Grote honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Buddyy (Gast)

Hee hee   de grote honden eigenaren kennen deze frustratie zeker! Ik heb een  comondor x leonberger dus behoord tot de xl rassen Maar het is zon schatje komt de hele dag knuffelen denky dat t een schoothondje is heeft 0% kwaad in zich ( hij werd laatst aangevallen en wist totaal niet wat ie moest doen) maar toch! Elke keer als ik hem los laat in het park heb ik ruzie met die stront eigenaren van de mini hondjes gaan hun honden optillen etc( heeeel dom haha) ik heb een oversociale hond en kan met katten babys puppys chihuahuas en al hij is soms alleen nog een beetje druk en lomp maarja snap ik op 2jarige leeftijd!! Maarja niemand gelooft telkens dat t echt een schatje is en iedereen is bang van hem:s dat frustreerd mij want hij verdient t om ook gewoon met hondjes te spelen -_- 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Tja als ik een kleine hond had of een pup zou ik ook niet willen dat er een lompe reus opspringt... Kennismaken, prima, maar alleen als het rustig gaat. Het respect komt van beide kanten. 


Laat hem gewoon met honden kennismaken die rond zijn eigen grote zitten of op zijn minst een beetje stevig zijn. 

honden page profiel GiesGies

honden foto van Gies

Ik snap je  frustratie hoor. Als eigenaar van een malthezer krijg ik altijd dat te horen dat zo'n hondjes toch niet naar de hondenschool moeten (terwijl Loes lekker meetraint in de hoogste klas op recreatief niveau).

Als eigenaar van een kleine hond snap ik daarentegen ook wel dat sommige hun hondje oppakken. Een hond van dat formaat kan gewoon uit lompigheid zo'n kleintje behoorlijk bezeren.

Loes mag van mij kennismaken met alle rassen. Met kleintjes mag ze spelen, maar met zo'n grote liever niet. Niet omdat ik schrik heb dat ze gebeten wordt, maar gewoon om ernstige kwetsuren te voorkomen. Als jouw hond z'n poot op de rug zet, kan dit al ernstige gevolgen hebben. Rustig komen snuffelen, kan dan weer wel voor mij.

Anoniem (Gast)

Misschien wel te snappen dat hij nog lomp en druk is, maar dat maakt het niet ineens leuk voor andere honden. Een klein hondje kan met een lompe poot op zich al hele flinke schade oplopen, laat staan als jouw hond er per ongeluk op terecht komt. En dan ook niet alle grote honden zijn van lomp gedrag gediend. Dan kan het voor jouw hond spel zijn, maar voor de andere hond heel vervelend. Ik zou dus echt eens op Doggydate oid gaan kijken of je wandelmaatjes kunt vinden die een hond hebben die ook echt van lomp spelen houdt. Een hond van dezelfde leeftijd bijvoorbeeld en ook een ras dat daarvan houdt, want verschillende rassen hebben ook weer verschillende soorten spel. 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb een grote hond, en mijn beste vriendin heeft een kruising Sint Bernard Comondor.   Ook hebben wij een klein hondje in huis. Haar hond kan nog zo sociaal zijn, die van mij ook, maar 1 keer met een poot op het kleintje slaan, en het kan iets gebroken hebben. 

 

Ik vind het dus een uiterst normale reactie van mensen. Sociaal betekend niet dat je hond maar altijd moet spelen, sociaal betekend ook dat jouw hond ruimte moet geven aan hondjes die er niet van gediend zijn.   Ik houdt er met mijn grote hond altijd rekening mee dat eigenaren van kleine honden het niet prettig vinden, en zeg nu zelf, ik zou het ook niet fijn vinden als ik een klein hondje had, en er komt een joekel op af. Op tillen is dan helemaal geen slecht idee, beter dan dat jouw hond een klein hondje  (onbedoeld) pijn heeft gedaan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook twee giga honden......niet te veel er op ingaan, als je je hond netjes bij je kan houden, prima toch.......kleintjes zijn vaak bang...keffend op Bams af...zeg ik altijd, Bams pas op, daar komt er weer een....en de eigenaar laat ik raden...doet ze wat of niet......wanneer het hier gebeurd is het altijd.....wat een dapper kleintje...eigenlijk is dat ook wel...een poot van Bams op dr teen van het kleintje en de poot is verbrijzeld.....en ga er mooi met een grote boog omheen, vaak zeg ik dan.....sorry kan mijn hond niet optillen, wil je de kleine bij je houden...meestal zijn ze verbouwereerd....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik geloof niet dat de topicopener haar hond maar laat gaan...ze wil ook even die frustratie kwijt van die kleine lieve monstertjes die vaak keffend op onze grote honden afkomen....als de grotehond ..BOE zegt is het kleintje meestal weg...en vriendelijk vragen wilt u de kleine bij u houden helpt....vaak zeg ik tegen mijn giga honden, ga eens zitten, en dan komt zo,n kleintje dichterbij zonder te keffen....blijf vriendelijk, dan is er meestal geen probleem....gebeurd dat in een losloop plaats, let dan op dat de grote honden de kleintjes niet vertrappelen..lijn snel je hond aan , meestal is er dan begrip van beiden kanten....ook grote honden kunnen leren  om voorzichtig met kleintjes om te gaan.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat hangt er vanaf hoe jouw hond is.

