Andere brok, maar welke?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Even niet ingelogd. Hele discussies heb ik hier gevolgd over brokken en vers vlees.
Ik wil graag, zeker als je hond met slechtere ontlasting reageert op (verse)voeding waarschuwen voor hondenbrokken met een veel te hoog (boven 27-28%) eiwit. Ja ik ken de discussie over eiwitfractie en hoe te berekenen. Maar een feit is dat honden een beetje vleeseter en heel veel beesteters zijn. MIjn hond zocht echt plantjes als hij niet genoeg had aan vlees. Een beest is  rond de 21 procent eiwit en dat percentage eiwit heeft een hond nodig.
Te hoog eiwitgehalte zoals tegenwoordig in heel veel brokken zit beschadigt op den duur de nieren, niet meteen, helaas. Maar na een aantal jaren. En dan kan er opeens/ moet er opeens gevoederd worden met brokjes met laag eiwitgehalte. En hé daar doet de hond het super goed op.
In vers voeding zit een veel lager % eiwit en dat gaat dan ook vaak goed. Kijk ook eens op goed blikvoeding en goede kuipjes,
Een kat kan een hoger eiwit percentage hebben dan een hond, voer je hond (ook door toevoeging van taurine en zout overigens) daarom nooit langdurig kattenvoer.
Ik ga niet in op een discussie die nu losbrandt over de voedingen van ToW ed. Dit is mijn mening, zo heb ik het geleerd en hier houd ik mij aan en mijn hondjes deden het er altijd goed op.
  "

 Ik weet niet waar jij in dit topic een discussie leest? 

 

Verder zie ik eerlijk gezegd de meerwaarde van je reactie hierop niet. 

honden page profiel pascalpascal

En ook hier wordt graag gegeten van de brok! Vandaag ermee begonnen en het was zo op :). Moet wel zeggen dat ze vanavond behoorlijk stinkt, hahaha. Hoop dat het een kwestie van wennen is en dat we deze geur niet iedere avond ruiken.

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hier nog zo'n stel die met lange tanden aten. Ze deden het ook niet goed meer op kvv en Noa werd er zelfs misselijk van, brok kreeg ik er al helemaal niet meer in. Laatste die ik geprobeerd heb was Carnilove. In de eerste maanden vonden ze die wel lekker, maar toen ineens niet meer.

Nu geef ik sinds een paar maanden Naturo van Albert Heijn, dat is gestoomd vlees in een bakje, net als Renske zeg maar.

Ze vinden het heerlijk  en komen zelfs aanrennen, dat heb ik in  al die jaren nog nooit meegemaakt, ze doen het er goed op en ze hebben weinig poep.

Dus misschien ook iets voor jouw hond? Het kost 1,49 per bakje van 400 gram, ik gebruik 2 bakjes per dag voor mijn doodle en maltezer.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Honden voeding waarom die strijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^