Wat vinden jullie van zijn methode?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

tsja, die trainer probeert er in ieder geval nog iets mee te bereiken

 

 

want heel eerlijk, dit soort honden wil verder niemand trainen. gewoon levensgevaarlijk.

 

en die hond is, wat hij ook al zegt, inderdaad gewoon een schijtert. hartstikke angstagressief. maar daardoor wel een wandelende tijdbom. want andere honden, mensen of kinderen, zijn hun leven niet veilig.

 

dus dan is het of een pak aan, voor je eigen bescherming, of die hond een muilkorf aan. en dan nog zou ik een pak aantrekken want stel je voor dat 'ie die muilkorf afkrijgt

 

kan iedereen wel roepen dat je 'm niet zo moet benaderen, maar wat is het alternatief. hond hele leven in die kennel en water en voer door de tralies? hond euthanaseren? want daar draait het meestal op uit... realiteit: niemand wil deze hond

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je vraagt wat men ervan vindt en als ze hun mening geven ga je zitten sputteren? 

Ik kijk niet eens naar zulke filmpjes en zo te lezen heb ik niks gemist. 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

@sita, voor zover ik begrepen heb heeft de eigenaar zelf geen problemen met de hond. 

Hij had de hond dus bijvoorbeeld uit de kennel kunnen halen (aan een normaal tuig en ontspannen lange lijn). En dan op grote afstand de "trainer", op een afstand die voor de hond nog te handelen is. En dan vanaf daar verder uitbouwen. 

 

Uiteraard is het lastig te zeggen zo vanaf beeld wat er precies moet gebeuren, maar dit is voor de hond zeker geen goede ervaring.

Hij zal hierdoor geen positieve associatie krijgen naar vreemden aangezien al zijn signalen compleet genegeerd worden.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Maar een hond die inderdaad zo mensagressief is daar hoeft geen zgn.dogwhisperer mee aan het werk te gaan.
Verlost dat dier uit zijn lijden,er zijn genoeg honden die veiliger zijn voor herplaatsing. "

 mee eens, waarschijnlijk blijft deze hond altijd een gevaar voor zijn omgeving

Deknakman (Gast)

Moet gewoon verplicht worden, iedereen op straat moet knakworsten mee. Word een hond een beetje dwars zoals in dit filmpje.. gewoon knakworstje voor zijn neus en het is opgelost. Geen bijtincidenten meer. Heerlijk toch. Wel de knaks va  unox. En voor de variatsie heb je ook nog kipknaks. ;)

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Moet gewoon verplicht worden, iedereen op straat moet knakworsten mee. Word een hond een beetje dwars zoals in dit filmpje.. gewoon knakworstje voor zijn neus en het is opgelost. Geen bijtincidenten meer. Heerlijk toch. Wel de knaks va  unox. En voor de variatsie heb je ook nog kipknaks. ;-)"

 Ja, dat is het, de oplossing.

 

Dat daar nou nog nooit iemand aan gedacht heeft!!!

UNOX, voor iedere hond

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb ooit al eens iets aangeklikt van deze meneer op youtube op zo'n:
"vrijdagavond-moment-dat-je-allemaal-onzin-op-youtube-kijkt-waarvan-je-je-af-vraagt-waarom-je-het-in-godsnaam-kijkt."

Hondentrainer, heropvoeder, of hoe ze zichzelf ook noemen nadat ze hun youtube kanaal hebben ingelogd. Is door iedereen uit te oefenen. Je hebt hele goede en hele slechte en bij die laatste groep hoort deze wel vind ik. 

Jammer van de bandbreedte... 

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Nou ik heb alle 4 de delen bekeken van deze training,ik vind dat die man een geweldig resultaat bereikt heeft.

Zo'n agressieve hond,in het laatste deel kan hij hem gewoon aaien en hij zegt ook dat ze er nog lang niet zijn maar dat het een stuk beter met hem gaat,er kunnen gasten komen zonder dat hij tekeer gaat wat eerst niet kon.

Ik persoonlijk zie hier niks verkeerds.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Sta in kostuum voor mijn honden en je hebt ook zo een reactie hoor. Wie weet is het wel gewoon aangeleerd gedrag en is het een propaganda filmpje voor mr de fluisteraar (sowieso eenieder wie zich zo noemt schrijf ik bij voorbaat al af).