 

Ik heb ook een klein hondje, al oud dus zit wat kwetsbaar in elkaar.

Als jouw hond rustig blijft en alleen maar snuffelt, geen probleem.

Maar als jouw hond wil spelen, hem met een poot aantikt bv, is dat voor mijn hondje al teveel.

Dan zou ik mijn hondje ook moeten beschermen voor jouw hond.

 

Ik vind je verder niet echt sympathiek overkomen in je openingstekst.

Je hebt het over stront eigenaren van kleine hondjes.

Dat doet mij overkomen alsof je zelf ook niet al te sociaal bent? 

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

Een beetje sociaal en diplomatisch aanvoelen hoe zulk een "kalf" overkomt. De baby Rottweiler van een kennis was verzot op mij, ik werd belikt , besprongen. Hij volgde me als een hond. Met 75 kg en de nodige kwijl vond ik het niet zo aangenaam als ik bij mijn aankomst de charge van de light cavalry moest onder gaan. In de living komt hij aangeraasd en springt gezellig zonder af te remmen op de coach dus op mij en begint een lik offensief. Gelukkig kan ik hem nog afremmen en opheffen. Hetzelfde bij een "normaal mens" levert een doktersbezoek op.

Mijn advies: temper het "schatje" en houdt hem bij andere levende wezens vandaan.

Anoniem (Gast)

Een grote hond laat je alleen spelen met een andere grote hond, hoe lief hij ook is. 

honden page profiel DonjaDonja

honden foto van Donja

Onze hond gaat naar een hondenschool. De eigenaresse daar fokt duitse herders en deense doggen. Genoeg grote honden dus, maar deze zijn goed getraind en gaan voorzichtig met de kleintjes om. We hebben een sint bernard id buurt wonen, een lieverd van twee jaar die Puk een paar weken terug uit speelsheid tegen een muur duwde. Dat ging wat te hard dus nu zijn we nog voorzichtiger: 6 kilo ten opzichte van 70 kilo is nog al een verschil. Ook onbedoeld kan dat mis gaan.

Gewoon wat grotere maatjes zoeken! Is voor je hond ook fijner denk.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Elke keer als ik hem los laat in het park heb ik ruzie met die stront eigenaren van de mini hondjes gaan hun honden optillen etc( heeeel dom haha) ik heb een oversociale hond en kan met katten babys puppys chihuahuas en al hij is soms alleen nog een beetje druk en lomp maarja snap ik op 2jarige leeftijd!! "

 Aha, dus ik moet mijn mini hondje laten bespringen door jouw oversociale drukke lomperik?

 

Alleen omdat jij vindt dat jouw hond moet spelen?

 

En wat mijn hond daar van vindt, doet er niet toe?

 

Logisch... 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik houdt er met mijn grote hond altijd rekening mee dat eigenaren van kleine honden het niet prettig vinden, en zeg nu zelf, ik zou het ook niet fijn vinden als ik een klein hondje had, en er komt een joekel op af. Op tillen is dan helemaal geen slecht idee, beter dan dat jouw hond een klein hondje  (onbedoeld) pijn heeft gedaan.  "

 Amen 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zoek wat andere grote honden op waar je hond mee kan spelen, bijvoorbeeld  via de Doggydate app. Dat bespaart een hele hoop frustratie én je hond heeft speelmaatjes van hetzelfde kaliber. Problem solved

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik word echt een beetje woest om hoe je over de eigenaren van kleine honden praat. Je zegt zelf dat je hond lomp is, nou dan zou ik ook jouw hond ontwijken en in uiterste nood mijn hond optillen.

Moet zo'n kleintje de rug breken ofzo als daar zo'n stoomwals overheen komt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Tja, ik zou er ook niet blij van worden. Waarom niet?

1. Hoe kan jij van afstand weten dat mijn hond op de jouwe zit te wachten?

2. Zijn wij gediend van dat asociale lompe gedrag van jou hond?

3. Weet dat een grote hond maar 1 poot nodig heeft om een klein hondje te vermorzelen, lees dood trappen! Mijn hondje weegt maar 3kg, ik zou dat risico niet eens willen lopen.

