met een muilkorf om loopt en waarschijnlijk semi-continu stress ervaart, een plekje te geven in de spreekwoordelijke hondenhemel?
 
Ik vind het absoluut niet van hondenliefde spreken als een hond puur om het schuldgevoel van zijn baasje moet blijven leven. Want zo zie ik het. Koste wat het kost. Ongeacht de risico's en het doodongelukkige leven van het beest.  "

 Hier ben ik het mee eens!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Waarom ben je een hondenhater als je adviseert en in durft te zien dat een potentieel levensgevaarlijke hond, die continu met een muilkorf om loopt en waarschijnlijk semi-continu stress ervaart, een plekje te geven in de spreekwoordelijke hondenhemel?
 
Ik vind het absoluut niet van hondenliefde spreken als een hond puur om het schuldgevoel van zijn baasje moet blijven leven. Want zo zie ik het. Koste wat het kost. Ongeacht de risico's en het doodongelukkige leven van het beest.  "

 Volledig bij akkoord.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb tot pagina 3 gelezen, het lijkt zo op ons verhaal, ik was toen een jaar of 11. Wij hadden een doberman pincher, onze 5de( van mij ouders dan natuurlijk)  maar deze was echt levensgevaarlijk. Hij kreeg een soort van waas leek het wel en wilde dan alles aanvallen wat bij hem in de buurt kwam. We hebben hem toen in laten slapen en de dierenarts heeft toen later verteld dat hij een tumor had in zijn hersenen. 

 

Voor mij eigen gemoedsrust had ik deze ook in laten slapen, je kunt zo n hond niet herplaatsen, wie weet waar je een ander mee opzadelt, jij kent hem het beste heb het beste met hem voor.

Dit kun je niet blijven rekken. Ik heb zelf cane corso s en heb drie kinderen, ik zou nooit zo n hond al is het met een muilkorf blijven houden, ik zou zo n hond ook niet bij andere plaatsen.Ik was naar de dierenarts gereden....

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik vraag me echt oprecht af waarom ik niet mag zeggen dat je honden die je aanvallen best mag aanpakken maar hier wel enorm veel mensen door een scherm kunnen zien en concluderen dat deze ongelukkig, gevaarlijk en weet ik het wat is en hij daarom dood moet. 

 

Je mag een hond die je aanvalt niets doen maar wel zo afspuiten. Ongelofelijk. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Jeetje de meningen gaan hier wel alle kanten op. Ik lees mee en aan het begin van het topic werd TS flink aangesproken dat zij mogelijk een gezonde hond wil laten inslapen. Nu wordt het juist sterk aangeraden. Heftig. 

TS wat fijn dat er twee experts komen kijken. Ik hoop dat zij kunnen helpen! Moeilijke tijd voor je (en voor de hond). Sterkte!

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Ik vraag me echt oprecht af waarom ik niet mag zeggen dat je honden die je aanvallen best mag aanpakken maar hier wel enorm veel mensen door een scherm kunnen zien en concluderen dat deze ongelukkig, gevaarlijk en weet ik het wat is en hij daarom dood moet. 
 
Je mag een hond die je aanvalt niets doen maar wel zo afspuiten. Ongelofelijk.  "

 Ik wens je veel succes met het in gevecht gaan met een boerboel, die vloert nog een grote vent van 100 kilo.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ik vraag me echt oprecht af waarom ik niet mag zeggen dat je honden die je aanvallen best mag aanpakken maar hier wel enorm veel mensen door een scherm kunnen zien en concluderen dat deze ongelukkig, gevaarlijk en weet ik het wat is en hij daarom dood moet. 
 
Je mag een hond die je aanvalt niets doen maar wel zo afspuiten. Ongelofelijk.  "

 Niks tegen jou persoonlijk hoor maar het gaat nu niet om een klein hondje. 

Ik vind je advies echt gevaarlijk sorry. 

Het kan goed gaan en de hond weet wie de baas is of de hond pikt het niet en gaat meteen in de aanval. 

 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  Niks tegen jou persoonlijk hoor maar het gaat nu niet om een klein hondje. 
Ik vind je advies echt gevaarlijk sorry. 
Het kan goed gaan en de hond weet wie de baas is of de hond pikt het niet en gaat meteen in de aanval. 
 
  "

 Het was wat ik zou doen, mijn advies was de roedelmethode inschakelen. 

 

Maar laten we nou gewoon even eerlijk zijn hier. Je gaat je hond toch niet dood maken omdat jij bang en niet slimmer bent dan je eigen hond? Dat je meer hebt afgebeten dan je kauwen kan oké maar waarom is het zo normaal dat de hond dan een spuit krijgt?

 

Want het gaat niet per definitie om wat ik gezegd heb ik vind het gewoon raar dat een schop niet kan maar de spuit er in? Prima. Gaat toch nergens over. Er mogen topics geopend worden over Maltezers trappen en iedereen zou hetzelfde doen maar de grote boze Boerboel die moet dood. Ik vind het vreemd gewoon dat dit allemaal wel wordt toegelaten. Het is dus gewoon zo dat wanneer iets "enger" is het ineens gevaarlijk is.

 

Dit is ook gewoon een levend wezen hoor. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

"  Het was wat ik zou doen, mijn advies was de roedelmethode inschakelen. 
 
Maar laten we nou gewoon even eerlijk zijn hier. Je gaat je hond toch niet dood maken omdat jij bang en niet slimmer bent dan je eigen hond? Dat je meer hebt afgebeten dan je kauwen kan oké maar waarom is het zo normaal dat de hond dan een spuit krijgt?
 
Want het gaat niet per definitie om wat ik gezegd heb ik vind het gewoon raar dat een schop niet kan maar de spuit er in? Prima. Gaat toch nergens over. Er mogen topics geopend worden over Maltezers trappen en iedereen zou hetzelfde doen maar de grote boze Boerboel die moet dood. Ik vind het vreemd gewoon dat dit allemaal wel wordt toegelaten. Het is dus gewoon zo dat wanneer iets "enger" is het ineens gevaarlijk is.
 
Dit is ook gewoon een levend wezen hoor.  "

 Dit ben ik volledig met je eens! 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Even toevoegen nog. 

Afspuiten kan altijd nog , gaat me nu persoonlijk ook te ver. 

Maar in deze situatie met ook kinderen en geen ervaring met dit ras had ik gezocht naar een echte liefhebber van dit rad en de hond herplaatst. 

Feit blijft dat deze hond enorm veel schade kan aanrichten. 

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ben ook echt heel blij dat Pat die opties nog lang niet overweegd. 

 

Dus omdat de modjes niet ingrijpen voor dit zeg ik gewoon maar; You go girl! Laat die schijtluizen je niet gek maken er zijn nog veel opties voor je hond. Hij is niet ziek en pas 1,5. Ik kreeg mijne compleet verknipt op die leeftijd en alles is helemaal goed gekomen. Blijf in jezelf en hem geloven. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 6 van 24 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^