Oplossing gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hesseling (Gast)

De maten van de ren zijn 15 tegels breed a 30 cm is 4,5 mtr en dat in het vierkant het tuinhuisje is plm 1,8 mtr vierkant dat is hun leefwereld .De honden zitten er 24/7 en het hele jaar door komen niet buiten de ren ,de enige beweging die ze krijgen is het rondje om het tuinhuisje werkelijk waar TRIEST .

waar ik ook aan de bel trek geen respons ,de adviezen om het hek open te zetten NEE gebeurt niet de honden hebben hier geen schuld in .

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

De leefruimte is echt meer dan voldoende volgens de wet. 

Mijn tekst is weg. 

Wij (ik ook) vinden dat zeker geen goede leefomstandigheid maar voor de wet is dit ruim voldoende. 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" De leefruimte is echt meer dan voldoende volgens de wet. 
Mijn tekst is weg. 
Wij (ik ook) vinden dat zeker geen goede leefomstandigheid maar voor de wet is dit ruim voldoende. 
  "

 Eens..helaas. En het is ook verre van netjes om zoiets te doen.

 

Maar stiekem ben ik wel benieuwd wat je bezielt als je twee honden, op een terrein weg van je huis neerzet in zo'n hok. Daar moet je toch een idee of een plan voor hebben, waarom zou je dat doen?Je kunt er ook niet heen om ze even te knuffelen of zo. Je kunt ze niet veel zien ... 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ja dat vraag ik me ook af. 

Doen zo nog een sport of zo? 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Obi...klopt! Heb me even verkeken en verrekend idd je hebt gelijk, ze hebben dan samen de kennelmaat die ze mogen hebben. Dom van me...

 

 

Wat moet je met 2 husky's op die manier.... TS.....heb je de eigenaar al eens gesproken? Zou erg sneu zijn als die dieren alleen in het hok mogen zitten en er niet mee wordt gewerkt of als gezelschapsdier thuis...zo wil je toch geen honden houden als je er niet naar om kijkt?

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Waarom honden houden als je ze niet aan huis wil of kan houden?

Honden hebben aandacht van hun baasje nodig en houden van knuffelen en bezig zijn met de baas. Deze honden zitten ocharme gans de dag op één en dezelfde plaats . Ze hebben het minieme contact met mensen waardoor hun veel ontzegd wordt.

 

Kan je de honden daar niet weghalen en naar een asiel doen? 

Hesseling (Gast)

Aan allen die een reactie gaven ,zoals ik wel verwacht had het is zinloos instanties kijken andere kant op ,de honden loslaten geen optie ,eigenaren aanspreken heb het netjes geprobeerd ,boos erg boos neem dat maar aan .

De honden er weg halen en naar asiel is diefstal ,ze zijn binnen de kortste keren terug .

Het is nu 10:15 dat ik dit schrijf de dieren zitten nog steeds in het hok al meer dan 12 uur het gebeurt werkelijk .

Oplossing is er niet tenzij de eigenaren zichzelf tegen een boom aan parkeren vol gas graag ,dan is de lijdensweg voor de honden voorbij misschien dat ze herplaatst worden als dat nog mogelijk is .

Nogmaals bedankt voor het meedenken .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

De dierenpolitie komt in elk geval controleren ,ziet het er echt zo smerig uit dan komt er een hercontrole ,is dat nog niet in orde dan worden ze wel weggehaald ,Dus misschien die toch eens bellen ?

Geen dierenbescherming of zoiets  die doen er echt niets aan .

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Op een 1 of andere manier zullen de honden toch wel nut hebben? 

Bevind het hok zich op een bedrijventerrein of bij een leegstaand huis? 

Doen ze echt niks aan sport? (vraag al eens gesteld). 

Als dit alles niet van toepassing is dan zou je haast denken dat het voor te treiteren is en dan heb je wel een sterk punt. 

Als zowel de eigenaar als de dieren er niks aan hebben om zo gehouden te worden moet er een oplossing te vinden zijn. 

Hesseling (Gast)

De eigenaren zijn beiden rond de 60 hij is buschauffeur zij is werkloos wonen elders in het dorp ,ze komen met de auto te lui om te lopen niks meer niks minder .

Het nut is er niet de ren bevindt zich naast het ouderlijk huis van de eigenaar en die zijn ruim 10 jaar geleden heengegaan .

Als de honden er uitgehaald worden schijten ze op de tegels dat ligt er de hele dag,vanavond scheppen ze het op in de kliko en hup hok dicht tot morgen .

Dierenpolitie gebeld sturen Gemeente politie geven het door aan milieu politie komt foto maken gaat naar eigenaren die komt uurtje eerder de stront opscheppen en de cirkel is rond .

Welke oplossing Gabber zeg het maar ???

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Waar worden de honden uitgelaten? Het hok of de ren? Of lopen ze dan buiten de ren? En hoe oud zijn de honden....als de bewoners al 10 jaar weg zijn daar? Waren de honden eerst van de bewoners en heeft de huidige eigenaar nu de zorg?

honden page profiel W.H HesselingW.H Hesseling

De honden zitten 24/7 in de ren het hele jaar,ze zijn 10 en 5 jaar oud ongeveer beide reutjes .

Het huis waar ze achter zitten was van de ouders van de huidige eigenaar honden na overlijden ouders is hij verhuisd elders in het dorp en de honden daar in een ren gezet hij komt wel elke dag eten drinken brengen onregelmatige tijden ,s,avonds schept ie de stront op wat de dieren de hele produceren in de klikko en tot morgen maar weer.

De stank is soms niet te harden geloof mij.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

En is het ook niet mogelijk om met de eigenaren te bespreken of hij de honden niet wil af staan, misschien zijn ze voor hem ook een last, en is hij ze liever kwijt dan rijk!!

honden page profiel W.H HesselingW.H Hesseling

Ook die optie is al geweest nee was het bot kort maar krachtig ,wat deze mensen met de honden willen ,en doen het is voor mij een groot raadsel .

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Maar de honden waren dus eerst van de ouders neem ik aan? Hebben die ze op het hart gedrukt ze nooit weg te doen of zo.... 

honden page profiel W.H HesselingW.H Hesseling

Voor zover ik weet had hij de hond van nu 10 jaar al en is later die van 5 erbij gekomen dat is wat ik er van weet.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vacht jack russell pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^