schijnzwanger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" wat een zeik mensen hier!!!!
eerst zagen over oren couperen dan zou ik geen nest mogen hebben. de bloed lijn is zuiver en lief. 
heb met het vorige nest geen enkel probleem gehad.  
Mijn vraag ging over wanneer ze terug loops zou worden.
ik hoef zo geen commentaar. 
het is mijne hond en k doe ermee wat ik wil. 
zeik mensen  "

 Dan hoop ik van harte voor je hond, en dan met name voor de pups, dat ze nooit meer loops wordt. Succes verder 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Bij mijn hond had ik ook in augustus verwacht dat ze loops zou worden, maar het laat hier ook op zich wachten. Jammer, want dan moet ik straks wat lessen op de hondenschool missen, maar zoals hierboven al gezegd, het is gewoon afwachten.

Waarom denk je dat je hond nu nog schijnzwanger is? Je schrijft dat ze geen uiterlijke kenmerken als opgezette tepels heeft.
Schijnzwanger is normaal voor een hond. Haar lichaam produceert normaal gesproken nog zo'n 9 weken na de loopsheid, de gewone draagtijd, drachtigheidshormonen. In een roedel betekent dit dat ook de niet drachtige teven melk kunnen geven aan de pups.
De verschijnselen verschillen een beetje per hond en kunnen ook per loopsheid wisselen. De ene keer kan je hond er meer last van hebben dan de andere keer. Als een hond in januari loops is geworden, zal de schijnzwangerschap tot zo'n drie maanden daarna duren (drie weken loopsheid + negen weken schijnzwanger). In augustus nog schijnzwanger zijn klopt dus niet. Als het inderdaad zo is is het een zaak voor de DA.

Niemand zegt dat je niet mag fokken, maar de opgegeven reden, omdat ze altijd schijnzwanger is, klinkt natuurlijk erg vreemd. Verder is -helaas- gezondheid alleen van de ouderdieren niet voldoende.
Iedereen, ook wij mensen, heeft wel afwijkende genen, die recessief zijn. Dat betekent dat je zelf helemaal gezond bent, maar de afwijking wel kunt doorgeven aan je kinderen. Als een kind nu van beide ouders dezelfde afwijking erft, zal deze dus wel de afwijking vertonen. Nu is bij veel hondenrassen in het verleden behoorlijk inteelt geweest, om de gewenste eigenschappen erfelijk te maken, waardoor helaas ook ongewenste eigenschappen meegekomen zijn. En daar hebben we nu de problemen van. Als je zomaar twee -gezonde- ouderdieren op elkaar zet, is de kans dat ze allebei dezelfde recessieve afwijking bij zich dragen en daarmee zieke pups krijgen, vrij groot aanwezig. Daarom moet er eerst getest worden.

Over couperen is al genoeg gezegd. Het wegsnijden van oren is gewoon verminking en verboden. En onzinnig, waarom zou een hond een deel van zijn oren moeten missen omdat dat ooit mode was?
Je zegt dat je altijd oren coupeert. Ik snap dat niet zo goed, heb je je eigen oren dan ook afgesneden omdat je dat leuk vind?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een nest nemen omdat ze schijnzwanger is, is niet echt een goede reden. Een nest kost heel veel tijd en heel veel geld. Dan moet je natuurlijk ook heel goed de pupkopers selecteren en begeleiden. Dit moet met elk ras maar met een apbt doe je er verstandig aan nog een beetje kieskeuriger te zijn. Deze honden komen al vaak genoeg negatief in het nieuws en dat is doodzonde. Je wil ze niet bij de verkeerde mensen hebben.

 

 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Zo te lezen is dit niet je eerste nest met deze teef. Dat geeft niks natuurlijk het staat je vrij om gewoon te fokken. Als je dat verstandig en bewust doet is het alleen maar mooi.

Echter in je eerst bericht staat er dat je een nestje wilt en dan laten castreren. Komt een beetje verkeerd over zo. Vroegen gaven dierenartsen dit nog wel eens als advies eerst en nest dan helpen. Dat zou beter zijn voor de teef of zo. Ik vind dat een fabeltje overigens.

Daarbij kan je teef niet zoveel maanden schijnzwanger zijn. Schijnzwanger zijn ze doorgaan 8 tot 9 weken soms iets meer of minder maar dat is het dan ook wel. Daarna gaan ze speelgoed behandelen als pups maar ook dit is niet altijd het geval.

Als ik het hele verhaal lees wil jij dus niet nog een nest vanwege medische redenen maar je wilt gewoon nog een nest pups van je teef, je hebt zelf al reserveringen staan.

