Hoever kan ik nog gaan!? Agressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Het grootste risico is nu inderdaad voor ons. Maar zijn agressie laat hij vooral buiten goed zien. De agressie die hij naar mij heeft laten zien, kan ik niet 'naspelen'. Dat een hond in huis agressief is naar onbekenden is natuurlijk altijd een probleem, maar komt vaker voor dan agressie naar mensen buiten. Misschien heb ik het fout!? In huis in het 'zijn plek'. Dit is hoe ik het zie tenminste. En daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over de agressie binnenshuis! Het is dus niet alleen gebaseerd op de agressie buiten.  "

 is hij buiten eigenlijk alleen naar mensen agressief, of ook naar auto's etc.?

 

Wanneer is dat gedrag eigenlijk begonnen?

 

(is alleen maar interesse hoor)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Het grootste risico is nu inderdaad voor ons. Maar zijn agressie laat hij vooral buiten goed zien. De agressie die hij naar mij heeft laten zien, kan ik niet 'naspelen'. Dat een hond in huis agressief is naar onbekenden is natuurlijk altijd een probleem, maar komt vaker voor dan agressie naar mensen buiten. Misschien heb ik het fout!? In huis in het 'zijn plek'. Dit is hoe ik het zie tenminste. En daarnaast hebben we het uitgebreid gehad over de agressie binnenshuis! Het is dus niet alleen gebaseerd op de agressie buiten.  "

 Ik vind het helemaal niet raar dat ze hem buiten wilde observeren/kennis maken.

Daar heeft hij meer de ruimte om het eventueel te vermijden als hij daarvoor zou willen kiezen. 

Nu weet ik natuurlijk niet hoe ze het verder aangepakt heeft, want zo te horen was ze toch echt te dichtbij, maar dat is weer een ander verhaal. 

 

Binnen stappen in een huis bij een hond die dat niet ok vind is ook alleen maar extra stress voor de hond. 

 

Maar goed, ik hoop dat de nieuwe gt jullie verder kan helpen. Jammer dat ze niet eerder kan in deze situatie. 

Veel succes.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Komt er vandaag nog een GT langs?

honden page profiel PatPat

Nee, hij reageerd niet op auto's, of scooters (helm op) e.d.

 

Hij reageert echt op mensen. Als er voldoende afstand tussen zit, en ze kijken niet naar hem, dan valt hij soms ook niet uit. Maar met voldoende afstand en ze kijken  naar hem, of maken 'ineens' geluid (hoesten, hard praten, voeten niet goed optillen dus sleep geluid) dan reageert hij direct. Ook als hij kinderen hoord spelen, schreeuwen etc. Dan is hij op ze scherpst. Ik loop dan ook niet langs een hoekje zonder ruime boog. Want als daar iemand 'ineens' staat,  is het al snel te dichtbij.. Hij is best groot, dus mensen kijken al snel, dan zien ze de korf, staren nog wat meer.. Dan schiet hij uit ze stekker en dan gaan ze snel weg. Dat helpt ook allemaal niet mee. Maar goed daar kan ik niks aan veranderen. Dit uitvallen buiten is hij rond de 7 maanden gaan doen.

 

Ik ben een open boek, je kan me alles vragen 

honden page profiel PatPat

Obi, nee er komt vandaag niemand langs. Voor nu heb ik überhaupt bezoek even afgezegd tot eind volgende week vanwege de spanningen. Wij gaan wel weg, maar rust voor de honden. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe het hier wordt aangepakt, je krijgt een vragen lijst. Als de gt langs komt, de vraag of de hond even appart kan, als er sprake is van erge aggressie.

Dan wordt er een gesprek gevoerd met de eigenaar, als aanvulling op de vragenlijst.

Zo krijgt de gt gelijk een indruk van de baas en het is als eigenaar ook prettig, je verhaal kwijt te kunnen.

 

De baas geeft aan, dat er aggressie in het spel is  zou niet weten, waarom je dat als gt nog bevestigd zou moeten zien. Je weet het toch al.

 

Bij ts, is het voor nu belangrijkste probleem in huis, dat is je basis, daar zit je hond het meeste, lijkt mij zo.

 

 

Dan wordt de hond erbij gehaalt, na het gesprek en wordt er gelijk aan de slag gegaan met het probleem.

