Nierfalen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jayne van der PuttenJayne van der Putten

Hallo allemaal,

Vrijdag zijn wij met Dinky (een Coton de Tuléar reu van net vier jaar oud) naar de DA geweest. Vanaf donderdag ging hij zeer veel drinken en hoewel hij zinderlijk is lagen er regelmatig zeer grote plassen in huis (terwijl hij b.v. net een uur buiten was geweest etc.). Dinky heeft dit al eerder gehad en toen heeft hij antibioticum gekregen omdat hij een blaasontsteking had. Er is toen alleen urine afgenomen en de waarden waren toen goed (dit was in mei jl.). Op de AB ging het goed, de problemen waren binnen twee dagen verdwenen (uiteraard wel de kuur afgemaakt). Tot donderdag dus.

Vrijdag heeft de DA een urineonderzoek gedaan (wat "rare" uitkomsten gaf) en vervolgens een bloedonderzoek. Het bloedonderzoek gaf de volgende waarden:

TP-PS  = 67 g/l (50 - 72)

ALP-PS= 19 U/I (13 - 83)

GLU-PS= 6.7 mmol/l (4.1 - 7.1)

GPT-PS = 60 U/I (17 - 78)

CRE-PS    H = 275 umol/l (35 - 124)

BUN-PS    H = 23.18 mmol/l (3.28 - 10.42)

Volgens onze DA heeft Dinky nierfalen wegens de verhoogde waarden in de Ureum en Creatinine. A.s. woensdag moet hij terugkomen voor een echo om de eventuele achterliggende oorzaak te vinden. Mijn vraag is, wijzen deze waarden idd op nierfalen? Ik ben sinds vrijdag van alles aan het googlelen inzake nierfalen maar kom veel tegenstrijdige berichten tegen. Is iemand bekend met deze waarden en wat zegt het nu precies? Is het handig om nog een keer bloed te laten prikken (Dinky was niet nuchter en had kort daarvoor nog gegeten, dat schijnt ook invloed te hebben op bloedwaarden las ik)? Kunnen deze waarden ook optreden bij een forse blaasontsteking of overige ontsteking in het lichaam. Oja, Dinky heeft wel een AB kuur  gekregen, ditmaal Noroclav 250 mg (2x halve tablet per dag). De vorige keer kreeg hij Sulfatrim 480 mg (2 x halve tablet per dag) en ook een injectie (laatste keer niet). Ik hoor graag jullie reactie(s). Alvast bedankt en groetjes van ons

 

honden page profiel CareanaCareana 1 doggies

honden foto van Careana

Tot woensdag vind ik vrij lang wachten bij nierfalen.

 

Die waarden die je geeft, ben ik niet zo mee bekend. ik zie alleen dat de onderste twee waarden ver buiten het bereik zitten van wat goed is:

CRE-PS    H = 275 umol/l (35 - 124)

BUN-PS    H = 23.18 mmol/l (3.28 - 10.42)

 

Oorzaken van nierfalen kunnen van alles zijn:  nierstenen, bacteriële infectie, reactie op geneesmiddel, babesia, ehrlichia, vergiftiging (bijv: antivries, xylitol) ziekte van Weil (heeft hij net zij Lepto4 injecties gehad?), andere ziektes, genetische oorzaak, eiwit dat neerslaat op de nier, etc. 

honden page profiel NullNull 1 doggies

honden foto van Null

Wat voor voer krijgt Dinky?

honden page profiel Jayne van der PuttenJayne van der Putten

Bedankt voor de reacties. Sorry dat ik wat laat reageer (druk met Dinky). Ik ga zo weer de DA bellen. Vanochtend toen we ons bed uitkwamen kwam Dink erachteraan en zonder aangeven, liet hij weer spontaan een (middelgrote) plas lopen. De afgelopen dagen (van zaterdag tot gisteren) plaste hij niet meer spontaan in huis, dus we dachten dat de medicatie aansloeg. 
Ik ga zo de DA bellen. Het zit me helemaal niet lekker en ik vond het vrijdag al erg lang om te wachten met een echo als een hond verdacht wordt van nierfalen, maar goed, er was eerder geen plek......
Ja, het kan idd van alles zijn, daar moet die echo dus duidelijkheid in gaan brengen. Het wachten is verschrikkelijk. Je wilt zo snel mogelijk een "antwoord". Dinky is nog wel vrolijk, maar ik merk wel dat hij steeds rustiger wordt. Hij is nieuwsgierig en alert normaliter. Dat is hij nu ook nog wel, maar veel minder. Hij trekt zich steeds meer terug en slaapt heel veel. Als we hem willen optillen, gaat hij zachtjes grommen (sinds twee dagen)...dit is ook geen herkenbaar gedrag bij hem. Naar buiten gaan is nog steeds een favoriete activiteit, maar het valt hem zwaarder. Gaat tussendoor veel zitten en veel hijgen. Kortom, niet echt positief. 
 Wij voeren Barfmenu aan Dinky om even terug te komen op de tweede reactie
 
" Tot woensdag vind ik vrij lang wachten bij nierfalen.
 
Die waarden die je geeft, ben ik niet zo mee bekend. ik zie alleen dat de onderste twee waarden ver buiten het bereik zitten van wat goed is:
CRE-PS    H = 275 umol/l (35 - 124)
BUN-PS    H = 23.18 mmol/l (3.28 - 10.42)
 
Oorzaken van nierfalen kunnen van alles zijn:  nierstenen, bacteriële infectie, reactie op geneesmiddel, babesia, ehrlichia, vergiftiging (bijv: antivries, xylitol) ziekte van Weil (heeft hij net zij Lepto4 injecties gehad?), andere ziektes, genetische oorzaak, eiwit dat neerslaat op de nier, etc.  "

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^