Lange slaaptijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,   ik heb misschien een beetje een domme vraag, maar voel me er nu toch onzeker over..   ik woon tijdelijk weer bij mijn ouders in ivm verhuizing, samen met mijn hondje van 8 maanden. Ik laat haar 's avonds uit tussen 10 en 11 voor het laatst, en in de ochtend tussen half 8 en half 9 afhankelijk van de avond tijd. Nu kreeg ik hierover gisteren woorden met mijn moeder want ze vindt dat heel erg zielig dat ze zo lang moet slapen. Vroeger hield zij ongeveer 8 a 8,5 uur slaap aan met haar honden en ik dus meer dan dat. Ze deed het overkomen alsof ik de grootste dierenbeul was.   Nu houdt ik me gewoon vast aan mijn eigen tijden en eigen opvoeding. Ik heb de slaaptijd langzaam uitgebouwd en mijn hond ligt altijd nog lekker te liggen als ik beneden kom. Ze hoeft ook echt niet heel nodig meteen te plassen of zo. Maar toch merk ik dat ik nu twijfel.. Is 9,5 uur een te lange slaap/rust tijd voor een hond?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Als jou hond niet op springen staat s morgens lijkt het me prima 

 

Die van ons gaat de laatste keer rond half 10, en s morgens ook niet echt heel vroeg.. regelmatig zit er 10 uur tussen en hij moet s morgens helemaal niet heel nodig.. sterker nog vaak loopt hij eerst de hele straat uit en gaat dan pas een keertje plassen 

 

Ik zou lekker naar je eigen gevoel luisteren en naar je hond kijken 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je hond het kan ophouden dan is het toch goed? Ik vind het niet te lang, tenzij de hond anders zou aangeven, maar blijkbaar heb je er eentje die toch graag uitslaapt.

 

Elke hond is hierin ook verschillend. De een moet na 7 uren nodig plassen, de ander pas na 9 uren. Niet druk om maken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Niets mis met je schema.

Een pup heeft 18 tot 20 uur slaap per etmaal nodig. Een volwassen hond 12 tot 14 uur.

 

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/goed-slapen-is-belangrijk-voor-je-hond/

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Als voorbeeld. Onze volwassen hond gaat tussen 22.30 en 23.00 u plassen.

De volgende dag om 8.30u.

Expres om half 9 want dan zijn alle kinderen op school.

Hier is het best wel druk dan loop ik liever op een rustig moment buiten.

 

8 mnd zeg je. Als het lukt is het toch prima zo.

 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Je hond kan geen klok kijken, die denkt echt niet oh hee ik slaap 9,5 uur.

 

Ik ga hier ook met Java rond 10 uur voor t laatste plasrondje, en als ik vrij ben slapen we uit en maakt ze me rond 9 uur wakker, soms later.

Niks mis mee. Als je hond het onprettig vind gaat die wel zeuren.

Anoniem (Gast)

Hartstikke bedankt allemaal voor jullie reacties! Maakt me weer wat zekerder dat ik gewoon op mijn eigen gevoel/oordeel af kan gaan!

honden page profiel ShibaatjeShibaatje

honden foto van Shibaatje

Pfoe moet je hier eens komen, soms moet ik hem dwingen om
een eerste rondje te gaan. Vooral toen ik in de ochtend nog om 7
uur begon, toen wou meneer niet mee. Dus heb ik het eerste
rondje maar aan vriendlief overgelaten. Met het laatste rondje kan hij dit ook hebben en
met regen (vind hij echt niet leuk)
maar hij weet nu dat hij niet altijd zijn zin gaat krijgen O-)

honden page profiel bentebente

Nou, hier liggen ze wel eens langer dan dat voor pampus. Je hoeft echt geen wekker te zetten omdat je hond maar zoveel uur zou moeten slapen. Honden slapen toch veel.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn inmiddels overleden hond wilde zodra het schemerig werd niet meer naar buiten dus s'winters ging ze rond vijf uur voor de laatste keer uit. Ik stond wel altijd vroeg op zodat ze het niet te lang hoefde op te houden maar ze sliep regelmatig nog als ik beneden kwam en had zeker geen haast om buiten te komen.