 

Je kan een hond niet veranderen, je kan als eigenaar handvatten krijgen, om er mee om te gaan.

Om te voorkomen, dat de hond agrresie zal gaan inzetten.

 

Hoe vaker een hond bepaald gedrag vertoont, hoe zekerder hij met dat gedrag wordt en des te sneller en vaker hij het zal inzetten.

Belangrijk, dat je hond niet meer in zo een positie komt, dat hij dat gedrag zal kunnen inzetten.

 

 Een gt, zal spanning zien opbouwen en zoo op tijd handelen (door de baas, hij geeft aanwijzingen)  zodat het voorkomen wordt, dat de hond aggressie inzet.

Gt doet sooms iets voor, zodat de baas het ook kan zien.

 

Daar mee, kan de baas aan de slag, tot een vervolg bezoek.

Uiteraard kan er altijd contact worden opgenomen als er iets is.

Als het heel goed gaat, kan je naar buiten, maar naar buiten gaan is, in mijn ogen, stap twee.

 

 

Dan kijkt je bij het vervolg bezoek, of er nog iets niet goed loopt, of het haalbaar is.

 

Gaat het goed, dan kan je buiten aan de slag bij het vervolg bezoek. Zo niet, komt het naar buiten bij weer een vervolg bezoek.

 

Zo heb je al een heel andere basis.

 

Wat buiten betreft, doet ts het al erg goed: op rustige tijden gaan lopen en conflikten vermijden, immers, je wilt, dat de hond zo min mogelijk succes heeft, met zijn aggressie.

 

Grote afstand houden, naar vreemde honden/ mensen.

 

Je kan een hond niet veranderen, maar wel leren omgaan met het probleem.

 

Als een hond nooit meer aggressie in hoeft te zetten, dooft dat gedrag heel langzaam uit, of het vermindert.

 

 

honden page profiel PatPat

Dat ziet er goed uit 

Ik vind het heel lief dat je zo hard meedenkt!

 

Het is alleen in mijn situatie niet onverstandig geweest om naar buiten te gaan, denk ik.

Ik heb inderdaad een vragenlijst van te voren ingevuld. Deze hebben we ook uitgebreid besproken en notities bijgemaakt. Het zou heel fijn zijn als het bij mij ook op deze manier kon. Mijn hond word zodra hij iemand in het oog heeft, blind van alles om hem heen. Hij ziet alleen dat persoon. Het gedrag aanpakken wil ik heel graag maar weet niet hoe. Als ik met hem aan de lijn op de bank zit. Schiet hij al uit zijn vel bij de kleinste beweging van de andere persoon. Hij zakt niet in zijn agressie! Hij blijft gaan. Ik hoop dat hier handvaten voor zijn, dat zou toch meer hoop geven. Maar ze iemand anders kan niet eens dicht genoeg in de buurt zijn om een gesprek mee te voeren. Dan word het over en weer schreeuwen en dat zal ook niet helpen. Hij is niet uit zijn agressie te krijgen, niet door mij in ieder geval, en iemand anders kan niet in de buurt komen..

 

Ik denk echt dat het heel fijn zou zijn om het op jou manier te kunnen doen. Ik denk alleen dat het bij mijn hond gewoon helemaal niet kan. Ze kunnen niks voordoen wat ik moet doen op dat moment, met hem erbij. Ik wil het heel graag doen maar ik krijg hem er tot nu toe niet uit. Ja hij gaat liggen om een minuut later weer er vol op te willen vliegen. Door het geluid wat hij maakt kan je elkaar niet verstaan. Deze gt heeft het in mijn ogen, goed gedaan. Ze kon eigenlijk niet meer doen dan naar mijn verhaal luisteren omdat ze aan hem niks anders ziet dan pure agressie.

 

Ik hoop dus ook dat wanneer ik in een traject zou kunnen komen, ik met kleine stapjes die uitbarstingen voor kan zijn.

 

Nu lijkt het weer zo hopeloos.. 

Anoniem (Gast)

Ik had het over Bert van Straten gehad maar Margje is minstens zo'n goede keuze.

 

Een nuchtere dame die echt haar eigen afwegingen maakt en niet snel onder de indruk is.

 

Fijn dat iemand je haar naam gaf, ik heb haar uitgebreid  ontmoet (niet om mijn hond maar omdat we in elkaar geïnteresseerd waren hoe er over honden en hun gedrag denken)  en ze zal je ook vast helder haar observaties gaan vertellen.