Als ik jou was zou ik een andere DA zoeken als deze nog steeds beweerd dat ze schijnzwanger is. Overigens is het ook niet vreemd dat een teef een loopsheid uitstelt of gewoon overslaat. Dat gebeurt gewoon wel eens.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" wat een zeik mensen hier!!!!
eerst zagen over oren couperen dan zou ik geen nest mogen hebben. de bloed lijn is zuiver en lief. 
heb met het vorige nest geen enkel probleem gehad.  
Mijn vraag ging over wanneer ze terug loops zou worden.
ik hoef zo geen commentaar. 
het is mijne hond en k doe ermee wat ik wil. 
zeik mensen  "

Eigenlijk had ik medelijden met je hond.

Nu heb ik medelijden met jou.

Iemand met zulk een mentaliteit en zulke antwoorden ...........

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt nog geen antwoord gegeven op de vraag hoe oud je teefje is......als je teefje nog vanaf de laatste loopsheid (januari) nog steeds schijndrachtig is, zal je er niet mee kunnen fokken....zolange schijndracht kan uitmonden in een baarmoeder ontsteking....

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Een nest nemen omdat ze schijnzwanger is, is niet echt een goede reden. Een nest kost heel veel tijd en heel veel geld. Dan moet je natuurlijk ook heel goed de pupkopers selecteren en begeleiden. Dit moet met elk ras maar met een apbt doe je er verstandig aan nog een beetje kieskeuriger te zijn. Deze honden komen al vaak genoeg negatief in het nieuws en dat is doodzonde. Je wil ze niet bij de verkeerde mensen hebben.
 
  "

 En vergeet niet: deze honden hebben veel meer kans dan andere honden om in een asiel te worden gedumpt.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Gezellig en aangenaam om te lezen dat wij hondenvrienden en het beste met honden voor hebben worden uitgemaakt voor zeikers.

 

In de wet van LNI staat duidelijk vermeld dat het couperen van oren/staart bij honden verboden is.

 

Verboden ingrepen

Ingrepen op gewervelde dieren waarbij gevoelige lichaamsdelen verwijderd of beschadigd worden zijn verboden. Het couperen van oren en staarten van honden en het blokstaarten bij paarden bijvoorbeeld is dus niet toegelaten

In volgende uitzonderlijke gevallen is het wel toegestaan (om diergeneeskundige reden):

  • in het kader van bestrijding van dierziektes
  • bij specifieke ingrepen om het dier gemakkelijker of veiliger in te schakelen in de bedrijfsvoering of om de voortplanting van de soort in te perken.

Deze ingrepen zijn bepaald bij wet en vermeld in de bijlage van het KB van 17 mei 2001. Andere ingrepen zijn verboden.

Pijnlijke ingrepen moet altijd onder verdoving gebeuren.

Dieren met een verboden ingreep mogen niet verhandeld worden of deelnemen aan tentoonstellingen, keuringen of wedstrijden. Ook als de ingreep werd verricht in een land waar dat wel toegestaan is, is deelname of verhandeling niet toegestaan.

Om een ingreep toe te staan wordt rekening gehouden met volgende criteria:

  • graad van aantasting van het dierenwelzijn
  • mogelijke (blijvende) verminking van het dier
  • nagestreefde doel en het bestaan van diervriendelijkere alternatieven
  • efficiëntie van de uitvoering.

Een dier alleen ‘mooier maken’ is geen criterium.

https://www.lne.be/verboden-ingrepen
 
U geeft in het openingstopic aan dat u een nestje van je hond wil daar zij steeds na een loopsheid schijnzwanger is. Later meld u in een bericht dat u nog nesten van je hond hebt gehad. Ook wat u verder vermeld in je berichten betuigd niet echt dat u veel met u hond inzit. Laat ik dan ook maar één van die zeikers zijn maar een echte hondenvriend laat zijn/haar honden/pups niet verminken omdat ze dan zogezegd mooier zijn.

Bas (Gast)

Ja dat schijnt hier normaal te zijn Shiva, om elkaar voor alles nog wat uit te maken.

Mijn hond is ook gevoelig om schijnzwanger te worden. Wat te doen? Veel afleiding geven zoals wandelen, spelen, zoekspelletjes enz. Het gaat dan snel over. Het is aan te raden in die periode de spleetjes weg te stoppen en niet over de buik te aaien.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

ja heb stamboom en zowel mama als papa zijn dik in orde. mijn dierenarts heeft het bevestigd.  
   "

 Ow God, heb je er weer één....

 

De gezondheidscheck van de DA IS GEEN TEST OP DRAGERSCHAP VAN ERFELIJKE AFWIJKINGEN!!!!