4. Ik zit niet altijd te wachten op wild vreemde honden. Al helemaal niet als ze zo idioot komen aan denderen.

 

Nee, ik zoek verantwoorde hondenbaasjes en rustige honden uit.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ach,volgens mij word er gewoon weer een topic gemaakt zodat iedereen zich weer even op de kast laat jagen.

Laat gaan.

 

Ook wij letten op met wie onze hond speelt. Wie niet.

honden page profiel ivonvdvivonvdv

honden foto van ivonvdv

Zo herkenbaar...vandaag een tekkeltje ontmoet in he bos... Tom deed echt niks verkeerd, idd lomp misschien. Een poot op de tekkel die begon te piepen. Eigenaren lichtelijk overstuur.... mijn leermoment. Als ik een klein hondje in de verte zie aankomen, ik zet tom aan de riem... is gewoon te groot.. (ook om geen negatieve ervaringen voor de kleine hond uit te sluiten die bepalend zijn voor later)

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Ach,volgens mij word er gewoon weer een topic gemaakt zodat iedereen zich weer even op de kast laat jagen.
Laat gaan.
 
Ook wij letten op met wie onze hond speelt. Wie niet. "

 Dat kan, dat dit is om mensen op de kast te jagen. Maar er zijn genoeg mensen die daadwerkelijk zo denken over mensen met een kleine hond. Hier in de buurt ook al vaak zat mensen met een grote hond horen lachen om hoe mensen hun kleine hondje optillen omdat er een grote herder op af stormt. Dan zeggen ze hij doet niks, maar ik begrijp dat mensen liever niet afwachten. Ik heb ook eens Java op moeten tillen omdat een flatcoated wou spelen en daarbij wel 3x over dr rug heen walsde. Tuurlijk t beest wou spelen, maar Java zat te piepen van de pijn. Ik kreeg dat beest gewoon niet weg. Toen de eigenaar dan eenmaal kwam zei ze ook 'hij doet niks hoor'.

 

Daarom mag er hier nog wel duidelijkheid gecreëerd worden, voor mensen die echt zo negatief denken over mensen met kleine hondjes.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik snap je frustratie wel een beetje buddy.

Ik heb ook zo'n queen size knuffelkont die liefst op schoot zou willen en geen vlieg kwaad doet.

Maar ja. Het is wél 60 kilo hond

Dus ik kan het dan wel jammer vinden dat iedereen met een kleinere hond wat schrikt als ze ons zien en soms angstig hun hondje optillen.

Maar heb daar wel alle begrip voor: het is en blijft een forse hond en ze is zelfs niet lomp maar voorzichtig. ( ze kan met een kitten spelen en haar grootste vriend is een teckel) 

Maar ja, dat weten die mensen niet. En als de ander hond wel onstuimig is en geen afstand houdt en Wanda zet er speels een poot op: krak......

Dus nee, mijn hond is altijd aan de lijn als we andere honden naderen. Ik neem zelf afstand.

Komt er een loslopend kleintje aan, ik weet dat er niets zal gebeuren als ik maar rustig blijf en Wanda onder appèl houd.

Zij mag alleen onder nadrukkelijk toestaan van de andere hond eigenaar los spelen.

Ik vind: grote hond, grote verantwoordelijkheid........

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb twee "normale" maat grote honden , maar toch nog bruut en zwaar genoeg om kleintjes écht pijn te doen.

 

Eén van de twee, Nahla, is een echte bulldozer.  Ik moet haar regelmatig even terugroepen en dan speelt ze enkel maar met hondjes van ons groepje vrienden, die een maat kleiner zijn dan zij maar toch rond de twintig kg wegen.

 

Ik zal mijn honden nooit laten spelen met een kleintje of het moest goed gaan.  Zo heeft één van Dogo's een Jack Russel als vriendje en dat gaat goed.  Maar Nahla ..., neen, dat mag ik niet toestaan.  Ook niet met de wat grotere hondjes.  Zij mag enkel spelen met type bulldozer hondjes wegens te lomp te bruut en gewoon haar gewicht in de strijd te werpen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn grote hond kon prima met mijn kleine hond, maar ik zal het niet in mijn hoofd halen om een vreemde grote hond bij mijn mini's te laten. Ik til ze ook op als er een loslopende hond aan komt ook al is de hond nog zo sociaal. De kleinste is 2,2 kilo en dus best wel kwetsbaar een ongelukje zit in een klein hoekje.

Dit stel ging wel prima samen.

Volgende forumvraag: Raad gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^