 

Tot die tijd...is negeren en rust rond de hond heel verstandig. Je komt heel verstandig over en ik ben geraakt door je inzet en willen weten voor je beslissingen neemt.

 

Als het had gemoeten had ik mijn vorige hond ook in laten slapen maar ik ben nog altijd zo blij dat ik met hem hulp heb gezocht bij mensen die dat aandurven  (sorry, maar veel gt' s zijn echt niet voorbereid op honden die welbewust agressie gebruiken).  Ik kwam bij de roedelmethode uit, en we zijn daar echt 2 dagen op de proef gesteld en doordrongen van onze enorme verantwoording. Margje ontmoette ik kort daarna.

 

Onze hond kon bij ons oud worden mits we elke dag elk moment ons bewust waren wie en wat hij was. En wat heeft hij genoten van de vrijheid die hij kon krijgen toen hij accepteerde en respecteerde dat wij uiteindelijk de bepalende partij waren. 

 

Of zoiets ook mogelijk is binnen een druk gezin weer ik niet maar de tijd zal je dat duidelijk maken 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat ziet er goed uit 
Ik vind het heel lief dat je zo hard meedenkt!
 
Het is alleen in mijn situatie niet onverstandig geweest om naar buiten te gaan, denk ik.
Ik heb inderdaad een vragenlijst van te voren ingevuld. Deze hebben we ook uitgebreid besproken en notities bijgemaakt. Het zou heel fijn zijn als het bij mij ook op deze manier kon. Mijn hond word zodra hij iemand in het oog heeft, blind van alles om hem heen. Hij ziet alleen dat persoon. Het gedrag aanpakken wil ik heel graag maar weet niet hoe. Als ik met hem aan de lijn op de bank zit. Schiet hij al uit zijn vel bij de kleinste beweging van de andere persoon. Hij zakt niet in zijn agressie! Hij blijft gaan. Ik hoop dat hier handvaten voor zijn, dat zou toch meer hoop geven. Maar ze iemand anders kan niet eens dicht genoeg in de buurt zijn om een gesprek mee te voeren. Dan word het over en weer schreeuwen en dat zal ook niet helpen. Hij is niet uit zijn agressie te krijgen, niet door mij in ieder geval, en iemand anders kan niet in de buurt komen..
 
Ik denk echt dat het heel fijn zou zijn om het op jou manier te kunnen doen. Ik denk alleen dat het bij mijn hond gewoon helemaal niet kan. Ze kunnen niks voordoen wat ik moet doen op dat moment, met hem erbij. Ik wil het heel graag doen maar ik krijg hem er tot nu toe niet uit. Ja hij gaat liggen om een minuut later weer er vol op te willen vliegen. Door het geluid wat hij maakt kan je elkaar niet verstaan. Deze gt heeft het in mijn ogen, goed gedaan. Ze kon eigenlijk niet meer doen dan naar mijn verhaal luisteren omdat ze aan hem niks anders ziet dan pure agressie.
 
Ik hoop dus ook dat wanneer ik in een traject zou kunnen komen, ik met kleine stapjes die uitbarstingen voor kan zijn.
 
Nu lijkt het weer zo hopeloos..  "

 

Hier zie je de aggressie ladder. De signalen, die honden kunnen laten zien, als spanning oploopt. Ze gaan niet netjes het rijtje af en ze gebruiken allemaal hun eigen signalen.

Niet alle signalen staan erop, maar dit is een goed overzicht.

 

Wat ik begrijp, schiet jou hond, gelijk in het rood en dan kan je idd niets meer.

Dan slaat dat koppie dicht en is hij niet meer te bereiken.

 

Dan is het een kwestie van overleven en snel hem uit die situatie halen en dat met zo een grote sterke hond, zal niet meevallen.

 

Ik hoop echt dat Margje je kan helpen.

Ik weet dat zij en Gerdine v/d Linden voor hulp in beslag genomen honden werken.

Daar is ook Martin Gaus bij betrokken.

 

Het idee van hem laten opnemen, bij Gaus is ook zo gek nog niet. Dan kan jij in iedergeval even rust hebben.

 

Er zit alleen een behoorlijk kosten plaatje aan.

 

Hou je ons op de hoogte? 