Ik vind er dus niets aan, behalve dat het voor mij heel klungelig overkomt. Type Wannabe. Ze hebben ergens iets gezien en willen nu ook... Maar ze hebben nog veel te leren.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De vraag is ... als morgen iemand anders op bezoek komt wat de hond zal doen. Dit lijkt mij niet een opgeloste zaak

honden page profiel TeckelventjeTeckelventje

Wat ik mij afvraag waarom dit inde rubriek Leuke honden verhalen staat, bah word er misselijk van.Hein.

Anoniem (Gast)

k ook niet, het is geen verkeerde aanpak. Beter dan de hond te veroordelen tot eigen terrein, nooit geen vreemden in huis en als er ooit kinderen komen kunnen er geen vriendjes komen spelen. Beter dan wachten tot er iets gebeurd buitenhuis of tot de eigenaren hem moeten laten inslapen. Die man heeft gekeken naar waar de agressie vandaan komt, en zag een mogelijkheid om te helpen en durfde het aan. Velen zouden weigeren of optie inslapen als het gevaar voor omgeving te groot werd. Hij heeft het, voor zover mogelijk, toch enigzins diervriendelijk aangepakt. Dwang? Mja, een beetje. Maar als je alle delen bekijkt, zie je ook dat er positief resultaat was. En de hond werd niet geforceerd voor lange tijd, de eerste training was een uur met pauzes, en erna nog 1 keer maar dan aan de leiband met eigenaar en er naast gaan wandelen. De hond was toen al een pak minder agressief en je zag dat hij kalmer was. Zijn aanpak hielp.

Maar ja, je moet wel alle delen bekijken en niet na de eerste minuut wegklikken en een mening klaarhebben. Open minded zijn noemen ze zoiets.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" k ook niet, het is geen verkeerde aanpak. Beter dan de hond te veroordelen tot eigen terrein, nooit geen vreemden in huis en als er ooit kinderen komen kunnen er geen vriendjes komen spelen. Beter dan wachten tot er iets gebeurd buitenhuis of tot de eigenaren hem moeten laten inslapen. Die man heeft gekeken naar waar de agressie vandaan komt, en zag een mogelijkheid om te helpen en durfde het aan. Velen zouden weigeren of optie inslapen als het gevaar voor omgeving te groot werd. Hij heeft het, voor zover mogelijk, toch enigzins diervriendelijk aangepakt. Dwang? Mja, een beetje. Maar als je alle delen bekijkt, zie je ook dat er positief resultaat was. En de hond werd niet geforceerd voor lange tijd, de eerste training was een uur met pauzes, en erna nog 1 keer maar dan aan de leiband met eigenaar en er naast gaan wandelen. De hond was toen al een pak minder agressief en je zag dat hij kalmer was. Zijn aanpak hielp.
Maar ja, je moet wel alle delen bekijken en niet na de eerste minuut wegklikken en een mening klaarhebben. Open minded zijn noemen ze zoiets. "

 

ik zag wel meteen dat dit niet mijn aanpak geweest zou zijn. Allereerst had ik die baas geleerd dat die teletac en slipketting de vuilnisbak in moeten, en er een goed hondvriendelijk tuig moet komen.

En dan had ik de baas geleerd hoe hij dit moet oplossen en niet als vreemde in een pakwerkpak een bange hond die geen kant op kan, nog banger en agressiever maken. Dan uitputten en als de hond moe is en minder agressief lijkt denken dat de zaak opgelost is.

Op deze manier zoals het nu gedaan is, is het helemaal geen garantie, integendeel zou ik zeggen, dat hij nu voor vreemden aardig gaat zijn. In mijn ogen erg gevaarlijke methode dus.

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oh toch duidelijk bewijs dat ze een stroomband gebruiken...

 

Heb mijn reactie maar aangepast nu. 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Nou dat filmpje was ook een verspilling van mijn tijd.

Het enige wat ik die man zie doen is de hond uitdagen in een bijtpak en wachten tot de hond niks meer doet. Dat kan iedereen met een bijtpak, dat maakt je geen 'hondenfluisteraar'.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" nee volgens jullie was het beter geweest om heel spontaan te zeggen; heeeej ventje, he kom eens hier mooie aggeresieve moordlustige knapperd van me, geef me een dikke knuffel,, en nee1, foei he, nee niet bijten alsjeblieft meneer de hond. "

 Nee ik blaf en grom toch het liefste naar honden terwijl ik op ooghoogte zit. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee joh die hond leert hier geen drol van en zit nog voor een hele week tot aan zijn kruin proppie vol met stresshormonen dankzij dit "verzetje".

Deze hond is angstig.

 

Die heeft dingen gemist in zijn socialisatie periode en/of heeft dingen verkeerd aangeleerd gekregen.