Met mijn mini's gaat het wat makkelijker, die neem ik onder de arm als ze niet willen. Vooral als het kouder word blijft Balou s'morgens graag nog even onder zijn dekens liggen. 

Ik heb wel een redelijk vaste tijd wat honden uitlaten betreft. De eerste wandeling is meestal tussen zes en zeven maar dit meer om andere honden te ontlopen.

Als jou hond s'morgens niet op knappen staat lijkt er mij niets aan de hand.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Joy is een slaper.. Rond 11 uur laatste ronde en als ik om 7 uur ging werken deed ze niet eens dr ogen open. Kwam ik thuis ging er een oogje open om 9 uur. Pas echt wakker als ik een bak eten pakte. Als ik dan 'niet snel' genoeg was ging ze gewoon weer verder slapen tot een uur of 11 en dan moest ik dr alsnog meeslepen. Heb ook serieus wel een gehad dat ik om 1 uur 's middags zoiets had van 'oh die hond moet pissen!'. En dan nog geen haast om te plassen. Zij hoeft gewoon niet zo nodig.

 

Toen ze jonger was, maand of 8/9 geloof ik, gaf ze niet aan dat ze naar buiten moest. Gewoon niks noppes nada. Nam dr altijd zelf mee en bouwde dat gewoon uit tot 4 keer op een dag. Dus ik dacht een keer; ik ga niet uit mezelf, laat het haar maar aangeven. Ze had om 10 uur een plas rondje en om een uur of 9 ben ik uit mezelf met dr naar buiten geweest. Ze geeft het niet aan maar hoeft ook niet dringend. Heb een hele rare hond. Hoewel het verdomd makkelijk is op drukke dagen moet ik toegeven. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hallo,
 
ik heb misschien een beetje een domme vraag, maar voel me er nu toch onzeker over..
 
ik woon tijdelijk weer bij mijn ouders in ivm verhuizing, samen met mijn hondje van 8 maanden. Ik laat haar 's avonds uit tussen 10 en 11 voor het laatst, en in de ochtend tussen half 8 en half 9 afhankelijk van de avond tijd. Nu kreeg ik hierover gisteren woorden met mijn moeder want ze vindt dat heel erg zielig dat ze zo lang moet slapen. Vroeger hield zij ongeveer 8 a 8,5 uur slaap aan met haar honden en ik dus meer dan dat. Ze deed het overkomen alsof ik de grootste dierenbeul was.
 
Nu houdt ik me gewoon vast aan mijn eigen tijden en eigen opvoeding. Ik heb de slaaptijd langzaam uitgebouwd en mijn hond ligt altijd nog lekker te liggen als ik beneden kom. Ze hoeft ook echt niet heel nodig meteen te plassen of zo. Maar toch merk ik dat ik nu twijfel.. Is 9,5 uur een te lange slaap/rust tijd voor een hond? "

 Welnee, ik heb er vaak 10 tot 12 uur tussen zitten. Je hond geeft t wel aan als t te lang is.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn Pepijn maakt nachten van 12 uur, omdat hij, net zoals het vrouwtje, erg van slapen houdt...

Als hij hoge nood heeft, laat hij het vanzelf merken en aarzel ik ook geen minuut om met hem naar buiten te gaan, al is het midden in de nacht!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Hartstikke bedankt allemaal voor jullie reacties! Maakt me weer wat zekerder dat ik gewoon op mijn eigen gevoel/oordeel af kan gaan! "

 Nee, als je hondje inderdaad niet op springen staat... je huisgenoten ongerust maakt door janken... dan is er zeker niets mis met je tijden :)

 

En even weer bij je ouders wonen.  Het is niet zo abnormaal dat het dan eens botst met meningen over hoe je iets hoort te doen...  

 

En 't is maar tijdelijk

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Hier ook een uitslaper, door de weeks werk ik, dus om 7 uur een lekkere wandeling. 

 

In het weekend  vaak pas om 11uur, maakt hem niets uit, ook al is het laatste rondje rond 23.00 uur.

Volgende forumvraag: opnieuw onzindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^