 

 

honden page profiel PatPat

Dat doe ik zeker! Jullie hebben allemaal hard mee gedacht.. 

 

Ja klopt, hij laat nu niks meer zien en gaat gelijk in het rood. Dat maakt het zo lastig!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Inderdaad, gewoon Margje afwachten. Misschien ook aan haar voorleggen of, als zij niets kan betekenen, intern bij Gaus iets kan toevoegen. Al is dat inderdaad heel erg kostbaar en vergt het ook van jou regelmatig op en neer reizen naar daar om ook getraind te worden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De foto is een greep uit notities die doggo.nl heeft gemaakt dit weekend van een seminar van de Bioloog Daniel Mills over nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar honden(gedrag). Ik dacht misschien kun je hier iets mee,deed mij denken aan jullie situatie.

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Sorry hoor, maar met het eerste plaatje van Doggo.nl moet ik serieus (glim)lachen.

Ik heb tijdens mijn lange "loopbaan" als hondenkapster regelmatig echte agressieve honden op de tafel gehad.

Geloof me: ze bijten alle richtingen uit.

Zowel gezicht als handen, zelfde waar, als ze je maar kunnen pakken.

Zo'n honden houden zich echt niet aan geschreven regeltjes van mensen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Sorry hoor, maar met het eerste plaatje van Doggo.nl moet ik serieus (glim)lachen.
Ik heb tijdens mijn lange "loopbaan" als hondenkapster regelmatig echte agressieve honden op de tafel gehad.
Geloof me: ze bijten alle richtingen uit.
Zowel gezicht als handen, zelfde waar, als ze je maar kunnen pakken.
Zo'n honden houden zich echt niet aan geschreven regeltjes van mensen. "

 Het niet gewoon een "plaatje" van doggo.nl, het zijn aantekeningen van een Bioloog die een seminar geeft aan de hand van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken..maar dat had je vast al gelezen

 

 

Bij jou stonden ze dan ook nog op een trimtafel...dus ze vlogen ze niet direct vanaf de grond naar je keel..toch?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  Het niet gewoon een "plaatje" van doggo.nl, het zijn aantekeningen van een Bioloog die een seminar geeft aan de hand van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken..maar dat had je vast al gelezen
 
 
Bij jou stonden ze dan ook nog op een trimtafel...dus ze vlogen ze niet direct vanaf de grond naar je keel..toch? "

  ik (glim)lach er nog steeds bij....

Vraag me af hoe dikwijls die bioloog een aanvallende hond tegenover zich gehad heeft.

David Mech was ook een bioloog.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Succes morgen Pat!!

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Hopelijk kan Margje je hond helpen.

Veel sterkte en succes voor morgen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toi toi toi voor morgen!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ik denk morgen aan jullie !!

 

Hopelijk wat positiever nieuws.......duimmmmmmm

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Succes morgen.

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik ben hier echt aan het duimen voor jullie!
Heel veel succes en hopelijk weet Margje samen met jullie, dit patroon te doorbreken. 

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Hoe is het gegaan?

Grt Manja

honden page profiel Elianne | Bailey & Nova Elianne | Bailey & Nova

honden foto van Elianne | Bailey & Nova

Ik ben hier ook wel heel erg benieuwd en steeds aan het checken voor een hopelijk fijne update.

honden page profiel PatPat

Helaas is het geen goed nieuws..

 

Ben heel blij dat Margje is geweest! Haar aanpak was totaal anders. Ze was op een bankje gaan zitten, beetje gedraaid en keek de andere kant op. Hij reageerde er wel weer hevig op maar zag duidelijk het verschil dan als ze wel naar hem kijken. Aan de lijn dus erg agressief. Ze had me gevraagd een extra lijn mee te nemen en hem aan een paaltje te binden op een graststrook tussen huizenblokken. Goed overzicht, Zo gezegd, zo gedaan. Ik moest een paar meter weglopen en je zag zijn houding direct veranderen! Het is angst. Hij ging ontzettend tekeer met een andere houding. Zijn tuig KNAPTE (K9IDC) dus gelukkig zijn extra riem. Ik hem weer vastgemaakt, en daarna weer weggelopen. Ze is naast hem gaan zitten en na een hele tijd, wou hij wel heel graag dat worstje. Eerst op de grond en daarna uit de hand! Ik was in eerste instantie heel erg opgelucht. Hij wilt niemand opvreten, hij is gewoon  bang. Helaas is angst wat zo diep zit, nog moeilijker da  zelfverzekerde agressie. Ik kan hem laten opnemen in een gedragscentrum, als ze hem aannemen, en proberen dat het begeleid kan worden. Wel is het zo dat als het niet werkt, hij echt voor niets heel erg veel stress moet ervaren. Herplaatsen kan niet.