 

Voor zijn eigen gezin is hij prima,dus de enige die hier iets te leren had was de eigenaar!!

Die heeft het nodig om te leren hoe hij met zijn hond moet gaan wandelen, hoe je de hond weer aan het snuffelen krijgt.Eigenaar moet leren hoe hij met een angstige/onzekere hond omgaat.

Muilkorf om, om onverwachte situaties te voorkomen die fout kunnen aflopen en leuke dingen gaan doen met deze hond,speuren bijv en waarschijnlijk überhaupt iets buiten de deur, want de beelden die je steeds op tv mee krijgt is dat ze te lui zijn om met een hond normaal 3 keer te gaan wandelen en dan bedoel ik per dag!! Er zijn er bij die rustig een hond 3 keer per week uit laten...of zelfs 3 keer per jaar.

Vind je het gek dat ze knettergek worden.

 

 

En ik moet zeggen, als er na een gedegen training(eigenaar aanleren hoe wel te handelen en om te gaan met de hond) en goede normale omgang( uitlaten, geestelijke uitdaging en voldoende rust) met deze hond nog geen land te bezeilen was...dan zou ik er nog liever voor kiezen om hem in te laten slapen, echt puur voor de rust voor de hond, want een leven in angst(waar niks aan gedaan kan worden) is echt heel erg, dat moet je niet onderschatten....dan dat ik die vent erbij haalde om mijn hond compleet over de zeik te krijgen..en puntje bij paaltje heeft deze hond NIKS geleerd,want een hond in angst leert niks.

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Volgens mij maken ze wel gebruik van de stroomband als je naar de verdere filmpjes kijkt.. 
https://www.youtube.com/watch?v=K9PVxVxQICw
Vanaf 33 seconden en vooral op 43 zie je het goed. Of anders zou ik niet weten waarom de eigenaar op dat knopje zit te drukken... 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Volgens mij maken ze wel gebruik van de stroomband als je naar de verdere filmpjes kijkt.. https://www.youtube.com/watch?v=K9PVxVxQICwVanaf 33 seconden en vooral op 43 zie je het goed. Of anders zou ik niet weten waarom de eigenaar op dat knopje zit te drukken...  "

 Ja dat klopt hoor...dat is de manier om hem "kalm"te krijgen

Anoniem (Gast)

jongens ze hebben die hond tenminste rustig gekregen. dat gaat bij zo'n hond niet lukken op de vriendelijke manier. de vriendeljike manier is al geprobeerd en dat heeft hem zo fucked up gemaakt. cheers

Anoniem (Gast)

wat is zo appart vindt is dat bijna iedereeen hier roept straffen is uit den boze,, maar op welke manier proberen ze mensen wat bij te brengen dan? juist straf. straf van ouders, straf van school, straf van je vriendin, straf van politie, straf in de gavangenis. waarom zou straf wel helpen bij mensen en bij honden niet dan? (bij mensen werkt het teouwens ook niet echt)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" jongens ze hebben die hond tenminste rustig gekregen. dat gaat bij zo'n hond niet lukken op de vriendelijke manier. de vriendeljike manier is al geprobeerd en dat heeft hem zo fucked up gemaakt. cheers "

 En dat zegt iets over jouw kennis van hondentaal/gedrag.

 

Ze zouden jou eens op deze manier "rustig zijn" moeten laten ervaren...ik denk dat je dan liever van een dak springt hoor,dan dat je dit vaker mee moet maken.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Inderdaad,

Wat die man doet kan iedereen.

Foei! wat een manier om een hond "her-op-te-voeden"

Dit heet gewoon: "hondje uit putten tot hij niet meer kan".

Iemand die dit een goede methode vindt, moet nog heel veel over hondengedrag leren...

 

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" wat is zo appart vindt is dat bijna iedereeen hier roept straffen is uit den boze,, maar op welke manier proberen ze mensen wat bij te brengen dan? juist straf. straf van ouders, straf van school, straf van je vriendin, straf van politie, straf in de gavangenis. waarom zou straf wel helpen bij mensen en bij honden niet dan? (bij mensen werkt het teouwens ook niet echt) "

 Je zegt het zelf : ook bij mensen werkt het niet echt.

 

Lichamelijk straffen is een bijzonder slecht idee.  Als de hond écht wil, win je niet.

Je rekent op de "angst" van je hond om hem te laten gehoorzamen.

 

Ik heb liever dat mijn hond een bevel opvolgt omdat ik het vraag en hij me vertrouwt ipv uit angst.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wandelervaringen Ardennen gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^