 

En daarom zullen je pups ook geen stamboom krijgen, hoeveel stambomen de ouderhonden ook hebben.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" En daarom zullen je pups ook geen stamboom krijgen, hoeveel stambomen de ouderhonden ook hebben. "

Waarom denk jij dat?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Nou als je hond nu nog schijnzwanger is kan het misschien nog een half jaar duren. Wie weet.

 

Amerika als voorbeeld noemen dat couperen ok zou zijn? Ik weet niet of je wel eens research hebt gedaan? Ik heb zelf een Corgi en normaal werden de staarten gecoupeerd. Hier is dat verboden gelukkig, maar in Amerika nog niet. Er zijn zelfs amper regels. Er mag zowel thuis door de 'fokker' zelf als bij de dierenarts gecoupeerd worden. De staart couperen bij een pup kan op meerdere manieren, waaronder door een dierenarts operatief laten verwijderen, of er een elastiek omheen te binden zodat de staart langzaam afsterft en er af valt.

Oren couperen snap ik ook al helemaal niet. Waarom koop je een ras wat je eigenlijk niet mooi vind? Want met normale oren zijn ze ineens niet goed genoeg? Dus dan laat je er maar een stuk oor vanaf snijden. Heel logisch.

schwr01 (Gast)

Niet laten dekken, er zijn al meer dan genoeg honden.

En liever zeker niet nog een risico hond erbij.

Vang liever een zwerver op dan doe je nog iets goeds voor honden.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" ik ben niet van Nederland.  
ik ben van Limburg.  hier zijn ook alle Bully s hun oren gecoupeerd  "

 Ik ben Belgische en ik schaam me om zulk commentaar te moeten lezen van landgenoten (zie verdere opmerkingen TS).  Ik vind het ook erg dat er nog mensen zijn die hun honden laten couperen omdat het er "stoer" uitziet.

 

Beste TS, wordt wakker, wat jij laat doen is verboden in België en al héél lang.  Ik begrijp best dat je een liefhebber van een bepaald ras bent (of dit nu op een zogenaamde lijst staat of niet), maaaaar als je een liefhebber van dit ras bent, wil je het beste voor je hond én zijn ras.

 

Ga dus niet aan het fokken zonder dat de ouders de nodige medische tests hebben gehad.  Laat je hond gewoon steriliseren.  Als een schijnzwangerschap niet over gaat, heb je geen andere keuze.  Dit is dan voor jouw honds gezondheid. 

 

Ik hoop dat de gezondheid van je dieren voorgaat op jouw wensen, anders ben je maar een baasje van niks.

 

Ik heb ook al twintig jaar Dogo Argentino's, honden die ook gecoupeerd werden, onze eerste, Evita, was toen de enige in het nest die haar oortjes mocht houden, toen was het nog toegestaan.  Ik heb het echter aan de fokker gevraagd, ik wilde niet deelnemen aan nutteloos pijn doen van pups, enkel omdat iemand het mooier vindt.

Ik vond ze ook mooier met gecoupeerde oren, men was niet anders gewend toen.  Ik heb echter gekozen voor mijn pup, ik wilde haar geen pijn laten lijden omdat ik het mooi vond.  Het heeft immers geen enkel nut, die oortjes eraf halen.

 

Ik hoop dat je dit nog leest en dat je er eens flink wil over nadenken, wat gaat voor?  Jouw egoisme of je hond zijn gezondheid?  Schijndrachten zijn niet aan te raden ivm melkkliertumoren, doe er iets aan en laat het geen maanden aanslepen.

Elly (Gast)

Mij teefje moest afgelopen september loops worden , maar werd dit pas in februari, gewoon de natuur zijn gang laten gaan , en schijnzwager is normaal .

 

komt uit de tijd dat de honden niet gedomesticeerd waren en dus meer wolf, alle andere teefjes in de roedel worden schijnzwanger, zodat zij de taak van de moeder kunnen overnemen indien deze ziek wordt of dood gaat. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Niet laten dekken, er zijn al meer dan genoeg honden.
En liever zeker niet nog een risico hond erbij.
Vang liever een zwerver op dan doe je nog iets goeds voor honden. "

 Helemaal mee eens   

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" ik ben niet van Nederland.  
ik ben van Limburg.  hier zijn ook alle Bully s hun oren gecoupeerd  "

 Euhm...  ook in België is da verboden. Ik ben van Antwerpen en hier zie je er amper die gecoupeerd zijn en maar goed ook! 't is trouwens ook gewoon lelijk en dan nog een slipketting er rond.

 

Lees btw ook eens de forumregels want je mag die foto met gecoupeerde oren en slipketting niet plaatsen op het forum.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mini Yorkshire Terrier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^