 

Hij leunt dus eigenlijk erg op mij. Met mij erbij is hij wel zelfverzekerd.

 

Al met al, gewoon heel erg triest!

Hij loopt nu gewoon weer binnen zodat onze band weer kan aan sterken. Met kinderen heeft hij dus zijn korf echt om. Als de kindjes naar bed zijn doe ik de korf af. Ik zie het wel aankomen als hij zich anders gaat gedragen. Tot nu toe gaat het goed. Hij heeft niet lelijk gedaan en vind het heerlijk weer bij ons te zijn. Wel heb ik bach rescue gehaald en geef hem deze druppels, in de hoop dat hij minder gestrest is tot de keuze word gemaakt wat te doen.

 

Ik wil hem geen lijdensweg geven, en het zal er altijd in blijven zitten. Zoveel stress in een gedragscentrum is ook niet niks. Ik hoop in ieder geval dat hij wat zal kalmeren.

 

Ik doe veel oefeningen met hem binnen, leuke spelletjes. En ben nu aan het denken over een manier hoe hij toch zijn energie kwijt kan, misschien naast de fiets snachts?

Als het zijn laatste tijd is moet die zo fijn mogelijk zijn.. 

honden page profiel PatPat

Zijn tuig is dus ook vervangen door een gewone halsband. 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Denk aan je gezin, welk een stress veroorzaakt hij ,wat moeten de kinderen denken met een gemuilkorfde hond in huis.
Je deed meer dan je best, laat nu de zaak los.

honden page profiel ElianeEliane

Ik heb niet alles gelezen....

Als je met hem gaat fietsen gaat hij alleen maar meer stresshormonen in zijn lichaam krijgen. Dus dat is echt niet aangewezen op dit moment.

Maar heeft hij al iets van medicatie gekregen?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Angst is iets vreselijk voor een hond, heel erg triest dit!

Waar komt die vreselijke angst vandaan vraag je je dan af...

 

Wat ik dan weer niet begrijp, dat is als hij jou als zijn veilige haven ziet waarom hij jou dan in huis aanviel, dat begrijp ik echt niet..

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

huh even mijn gedachtes hierover,want ik begrijp het vast verkeerd, je moest hem aanbinden aan een paaltje en afstand van hem nemen? Logisch dat hij panisch werd?

Het is een hond die ergens de zin van moet inzien, ik denk dat hij echt niet snapte wat daar aan de hand was.

 

Dan is het als je erover nadenkt al knap eigenlijk dat hij van een vreemde een worstje aanneemt.....

 

En aan de hand daarvan zijn nu conclusies getrokken wat de oorzaak is van zijn agressie en zijn afhankelijkheid van jou? En dat het te moeilijk is (in elk geval voor deze gt) om zijn angst om te draaien?

 

En wat zou dan de reden zijn van zijn agressie naar jou toe in huis?

 

 

 

Met een tuig heb je veel meer grip op de hond, je zou en een halsband en een tuig om kunnen doen?

 

 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik moet zeggen dat ik schrik van je update. Eigenlijk ook het deel zonder muilkorf... Zoals ik je verhaal nu begrijp heb je maar deels een antwoord. Namelijk waarom valt de hond agressief uit op straat. Blijkbaar is dit angst. Maar angst is voorspelbaar. Ik heb ook een angstige hond en daar kun je mee leven. Op een gegeven moment weet je waar zijn problemen zitten en voorkom je dat je hond in zulke situaties komt. Op een gegeven moment denk je precies zoals je hond, raar gezegd misschien.

Maar jouw hond valt ook jou aan op momenten die niet te peilen zijn, onvoorspelbaar dus.

Wat zei Margje daarover? Want ze stelt dat de hond zich veilig voelt bij jou. Waarom zou je een leider waarop je zelf leunt aanvallen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 12 van 24 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Volgende forumvraag: Opdringerige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^